zamknij
  • Do każdego zamówienia próbki gratis
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni
  • Darmowa Dostawa

Olej migdałowy

Olej migdałowy- naturalny olej pozyskiwany w wyniku tłoczenia migdałów. Olej migdałowy jest stosowany jako kosmetyk pielęgnujący włosy i skórę całego ciała.

Istnieją dwie odmiany oleju migdałowego: gorzka i słodka. Do celów kosmetycznych wykorzystyuje się jedynie olej ze słodkich migdałów, gdyż gorzkie zawierają niebezpieczny dla zdrowia cyjanowodór.

Olej migdałowy zawiera liczne, cenne składniki biologicznie czynne, jak witaminy(A, D, E, B), które wspomagają urtrzymanie młodzieńczego wyglądu skóry, oraz nienasycone kwasy tłuszczowe(kwas linolowy, oleinowy), zmiękczające, natłuszczające i odżywiające skórę.

Olej migdałowy może być stosowany jako kosmetyk do skóry w postaci surowej, bądź jako składnik receptur kosmetycznych. Wykorzystywany jest w produkcji balsamów, kremów do ciała, odżywek do włosów. Nadaje się do każdego typu skóry, głównie suchej, wrażliwej, a nawet delikatne skóry nemowlęcia. Idealnie sprawdza się jako środek poślizgowy do masażu.

Olej ten łatwo się rozprowadza i szybko wchłania, pozostawiając na skórze cienką warstwę zabezpieczającą naskórek przed nadmierną utratrą wody. Skutecznie łagodzi podrażnienia, zaczerwienienia, redukuje ból i stany zapalne. Nadaje się do walki z rozstępami, cellulitem i utratą jędrności skóry. Olej migdałowy można  stosować na całe ciało w czasie ciąży i po porodzie. Olej migdałowy jest dobrym antyoksydantem, chroniącym przed starzeniem się skóry i pojawianiem się zmarszczek. Odmładza skórę i chroni przed czynnikami zewnętrznymi.



 
 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+