zamknij
  • Do każdego zamówienia próbki gratis
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni

BANDI Tricho-Extract Irritation and dry skin prevention Tricho-Ekstrakt przeciw podrażnieniom 30 ml

Bandi Tricho-Extract Irritation and dry skin prevention

Tricho-Ekstrakt przeciw podrażnieniom

30 ml

Substancje aktywne:
Alantoina Alantoina – jest pochodną mocznika MOCZNIK - Mocznik-substancja naturalna, wchodza w skład NMF NMF – naturalny czynnik nawilżający stanowi 15 – 20% całkowitej masy warstwy rogowej naskórka. Składa się z aminokwasów, kwasu piroglutaminowego, mleczanu, moczniku oraz sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforanu, chlorków, a także amoniaku. Zapewnia wysokie oraz długotrwałe nawilżenie, a także mechaniczną ochronne skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada za zdolność do wiązania się wody oraz wpływa na elastyczność warstwy rogowej. , stanowi nawet 1% masy naskórka. W kosmetologii wykorzystywany głownie w celach nawilżających. Jest składnikiem naturalnego czynnika nawilżającego naskórek(NMF NMF – naturalny czynnik nawilżający stanowi 15 – 20% całkowitej masy warstwy rogowej naskórka. Składa się z aminokwasów, kwasu piroglutaminowego, mleczanu, moczniku oraz sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforanu, chlorków, a także amoniaku. Zapewnia wysokie oraz długotrwałe nawilżenie, a także mechaniczną ochronne skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada za zdolność do wiązania się wody oraz wpływa na elastyczność warstwy rogowej. ). Rozpuszcza się w wodzie, alkoholu i glikolu propylenowym. Jest wysoce higroskopijny. Posiada właściwości silnie nawilżające, antyseptycznie, przyspieszające gojenie się ran, oraz wspomaga złuszczanie martwego naskórka. Ujędrnia skórę, wygładza, wspomaga regenerację komórek. Przyczynia się do utrzymania prawidłowego stanu bariery ochronnej naskórka. Stosowany jest również w leczeniu kurzajek, łuszczycy i innych dermatoz objawiających się nadmierną suchością skóry. Mocznik jest substancją, która zapobiega odparowywaniu wody. , działa regenerująco, przyspiesza odnowę i ułatwiająca gojenie uszkodzonego naskórka. Wykazuje silne właściwości łagodzące i kojące. Zmniejsza podrażnienie skóry wrażliwej i chroni przed działaniem niekorzystnych czynników zewnętrznych. Ma właściwości nawilżające, wygładza oraz zmiękcza skórę. , Galusan epigallokatechiny, Ekstrakt z kozieradki, Ekstrakt z kozieradki, Ekstrakt z kudzu, Olej arganowy, Olej awokado OLEJ AWOKADO – tłuszcz pozyskiwany z owoców Perscea americanea. Bogaty w witaminy A, E, K i PP, chlorofil, niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Jest naturalnym filtrem słonecznym, chroni skórę przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych. Doskonale ją natłuszcza i regeneruje. Zaliczany do olejów kosmetycznych stosowanych w luksusowych kremach, balsamach do ciała i włosów, preparatach do masażu. Szczególnie polecany do pielęgnacji skóry suchej i zniszczonej. , Oliwa z oliwek, Proteiny jedwabiu JEDWAB - to naturalna proteina, która zawiera elastyczne białko fibroinę oraz seryscynę o właściwościach intensywnie nawilżających. Historia jedwabiu sięga 6000 tysięcy lat przed naszą erą do Indii, natomiast pierwszy raz włókno jedwabiu wykorzystali Chińczycy 4000 lat temu. Włókno jedwabiu produkowane jest przez larwy motyli jedwabników. Swoją strukturą przypomina proteiny występujące we włosach i skórze. Kosmetyk z jedwabiem silnie przywiera do powierzchni na którą jest aplikowany, gdyż posiada ładunek elektrostatyczny przeciwny do tego obecnego we włosach i skórze. Jedwab skutecznie wiąże i zatrzymuje duże ilości wody, dzięki temu ogranicza TEWL (transepidermalną ucieczkę wody). Obecność fibroiny sprawia, że jedwab tworzy na powierzchni skóry ochronną warstwę, która zapobiega negatywnemu wpływowi czynników środowiskowych. Kosmetyki z zawartością jedwabiu sprawiają, że