zamknij
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni
  • Do każdego zamówienia próbki gratis
CHANTARELLE Special Aesthetics AHA Saponaria Skin Prepare Cleanser 11% PH 4.0 AHA Saponaria 11% pH 4.0 preparat oczyszczający nadmiar sebum 100 ml

Chantarelle Special Aesthetics AHA Saponaria Skin Prepare Cleanser 11% PH 4.0

AHA Saponaria 11% pH 4.0 preparat oczyszczający nadmiar sebum

100 ml

Substancje aktywne:
Ekstrakt z mydlnicy EKSTRAKT z MYDLNICY - pozyskiwany z korzenia mydlnicy lekarskiej, rośliny szeroko rozpowszechnionej w Europie i Azji. Jest bogaty w saponiny i oligosacharydy. Posiada właściwości zmiękczające i oczyszczające skórę, dzięki czemu znalazł zastosowanie w żelach pod prysznic, szamponach i mydłach. Ze względu na działanie lecznicze wykorzystywany jest także przy takich chorobach skóry jak: czyraki, świąd, egzema, opryszczki i trądzik oraz wspomagająco przy wypadaniu włosów, ŁZS i łupieżu. Ekstrakt z mydlnicy dodawany jest do preparatów przeznaczonych do pielęgnacji skóry tłustej i mieszanej z tendencją do pojawiania się zmian trądzikowych. Występuje także w produktach normalizujących poziom sebum oraz wzmacniających włosy. , Ekstrakt z nagietka, Ekstrakt z lipy EKSTRAKT z LIPY - pochodzi z liści lipy drobnolistnej występującej w strefie umiarkowanej. Zawiera bogactwo flawonoidów, garbników, kwasów organicznych i związków mineralnych. Wyciąg z lipy posiada działanie wygładzające i zmiękczające. Świetnie sprawdza się w pielęgnacji cery tłustej, gdyż działa ściągająco i oczyszczająco. Dodawany jest również do kosmetyków dla skóry wrażliwej i naczyniowej, ponieważ wzmacnia naczynia krwionośne i zmniejsza zaczerwienienia. Ekstrakt z lipy redukuje także obrzęki i opuchliznę. Znajduje się w formule kremów, maseczek, toników, płynów micelarnych i lotionów. Dodawany jest również do szamponów, odżywek i masek do włosów zniszczonych i przesuszonych. Wzmacnia je, nadaje im połysku i puszystości. Ekstrakt z lipy jest dodatkiem do kąpieli napotnych. Przyspiesza proces regeneracji skóry, zapobiega jej łuszczeniu oraz łagodzi podrażnienia. , Kwas mlekowy KWAS MLEKOWY – Kwas mlekowy-jeden metabolitów skóry i tkanki mięśniowej. Kwas mlekowy należy do kwasów AHA i jest stosowany w kosmetologii jako substancja złuszczająca. Jest to związek nietoksyczny, całkowicie bezpieczny, metabolizowany do kwasu pirogronowego. Występuje naturalnie w organizmie ludzkim i jest składnikiem NMF NMF – naturalny czynnik nawilżający stanowi 15 – 20% całkowitej masy warstwy rogowej naskórka. Składa się z aminokwasów, kwasu piroglutaminowego, mleczanu, moczniku oraz sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforanu, chlorków, a także amoniaku. Zapewnia wysokie oraz długotrwałe nawilżenie, a także mechaniczną ochronne skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada za zdolność do wiązania się wody oraz wpływa na elastyczność warstwy rogowej. (naturalny czynnik nawilżający skórę). Kwas ten oprócz działania peelingującego, wykazuje właściwości nawilżające, normalizujące proces rogowacenia, przeciwzapalne, wygładzające skórę i poprawiające jej strukturę. Jest stosowany również w przypadku cer starzejących się, wrażliwych i odwodnionych. Stymuluje procesy ochronne skóry i wspomaga regenerację komórek. Kwas mlekowy dba o jędrność skóry. Ponadto działa antybakteryjnie nie naruszając naturalnej mikroflory naskórka. W odpowiednim stężeniu kwas mlekowy wspomaga usuwanie przebarwień. Jest stosowany również w przypadku łysienia, pobudzając cebulki włosów. , Ekstrakt z chabra bławatka
Pokaż pełen skład >>>

ocena ocena ocena ocena ocena 0,00
Waszych opinii: 0 zobacz | Dodaj własną

Cena: 95.00

Dostępność: Wysyłamy w 3-7 dni roboczych

Czas i koszty dostawy Darmowa dostawa Kurier GLS, Poczta,
już od 100 zł wartości zamówienia


do 100 zł
- Poczta Priorytet 9.99 zł
- Kurier GLS 9.99 zł
Przy przesyłce za pobraniem - dopłata 1.99 zł

