zamknij
  • Do każdego zamówienia próbki gratis
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni
  • Darmowa Dostawa

Arbutyna

Arbutyna- składnik aktywny zawarty w Mącznicy lekarskiej. Arbutyna zastosowana w kosmetykach działa na skórę depigmentacyjnie i rozjaśniająco.

Idealnie działa w połączeniu z kwasami AHA i BHA , które dodatkowo złuszczają i poprawiają koloryt skóry. Arbutyna poprzez łączenie się enzymem o nazwie tyrozynaza, hamuje proces wytwarzania melaniny, czyli naturalnego barwnika skóry.
Stosowana jest w kremach wspomagających terapię przeciwtrądzikową, używana jako naturalny filtr przeciwsłoneczny, oraz wykazuje działanie lecznicze w stosunku do stanów zapanych skóry, czy reakcji alergicznych na niektóre środki medyczne czy kosmetyczne, objawiających się hiperpigmentacją. Rozjaśnia przeberwienia, odbarwienia i wszelakiego rodzaju zmiany depigmentacyjne.

Składnik ten pozyskiwany jest z liści bergeni, mącznicy lekarskiej, grusz Pirus communis, oraz z borówki brusznicy. W kosmetyce i dermatologii wykorzystuje się zarówno postać czystą arbutyny, jak i ekstrakty z wyżej wymienionych roślin.

Arbutyna stosowana jest nie tylko w kosmetyce, ale równiew w lecznictwie. Wykazuje ona bowiem właściwości bakteriobójcze i wpomaga leczenie zakażeń dróg moczowych.
Arbutyna może wywoływać reakcje alergiczne!

 



 
 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+