skóra staje się idealnie wygładzona i miękka, a wszelkie nierówności skorygowane. W produkcji wykorzystuje się najczęściej mleczko jedwabne i puder jedwabny. To pierwsze jest cennym składnikiem szamponów, odżywek i masek do włosów, ze względu na właściwości regenerujące i uelastyczniające. Puder jedwabny wykorzystywany jest głównie w produktach do make up'u (fluidy, maskary, cienie do powiek, pudry). Nadaje im jedwabistą konsystencję oraz pochłania nadmiar sebum. Dzięki zdolności odbijania promieni świetlnych skóra uzyskuje delikatny blask, a zmarszczki stają się niewidoczne. Jedwab oprócz szerokiego zastosowania w kremach, maseczkach, balsamach i mleczkach dodawany jest także do produktów do paznokci - odżywek i lakierów. Stosowany jest również w popularnej technice fiberglass (rekonstrukcja płytki). , Olej migdałowy, Prowitamina D3 WITAMINA D - należy do grupy witamin rozpuszczalnych w tłuszczach. Występuje w dwóch formach ergokalcyferol (D2) oraz cholekalcyferol (D3), który jest jej trwalszą formą. Naturalnie wytwarzana jest w skórze pod wpływem promieni słonecznych. Znajduje się również olejach roślinnych, wątrobie, mleku i produktach mlecznych oraz jajkach. W kosmetyce szeroko wykorzystywana jest w preparatach do pielęgnacji wrażliwej skóry dzieci i niemowląt. Stosuje się ją także w produktach łagodzących choroby dermatologiczne takiej jak atopowe zapalenie skóry (AZS), egzema i łuszczyca, ze względu na jej działanie przeciwzapalne. Posiada właściwości normalizujące proces keratynizacji i złuszczania naskórka. Witamina D zwiększa również napięcie naskórka oraz wpływa korzystnie na układ immunologiczny skóry. Witamina D wykorzystywana jest w balsamach i kremach modelujących sylwetkę, wyszczuplających i antycellulitowych. Jest również cennym środkiem w szamponach i preparatach zapobiegających łojotokowi. Dodawana jest do lakierów i odżywek do paznokci, gdyż wzmacnia płytkę, zapobiega ich łamliwości i kruchości. Znajduje się również w recepturze past do zębów zapobiegających paradontozie. , Pantenol PANTENOL - prowitamina witaminy B5, czyli kwasu pantotenowego. W większych ilościach znajduje się w wątrobie, mleku, żółtkach jaj, drożdżach, otrębach ryżowych, preparatach pszczelich. Należy do grupy witamin B, bez których nie mógłby prawidłowo przebiegać cykl przemian metabolicznych komórek. Łatwo wchłania się przez barierę warstwy rogowej. Działa aktywizująco na podziały komórek naskórka, przyspieszając gojenie i łagodząc podrażnienia. Działa przeciwzapalnie. Podwyższa wilgotność skóry, uelastycznia ją. W połączeniu z witaminą C zmniejsza plamy starcze skóry. Przyspiesza opalanie, a jednocześnie chroni skórę przed skutkami nadmiernego działania promieni UV. Stąd często stosowany w preparatach promieniochronnych, gdzie stymuluje pigmentację, zmniejsza rumień oraz łagodzi zaczerwienienia i podrażnienia skóry. W preparatach do włosów nawilża włókno włosowe, czyni włosy podatnymi na czesanie, zmniejsza ich skłonność do rozdwajania. Poprawia stan uszkodzonych włosów, pogrubia je. Bardzo często bywa łączony z fitantriolem. , Witamina E WITAMINA E – tokoferol. Ze względu na zdolność neutralizowania wolnych rodników witamina E chroni przed utlenianiem i zniszczeniem lipidów naskórka. Najskuteczniej działa w duecie z witaminą C. Witamina E to tzw.\"witamina młodości\". Jest cennym \"zmiataczem\" wolnych rodników. Witamina E chroni komórki skóry , dba o jej piękny wygląd i koloryt. Pomaga w leczeniu chorób skóry, przyspiesza gojenie ran.
Pokaż pełen skład >>>

ocena ocena ocena ocena ocena 0,00
Waszych opinii: 0 zobacz | Dodaj własną

Dostępność: niedostępny

Data ważności: 31.10.2018
dodaj do porównania

Zamówienie bez formularzy

Jeśli nie masz czasu na wypełnianie formularzy, zadzwoń do nas na numer 34 343 56 62
lub podaj poniżej swój numer telefonu i określ preferowaną porę kontaktu.
Skontaktujemy się z Tobą w celu przyjęcia zamówienia.
 
