Topowe składniki aktywne kosmetyków w 2019 roku

Z dnia: 02-04-2019

 

TOP Of The TOP wśród składników aktywnych 2019 roku!


Rozwój biotechnologii, kosmetologii i medycyny pozwala na odkrywanie, nieznanych dotąd, składników aktywnych. Cechują się one udoskonalonymi właściwościami, wzmocnionym i efektywniejszym działaniem oraz coraz lepszą skutecznością w nieinwazyjnej poprawie wyglądu skóry.

Zatrzęsienie składników i produktów na rynku kosmetycznym, może przyprawić nas o zawrót głowy. Co więc wybrać, jak odnaleźć się w gąszczu nowości kosmetycznych i jakie są topowe składniki kosmetyczne w 2019 roku? Na te i inne pytania odpowiadamy w poniższym artykule!

 

Nieśmiertelna witamina C WITAMINA C – kwas L-askorbinowy. Kwas askorbinowy występuje w dwóch formach określanych literami L i D. Tylko forma lewoskrętna - L - kwasu askorbinowego wykazuje 100% biologicznej aktywności witaminowej i może być przyswajana przez organizm i wykorzystywana przez skórę.

Jest jednym z najlepiej przebadanych składników kosmetycznych. Jest ona doceniana za dwa główne kierunki działania: silny i efektywny antyoksydant zwalczający wolne rodniki WOLNE RODNIKI – to reaktywne cząsteczki tlenu. Powstają w wyniku reakcji oksydacyjnych (utleniania) w organizmie człowieka. Jest to zjawisko naturalne i potrzebne, jednak przy nadmiernym nasileniu prowadzi do procesów degeneracyjnych organizmu, powodując groźne choroby. Są to cząsteczki rakotwórcze. Uszkadzają błonę komórkową, niszczą cząsteczki DNA, są główną przyczyną objawów starzenia się. i wspomagający ochronę przeciwsłoneczną oraz składnik stymulujący syntezę kolagenu.

Poza tym witamina C jest doceniana w pielęgnacji cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym, jako składnik przeciwzapalny, poprawiający gojenie oraz substancja rozjaśniająca przebarwienia
!

Zbawienne właściwości kwasu askorbinowego są nam znane nie od dziś. Naukowcy ciągle pracują na udoskonaleniu jej formy, aby była stabilna, łatwo przyswajalna, a co najważniejsze – skuteczna! Najnowocześniejsza forma, to obecny hit na rynku kosmetycznym. Tetraizopalmitynian askorbylu – bo o nim mowa – to stabilna forma witaminy C, która stymuluje syntezę kolagenu KOLAGEN - białko występujące w organizmie w tkance łącznej. Kolagen wykorzystywany w kosmetyce jako składnik ujędrniający i odmładzający. Współczesna kosmetyka bazując na takim składniku jak kolagen stawia wyzwanie procesom starzenia się skóry. Pomaga usunąć zmarszczki, poprawia sprężystość i gęstość skóry, dodaje objętości i wygładza. Kolagen jest również istotnym składnikiem kosmetyków pomagających zwalczać rozstępy i blizny, żylaki, wspomaga leczenie trądziku, wzmacnia stawy, poprawia kondycję włosów i paznokci. Produktów z zawartością kolagenu z powodzeniem mogą używać osoby o skórze wrażliwej, alergicznej i atopowej, gdyż kolagen nie powoduje reakcji uczuleniowych. w skórze, aż w 50% skuteczniej, niż tradycyjna forma witaminy C! Tetraizopalmitynian askorbylu, rozjaśnia przebarwienia, ujednolica koloryt skóry, rozświetla i wizualnie odmładza cerę. Skuteczna stymulacja syntezy kolagenu KOLAGEN - białko występujące w organizmie w tkance łącznej. Kolagen wykorzystywany w kosmetyce jako składnik ujędrniający i odmładzający. Współczesna kosmetyka bazując na takim składniku jak kolagen stawia wyzwanie procesom starzenia się skóry. Pomaga usunąć zmarszczki, poprawia sprężystość i gęstość skóry, dodaje objętości i wygładza. Kolagen jest również istotnym składnikiem kosmetyków pomagających zwalczać rozstępy i blizny, żylaki, wspomaga leczenie trądziku, wzmacnia stawy, poprawia kondycję włosów i paznokci. Produktów z zawartością kolagenu z powodzeniem mogą używać osoby o skórze wrażliwej, alergicznej i atopowej, gdyż kolagen nie powoduje reakcji uczuleniowych. , pozwala na wygładzenie zmarszczek, widocznie ujędrnienie skóry i poprawę jej elastyczności. W dłuższej perspektywie czasu pozbędziesz się zmarszczek, a efekt będzie długotrwały. Tetraizopalmitynian askorbylu to także doskonały sposób na spowolnienie postępujących procesów starzenia! Jego silne działanie antyoksydacyjne pozwala zredukować liczbę wolnych rodników, a tym samym opóźnić starzenie skóry.

