zamknij
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni
  • Do każdego zamówienia próbki gratis

BIODROGA INSTITUT Repair & cell protection Eye care Naprawczy krem przeciwzmarszczkowy na okolice oczu 15 ml

Biodroga Institut Repair & cell protection Eye care

Naprawczy krem przeciwzmarszczkowy na okolice oczu

15 ml

Substancje aktywne:
PhytoCell TecTM Alp Rose, Ektoina, Repair Complex, Peptydy PEPTYDY – krótkie łańcuchy złożone z aminokwasów. Zapewniają one reaktywację i przyspieszenie spowolnionej produkcji kolagenu oraz substancji wypełniających. Mają również zdolność przenoszenia składników aktywnych w głąb skóry. Spłycają zmarszczki, pobudzając produkcję elastyny i kolagenu, czyli włókien podporowych skóry. Rozkurczają skórę wokół zmarszczek, dlatego porównuje się je do działania botoksu, który wstrzyknięty w skórę wygładza zmarszczki. , Olej z pestek winogron OLEJ Z PESTEK WINOGRON - znany i ceniony za swoje właściwości od starożytności, jest delikatnym olejem pochodzącym z krajów śródziemnomorskich. Zawiera bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych (przede wszystkim kwas linolowy), witamin A, D, E i K, flawonoidów oraz resweratrolu RESWERATROL- naturalny związek roślinny, zaliczany do flawonoidów oraz fitoestrogenów. Występuje w skórce owoców i ich przetworach, głównie w czerwonym winie. Posiada unikalne właściwości biologiczne. Resweratrol działa przeciwzapalnie, przeciwnowotworowo, zapobiega chorobom układu krążenia, pomaga zwalczać wolne rodniki WOLNE RODNIKI – to reaktywne cząsteczki tlenu. Powstają w wyniku reakcji oksydacyjnych (utleniania) w organizmie człowieka. Jest to zjawisko naturalne i potrzebne, jednak przy nadmiernym nasileniu prowadzi do procesów degeneracyjnych organizmu, powodując groźne choroby. Są to cząsteczki rakotwórcze. Uszkadzają błonę komórkową, niszczą cząsteczki DNA, są główną przyczyną objawów starzenia się. , hamuje proces starzenia. Wpływa rówież korzystnie na komórki nerwowe. Syntetyzowany jest w roślinach wskutek uszkodzenia mechanicznego tkanek, niedoboru wody, oddziaływania promieni UV, czy tez w odpowiedzi na infekcje. . Posiada słodko-gorzki zapach. Intensywnie nawilża, delikatnie natłuszcza i odżywia skórę, szybko się wchłania nie pozostawiając tłustego i lepkiego filmu. Idealnie sprawdza się w pielęgnacji skóry tłustej, ponieważ tonizuje cerę i normalizuje wydzielanie sebum, a także przeciwdziała pojawianiu się zmian zapalnych i trądzikowych. Po jego zastosowaniu skóra staje się matowa, a ujścia gruczołów łojowych zwężone. Olej z pestek winogron zapobiega przedwczesnemu starzeniu się skóry, poprawia jej napięcie i elastyczność, przyspiesza proces regeneracji oraz wygładza. Może być bez obaw stosowany przy pielęgnacji wrażliwej cery, gdyż łagodzi i koi podrażnienia. Wygładza strukturę włosa, wzmacnia je i odżywia, zapewniając im zdrowy blask. Stąd tak szerokie jego zastosowanie w szamponach, maskach i odżywkach do włosów. Może być także stosowany jako olejek do masażu. , Alantoina Alantoina – jest pochodną mocznika MOCZNIK - Mocznik-substancja naturalna, wchodza w skład NMF NMF – naturalny czynnik nawilżający stanowi 15 – 20% całkowitej masy warstwy rogowej naskórka. Składa się z aminokwasów, kwasu piroglutaminowego, mleczanu, moczniku oraz sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforanu, chlorków, a także amoniaku. Zapewnia wysokie oraz długotrwałe nawilżenie, a także mechaniczną ochronne skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada za zdolność do wiązania się wody oraz wpływa na elastyczność warstwy rogowej. , stanowi nawet 1% masy naskórka. W kosmetologii wykorzystywany głownie w celach nawilżających. Jest składnikiem naturalnego czynnika nawilżającego naskórek(NMF NMF – naturalny czynnik nawilżający stanowi 15 – 20% całkowitej masy warstwy rogowej naskórka. Składa się z aminokwasów, kwasu piroglutaminowego, mleczanu, moczniku oraz sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforanu, chlorków, a także amoniaku. Zapewnia wysokie oraz długotrwałe nawilżenie, a także mechaniczną ochronne skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada za zdolność do wiązania się wody oraz wpływa na elastyczność warstwy rogowej. ). Rozpuszcza się w wodzie, alkoholu i glikolu propylenowym. Jest wysoce higroskopijny. Posiada właściwości silnie nawilżające, antyseptycznie, przyspieszające gojenie się ran, oraz wspomaga złuszczanie martwego naskórka. Ujędrnia skórę, wygładza, wspomaga regenerację komórek. Przyczynia się do utrzymania prawidłowego stanu bariery ochronnej naskórka. Stosowany jest również w leczeniu kurzajek, łuszczycy i innych dermatoz objawiających się nadmierną suchością skóry. Mocznik jest substancją, która zapobiega odparowywaniu wody. , działa regenerująco, przyspiesza odnowę i ułatwiająca gojenie uszkodzonego naskórka. Wykazuje silne właściwości łagodzące i kojące. Zmniejsza podrażnienie skóry wrażliwej i chroni przed działaniem niekorzystnych czynników zewnętrznych. Ma właściwości nawilżające, wygładza oraz zmiękcza skórę. , Rumianek, Olej jojoba OLEJ JOJOBA - tłuszcz otrzymywany z nasion krzewu Simmondsia chinensis i Simmondsia californica. Bardzo dobrze wchłania się poprzez naskórek, zmniejsza utratę wody w warstwie rogowej, wykazuje właściwości natłuszczające oraz odżywcze. Nadaje skórze wyjątkową gładkość i miękkość. Jest bardzo dobrym tłuszczem do pielęgnacji skóry wysuszonej, łuszczącej się.
Pokaż pełen skład >>>

