zamknij
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni
  • Do każdego zamówienia próbki gratis

BIODROGA INSTITUT Lotus & science Anti age eye care Przeciwzmarszczkowy krem do okolic oczu 15 ml

Biodroga Institut Lotus & science Anti age eye care

Przeciwzmarszczkowy krem do okolic oczu

15 ml

Substancje aktywne:
MatriXpert, Biotechnologiczny ekstrakt z planktonu oceanicznego, PerfelineR, SepicalmTMVG, Ekstrakt z kwiatu lotosu, Ekstrakt z korzenia lukrecji, Olej z pestek winogron OLEJ Z PESTEK WINOGRON - znany i ceniony za swoje właściwości od starożytności, jest delikatnym olejem pochodzącym z krajów śródziemnomorskich. Zawiera bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych (przede wszystkim kwas linolowy), witamin A, D, E i K, flawonoidów oraz resweratrolu RESWERATROL- naturalny związek roślinny, zaliczany do flawonoidów oraz fitoestrogenów. Występuje w skórce owoców i ich przetworach, głównie w czerwonym winie. Posiada unikalne właściwości biologiczne. Resweratrol działa przeciwzapalnie, przeciwnowotworowo, zapobiega chorobom układu krążenia, pomaga zwalczać wolne rodniki WOLNE RODNIKI – to reaktywne cząsteczki tlenu. Powstają w wyniku reakcji oksydacyjnych (utleniania) w organizmie człowieka. Jest to zjawisko naturalne i potrzebne, jednak przy nadmiernym nasileniu prowadzi do procesów degeneracyjnych organizmu, powodując groźne choroby. Są to cząsteczki rakotwórcze. Uszkadzają błonę komórkową, niszczą cząsteczki DNA, są główną przyczyną objawów starzenia się. , hamuje proces starzenia. Wpływa rówież korzystnie na komórki nerwowe. Syntetyzowany jest w roślinach wskutek uszkodzenia mechanicznego tkanek, niedoboru wody, oddziaływania promieni UV, czy tez w odpowiedzi na infekcje. . Posiada słodko-gorzki zapach. Intensywnie nawilża, delikatnie natłuszcza i odżywia skórę, szybko się wchłania nie pozostawiając tłustego i lepkiego filmu. Idealnie sprawdza się w pielęgnacji skóry tłustej, ponieważ tonizuje cerę i normalizuje wydzielanie sebum, a także przeciwdziała pojawianiu się zmian zapalnych i trądzikowych. Po jego zastosowaniu skóra staje się matowa, a ujścia gruczołów łojowych zwężone. Olej z pestek winogron zapobiega przedwczesnemu starzeniu się skóry, poprawia jej napięcie i elastyczność, przyspiesza proces regeneracji oraz wygładza. Może być bez obaw stosowany przy pielęgnacji wrażliwej cery, gdyż łagodzi i koi podrażnienia. Wygładza strukturę włosa, wzmacnia je i odżywia, zapewniając im zdrowy blask. Stąd tak szerokie jego zastosowanie w szamponach, maskach i odżywkach do włosów. Może być także stosowany jako olejek do masażu. , Proteiny pszenicy PROTEINY PSZENICY - pozyskiwane są z ziaren pszenicy zwyczajnej. Zawierają bogactwo aminokwasów tj. prolina, glutamina i cystyna. Są alternatywą dla białek pochodzenia zwierzęcego. Posiadają właściwości regenerujące, wygładzające i ujędrniające stąd często wykorzystuje się je w preparatach dla skóry dojrzałej, kremach, mleczkach do demakijażu czy balsamach do ciała. Intensywnie nawilżają i odżywiają cerę. Proteiny pszenicy są szeroko wykorzystywane w preparatach do włosów, tj. maski, odżywki, szampony i lotiony. Odbudowują strukturę włosa, zatrzymują w nich wilgoć oraz poprawiają ich kondycję. Zapobiegają elektryzowaniu się włosów, ich łamliwości i wypadaniu, a także rozdwajaniu końcówek. Zapewniają im zdrowy blask, sprężystość i gładkość.
Pokaż pełen skład >>>