Twój numer telefonu:
 
Preferowana pora kontaktu:
 
 
 

Informacje podstawowe

Informacje dodatkowe

 

Opis

Skoncentrowany ekstrakt łagodzący podrażnienia, do stosowania na skórę głowy. Zawiera odpowiednio dobraną kompozycję składników czynnych, które niwelują uczucie dyskomfortu, zapobiegają łuszczeniu się skóry, a także wzmacniają jej naturalną barierę ochronną. Preparat głęboko nawilża oraz odbudowuje strukturę włosów, wyraźnie je wygładzając. Składniki aktywne:

Alantoina Alantoina – jest pochodną mocznika MOCZNIK - Mocznik-substancja naturalna, wchodza w skład NMF NMF – naturalny czynnik nawilżający stanowi 15 – 20% całkowitej masy warstwy rogowej naskórka. Składa się z aminokwasów, kwasu piroglutaminowego, mleczanu, moczniku oraz sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforanu, chlorków, a także amoniaku. Zapewnia wysokie oraz długotrwałe nawilżenie, a także mechaniczną ochronne skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada za zdolność do wiązania się wody oraz wpływa na elastyczność warstwy rogowej. , stanowi nawet 1% masy naskórka. W kosmetologii wykorzystywany głownie w celach nawilżających. Jest składnikiem naturalnego czynnika nawilżającego naskórek(NMF NMF – naturalny czynnik nawilżający stanowi 15 – 20% całkowitej masy warstwy rogowej naskórka. Składa się z aminokwasów, kwasu piroglutaminowego, mleczanu, moczniku oraz sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforanu, chlorków, a także amoniaku. Zapewnia wysokie oraz długotrwałe nawilżenie, a także mechaniczną ochronne skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada za zdolność do wiązania się wody oraz wpływa na elastyczność warstwy rogowej. ). Rozpuszcza się w wodzie, alkoholu i glikolu propylenowym. Jest wysoce higroskopijny. Posiada właściwości silnie nawilżające, antyseptycznie, przyspieszające gojenie się ran, oraz wspomaga złuszczanie martwego naskórka. Ujędrnia skórę, wygładza, wspomaga regenerację komórek. Przyczynia się do utrzymania prawidłowego stanu bariery ochronnej naskórka. Stosowany jest również w leczeniu kurzajek, łuszczycy i innych dermatoz objawiających się nadmierną suchością skóry. Mocznik jest substancją, która zapobiega odparowywaniu wody. , działa regenerująco, przyspiesza odnowę i ułatwiająca gojenie uszkodzonego naskórka. Wykazuje silne właściwości łagodzące i kojące. Zmniejsza podrażnienie skóry wrażliwej i chroni przed działaniem niekorzystnych czynników zewnętrznych. Ma właściwości nawilżające, wygładza oraz zmiękcza skórę. - łagodzi, wygładza, działa ochronnie.
Galusan epigallokatechiny - działanie przeciwzapalne, antyutleniające.
Ekstrakt z kozieradki - normalizuje, wzmacnia włosy, łagodzi podrażnienia, niweluje świąd, zaczerwienienia i stany zapalne skóry.
Ekstrakt z kudzu - łagodzi, niweluje łupież, świąd i zaczerwienienia.
Olej arganowy - działanie odmładzające, nawilżające, rewitalizujące, ujędrniające.
Olej awokado OLEJ AWOKADO – tłuszcz pozyskiwany z owoców Perscea americanea. Bogaty w witaminy A, E, K i PP, chlorofil, niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Jest naturalnym filtrem słonecznym, chroni skórę przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych. Doskonale ją natłuszcza i regeneruje. Zaliczany do olejów kosmetycznych stosowanych w luksusowych kremach, balsamach do ciała i włosów, preparatach do masażu. Szczególnie polecany do pielęgnacji skóry suchej i zniszczonej. - odżywia, nawilża, rewitalizuje, wygładza włosy.
Oliwa z oliwek - łagodzi, odżywia, zmiękcza, działa ochronnie, nawilżająco, antyutleniająco.