ocena ocena ocena ocena ocena 0,00
Waszych opinii: 0 zobacz | Dodaj własną

Cena: 167.00

Dostępność: Wysyłamy w 3-7 dni roboczych

Czas i koszty dostawy Darmowa dostawa Kurier GLS, Poczta,
już od 100 zł wartości zamówienia


do 100 zł
- Poczta Priorytet 9.99 zł
- Kurier GLS 9.99 zł
Przy przesyłce za pobraniem - dopłata 1.99 zł

Zamówienie bez formularzy

Jeśli nie masz czasu na wypełnianie formularzy, zadzwoń do nas na numer 34 343 56 62
lub podaj poniżej swój numer telefonu i określ preferowaną porę kontaktu.
Skontaktujemy się z Tobą w celu przyjęcia zamówienia.
 
Twój numer telefonu:
 
Preferowana pora kontaktu:
 
 
 

Opis

Krem jest preparatem naprawczym, który chroni delikatną i wrażliwą skórę wokół oczu przed negatywnym wpływem czynników zewnętrznych. Zapobiega powstawaniu podrażnień oraz redukuje zaczerwienienia. Skutecznie usuwa oznaki zmęczenia i stresu. Zapewnia skórze wokół oczu jędrność, elastyczność i sprężystość. Koryguje zmarszczki i linie mimiczne, regeneruje oraz przywraca promienny blask. Kluczowymi składnikami kremu są:

PhytoCell TecTM Alp Rose - ekstrakt z komórek macierzystych różanecznika alpejskiego, przyspiesza odnowę komórek naskórka, wzmacnia naturalne funkcje obronne skóry oraz chroni przed szkodliwym wpływem środowiska. 
Ektoina - substancja otrzymywana z ekstremofilów (mikroorganizmów żyjących w skrajnych warunkach środowiskowych) posiadająca działanie nawilżające, ochronne i poprawiające naturalne funkcje obronne skóry.
Repair Complex - przyspiesza regenerację komórek, redukuje istniejące zmarszczki oraz zapobiega przedwczesnemu starzeniu się skóry. 
Peptydy PEPTYDY – krótkie łańcuchy złożone z aminokwasów. Zapewniają one reaktywację i przyspieszenie spowolnionej produkcji kolagenu oraz substancji wypełniających. Mają również zdolność przenoszenia składników aktywnych w głąb skóry. Spłycają zmarszczki, pobudzając produkcję elastyny i kolagenu, czyli włókien podporowych skóry. Rozkurczają skórę wokół zmarszczek, dlatego porównuje się je do działania botoksu, który wstrzyknięty w skórę wygładza zmarszczki.  - stymulują syntezę kolagenu KOLAGEN - białko występujące w organizmie w tkance łącznej. Kolagen wykorzystywany w kosmetyce jako składnik ujędrniający i odmładzający. Współczesna kosmetyka bazując na takim składniku jak kolagen stawia wyzwanie procesom starzenia się skóry. Pomaga usunąć zmarszczki, poprawia sprężystość i gęstość skóry, dodaje objętości i wygładza. Kolagen jest również istotnym składnikiem kosmetyków pomagających zwalczać rozstępy i blizny, żylaki, wspomaga leczenie trądziku, wzmacnia stawy, poprawia kondycję włosów i paznokci. Produktów z zawartością kolagenu z powodzeniem mogą używać osoby o skórze wrażliwej, alergicznej i atopowej, gdyż kolagen nie powoduje reakcji uczuleniowych. zmniejszają widoczność zmarszczek oraz ujędrniają skórę
Olej z pestek winogron OLEJ Z PESTEK WINOGRON - znany i ceniony za swoje właściwości od starożytności, jest delikatnym olejem pochodzącym z krajów śródziemnomorskich. Zawiera bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych (przede wszystkim kwas linolowy), witamin A, D, E i K, flawonoidów oraz resweratrolu RESWERATROL- naturalny związek roślinny, zaliczany do flawonoidów oraz fitoestrogenów. Występuje w skórce owoców i ich przetworach, głównie w czerwonym winie. Posiada unikalne właściwości biologiczne. Resweratrol działa przeciwzapalnie, przeciwnowotworowo, zapobiega chorobom układu krążenia, pomaga zwalczać wolne rodniki WOLNE RODNIKI – to reaktywne cząsteczki tlenu. Powstają w wyniku reakcji oksydacyjnych (utleniania) w organizmie człowieka. Jest to zjawisko naturalne i potrzebne, jednak przy nadmiernym nasileniu prowadzi do procesów degeneracyjnych organizmu, powodując groźne choroby. Są to cząsteczki rakotwórcze. Uszkadzają błonę komórkową, niszczą cząsteczki DNA, są główną przyczyną objawów starzenia się. , hamuje proces starzenia. Wpływa rówież korzystnie na komórki nerwowe. Syntetyzowany jest w roślinach wskutek uszkodzenia mechanicznego tkanek, niedoboru wody, oddziaływania promieni UV, czy tez w odpowiedzi na infekcje. . Posiada słodko-gorzki zapach. Intensywnie nawilża, delikatnie natłuszcza i odżywia skórę, szybko się wchłania nie pozostawiając tłustego i lepkiego filmu. Idealnie sprawdza się w pielęgnacji skóry tłustej, ponieważ tonizuje cerę i normalizuje wydzielanie sebum, a także przeciwdziała pojawianiu się zmian zapalnych i trądzikowych. Po jego zastosowaniu skóra staje się matowa, a ujścia gruczołów łojowych zwężone. Olej z pestek winogron zapobiega przedwczesnemu starzeniu się skóry, poprawia jej napięcie i elastyczność, przyspiesza proces regeneracji oraz wygładza. Może być bez obaw stosowany przy pielęgnacji wrażliwej cery, gdyż łagodzi i koi podrażnienia. Wygładza strukturę włosa, wzmacnia je i odżywia, zapewniając im zdrowy blask. Stąd tak szerokie jego zastosowanie w szamponach, maskach i odżywkach do włosów. Może być także stosowany jako olejek do masażu.  - zmiękcza, odżywia i nawilża.
Alantoina Alantoina – jest pochodną mocznika MOCZNIK - Mocznik-substancja naturalna, wchodza w skład NMF NMF – naturalny czynnik nawilżający stanowi 15 – 20% całkowitej masy warstwy rogowej naskórka. Składa się z aminokwasów, kwasu piroglutaminowego, mleczanu, moczniku oraz sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforanu, chlorków, a także amoniaku. Zapewnia wysokie oraz długotrwałe nawilżenie, a także mechaniczną ochronne skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada za zdolność do wiązania się wody oraz wpływa na elastyczność warstwy rogowej. , stanowi nawet 1% masy naskórka. W kosmetologii wykorzystywany głownie w celach nawilżających. Jest składnikiem naturalnego czynnika nawilżającego naskórek(NMF NMF – naturalny czynnik nawilżający stanowi 15 – 20% całkowitej masy warstwy rogowej naskórka. Składa się z aminokwasów, kwasu piroglutaminowego, mleczanu, moczniku oraz sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforanu, chlorków, a także amoniaku. Zapewnia wysokie oraz długotrwałe nawilżenie, a także mechaniczną ochronne skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada za zdolność do wiązania się wody oraz wpływa na elastyczność warstwy rogowej. ). Rozpuszcza się w wodzie, alkoholu i glikolu propylenowym. Jest wysoce higroskopijny. Posiada właściwości silnie nawilżające, antyseptycznie, przyspieszające gojenie się ran, oraz wspomaga złuszczanie martwego naskórka. Ujędrnia skórę, wygładza, wspomaga regenerację komórek. Przyczynia się do utrzymania prawidłowego stanu bariery ochronnej naskórka. Stosowany jest również w leczeniu kurzajek, łuszczycy i innych dermatoz objawiających się nadmierną suchością skóry. Mocznik jest substancją, która zapobiega odparowywaniu wody. , działa regenerująco, przyspiesza odnowę i ułatwiająca gojenie uszkodzonego naskórka. Wykazuje silne właściwości łagodzące i kojące. Zmniejsza podrażnienie skóry wrażliwej i chroni przed działaniem niekorzystnych czynników zewnętrznych. Ma właściwości nawilżające, wygładza oraz zmiękcza skórę. -
łagodzi podrażnienia, nawilża i wygładza skórę oraz przyspiesza proces jej regeneracji. 
Rumianek - posiada właściwości kojące, łagodzące i antyseptyczne. 
Olej jojoba OLEJ JOJOBA - tłuszcz otrzymywany z nasion krzewu Simmondsia chinensis i Simmondsia californica. Bardzo dobrze wchłania się poprzez naskórek, zmniejsza utratę wody w warstwie rogowej, wykazuje właściwości natłuszczające oraz odżywcze. Nadaje skórze wyjątkową gładkość i miękkość. Jest bardzo dobrym tłuszczem do pielęgnacji skóry wysuszonej, łuszczącej się. - działa nawilżająco i łagodząco oraz regeneruje naskórek. 