Zastanawiasz się gdzie ją znaleźć? Cała linia Vital C od Image Skincare powstała właśnie na bazie  tetraizopalmitynianu askorbylu! Seria ta powstała z myślą o kobietach, których skóra jest szara i zmęczona, brak jej wigoru, a na jej powierzchni zaczęły pojawiać się oznaki starzenia. Image Skincare Vital C Hydrating Overnight Masque to jedna z propozycji marki Image Skincare.  Komfortowa żelowa maska intensywnie rozświetlająca i wygładzająca przywróci Ci wygląd skóry, sprzed kilkunastu lat! NIEPRAWDOPODOBNE rozświetlenie, odżywienie i regeneracja, o jakich nawet nie ośmieliłaś się marzyć.

 

Komórki macierzyste – nadzieja współczesnej kosmetologii

Komórki macierzyste podbijają w ostatnim czasie wiele dziedzin naszego życia. Są nadzieją współczesnej medycyny, ale także kosmetologii. Zastanawiasz się co dokładnie kryje się za nazwą „komórki macierzyste”? Już wyjaśniamy! Komórki macierzyste to komórki pierwotne, które mogą przekształcić się w każdy rodzaj tkanek. Mają ogromny potencjał specjalizacji oraz namnażania. Komórki macierzyste stosowane w kosmetykach, pochodzą najczęściej z roślin. Są  bardzo skuteczne w stymulacji syntezy kolagenu KOLAGEN - białko występujące w organizmie w tkance łącznej. Kolagen wykorzystywany w kosmetyce jako składnik ujędrniający i odmładzający. Współczesna kosmetyka bazując na takim składniku jak kolagen stawia wyzwanie procesom starzenia się skóry. Pomaga usunąć zmarszczki, poprawia sprężystość i gęstość skóry, dodaje objętości i wygładza. Kolagen jest również istotnym składnikiem kosmetyków pomagających zwalczać rozstępy i blizny, żylaki, wspomaga leczenie trądziku, wzmacnia stawy, poprawia kondycję włosów i paznokci. Produktów z zawartością kolagenu z powodzeniem mogą używać osoby o skórze wrażliwej, alergicznej i atopowej, gdyż kolagen nie powoduje reakcji uczuleniowych. i odbudowy rusztowania skóry, którego uszkodzenia indukują powstawanie zmarszczek. Komórki macierzyste wzmagają biologiczną odbudowę i regenerację skóry i są nieocenione w kuracjach przeciwstarzeniowych. Image Skincare Total Anti Aging Serum to kolejny przełomowy produkt od Image Skincare! Skłąd oparty na bazie komórek macierzystych, wsparty wektorową technologią przenikania składników aktywnych to gwarancja najwyższej skuteczności w kuracjach anti-aging!


Image Skincare Total Anti Aging Serum


Peptydy PEPTYDY – krótkie łańcuchy złożone z aminokwasów. Zapewniają one reaktywację i przyspieszenie spowolnionej produkcji kolagenu oraz substancji wypełniających. Mają również zdolność przenoszenia składników aktywnych w głąb skóry. Spłycają zmarszczki, pobudzając produkcję elastyny i kolagenu, czyli włókien podporowych skóry. Rozkurczają skórę wokół zmarszczek, dlatego porównuje się je do działania botoksu, który wstrzyknięty w skórę wygładza zmarszczki. biomimetyczne z argireliną na czele!

