zamknij
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni
  • Do każdego zamówienia próbki gratis

CHANTARELLE Red Stop Couperose & Rosacea Couperose PHA Acid Day Cream SPF25 UVA/UVB Krem z kwasem laktobionowym przeciw zaczerwienieniom na dzień SPF25 UVA/UVB dla skóry naczynkowej 50 ml

Chantarelle Red Stop Couperose & Rosacea Couperose PHA Acid Day Cream SPF25 UVA/UVB

Krem z kwasem laktobionowym przeciw zaczerwienieniom na dzień SPF25 UVA/UVB dla skóry naczynkowej

50 ml

Substancje aktywne:
Kwas laktobionowy, Glukonolakton, Ti-Rutin, DNA-Renover, Witamina C WITAMINA C – kwas L-askorbinowy. Kwas askorbinowy występuje w dwóch formach określanych literami L i D. Tylko forma lewoskrętna - L - kwasu askorbinowego wykazuje 100% biologicznej aktywności witaminowej i może być przyswajana przez organizm i wykorzystywana przez skórę.

Jest jednym z najlepiej przebadanych składników kosmetycznych. Jest ona doceniana za dwa główne kierunki działania: silny i efektywny antyoksydant zwalczający wolne rodniki WOLNE RODNIKI – to reaktywne cząsteczki tlenu. Powstają w wyniku reakcji oksydacyjnych (utleniania) w organizmie człowieka. Jest to zjawisko naturalne i potrzebne, jednak przy nadmiernym nasileniu prowadzi do procesów degeneracyjnych organizmu, powodując groźne choroby. Są to cząsteczki rakotwórcze. Uszkadzają błonę komórkową, niszczą cząsteczki DNA, są główną przyczyną objawów starzenia się. i wspomagający ochronę przeciwsłoneczną oraz składnik stymulujący syntezę kolagenu.

Poza tym witamina C jest doceniana w pielęgnacji cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym, jako składnik przeciwzapalny, poprawiający gojenie oraz substancja rozjaśniająca przebarwienia
, Witamina E WITAMINA E – tokoferol. Ze względu na zdolność neutralizowania wolnych rodników witamina E chroni przed utlenianiem i zniszczeniem lipidów naskórka. Najskuteczniej działa w duecie z witaminą C. Witamina E to tzw.\"witamina młodości\". Jest cennym \"zmiataczem\" wolnych rodników. Witamina E chroni komórki skóry , dba o jej piękny wygląd i koloryt. Pomaga w leczeniu chorób skóry, przyspiesza gojenie ran. , Ekstrakt z miłorzębu japońskiego, Wosk pszczeli WOSK PSZCZELI - pozyskiwany jest podczas stapiania pustych plastrów miodu pszczół. Posiada żółtą lub brązową barwę oraz miodowy zapach. W swoim składzie zawiera bogactwo kwasów: palmitynowego, octowego, melisowego i walerianowego, a także witamin, protein, lipidów oraz soli mineralnych. Posiada właściwości kojące, wygładzające i bakteriobójcze. Chroni przed przesuszeniem jednocześnie nie blokując porów. W kosmetyce stosowany jest do produkcji kremów, preparatów do depilacji, pomadek, pudrów, tuszów do rzęs, cieni do powiek, kredek oraz peelingów. Dodatkowo przedłuża trwałość kosmetyków. Nadaje skórze i włosom połysk, posiada właściwości regenerujące i wygładzające. Wosk pszczeli przywraca cerze jędrność i elastyczność. W farmacji służy do produkcji maści i plastrów. Leczy czyraki, wrzody i trudno gojące się rany. , Ekstrakt z ruszczyka, Ekstrakt z limonki, Masło Shea, Olej makadamia
Pokaż pełen skład >>>

ocena ocena ocena ocena ocena 0,00
Waszych opinii: 0 zobacz | Dodaj własną

Cena: 159.00

Dostępność: dostępny

Czas i koszty dostawy Darmowa dostawa Kurier GLS, Poczta,
już od 100 zł wartości zamówienia


do 100 zł
- Poczta Priorytet 9.99 zł
- Kurier GLS 9.99 zł
Przy przesyłce za pobraniem - dopłata 1.99 zł

Zamówienie bez formularzy

Jeśli nie masz czasu na wypełnianie formularzy, zadzwoń do nas na numer 34 343 56 62
lub podaj poniżej swój numer telefonu i określ preferowaną porę kontaktu.
Skontaktujemy się z Tobą w celu przyjęcia zamówienia.
 