ocena ocena ocena ocena ocena 0,00
Waszych opinii: 0 zobacz | Dodaj własną

Cena: 331.00

Dostępność: Wysyłamy w 3-7 dni roboczych

Czas i koszty dostawy Darmowa dostawa Kurier GLS, Poczta,
już od 100 zł wartości zamówienia


do 100 zł
- Poczta Priorytet 9.99 zł
- Kurier GLS 9.99 zł
Przy przesyłce za pobraniem - dopłata 1.99 zł

Zamówienie bez formularzy

Jeśli nie masz czasu na wypełnianie formularzy, zadzwoń do nas na numer 34 343 56 62
lub podaj poniżej swój numer telefonu i określ preferowaną porę kontaktu.
Skontaktujemy się z Tobą w celu przyjęcia zamówienia.
 
Twój numer telefonu:
 
Preferowana pora kontaktu:
 
 
 

Opis

Krem jest preparatem przeciwzmarszczkowym. Niweluje cienie, worki i opuchliznę pod oczami. Skutecznie usuwa oznaki zmęczenia, wysiłku i stresu. Wygładza skórę, koryguje zmarszczki i linie mimiczne oraz długotrwale nawilża. Przywraca jej jędrność, sprężystość i elastyczność. Preparat zapewnia skórze promienny i młodzieńczy blask. Kluczowymi składnikami kremu są:

Ekstrakt z kwiatu lotosu - wzmacnia strukturę skóry, pobudza jej mikrokrążenie i metabolizm, opóźnia proces starzenia. 
MatriXpert - 
stymuluje tworzenie włókien kolagenowych KOLAGEN - białko występujące w organizmie w tkance łącznej. Kolagen wykorzystywany w kosmetyce jako składnik ujędrniający i odmładzający. Współczesna kosmetyka bazując na takim składniku jak kolagen stawia wyzwanie procesom starzenia się skóry. Pomaga usunąć zmarszczki, poprawia sprężystość i gęstość skóry, dodaje objętości i wygładza. Kolagen jest również istotnym składnikiem kosmetyków pomagających zwalczać rozstępy i blizny, żylaki, wspomaga leczenie trądziku, wzmacnia stawy, poprawia kondycję włosów i paznokci. Produktów z zawartością kolagenu z powodzeniem mogą używać osoby o skórze wrażliwej, alergicznej i atopowej, gdyż kolagen nie powoduje reakcji uczuleniowych. oraz wzmacnia tkankę łączną.
Biotechnologiczny ekstrakt z planktonu oceanicznego - intensywnie nawilża i ujędrnia skórę. 
Perfeline - połączenie kofeiny, karnityny i ekstraktu z ruszczyka, stymuluje mikrocyrkulację w skórze, zapobiega powstawaniu worków i opuchlizny pod oczami. 
SepicalmTM VG - składnik aktywny będący połączeniem aminokwasu proliny i ekstraktu z lilii wodnejstymuluje tworzenie włókien kolagenowych KOLAGEN - białko występujące w organizmie w tkance łącznej. Kolagen wykorzystywany w kosmetyce jako składnik ujędrniający i odmładzający. Współczesna kosmetyka bazując na takim składniku jak kolagen stawia wyzwanie procesom starzenia się skóry. Pomaga usunąć zmarszczki, poprawia sprężystość i gęstość skóry, dodaje objętości i wygładza. Kolagen jest również istotnym składnikiem kosmetyków pomagających zwalczać rozstępy i blizny, żylaki, wspomaga leczenie trądziku, wzmacnia stawy, poprawia kondycję włosów i paznokci. Produktów z zawartością kolagenu z powodzeniem mogą używać osoby o skórze wrażliwej, alergicznej i atopowej, gdyż kolagen nie powoduje reakcji uczuleniowych. i elastynowych, a także rozświetla. 
Ekstrakt z korzenia lukrecji - wykazuje działanie przeciwzapalne i antyoksydacyjne, zatrzymuje wodę w skórze zapobiegając jej przesuszeniu. 
Olej z pestek winogron OLEJ Z PESTEK WINOGRON - znany i ceniony za swoje właściwości od starożytności, jest delikatnym olejem pochodzącym z krajów śródziemnomorskich. Zawiera bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych (przede wszystkim kwas linolowy), witamin A, D, E i K, flawonoidów oraz resweratrolu RESWERATROL- naturalny związek roślinny, zaliczany do flawonoidów oraz fitoestrogenów. Występuje w skórce owoców i ich przetworach, głównie w czerwonym winie. Posiada unikalne właściwości biologiczne. Resweratrol działa przeciwzapalnie, przeciwnowotworowo, zapobiega chorobom układu krążenia, pomaga zwalczać wolne rodniki WOLNE RODNIKI – to reaktywne cząsteczki tlenu. Powstają w wyniku reakcji oksydacyjnych (utleniania) w organizmie człowieka. Jest to zjawisko naturalne i potrzebne, jednak przy nadmiernym nasileniu prowadzi do procesów degeneracyjnych organizmu, powodując groźne choroby. Są to cząsteczki rakotwórcze. Uszkadzają błonę komórkową, niszczą cząsteczki DNA, są główną przyczyną objawów starzenia się. , hamuje proces starzenia. Wpływa rówież korzystnie na komórki nerwowe. Syntetyzowany jest w roślinach wskutek uszkodzenia mechanicznego tkanek, niedoboru wody, oddziaływania promieni UV, czy tez w odpowiedzi na infekcje. . Posiada słodko-gorzki zapach. Intensywnie nawilża, delikatnie natłuszcza i odżywia skórę, szybko się wchłania nie pozostawiając tłustego i lepkiego filmu. Idealnie sprawdza się w pielęgnacji skóry tłustej, ponieważ tonizuje cerę i normalizuje wydzielanie sebum, a także przeciwdziała pojawianiu się zmian zapalnych i trądzikowych. Po jego zastosowaniu skóra staje się matowa, a ujścia gruczołów łojowych zwężone. Olej z pestek winogron zapobiega przedwczesnemu starzeniu się skóry, poprawia jej napięcie i elastyczność, przyspiesza proces regeneracji oraz wygładza. Może być bez obaw stosowany przy pielęgnacji wrażliwej cery, gdyż łagodzi i koi podrażnienia. Wygładza strukturę włosa, wzmacnia je i odżywia, zapewniając im zdrowy blask. Stąd tak szerokie jego zastosowanie w szamponach, maskach i odżywkach do włosów. Może być także stosowany jako olejek do masażu. zmiękcza, odżywia i nawilża. 
Proteiny pszenicy PROTEINY PSZENICY - pozyskiwane są z ziaren pszenicy zwyczajnej. Zawierają bogactwo aminokwasów tj. prolina, glutamina i cystyna. Są alternatywą dla białek pochodzenia zwierzęcego. Posiadają właściwości regenerujące, wygładzające i ujędrniające stąd często wykorzystuje się je w preparatach dla skóry dojrzałej, kremach, mleczkach do demakijażu czy balsamach do ciała. Intensywnie nawilżają i odżywiają cerę. Proteiny pszenicy są szeroko wykorzystywane w preparatach do włosów, tj. maski, odżywki, szampony i lotiony. Odbudowują strukturę włosa, zatrzymują w nich wilgoć oraz poprawiają ich kondycję. Zapobiegają elektryzowaniu się włosów, ich łamliwości i wypadaniu, a także rozdwajaniu końcówek. Zapewniają im zdrowy blask, sprężystość i gładkość. - odpowiadają za ujędrnienie i napięcie skóry oraz opóźniają proces jej starzenia. 

