zamknij
  • Do każdego zamówienia próbki gratis
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni
  • Darmowa Dostawa

Olej jojoba

Olej jojoba- wosk w postaci ciekłej, pozyskiwany z nasion krzewu Jojoba. Jest cennym surowcem kosmetycznym, wykorzystywanym jako substancja odżwcza i natłuszczająca.

Olej jojoba jest olejem jadalnym, wykorzystywanym w przemyśle spożwczym, użwanym do smażenia jak i na surowo. Jednak jego właściwości cenione są zwłaszcza w kosmetyce, gdyż wkazuje on niezwykle skuteczne działanie pielęgnujące skórę.

Wykazuje właściwości stabilizujące emulsje, wzmacnia i odżywia skórę, natłuszcza, nawilża, łagodzi podrażnienia. Posiada również działanie antbakteryjne i regulujące poziom sebum. Świetnie się wchłania, nawet w czystej postaci.
Wpływa regenerująco i kondycjonująco na włosy, wspomaga leczenie łupieżu.

Polecany jest dla osób o cerze suchej, dojrzałej, mieszanej, odwodnionej, a nawet tłustej i trądzikowej. Zawiera naturalny filtr przeciwsłoneczny.

Surowiec ten stosowany jest w produkcji różnego rodzaju preparatów, począwszy od mleczek kosmetcznych do demakijażu, kremów, balsamów i maseł do ciała, po maski do twarzy i włosów, olejki do masażu, a nawet perfumy.

Olej jojoba nie uczula i może być pomocny w przypadku osób o wrażliwej, alergicznej skórze, nawet z problemami dermatologicznymi takimi jak egzema, czy łuszczyca.



 
 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+