zamknij
  • Do każdego zamówienia próbki gratis
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni
  • Dostawa
DR IRENA ERIS Active moisturizing under-eye Cream Krem pod oczy 15 ml

Dr Irena Eris Active moisturizing under-eye Cream

Krem pod oczy

15 ml

Substancje aktywne:
Oliwa z oliwek, Perłowiec japoński, Hydro Term Complex, Alantoina Alantoina – jest pochodną mocznika MOCZNIK - Mocznik-substancja naturalna, wchodza w skład NMF NMF – naturalny czynnik nawilżający stanowi 15 – 20% całkowitej masy warstwy rogowej naskórka. Składa się z aminokwasów, kwasu piroglutaminowego, mleczanu, moczniku oraz sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforanu, chlorków, a także amoniaku. Zapewnia wysokie oraz długotrwałe nawilżenie, a także mechaniczną ochronne skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada za zdolność do wiązania się wody oraz wpływa na elastyczność warstwy rogowej. , stanowi nawet 1% masy naskórka. W kosmetologii wykorzystywany głownie w celach nawilżających. Jest składnikiem naturalnego czynnika nawilżającego naskórek(NMF NMF – naturalny czynnik nawilżający stanowi 15 – 20% całkowitej masy warstwy rogowej naskórka. Składa się z aminokwasów, kwasu piroglutaminowego, mleczanu, moczniku oraz sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforanu, chlorków, a także amoniaku. Zapewnia wysokie oraz długotrwałe nawilżenie, a także mechaniczną ochronne skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada za zdolność do wiązania się wody oraz wpływa na elastyczność warstwy rogowej. ). Rozpuszcza się w wodzie, alkoholu i glikolu propylenowym. Jest wysoce higroskopijny. Posiada właściwości silnie nawilżające, antyseptycznie, przyspieszające gojenie się ran, oraz wspomaga złuszczanie martwego naskórka. Ujędrnia skórę, wygładza, wspomaga regenerację komórek. Przyczynia się do utrzymania prawidłowego stanu bariery ochronnej naskórka. Stosowany jest również w leczeniu kurzajek, łuszczycy i innych dermatoz objawiających się nadmierną suchością skóry. Mocznik jest substancją, która zapobiega odparowywaniu wody. , działa regenerująco, przyspiesza odnowę i ułatwiająca gojenie uszkodzonego naskórka. Wykazuje silne właściwości łagodzące i kojące. Zmniejsza podrażnienie skóry wrażliwej i chroni przed działaniem niekorzystnych czynników zewnętrznych. Ma właściwości nawilżające, wygładza oraz zmiękcza skórę. , Ceramidy CERAMIDY - substancje tłuszczowe, naturalnie występujące w naskórku. Są składnikami cementu międzykomórkowego i płaszcza lipidowego skóry. Zapobiegają odparowywaniu wody z naskórka, nadmiernemu złuszczaniu się martwych komórek, hamują proces starzenia się skóry. Poprawiają jej kondycję , nawilżają i dbają o odpowiednie natłuszczenie. Skuteczne są w przypadku atopowego zapalenia skóry , czy w przypadku wrażliwej cery. Stosowane są także w kosmetykach do cer dojrzałych, suchych, starzejących się. Dbają również o kondycję zniszczonych włosów. , Witamina E WITAMINA E – tokoferol. Ze względu na zdolność neutralizowania wolnych rodników witamina E chroni przed utlenianiem i zniszczeniem lipidów naskórka. Najskuteczniej działa w duecie z witaminą C. Witamina E to tzw.\"witamina młodości\". Jest cennym \"zmiataczem\" wolnych rodników. Witamina E chroni komórki skóry , dba o jej piękny wygląd i koloryt. Pomaga w leczeniu chorób skóry, przyspiesza gojenie ran.
Pokaż pełen skład >>>

ocena ocena ocena ocena ocena 0,00
Waszych opinii: 0 zobacz | Dodaj własną

Dostępność: niedostępny

Zamówienie bez formularzy

Jeśli nie masz czasu na wypełnianie formularzy, zadzwoń do nas na numer 34 343 56 62
lub podaj poniżej swój numer telefonu i określ preferowaną porę kontaktu.
Skontaktujemy się z Tobą w celu przyjęcia zamówienia.
 