Nieinwazyjna alternatywa botoksu? Teraz jest to możliwe! Peptydy PEPTYDY – krótkie łańcuchy złożone z aminokwasów. Zapewniają one reaktywację i przyspieszenie spowolnionej produkcji kolagenu oraz substancji wypełniających. Mają również zdolność przenoszenia składników aktywnych w głąb skóry. Spłycają zmarszczki, pobudzając produkcję elastyny i kolagenu, czyli włókien podporowych skóry. Rozkurczają skórę wokół zmarszczek, dlatego porównuje się je do działania botoksu, który wstrzyknięty w skórę wygładza zmarszczki. biomimetyczne nazywane są w ten sposób, ponieważ, podobnie do jadu kiełbasianego (botoksu), rozluźniają mięśnie twarzy, sprawiając, że skóra wygląda na gładszą, jędrniejszą i bardziej napiętą! Dzięki peptydom biomimetycznym pozbędziesz się zmarszczek, wygładzisz bruzdy, które wraz z upływającym czasem, coraz bardziej wyostrzają się na Twojej twarzy. Są także nieocenione w wygładzaniu „kurzych łapek”, pojawiających się w okolicach oczu. Ale to nie koniec ich zalet! Peptydy PEPTYDY – krótkie łańcuchy złożone z aminokwasów. Zapewniają one reaktywację i przyspieszenie spowolnionej produkcji kolagenu oraz substancji wypełniających. Mają również zdolność przenoszenia składników aktywnych w głąb skóry. Spłycają zmarszczki, pobudzając produkcję elastyny i kolagenu, czyli włókien podporowych skóry. Rozkurczają skórę wokół zmarszczek, dlatego porównuje się je do działania botoksu, który wstrzyknięty w skórę wygładza zmarszczki. biomimetyczne stymulują syntezę kolagenu KOLAGEN - białko występujące w organizmie w tkance łącznej. Kolagen wykorzystywany w kosmetyce jako składnik ujędrniający i odmładzający. Współczesna kosmetyka bazując na takim składniku jak kolagen stawia wyzwanie procesom starzenia się skóry. Pomaga usunąć zmarszczki, poprawia sprężystość i gęstość skóry, dodaje objętości i wygładza. Kolagen jest również istotnym składnikiem kosmetyków pomagających zwalczać rozstępy i blizny, żylaki, wspomaga leczenie trądziku, wzmacnia stawy, poprawia kondycję włosów i paznokci. Produktów z zawartością kolagenu z powodzeniem mogą używać osoby o skórze wrażliwej, alergicznej i atopowej, gdyż kolagen nie powoduje reakcji uczuleniowych. . Dzięki temu, Twoja skóra stanie się elastyczna, jej rusztowanie zostanie odbudowane, abyś mogła cieszyć się młodością i pięknem przez długie lata!


Gdzie ich szukać?

Dermaquest Peptide Eye Firming Serum to preparat pod oczy opatentowany na bazie peptydów biomimetycznych. Cienka skóra pod oczami jest okolicą szczególnie narażoną na utratę jędrności, ponieważ jest cienka i pozbawiona tkanki tłuszczowej. To na niej widać pierwsze zmarszczki i to właśnie ona jest często przyczyną naszych kompleksów. Krem Dermaquest pomoże natychmiastowo pozbyć się kurzych łapek i zmarszczek okolic oczu. Już po pierwszym zastosowaniu zauważysz, że Twoja skóra jest jędrniejsza, młodsza, a Twoje spojrzenie pełne blasku. Jego skuteczność potwierdza fakt, że ten krem został hitem w social mediach, a jego działanie rekomendują dziesiątki influencerek!

Jeśli szukasz preparatu, który ujędrni, nie tylko okolicę Twoich oczu, ale całej twarzy, jeśli oczekujesz bezkompromisowych rozwiązań i natychmiastowego odmłodzenia – mamy dla Ciebie HIT! Krem, będący kwintesencją nowoczesnych technologii w odbudowie i regeneracji skóry. Faworyt tysięcy kobiet na całym świecie, młodość zamknięta w słoiczku, krem, który pokochały miliony kobiet na całym świecie, będący mieszanką drogocennych neuropeptydów, komórek macierzystych, a także antyoksydantów Image Skincare Stem Cell Creme. Rozluźnienie mięśni twarzy i biologiczna odnowa skóry, porównywalna z zabiegami w gabinetach kosmetologicznych, to numer jeden wśród produktów odmładzających!