Po zastosowaniu kremu skóra staje się wygładzona, rozświetlona oraz jedwabi JEDWAB - to naturalna proteina, która zawiera elastyczne białko fibroinę oraz seryscynę o właściwościach intensywnie nawilżających. Historia jedwabiu sięga 6000 tysięcy lat przed naszą erą do Indii, natomiast pierwszy raz włókno jedwabiu wykorzystali Chińczycy 4000 lat temu. Włókno jedwabiu produkowane jest przez larwy motyli jedwabników. Swoją strukturą przypomina proteiny występujące we włosach i skórze. Kosmetyk z jedwabiem silnie przywiera do powierzchni na którą jest aplikowany, gdyż posiada ładunek elektrostatyczny przeciwny do tego obecnego we włosach i skórze. Jedwab skutecznie wiąże i zatrzymuje duże ilości wody, dzięki temu ogranicza TEWL (transepidermalną ucieczkę wody). Obecność fibroiny sprawia, że jedwab tworzy na powierzchni skóry ochronną warstwę, która zapobiega negatywnemu wpływowi czynników środowiskowych. Kosmetyki z zawartością jedwabiu sprawiają, że skóra staje się idealnie wygładzona i miękka, a wszelkie nierówności skorygowane. W produkcji wykorzystuje się najczęściej mleczko jedwabne i puder jedwabny. To pierwsze jest cennym składnikiem szamponów, odżywek i masek do włosów, ze względu na właściwości regenerujące i uelastyczniające. Puder jedwabny wykorzystywany jest głównie w produktach do make up'u (fluidy, maskary, cienie do powiek, pudry). Nadaje im jedwabistą konsystencję oraz pochłania nadmiar sebum. Dzięki zdolności odbijania promieni świetlnych skóra uzyskuje delikatny blask, a zmarszczki stają się niewidoczne. Jedwab oprócz szerokiego zastosowania w kremach, maseczkach, balsamach i mleczkach dodawany jest także do produktów do paznokci - odżywek i lakierów. Stosowany jest również w popularnej technice fiberglass (rekonstrukcja płytki). ście miękka w dotyku.

