zamknij
  • Do każdego zamówienia próbki gratis
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni
  • Darmowa Dostawa

Olejek rycynowy

Olejek rycynowy- naturalny olej pozyskiwany z nasion rącznika pospolitego. W kosmetyce znany jest ze swoich właściwości pobudzających porost włosów.

Olejek rycynowy ma postać bardzo gęstej, bezwonnej, jasnożółtej, bądź bezbarwnej cieczy. Usyskuje się go w wyniku tłoczenia i poddania odpowiedniej obróbce termicznej nasion bardzo trującej rośliny, zwanej rącznikiem pospolitym, potocznie zwanej jako "Dłoń Chrystusa".

Olej ten posiada niezwykłe właściwości, wykorzystywane w medycynie, dermatologii, czy kosmetologii. Stosowany jest w przypadku wielu schorzeń organów wewnętrznych i zewnętrznych człowieka. W postaci domowej rośliny doniczkowej świetnie odstrasza owady.

W kosmetyce wykorzystywany jest głównie jako składnik preparatów na porost włosów. Hamuje ich wypadanie, wzmacnia cebulki, odżywia, regeneruje i pielęgnuje łodygę.

Olejek rycynowy jest składnikiem regenerującym włosy, skórę i paznokcie, w tym substancją aktywną zawartą w recepturach wszelkich maści i kremów pobudzających porost brwi i rzęs. Idealnie natłuszcza, nawilża i chroni przed czynnikami zewnętrznymi. Nadaje sie do masażu ciała i głowy.
Usuwa przebarwienia, znamiona, brodawki. Usprawnia krążenie krwi, leczy schorzenia skórne.

Stosowany jest w pielęgnacji domowej w postaci czystej na skórę włosy i paznokcie, także w formie okładów.



 
 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+