 

Image Skincare Stem Cell Creme


Śluz ślimaka wciąż na topie

Śluz ślimaka dał nam się poznać już kilka sezonów temu, ale jego dobroczynne właściwości nigdy nie wychodzą z mody. Mucyna jest wydzielana przez ślimaka w celu regeneracji uszkodzeń jego ciała, wywołanych tarciem o podłoże. Aby dobrze spełniać swoje funkcje, mucyna działa antybakteryjnie i przeciwzapalnie, wspomaga także gojenie się ran. Śluz ślimaka zawiera alantoinę, kwas glikolowy KWAS GLIKOLOWY- zaliczany do alfahydroksykwasów (AHA). Kwas glikolowy powszechnie stosowany jest w kosmetyce i dermatologii w celu rozjaśnienia i wygładzenia cery. Kwas glikolowy otrzymywany jest z trzciny cukrowej. Posiada szerokie spektrum działania. Posiada bardzo małą cząsteczkę, co powoduje jego łatwe przenikanie w głąb warstwy rogowej naskórka. Kwas ten złuszcza naskórek, rozluźnia wiązania międzykomórkowe, poprawia nawilżenie naskórka i zwiększa grubość jego żywych warstw. Ponadto wygładza drobne zmarszczki, ujędrnia, rewitalizuje. poprawia koloryt skóry, działa przeciwbakteryjnie. Polecany jest także w walce z cellulitem i rozstępami. , mukopolisacharydy, kolagen KOLAGEN - białko występujące w organizmie w tkance łącznej. Kolagen wykorzystywany w kosmetyce jako składnik ujędrniający i odmładzający. Współczesna kosmetyka bazując na takim składniku jak kolagen stawia wyzwanie procesom starzenia się skóry. Pomaga usunąć zmarszczki, poprawia sprężystość i gęstość skóry, dodaje objętości i wygładza. Kolagen jest również istotnym składnikiem kosmetyków pomagających zwalczać rozstępy i blizny, żylaki, wspomaga leczenie trądziku, wzmacnia stawy, poprawia kondycję włosów i paznokci. Produktów z zawartością kolagenu z powodzeniem mogą używać osoby o skórze wrażliwej, alergicznej i atopowej, gdyż kolagen nie powoduje reakcji uczuleniowych. elastynę, witaminy A, C, E oraz naturalne antybiotyki. Zawiera wszystko, czego potrzebuje Twoja skóra aby się naturalnie regenerować. Mucyna ślimaka jest pomocna w leczeniu trądziku oraz wygładzaniu zmarszczek i ujędrnianiu skóry.

 

Sesderma Snail Eye Cream


Dermomedica Cosmeceuticals Snail Serum to bogate źródło śluzu ślimaka! W towarzystwie kwasu hialuronowego doskonale nawilża oraz łagodzi skórę. Serum sprawdzi się przy skórze mieszanej, z tendencją do niedoskonałości. Doceni go także każda posiadaczka skóry, na której zaczynają pojawiać się pierwsze oznaki starzenia. Profilaktyka to pierwszy krok do pięknej skóry w przyszłości! Pod oczy doskonale sprawdzi się Sesderma Snailas Eye Contour Gel.

 