Dla kogo

Skóra wokół oczu. Zmarszczki. 

Sposób użycia 

Stosować dwa razy dziennie rano i wieczorem na oczyszczoną skórę wokół oczu delikatnie wklepując.

Pełen skład:

AQUA (WATER), BUTYLENE GLYCOL, DICAPRYLATE/DICAPRATE, GLYCERIN, HYDROGENATED VEGETABLE OIL, JOJOBA (SIMMONDSIA CHINENSIS) SEED OIL, BIFIDA FERMENT LYSATE, LAURYL PEG/PPG-18/18 METHICONE, CYCLOMETHICONE, GLYCERYL POLYMETHACRLATE, GRAPE (VITIS VINIFERA) SEED OIL, RHODODENDRON FERRUGINEUM LEAF CELL CULTURE EXTRACT, PHOSPHOLIPIDS, ECTOIN, ALLANTOIN, PALMITOYL OLIGOPEPTIDE, BISABOLOL BISABOLOL- substancja czynna zawarta w ekstrakcie z rumianku. Bisabolol stosowany jest w kosmetykach do skóry wrażliwej, alergicznej, naczyniowej. Wykazuje właściwości kojące, łągodzące podrażnienia i zaczerwienienia skóry, niweluje oznaki alergii, łagodzi podrażnienia wywołane stosowaniem detergentów, bądź innych środków drażniących i toksycznych. Wspomaga penetrację substancji aktywnych zawartych w kosmetyku , a ponadto wykazuje działanie antybakteryjne i przeciwzapalne. , ISOMALT, PHENOXYETHANOL, SODIUM CHLORIDE, BEESWAX (CERA ALBA), FRAGRANCE (PARFUM), ALLUMINUM/MAGNESIUM HYDROXIDE STEARATE, PROPYLENE GLYCOL, PEANUT (ARACHIS HYPOGAEA) OIL, SODIUM BENZOATE, LACTIC ACID, FD&C YELLOW NO. 5 (CI 19140), BETA-CAROTENE (CI75130)

Potrzebujesz pomocy lub konsultacji w doborze produktu?

 

Komentarze użytkowników

Twój nick:
Zaloguj się by dodać komentarz
Ocena produktu ocena ocena ocena ocena ocena
 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+