Zamówienie bez formularzy

Jeśli nie masz czasu na wypełnianie formularzy, zadzwoń do nas na numer 34 343 56 62
lub podaj poniżej swój numer telefonu i określ preferowaną porę kontaktu.
Skontaktujemy się z Tobą w celu przyjęcia zamówienia.
 
Twój numer telefonu:
 
Preferowana pora kontaktu:
 
 
 

Opis

Preparat dokładnie oczyszcza skórę z nadmiaru sebum. Dogłębnie usuwa zanieczyszczenia, zapewnia efekt delikatnego peelingu i nawilża.  Kluczowymi składnikami preparatu są:

Ekstrakt z mydlnicy EKSTRAKT z MYDLNICY - pozyskiwany z korzenia mydlnicy lekarskiej, rośliny szeroko rozpowszechnionej w Europie i Azji. Jest bogaty w saponiny i oligosacharydy. Posiada właściwości zmiękczające i oczyszczające skórę, dzięki czemu znalazł zastosowanie w żelach pod prysznic, szamponach i mydłach. Ze względu na działanie lecznicze wykorzystywany jest także przy takich chorobach skóry jak: czyraki, świąd, egzema, opryszczki i trądzik oraz wspomagająco przy wypadaniu włosów, ŁZS i łupieżu. Ekstrakt z mydlnicy dodawany jest do preparatów przeznaczonych do pielęgnacji skóry tłustej i mieszanej z tendencją do pojawiania się zmian trądzikowych. Występuje także w produktach normalizujących poziom sebum oraz wzmacniających włosy.  -  delikatnie oczyszcza i udrażnia, działa witalizująco. 
Ekstrakt z nagietka - posiada właściwości antybakteryjne i przeciwzapalne, koi i łagodzi podrażnienia, redukuje zaczerwienienia, poprawia nawilżenie skóry. 
Ekstrakt ze skrzypu EKSTRAKT ze SKRZYPU - zawiera bogactwo krzemu KRZEM- naturalny pierwiastek, składnik kolagenu, stabilizuje i chroni tkanki organizmu ludzkiego. Krzem utrzymuje prawidłowe zdrowie skóry i jej przydatków. Posiada liczne właściwości: poprawia stan naczyń krwionośnych, wzmacnia włosy, skórę i paznokcie, regeneruje, działa przeciwgrzybiczo, oczyszczająco , wspomaga usuwanie toksyn. Związek ten posiada również korzystny wpływ na włókna elastynowe i kolagenowe, poprawiając sprężystość skóry i wygładzając zmarszczki. Chroni naskórek i błony śluzowe przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi, pomaga likwidować rumień. Krzem jest niezbędnym składnikiem odżywczym organizmu ludzkiego. Zapewnia prawidłowy stan włosów ,skóry i paznokci, dba o ich wytrzymałość, zapobiega łamliwości włosów i paznokci, redukuje zmarszczki. , witaminy C, potasu, magnezu, kwercetyny. Ma szerokie zastosowanie zarówno w kosmetykach, jak i suplementach diety. Wzmacnia ściany naczyń krwionośnych zapobiegając ich pękaniu, dzięki czemu wykorzystywany jest w preparatach do pielęgnacji cery naczyniowej, wrażliwej i delikatnej. Przyspiesza proces regeneracji skóry, odżywia ją i zapobiega przedwczesnemu procesowi starzenia. Ekstrakt ze skrzypu odżywia włosy, przeciwdziała ich wypadaniu i łamliwości, spowalnia proces siwienia, dlatego jest popularnym dodatkiem do szamponów, odżywek, płukanek i masek do włosów. Nadaje im połysk, zapewnia gęstość i elastyczność. Wzmacnia płytkę paznokciową, stąd tak szerokie jego zastosowanie w odżywkach i lakierach do paznokci. Stosuje się go także w leczeniu trądziku i infekcji ropnych, dlatego ekstrakt ze skrzypu można spotkać w składzie produktów przeznaczonych dla cer mieszanych, tłustych i trądzikowych. działa przeciwbakteryjnie i przeciwzapalnie, rewitalizuje, dotlenia.
Ekstrakt z szałwii - oczyszcza, działa ściągająco, antyseptycznie i przeciwutleniająco. 
Ekstrakt z rumianku - zmniejsza stany zapalne, koi, łagodzi podrażnienia i uspakaja skórę.