Kawior KAWIOR- odpowiednio przetworzona ikra ryb, o szczególnych walorach smakowych i odżywczych. Kawior często spotykany jest w kosmetykach do cer dojrzałych. Na miano kawioru zasługuje tylko wyselekcjonowana ikra ryb. Substancje zawarte w kawiorze, to przede wszystkim: białka, fosfolipidy, witaminy(A, E), minerały(cynk Związek mineralny, naturalny koenzym, silny antyutleniacz. Pomaga utrzymać zdrowie skóry, działa kojąco i regenerująco, przyspiesza gojenie się ran, leczy owrzodzenia, działa przeciwzapalnie. Skuteczny w walce z trądzikiem i łupieżem. Składnik szamponów przeciwłupieżowych i przeciwłojotokowych. Cynk wpływa na regulację hormonalną organizmu, zapobiega łysieniu typu męskiego i leczy problem nadmiernego owłosienia u kobiet, , fosfor, magnez), a także NNKT NNKT - niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, -6 i -9 stanowią jeden ze składników budulcowych komórek, od których zależy prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Stosowane w kosmetyce przyspieszają regenerację komórek tkanki skórnej. Odbudowują płaszcz lipidowy naskórka, normalizuje jego fizjologiczne właściwości ochronne. Do objawów niedoboru NNKT należą zaburzenia w funkcjonowaniu skóry, w wyniku których wykazuje ona objawy wczesnego starzenia się. NNKT stosowane miejscowo mogą być włączane w strukturę błony komórek warstwy korneocytowej. Normalizując międzykomórkowe warstwy lipidowe i poprawiając funkcjonowanie bariery ochronnej naskórka, przeciwdziałają utracie wody i hamują procesy starzenia skóry. Z tego powodu często określane mianem czynnika regulującego jej gospodarkę wodno-lipidową. Następstwem zaburzeń w funkcjonowaniu skóry związanych z niedoborem NNKT może być również trądzik. Miejscowe ich zastosowanie w znaczący sposób łagodzi jego objawy. (niezbędne, nienasycone kwasy tłuszczowe). Właściwości kawioru, to przede wszystkim wysoka zdolność regeneracji i pobudzania do odnowy komórkowej, działanie odżywiające, ujędrniające, napinające, przeciwstarzeniowe i odmładzające. Substancje zawarte w kawiorze chronią skórę przed stresem oksydacyjnym, dodają blasku i poprawiają koloryt skóry, przeciwdziałają stanom zapalnym i wzmacniają kruche naczynka krwionośne. Cenne kwasy tłuszczowe zapobiegają przeznaskórkowej utracie wody. – luksus dla Twojej twarzy

