zamknij
  • Do każdego zamówienia próbki gratis
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni
  • Darmowa Dostawa

Kawior

Kawior- odpowiednio przetworzona ikra ryb, o szczególnych walorach smakowych i odżywczych. Kawior często spoykany jest w kosmetykach do cer dojrzałych.

Na miano kawioru zasługuje tylko wyselekcjonowa ikra ryb. Najbardziej eksluzywnym i wartościowym ze względu na zawartość substancji aktywnych biologicznie jest kawior czarny, pochodzący z ikry ryb z gatunku jesiotrowatych. Wyróżnia się również kawior czerwony- przetworzony z ikry łsosi pacyficznych.

Kawior ma szerokie zastosowanie w kosmetyce. Produkty na jego bazie są równie eksluzywne, co sama potrawa, gdyż zawiera ona całą gamę cennych składników.
Substancje zawarte w kawiorze, to przede wszystkim: białka, fosfolipidy, witaminy(A, E), minerały(cynk, fosfor, magnez), a także NNKT(niezbędne, nienasycone kwasy tłuszczowe).

Właściowości kawioru, to przede wszystkim wysoka zdolność regeneracji i pobudzania do odnowy komórkowej, działanie odżywiające, ujędrniające, napinające, przeciwstarzeniowe i odmładzające. Substancje zawarte w kawiorze chronią skórę przed stresem oksydacyjnym, dodają blasku i poprawiają koloryt skóry, przeciwdziałają stanom zapalnym i wzmacniają kruche naczynka krwionośne. Cenne kwasy tłuszczowe zapobiegają przeznaskórkowej utracie wody.

Preparaty na bazie kawioru szczególnie polecane są dla cer dojrzałych i wrażliwych.



 
 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+