Kwas mlekowy KWAS MLEKOWY – Kwas mlekowy-jeden metabolitów skóry i tkanki mięśniowej. Kwas mlekowy należy do kwasów AHA i jest stosowany w kosmetologii jako substancja złuszczająca. Jest to związek nietoksyczny, całkowicie bezpieczny, metabolizowany do kwasu pirogronowego. Występuje naturalnie w organizmie ludzkim i jest składnikiem NMF NMF – naturalny czynnik nawilżający stanowi 15 – 20% całkowitej masy warstwy rogowej naskórka. Składa się z aminokwasów, kwasu piroglutaminowego, mleczanu, moczniku oraz sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforanu, chlorków, a także amoniaku. Zapewnia wysokie oraz długotrwałe nawilżenie, a także mechaniczną ochronne skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada za zdolność do wiązania się wody oraz wpływa na elastyczność warstwy rogowej. (naturalny czynnik nawilżający skórę). Kwas ten oprócz działania peelingującego, wykazuje właściwości nawilżające, normalizujące proces rogowacenia, przeciwzapalne, wygładzające skórę i poprawiające jej strukturę. Jest stosowany również w przypadku cer starzejących się, wrażliwych i odwodnionych. Stymuluje procesy ochronne skóry i wspomaga regenerację komórek. Kwas mlekowy dba o jędrność skóry. Ponadto działa antybakteryjnie nie naruszając naturalnej mikroflory naskórka. W odpowiednim stężeniu kwas mlekowy wspomaga usuwanie przebarwień. Jest stosowany również w przypadku łysienia, pobudzając cebulki włosów. -
działa silnie złuszczająco, usuwa obumarłe komórki naskórka, pobudza proces syntezy kolagenu KOLAGEN - białko występujące w organizmie w tkance łącznej. Kolagen wykorzystywany w kosmetyce jako składnik ujędrniający i odmładzający. Współczesna kosmetyka bazując na takim składniku jak kolagen stawia wyzwanie procesom starzenia się skóry. Pomaga usunąć zmarszczki, poprawia sprężystość i gęstość skóry, dodaje objętości i wygładza. Kolagen jest również istotnym składnikiem kosmetyków pomagających zwalczać rozstępy i blizny, żylaki, wspomaga leczenie trądziku, wzmacnia stawy, poprawia kondycję włosów i paznokci. Produktów z zawartością kolagenu z powodzeniem mogą używać osoby o skórze wrażliwej, alergicznej i atopowej, gdyż kolagen nie powoduje reakcji uczuleniowych. i elastyny.
Ekstrakt z lipy EKSTRAKT z LIPY - pochodzi z liści lipy drobnolistnej występującej w strefie umiarkowanej. Zawiera bogactwo flawonoidów, garbników, kwasów organicznych i związków mineralnych. Wyciąg z lipy posiada działanie wygładzające i zmiękczające. Świetnie sprawdza się w pielęgnacji cery tłustej, gdyż działa ściągająco i oczyszczająco. Dodawany jest również do kosmetyków dla skóry wrażliwej i naczyniowej, ponieważ wzmacnia naczynia krwionośne i zmniejsza zaczerwienienia. Ekstrakt z lipy redukuje także obrzęki i opuchliznę. Znajduje się w formule kremów, maseczek, toników, płynów micelarnych i lotionów. Dodawany jest również do szamponów, odżywek i masek do włosów zniszczonych i przesuszonych. Wzmacnia je, nadaje im połysku i puszystości. Ekstrakt z lipy jest dodatkiem do kąpieli napotnych. Przyspiesza proces regeneracji skóry, zapobiega jej łuszczeniu oraz łagodzi podrażnienia. - odświeża, udrażnia, posiada właściwości ściągające, przeciwzapalne oraz kojące. 
Ekstrakt z chabra bławatka - zawiera bogactwo antocjanów i flawonoidów, zmiękcza, działa ściągająco, przeciwzapalnie i antybakteryjnie, a także wzmacnia ściany naczyń włosowatych.  