Kawior KAWIOR- odpowiednio przetworzona ikra ryb, o szczególnych walorach smakowych i odżywczych. Kawior często spotykany jest w kosmetykach do cer dojrzałych. Na miano kawioru zasługuje tylko wyselekcjonowana ikra ryb. Substancje zawarte w kawiorze, to przede wszystkim: białka, fosfolipidy, witaminy(A, E), minerały(cynk Związek mineralny, naturalny koenzym, silny antyutleniacz. Pomaga utrzymać zdrowie skóry, działa kojąco i regenerująco, przyspiesza gojenie się ran, leczy owrzodzenia, działa przeciwzapalnie. Skuteczny w walce z trądzikiem i łupieżem. Składnik szamponów przeciwłupieżowych i przeciwłojotokowych. Cynk wpływa na regulację hormonalną organizmu, zapobiega łysieniu typu męskiego i leczy problem nadmiernego owłosienia u kobiet, , fosfor, magnez), a także NNKT NNKT - niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, -6 i -9 stanowią jeden ze składników budulcowych komórek, od których zależy prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Stosowane w kosmetyce przyspieszają regenerację komórek tkanki skórnej. Odbudowują płaszcz lipidowy naskórka, normalizuje jego fizjologiczne właściwości ochronne. Do objawów niedoboru NNKT należą zaburzenia w funkcjonowaniu skóry, w wyniku których wykazuje ona objawy wczesnego starzenia się. NNKT stosowane miejscowo mogą być włączane w strukturę błony komórek warstwy korneocytowej. Normalizując międzykomórkowe warstwy lipidowe i poprawiając funkcjonowanie bariery ochronnej naskórka, przeciwdziałają utracie wody i hamują procesy starzenia skóry. Z tego powodu często określane mianem czynnika regulującego jej gospodarkę wodno-lipidową. Następstwem zaburzeń w funkcjonowaniu skóry związanych z niedoborem NNKT może być również trądzik. Miejscowe ich zastosowanie w znaczący sposób łagodzi jego objawy. (niezbędne, nienasycone kwasy tłuszczowe). Właściwości kawioru, to przede wszystkim wysoka zdolność regeneracji i pobudzania do odnowy komórkowej, działanie odżywiające, ujędrniające, napinające, przeciwstarzeniowe i odmładzające. Substancje zawarte w kawiorze chronią skórę przed stresem oksydacyjnym, dodają blasku i poprawiają koloryt skóry, przeciwdziałają stanom zapalnym i wzmacniają kruche naczynka krwionośne. Cenne kwasy tłuszczowe zapobiegają przeznaskórkowej utracie wody. od zawsze był symbolem luksusu i bogactwa, co jest w pełni uzasadnione w perspektywie jego pozyskiwania, właściwości odżywczych, a także kosmetycznych. Ekstrakty z kawioru KAWIOR- odpowiednio przetworzona ikra ryb, o szczególnych walorach smakowych i odżywczych. Kawior często spotykany jest w kosmetykach do cer dojrzałych. Na miano kawioru zasługuje tylko wyselekcjonowana ikra ryb. Substancje zawarte w kawiorze, to przede wszystkim: białka, fosfolipidy, witaminy(A, E), minerały(cynk Związek mineralny, naturalny koenzym, silny antyutleniacz. Pomaga utrzymać zdrowie skóry, działa kojąco i regenerująco, przyspiesza gojenie się ran, leczy owrzodzenia, działa przeciwzapalnie. Skuteczny w walce z trądzikiem i łupieżem. Składnik szamponów przeciwłupieżowych i przeciwłojotokowych. Cynk wpływa na regulację hormonalną organizmu, zapobiega łysieniu typu męskiego i leczy problem nadmiernego owłosienia u kobiet, , fosfor, magnez), a także NNKT NNKT - niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, -6 i -9 stanowią jeden ze składników budulcowych komórek, od których zależy prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Stosowane w kosmetyce przyspieszają regenerację komórek tkanki skórnej. Odbudowują płaszcz lipidowy naskórka, normalizuje jego fizjologiczne właściwości ochronne. Do objawów niedoboru NNKT należą zaburzenia w funkcjonowaniu skóry, w wyniku których wykazuje ona objawy wczesnego starzenia się. NNKT stosowane miejscowo mogą być włączane w strukturę błony komórek warstwy korneocytowej. Normalizując międzykomórkowe warstwy lipidowe i poprawiając funkcjonowanie bariery ochronnej naskórka, przeciwdziałają utracie wody i hamują procesy starzenia skóry. Z tego powodu często określane mianem czynnika regulującego jej gospodarkę wodno-lipidową. Następstwem zaburzeń w funkcjonowaniu skóry związanych z niedoborem NNKT może być również trądzik. Miejscowe ich zastosowanie w znaczący sposób łagodzi jego objawy. (niezbędne, nienasycone kwasy tłuszczowe). Właściwości kawioru, to przede wszystkim wysoka zdolność regeneracji i pobudzania do odnowy komórkowej, działanie odżywiające, ujędrniające, napinające, przeciwstarzeniowe i odmładzające. Substancje zawarte w kawiorze chronią skórę przed stresem oksydacyjnym, dodają blasku i poprawiają koloryt skóry, przeciwdziałają stanom zapalnym i wzmacniają kruche naczynka krwionośne. Cenne kwasy tłuszczowe zapobiegają przeznaskórkowej utracie wody. są coraz chętniej stosowane przez producentów kosmetyków, ze względu na bogactwo witamin, białek, składników mineralnych, a także substancji kondycjonujących. Dzięki zawartości kwasów tłuszczowych Omega 3, 6 i 9 oraz fosfolipidów, kawior