Twój numer telefonu:
 
Preferowana pora kontaktu:
 
 
 

Opis

Krem stanowi nawilżającą kurację dla delikatnej skóry wokół oczu. Zapewnia 24h ochronę i nawilżenie, dzięki kompleksowi Hydro Term Complex. Lekka formuła preparatu szybko się wchłania, nie obciążając cienkiej skóry wokół oczu. Kluczowe składniki kremu to:

Oliwa z oliwek - wygładza i odżywia skórę, przyspiesza procesy regeneracji
Perłowiec japoński - zwiększa elastyczność skóry wokół oczu
Alantoina Alantoina – jest pochodną mocznika MOCZNIK - Mocznik-substancja naturalna, wchodza w skład NMF NMF – naturalny czynnik nawilżający stanowi 15 – 20% całkowitej masy warstwy rogowej naskórka. Składa się z aminokwasów, kwasu piroglutaminowego, mleczanu, moczniku oraz sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforanu, chlorków, a także amoniaku. Zapewnia wysokie oraz długotrwałe nawilżenie, a także mechaniczną ochronne skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada za zdolność do wiązania się wody oraz wpływa na elastyczność warstwy rogowej. , stanowi nawet 1% masy naskórka. W kosmetologii wykorzystywany głownie w celach nawilżających. Jest składnikiem naturalnego czynnika nawilżającego naskórek(NMF NMF – naturalny czynnik nawilżający stanowi 15 – 20% całkowitej masy warstwy rogowej naskórka. Składa się z aminokwasów, kwasu piroglutaminowego, mleczanu, moczniku oraz sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforanu, chlorków, a także amoniaku. Zapewnia wysokie oraz długotrwałe nawilżenie, a także mechaniczną ochronne skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada za zdolność do wiązania się wody oraz wpływa na elastyczność warstwy rogowej. ). Rozpuszcza się w wodzie, alkoholu i glikolu propylenowym. Jest wysoce higroskopijny. Posiada właściwości silnie nawilżające, antyseptycznie, przyspieszające gojenie się ran, oraz wspomaga złuszczanie martwego naskórka. Ujędrnia skórę, wygładza, wspomaga regenerację komórek. Przyczynia się do utrzymania prawidłowego stanu bariery ochronnej naskórka. Stosowany jest również w leczeniu kurzajek, łuszczycy i innych dermatoz objawiających się nadmierną suchością skóry. Mocznik jest substancją, która zapobiega odparowywaniu wody. , działa regenerująco, przyspiesza odnowę i ułatwiająca gojenie uszkodzonego naskórka. Wykazuje silne właściwości łagodzące i kojące. Zmniejsza podrażnienie skóry wrażliwej i chroni przed działaniem niekorzystnych czynników zewnętrznych. Ma właściwości nawilżające, wygładza oraz zmiękcza skórę. - działa łagodząco
Ceramidy CERAMIDY - substancje tłuszczowe, naturalnie występujące w naskórku. Są składnikami cementu międzykomórkowego i płaszcza lipidowego skóry. Zapobiegają odparowywaniu wody z naskórka, nadmiernemu złuszczaniu się martwych komórek, hamują proces starzenia się skóry. Poprawiają jej kondycję , nawilżają i dbają o odpowiednie natłuszczenie. Skuteczne są w przypadku atopowego zapalenia skóry , czy w przypadku wrażliwej cery. Stosowane są także w kosmetykach do cer dojrzałych, suchych, starzejących się. Dbają również o kondycję zniszczonych włosów. - wykazują działanie przeciwstarzeniowe, uzupełniają cement międzykomórkowy
Witamina E WITAMINA E – tokoferol. Ze względu na zdolność neutralizowania wolnych rodników witamina E chroni przed utlenianiem i zniszczeniem lipidów naskórka. Najskuteczniej działa w duecie z witaminą C. Witamina E to tzw.\"witamina młodości\". Jest cennym \"zmiataczem\" wolnych rodników. Witamina E chroni komórki skóry , dba o jej piękny wygląd i koloryt. Pomaga w leczeniu chorób skóry, przyspiesza gojenie ran. - nawilża skórę, działa antyoksydacyjnie