Proteiny jedwabiu JEDWAB - to naturalna proteina, która zawiera elastyczne białko fibroinę oraz seryscynę o właściwościach intensywnie nawilżających. Historia jedwabiu sięga 6000 tysięcy lat przed naszą erą do Indii, natomiast pierwszy raz włókno jedwabiu wykorzystali Chińczycy 4000 lat temu. Włókno jedwabiu produkowane jest przez larwy motyli jedwabników. Swoją strukturą przypomina proteiny występujące we włosach i skórze. Kosmetyk z jedwabiem silnie przywiera do powierzchni na którą jest aplikowany, gdyż posiada ładunek elektrostatyczny przeciwny do tego obecnego we włosach i skórze. Jedwab skutecznie wiąże i zatrzymuje duże ilości wody, dzięki temu ogranicza TEWL (transepidermalną ucieczkę wody). Obecność fibroiny sprawia, że jedwab tworzy na powierzchni skóry ochronną warstwę, która zapobiega negatywnemu wpływowi czynników środowiskowych. Kosmetyki z zawartością jedwabiu sprawiają, że skóra staje się idealnie wygładzona i miękka, a wszelkie nierówności skorygowane. W produkcji wykorzystuje się najczęściej mleczko jedwabne i puder jedwabny. To pierwsze jest cennym składnikiem szamponów, odżywek i masek do włosów, ze względu na właściwości regenerujące i uelastyczniające. Puder jedwabny wykorzystywany jest głównie w produktach do make up'u (fluidy, maskary, cienie do powiek, pudry). Nadaje im jedwabistą konsystencję oraz pochłania nadmiar sebum. Dzięki zdolności odbijania promieni świetlnych skóra uzyskuje delikatny blask, a zmarszczki stają się niewidoczne. Jedwab oprócz szerokiego zastosowania w kremach, maseczkach, balsamach i mleczkach dodawany jest także do produktów do paznokci - odżywek i lakierów. Stosowany jest również w popularnej technice fiberglass (rekonstrukcja płytki). - działanie nawilżające, wygładzające, uelastyczniające, zmiękczające.
Olej migdałowy - odżywia, zmiękcza, uelastycznia.
Prowitamina D3 WITAMINA D - należy do grupy witamin rozpuszczalnych w tłuszczach. Występuje w dwóch formach ergokalcyferol (D2) oraz cholekalcyferol (D3), który jest jej trwalszą formą. Naturalnie wytwarzana jest w skórze pod wpływem promieni słonecznych. Znajduje się również olejach roślinnych, wątrobie, mleku i produktach mlecznych oraz jajkach. W kosmetyce szeroko wykorzystywana jest w preparatach do pielęgnacji wrażliwej skóry dzieci i niemowląt. Stosuje się ją także w produktach łagodzących choroby dermatologiczne takiej jak atopowe zapalenie skóry (AZS), egzema i łuszczyca, ze względu na jej działanie przeciwzapalne. Posiada właściwości normalizujące proces keratynizacji i złuszczania naskórka. Witamina D zwiększa również napięcie naskórka oraz wpływa korzystnie na układ immunologiczny skóry. Witamina D wykorzystywana jest w balsamach i kremach modelujących sylwetkę, wyszczuplających i antycellulitowych. Jest również cennym środkiem w szamponach i preparatach zapobiegających łojotokowi. Dodawana jest do lakierów i odżywek do paznokci, gdyż wzmacnia płytkę, zapobiega ich łamliwości i kruchości. Znajduje się również w recepturze past do zębów zapobiegających paradontozie. - wmzacnia naturalny system ochronny skóry, wspomaga jej nawilżenie, zapobiega wypadaniu włosów, chroni przed promieniowaniem UV.
Pantenol PANTENOL - prowitamina witaminy B5, czyli kwasu pantotenowego. W większych ilościach znajduje się w wątrobie, mleku, żółtkach jaj, drożdżach, otrębach ryżowych, preparatach pszczelich. Należy do grupy witamin B, bez których nie mógłby prawidłowo przebiegać cykl przemian metabolicznych komórek. Łatwo wchłania się przez barierę warstwy rogowej. Działa aktywizująco na podziały komórek naskórka, przyspieszając gojenie i łagodząc podrażnienia. Działa przeciwzapalnie. Podwyższa wilgotność skóry, uelastycznia ją. W połączeniu z witaminą C zmniejsza plamy starcze skóry. Przyspiesza opalanie, a jednocześnie chroni skórę przed skutkami nadmiernego działania promieni UV. Stąd często stosowany w preparatach promieniochronnych, gdzie stymuluje pigmentację, zmniejsza rumień oraz łagodzi zaczerwienienia i podrażnienia skóry. W preparatach do włosów nawilża włókno włosowe, czyni włosy podatnymi na czesanie, zmniejsza ich skłonność do rozdwajania. Poprawia stan uszkodzonych włosów, pogrubia je. Bardzo często bywa łączony z fitantriolem. - nawilża, regeneruje, łagodzi podrażnienia.
Witamina E WITAMINA E – tokoferol. Ze względu na zdolność neutralizowania wolnych rodników witamina E chroni przed utlenianiem i zniszczeniem lipidów naskórka. Najskuteczniej działa w duecie z witaminą C. Witamina E to tzw.\"witamina młodości\". Jest cennym \"zmiataczem\" wolnych rodników. Witamina E chroni komórki skóry , dba o jej piękny wygląd i koloryt. Pomaga w leczeniu chorób skóry, przyspiesza gojenie ran. - działanie antyutleniające, regenerujące, poprawiające kondycję skóry.