KAWIOR- odpowiednio przetworzona ikra ryb, o szczególnych walorach smakowych i odżywczych. Kawior często spotykany jest w kosmetykach do cer dojrzałych. Na miano kawioru zasługuje tylko wyselekcjonowana ikra ryb. Substancje zawarte w kawiorze, to przede wszystkim: białka, fosfolipidy, witaminy(A, E), minerały(cynk Związek mineralny, naturalny koenzym, silny antyutleniacz. Pomaga utrzymać zdrowie skóry, działa kojąco i regenerująco, przyspiesza gojenie się ran, leczy owrzodzenia, działa przeciwzapalnie. Skuteczny w walce z trądzikiem i łupieżem. Składnik szamponów przeciwłupieżowych i przeciwłojotokowych. Cynk wpływa na regulację hormonalną organizmu, zapobiega łysieniu typu męskiego i leczy problem nadmiernego owłosienia u kobiet, , fosfor, magnez), a także NNKT NNKT - niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, -6 i -9 stanowią jeden ze składników budulcowych komórek, od których zależy prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Stosowane w kosmetyce przyspieszają regenerację komórek tkanki skórnej. Odbudowują płaszcz lipidowy naskórka, normalizuje jego fizjologiczne właściwości ochronne. Do objawów niedoboru NNKT należą zaburzenia w funkcjonowaniu skóry, w wyniku których wykazuje ona objawy wczesnego starzenia się. NNKT stosowane miejscowo mogą być włączane w strukturę błony komórek warstwy korneocytowej. Normalizując międzykomórkowe warstwy lipidowe i poprawiając funkcjonowanie bariery ochronnej naskórka, przeciwdziałają utracie wody i hamują procesy starzenia skóry. Z tego powodu często określane mianem czynnika regulującego jej gospodarkę wodno-lipidową. Następstwem zaburzeń w funkcjonowaniu skóry związanych z niedoborem NNKT może być również trądzik. Miejscowe ich zastosowanie w znaczący sposób łagodzi jego objawy. (niezbędne, nienasycone kwasy tłuszczowe). Właściwości kawioru, to przede wszystkim wysoka zdolność regeneracji i pobudzania do odnowy komórkowej, działanie odżywiające, ujędrniające, napinające, przeciwstarzeniowe i odmładzające. Substancje zawarte w kawiorze chronią skórę przed stresem oksydacyjnym, dodają blasku i poprawiają koloryt skóry, przeciwdziałają stanom zapalnym i wzmacniają kruche naczynka krwionośne. Cenne kwasy tłuszczowe zapobiegają przeznaskórkowej utracie wody.  wzmacnia ochronną barierę skóry, dzięki czemu zabezpiecza ją przed szkodliwym wpływem czynników atmosferycznych, zanieczyszczeń i utratą wilgoci. Przyspiesza odnowę i proces regeneracji komórek, dzięki czemu sprawia, że skóra wygląda na młodszą. Kawior KAWIOR- odpowiednio przetworzona ikra ryb, o szczególnych walorach smakowych i odżywczych. Kawior często spotykany jest w kosmetykach do cer dojrzałych. Na miano kawioru zasługuje tylko wyselekcjonowana ikra ryb. Substancje zawarte w kawiorze, to przede wszystkim: białka, fosfolipidy, witaminy(A, E), minerały(cynk Związek mineralny, naturalny koenzym, silny antyutleniacz. Pomaga utrzymać zdrowie skóry, działa kojąco i regenerująco, przyspiesza gojenie się ran, leczy owrzodzenia, działa przeciwzapalnie. Skuteczny w walce z trądzikiem i łupieżem. Składnik szamponów przeciwłupieżowych i przeciwłojotokowych. Cynk wpływa na regulację hormonalną organizmu, zapobiega łysieniu typu męskiego i leczy problem nadmiernego owłosienia u kobiet, , fosfor, magnez), a także NNKT NNKT - niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, -6 i -9 stanowią jeden ze składników budulcowych komórek, od których zależy prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Stosowane w kosmetyce przyspieszają regenerację komórek tkanki skórnej. Odbudowują płaszcz lipidowy naskórka, normalizuje jego fizjologiczne właściwości ochronne. Do objawów niedoboru NNKT należą zaburzenia w funkcjonowaniu skóry, w wyniku których wykazuje ona objawy wczesnego starzenia się. NNKT stosowane miejscowo mogą być włączane w strukturę błony komórek warstwy korneocytowej. Normalizując międzykomórkowe warstwy lipidowe i poprawiając funkcjonowanie bariery ochronnej naskórka, przeciwdziałają utracie wody i hamują procesy starzenia skóry. Z tego powodu często określane mianem czynnika regulującego jej gospodarkę wodno-lipidową. Następstwem zaburzeń w funkcjonowaniu skóry związanych z niedoborem NNKT może być również trądzik. Miejscowe ich zastosowanie w znaczący sposób łagodzi jego objawy. (niezbędne, nienasycone kwasy tłuszczowe). Właściwości kawioru, to przede wszystkim wysoka zdolność regeneracji i pobudzania do odnowy komórkowej, działanie odżywiające, ujędrniające, napinające, przeciwstarzeniowe i odmładzające. Substancje zawarte w kawiorze chronią skórę przed stresem oksydacyjnym, dodają blasku i poprawiają koloryt skóry, przeciwdziałają stanom zapalnym i wzmacniają kruche naczynka krwionośne. Cenne kwasy tłuszczowe zapobiegają przeznaskórkowej utracie wody.  przywraca cerze jędrność, napięcie, elastyczność i gęstość. Dodatkowo odżywia ją, koryguje zmarszczki oraz zapewnia gładkość i promienny blask. To superfood dla Twojej skóry!


