zamknij
  • Do każdego zamówienia próbki gratis
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni
  • Darmowa Dostawa

Olej słonecznikowy

Olej słonecznikowy- naturalny olej pozyskiwany z nasion słonecznika. Używa się go do produkcji kosmetyków o działaniu regenerującym, nawilżającym i ochronnym.

Olej słonecznikowy tłoczony na zimno zawiera wiele składników odżywczych, takich jak witaminy (E,B) i prowitaminę A, flawonoidy, pektyny, karotenoidy i sole mineralne (cynk, potas, żelazo, wapń). Zawiera również białka i nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT): linolowy i oleinowy.

Poprawia przemianę materii, wzmacnia systemu odpornościowego organizmu, a także działa przeciwzapalnie i przeciwzakrzepowo.

W kosmetyce olej słonecznikowy znalazł zastosowanie w walce z trądzikiem i łojotokiem, a także ze schorzeniami dermatologicznymi, takimi jak łuszczyca, egzema, atopowe zapalenie skóry. Skuteczny jest również jako środek powstrzymujący wypadanie włosów i odżywiający jego łodygę. Ponadto olej słonecznikowy posiada silne właściwości regenerujące i odżywcze, uelastycznia naczynka krwionośne, wygładza i napina zwiotczałą skórę.



 
 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+