Po zastosowaniu preparatu skóra staje się dokładnie oczyszczona, odświeżona oraz delikatnie zmatowiona, dzięki usunięciu nadmiaru sebum.

Dla kogo

Skóra tłusta, mieszana, trądzikowa. Trądzik, zaskórniki. Nie stosować w przypadku stanów zapalnych i podrażnień. 

Sposób użycia

Wmasować preparat równomiernie w oczyszczoną skórę. Po kilku minutach masażu obficie zmyć wodą. 

Pełen skład:

Ekstrakt z mydlnicy EKSTRAKT z MYDLNICY - pozyskiwany z korzenia mydlnicy lekarskiej, rośliny szeroko rozpowszechnionej w Europie i Azji. Jest bogaty w saponiny i oligosacharydy. Posiada właściwości zmiękczające i oczyszczające skórę, dzięki czemu znalazł zastosowanie w żelach pod prysznic, szamponach i mydłach. Ze względu na działanie lecznicze wykorzystywany jest także przy takich chorobach skóry jak: czyraki, świąd, egzema, opryszczki i trądzik oraz wspomagająco przy wypadaniu włosów, ŁZS i łupieżu. Ekstrakt z mydlnicy dodawany jest do preparatów przeznaczonych do pielęgnacji skóry tłustej i mieszanej z tendencją do pojawiania się zmian trądzikowych. Występuje także w produktach normalizujących poziom sebum oraz wzmacniających włosy. , Ekstrakt z nagietka, Ekstrakt z lipy EKSTRAKT z LIPY - pochodzi z liści lipy drobnolistnej występującej w strefie umiarkowanej. Zawiera bogactwo flawonoidów, garbników, kwasów organicznych i związków mineralnych. Wyciąg z lipy posiada działanie wygładzające i zmiękczające. Świetnie sprawdza się w pielęgnacji cery tłustej, gdyż działa ściągająco i oczyszczająco. Dodawany jest również do kosmetyków dla skóry wrażliwej i naczyniowej, ponieważ wzmacnia naczynia krwionośne i zmniejsza zaczerwienienia. Ekstrakt z lipy redukuje także obrzęki i opuchliznę. Znajduje się w formule kremów, maseczek, toników, płynów micelarnych i lotionów. Dodawany jest również do szamponów, odżywek i masek do włosów zniszczonych i przesuszonych. Wzmacnia je, nadaje im połysku i puszystości. Ekstrakt z lipy jest dodatkiem do kąpieli napotnych. Przyspiesza proces regeneracji skóry, zapobiega jej łuszczeniu oraz łagodzi podrażnienia. , Kwas mlekowy KWAS MLEKOWY – Kwas mlekowy-jeden metabolitów skóry i tkanki mięśniowej. Kwas mlekowy należy do kwasów AHA i jest stosowany w kosmetologii jako substancja złuszczająca. Jest to związek nietoksyczny, całkowicie bezpieczny, metabolizowany do kwasu pirogronowego. Występuje naturalnie w organizmie ludzkim i jest składnikiem NMF NMF – naturalny czynnik nawilżający stanowi 15 – 20% całkowitej masy warstwy rogowej naskórka. Składa się z aminokwasów, kwasu piroglutaminowego, mleczanu, moczniku oraz sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforanu, chlorków, a także amoniaku. Zapewnia wysokie oraz długotrwałe nawilżenie, a także mechaniczną ochronne skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada za zdolność do wiązania się wody oraz wpływa na elastyczność warstwy rogowej. (naturalny czynnik nawilżający skórę). Kwas ten oprócz działania peelingującego, wykazuje właściwości nawilżające, normalizujące proces rogowacenia, przeciwzapalne, wygładzające skórę i poprawiające jej strukturę. Jest stosowany również w przypadku cer starzejących się, wrażliwych i odwodnionych. Stymuluje procesy ochronne skóry i wspomaga regenerację komórek. Kwas mlekowy dba o jędrność skóry. Ponadto działa antybakteryjnie nie naruszając naturalnej mikroflory naskórka. W odpowiednim stężeniu kwas mlekowy wspomaga usuwanie przebarwień. Jest stosowany również w przypadku łysienia, pobudzając cebulki włosów. , Ekstrakt z chabra bławatka

Potrzebujesz pomocy lub konsultacji w doborze produktu?

 

Komentarze użytkowników

Twój nick:
Zaloguj się by dodać komentarz
Ocena produktu ocena ocena ocena ocena ocena
 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+