Krem pozostawia skórę nawilżoną, świeżą i pełną blasku. Niweluje sińce, obrzęki, zapewniając gładką i jędrną skórę.

Dla kogo

Sucha skóra, sińce i worki pod oczami

Sposób użycia

Stosować rano i wieczorem na oczyszczoną skórę wokół oczu. Delikatnie wklepać.

Pełen skład:

Aqua, Cetearyl Glucoside, Dimethicone, Glycerin, Pentylene Glycol, Cetyl Alcohol, Caprylic/Capric Triglyceride, Isododecane, Hydrogenated Olive Oil Decyl Esters, Cyclopentasiloxane, Oryza Sativa (Rice) Bran Oil, Lanolin, Polysilicone-11, Allantoin, Tocopheryl Acetate, Butylene Glycol, Sodium Polyacrylate, Hydrogenated Lecithin, Sodium Lauroyl Lactylate, Hydroxyethylcellulose, Laurdimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Soy Protein, Caprylyl Glycol, Ceramide 3, Quercetin Caprylate, Tocopherol, Silica Dimethyl Silylate, Ceramide 6-II, Cholesterol CHOLESTEROL - lipid z grupy steroidów, jest składnikiem, który naturalnie występuje w cemencie międzykomórkowym rogowej warstwy naskórka oraz w sebum. Pozyskuje się go z lanoliny. Nie ma zdolności rozpuszczania w wodzie. Wpływa na konsystencję preparatów kosmetycznych (zwiększa ich lepkość). Jest emolientem. Na powierzchni naskórka tworzy ochronny film, który zapobiega utracie (wyparowywaniu) wilgoci. Cholesterol posiada właściwości kondycjonujące (wygładzające i zmiękczające) dlatego jest cennym składnikiem szamponów, odżywek i masek do włosów. Nadaje im połysk, przywraca naturalny blask i gładkość. Cholesterol natłuszcza i zmiękcza naskórek, dlatego stosowany jest w maściach dla osób cierpiących na łuszczycę i atopowe zapalenie skóry (AZS). Wykorzystywany jest także jako emulgator W/O, który umożliwia powstanie emulsji (stąd jego obecność w recepturach kremów, balsamów i mleczek). Niestety ze względu na jego komedogenność może powodować zatykanie ujść gruczołów łojowych, a tym samym powstawanie zaskórników. Składnik ten łatwo penetruje warstwę rogową naskórka, a także zwiększa przenikanie innych substancji aktywnych zawartych w kosmetykach. Cholesterol uzupełnia brakujące elementy lipidowe cementu międzykomórkowego. Doskonale sprawdza się w formułach preparatów stosowanych do pielęgnacji skóry podrażnionej po peelingach, kuracjach retinoidami lub zabiegach z zakresu medycyny estetycznej (np. laseroterapii). , Phytosphingosine, Glyceryl Oleate, Xanthan Gum, Carbomer, Ceramide 1, Hexylene Glycol, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, CI 77820

Potrzebujesz pomocy lub konsultacji w doborze produktu?

 

Produkty powiązane

Komentarze użytkowników

Twój nick:
Zaloguj się by dodać komentarz
Ocena produktu ocena ocena ocena ocena ocena
 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+