zamknij
  • Do każdego zamówienia próbki gratis
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni
  • Darmowa Dostawa

Ekstrakt z dyni

Ekstrakt z dyni - (Cucurbita pepo) Pozyskiwany z pestek popularnej rośliny pochodzącej z Ameryki Północnej i Południowej, obecnie uprawianej na całym świecie.

Istnieje wiele drogocennych właściwości, jakie niesie z sobą dynia. To przede wszystkim bogactwo minerałów i witamin ( głównie witamina A, E i C ), oraz roślinnych kwasów tłuszczowych korzystnie wpływających na naszą cerę i cały organizm.

Ekstrakt z dyni wykorzystywany jest w produkcji kosmetyków, ze względu na swoje świetne działanie nawilżające, odżywcze, odmładzające i natłuszczające. Zawiera cenne fitosterole, które skutecznie wygładzają zmarszczki, regenerują skórę, koją wrażliwą skórę, wzmacniają ściany naczyń krwionośnych, oraz działają przeciwalergicznie.

Ekstrakt z pestek dyni to skuteczny antyoksydant, który niweluje oznaki starzenia i hamuje powstawanie wolnych rodników. Polecany dla osób z cerą wrażliwą, naczynkową, dojrzałą, suchą i odwodnioną.

 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+