Po zastosowaniu preparatu skóra pod oczami staje się jedwabi JEDWAB - to naturalna proteina, która zawiera elastyczne białko fibroinę oraz seryscynę o właściwościach intensywnie nawilżających. Historia jedwabiu sięga 6000 tysięcy lat przed naszą erą do Indii, natomiast pierwszy raz włókno jedwabiu wykorzystali Chińczycy 4000 lat temu. Włókno jedwabiu produkowane jest przez larwy motyli jedwabników. Swoją strukturą przypomina proteiny występujące we włosach i skórze. Kosmetyk z jedwabiem silnie przywiera do powierzchni na którą jest aplikowany, gdyż posiada ładunek elektrostatyczny przeciwny do tego obecnego we włosach i skórze. Jedwab skutecznie wiąże i zatrzymuje duże ilości wody, dzięki temu ogranicza TEWL (transepidermalną ucieczkę wody). Obecność fibroiny sprawia, że jedwab tworzy na powierzchni skóry ochronną warstwę, która zapobiega negatywnemu wpływowi czynników środowiskowych. Kosmetyki z zawartością jedwabiu sprawiają, że skóra staje się idealnie wygładzona i miękka, a wszelkie nierówności skorygowane. W produkcji wykorzystuje się najczęściej mleczko jedwabne i puder jedwabny. To pierwsze jest cennym składnikiem szamponów, odżywek i masek do włosów, ze względu na właściwości regenerujące i uelastyczniające. Puder jedwabny wykorzystywany jest głównie w produktach do make up'u (fluidy, maskary, cienie do powiek, pudry). Nadaje im jedwabistą konsystencję oraz pochłania nadmiar sebum. Dzięki zdolności odbijania promieni świetlnych skóra uzyskuje delikatny blask, a zmarszczki stają się niewidoczne. Jedwab oprócz szerokiego zastosowania w kremach, maseczkach, balsamach i mleczkach dodawany jest także do produktów do paznokci - odżywek i lakierów. Stosowany jest również w popularnej technice fiberglass (rekonstrukcja płytki). ście wygładzona, rozświetlona oraz pełna blasku.

Dla kogo

Pod oczy. Skóra dojrzała. Dla Pań powyżej 40 roku życia. 

Sposób użycia 

Stosować dwa razy dziennie - rano i wieczorem na oczyszczoną skórę wokół oczu. 

Pełen skład:

Water (Aqua), Isopropyl Isostearate, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Grape (Vitis Vinifera) Seed Oil, Cyclopentasiloxane, Butylene Glycol, Polyacrylamide, Cetearyl Glucoside, Hydrogenated Vegetable Oil, Dimethicone, Dipropylene Glycol, Titanium Dioxide, Sodium Palmitoyl Proline, C13-14 Isoparaffin, Fragrance (Parfum), Propylene Glycol, Phenoxyethanol, Nelumbo Nucifera (Lotus) Flower Extract, Water Lily (Nymphaea Alba) Extract, Wheat (Triticum Vulgare) Protein, Ammonium Glycyrrhizate, Butcherbroom (Ruscus Aculeatus) Root Extract, Carnitine, Caffeine, Biosaccharide Gum-1, Stearic Acid, Artemia Extract, Palmitoyl Oligopeptide, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Dimethicone Crosspolymer, Laureth-7, Potassium Sorbate, Aluminum Hydroxide, Coco-Glucoside, Carbomer, Methylparaben, Ethylparaben, Butylparaben, Propylparaben, Isobutylparaben, Sorbitol, Citric Acid, Sodium Benzoate

Potrzebujesz pomocy lub konsultacji w doborze produktu?

 

Komentarze użytkowników

Twój nick:
Zaloguj się by dodać komentarz
Ocena produktu ocena ocena ocena ocena ocena
 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+