Preparat znakomicie odżywia skórę głowy oraz wzmacnia włosy.

Dla kogo

Suche włosy i skóra głowy, podrażnienia, włosy zniszczone, łamliwe.

Sposób użcia

Stosować 1 raz w tygodniu, na 30 minut przed użyciem szamponu.

Pełen skład:

INCI / składniki Aqua/Water, Glycerin, Glyceryl Stearate, Propylene Glycol, Niacinamide, Argania Spinosa Kernel Oil, Prunus Amygdalus (Sweet Almond) Dulcis Oil, Tocopheryl Acetate, Hydrolyzed Silk, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Panthenol, Phytosterols, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Allantoin, Trigonella Foenum-Graecum Seed Extract, Pueraria Lobata Root Extract, Equisetum Arvense Extract, Melissa Officinelic Leaf Extract Extract, Mentha Piperita Leaf Extract, Propyl Gallate, Gallyl Glucoside, 7-Dehydrocholesterol CHOLESTEROL - lipid z grupy steroidów, jest składnikiem, który naturalnie występuje w cemencie międzykomórkowym rogowej warstwy naskórka oraz w sebum. Pozyskuje się go z lanoliny. Nie ma zdolności rozpuszczania w wodzie. Wpływa na konsystencję preparatów kosmetycznych (zwiększa ich lepkość). Jest emolientem. Na powierzchni naskórka tworzy ochronny film, który zapobiega utracie (wyparowywaniu) wilgoci. Cholesterol posiada właściwości kondycjonujące (wygładzające i zmiękczające) dlatego jest cennym składnikiem szamponów, odżywek i masek do włosów. Nadaje im połysk, przywraca naturalny blask i gładkość. Cholesterol natłuszcza i zmiękcza naskórek, dlatego stosowany jest w maściach dla osób cierpiących na łuszczycę i atopowe zapalenie skóry (AZS). Wykorzystywany jest także jako emulgator W/O, który umożliwia powstanie emulsji (stąd jego obecność w recepturach kremów, balsamów i mleczek). Niestety ze względu na jego komedogenność może powodować zatykanie ujść gruczołów łojowych, a tym samym powstawanie zaskórników. Składnik ten łatwo penetruje warstwę rogową naskórka, a także zwiększa przenikanie innych substancji aktywnych zawartych w kosmetykach. Cholesterol uzupełnia brakujące elementy lipidowe cementu międzykomórkowego. Doskonale sprawdza się w formułach preparatów stosowanych do pielęgnacji skóry podrażnionej po peelingach, kuracjach retinoidami lub zabiegach z zakresu medycyny estetycznej (np. laseroterapii). , Epigallocatechin Gallatyl Glucoside, Butylene Glycol, Hydroxyacetophenone, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, Tropolone, Ceteareth-20, Ceteareth-12, Cetearyl Acohol, Cetyl Palmitate, Polyacrylate Crosspolymer-6, Methyl Cyclodextrin, Disodium EDTA, Parfum/Fragrance

Potrzebujesz pomocy lub konsultacji w doborze produktu?

 

Produkty polecane

Komentarze użytkowników

Twój nick:
Zaloguj się by dodać komentarz
Ocena produktu ocena ocena ocena ocena ocena
 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+