Biodroga Institut Golden caviar 24h Care dry skin to koktajl substancji odżywczych i nawilżających dla Twojej suchej skóry! Po zastosowaniu zauważysz, jak Twoja cera, dosłownie „pije” składniki w nim zawarte! Krem powstał na bazie kawioru KAWIOR- odpowiednio przetworzona ikra ryb, o szczególnych walorach smakowych i odżywczych. Kawior często spotykany jest w kosmetykach do cer dojrzałych. Na miano kawioru zasługuje tylko wyselekcjonowana ikra ryb. Substancje zawarte w kawiorze, to przede wszystkim: białka, fosfolipidy, witaminy(A, E), minerały(cynk Związek mineralny, naturalny koenzym, silny antyutleniacz. Pomaga utrzymać zdrowie skóry, działa kojąco i regenerująco, przyspiesza gojenie się ran, leczy owrzodzenia, działa przeciwzapalnie. Skuteczny w walce z trądzikiem i łupieżem. Składnik szamponów przeciwłupieżowych i przeciwłojotokowych. Cynk wpływa na regulację hormonalną organizmu, zapobiega łysieniu typu męskiego i leczy problem nadmiernego owłosienia u kobiet, , fosfor, magnez), a także NNKT NNKT - niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, -6 i -9 stanowią jeden ze składników budulcowych komórek, od których zależy prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Stosowane w kosmetyce przyspieszają regenerację komórek tkanki skórnej. Odbudowują płaszcz lipidowy naskórka, normalizuje jego fizjologiczne właściwości ochronne. Do objawów niedoboru NNKT należą zaburzenia w funkcjonowaniu skóry, w wyniku których wykazuje ona objawy wczesnego starzenia się. NNKT stosowane miejscowo mogą być włączane w strukturę błony komórek warstwy korneocytowej. Normalizując międzykomórkowe warstwy lipidowe i poprawiając funkcjonowanie bariery ochronnej naskórka, przeciwdziałają utracie wody i hamują procesy starzenia skóry. Z tego powodu często określane mianem czynnika regulującego jej gospodarkę wodno-lipidową. Następstwem zaburzeń w funkcjonowaniu skóry związanych z niedoborem NNKT może być również trądzik. Miejscowe ich zastosowanie w znaczący sposób łagodzi jego objawy. (niezbędne, nienasycone kwasy tłuszczowe). Właściwości kawioru, to przede wszystkim wysoka zdolność regeneracji i pobudzania do odnowy komórkowej, działanie odżywiające, ujędrniające, napinające, przeciwstarzeniowe i odmładzające. Substancje zawarte w kawiorze chronią skórę przed stresem oksydacyjnym, dodają blasku i poprawiają koloryt skóry, przeciwdziałają stanom zapalnym i wzmacniają kruche naczynka krwionośne. Cenne kwasy tłuszczowe zapobiegają przeznaskórkowej utracie wody. , w towarzystwie protein, masła shea i skwalanu. Dużą zaletą kremu jest zawartość szczepu bakterii mlekowych, które utrzymują odpowiednią równowagę kwasowo-zasadową, chronią przed wnikaniem bakterii patogennych oraz wzmacniają naturalną odporność skóry.

Nowoczesna kosmetologia dąży do odnalezienia „eliksiru młodości”, a coraz to nowocześniejsze, pionierskie, bardziej przełomowe składy, przekonują nas tylko o tym, że są coraz bliżej celu. Mamy nadzieję, że przedstawiona przez nas lista pomoże Ci odnaleźć się w zatrzęsieniu składników, jakie oferują marki kosmetyczne, oraz że odnajdziesz satysfakcję ze stosowania i rezultatów wywołanych działaniem najbardziej topowych składników tego roku!

 

 

 

PUBLIKACJE PRASOWE Zobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+