Twój numer telefonu:
 
Preferowana pora kontaktu:
 
 
 

Opis

Krem jest preparatem do stosowania na dzień przeznaczonym do codziennej pielęgnacji skóry naczyniowej i wrażliwej, a także z objawami trądziku różowatego. Jego formuła oparta jest na 3,25% kwasach laktobionowym i glukonolaktonie. Koi podrażnienia, zmniejsza zaczerwienienia oraz wzmacnia skórę i przyspiesza proces jej regeneracji. Obkurcza ściany naczynek krwionośnych, przywraca cerze jasny koloryt. Długotrwale nawilża, ujędrnia oraz poprawia sprężystość skóry. Kluczowymi składnikami aktywnymi produktu są:

Kwas laktobionowy - polihydroksykwas o działaniu delikatnie złuszczającym, redukującym teleangiektazje oraz pobudzającym procesy regeneracyjne w skórze. 
Glukonolakton - polihydroksykwas o właściwościach odżywczych, antyoksydacyjnych oraz nawilżających.
DNA-Renover - regeneruje, wzmacnia, nawilża, zmniejsza podrażnienia i zaczerwienienia, ujędrnia. 
Ti-Rutin - flawonoid o właściwościach wzmacniających ściany naczyń krwionośnych, zapobiegający ich pękaniu oraz poprawiający ich elastyczność. Pobudza mikrocyrkulację, koi i łagodzi podrażnienia.
Witamina C WITAMINA C – kwas L-askorbinowy. Kwas askorbinowy występuje w dwóch formach określanych literami L i D. Tylko forma lewoskrętna - L - kwasu askorbinowego wykazuje 100% biologicznej aktywności witaminowej i może być przyswajana przez organizm i wykorzystywana przez skórę.

Jest jednym z najlepiej przebadanych składników kosmetycznych. Jest ona doceniana za dwa główne kierunki działania: silny i efektywny antyoksydant zwalczający wolne rodniki WOLNE RODNIKI – to reaktywne cząsteczki tlenu. Powstają w wyniku reakcji oksydacyjnych (utleniania) w organizmie człowieka. Jest to zjawisko naturalne i potrzebne, jednak przy nadmiernym nasileniu prowadzi do procesów degeneracyjnych organizmu, powodując groźne choroby. Są to cząsteczki rakotwórcze. Uszkadzają błonę komórkową, niszczą cząsteczki DNA, są główną przyczyną objawów starzenia się. i wspomagający ochronę przeciwsłoneczną oraz składnik stymulujący syntezę kolagenu.

Poza tym witamina C jest doceniana w pielęgnacji cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym, jako składnik przeciwzapalny, poprawiający gojenie oraz substancja rozjaśniająca przebarwienia
 
- w postaci stabilnej, rozjaśnia, działa antyutleniająco, wzmacnia naczynka krwionośne.
Witamina E WITAMINA E – tokoferol. Ze względu na zdolność neutralizowania wolnych rodników witamina E chroni przed utlenianiem i zniszczeniem lipidów naskórka. Najskuteczniej działa w duecie z witaminą C. Witamina E to tzw.\"witamina młodości\". Jest cennym \"zmiataczem\" wolnych rodników. Witamina E chroni komórki skóry , dba o jej piękny wygląd i koloryt. Pomaga w leczeniu chorób skóry, przyspiesza gojenie ran.
w postaci octanu tokoferylu, przeciwdziała procesowi starzenia, chroni przed szkodliwym wpływem promieni UV, koryguje zmarszczki.
Wosk pszczeli WOSK PSZCZELI - pozyskiwany jest podczas stapiania pustych plastrów miodu pszczół. Posiada żółtą lub brązową barwę oraz miodowy zapach. W swoim składzie zawiera bogactwo kwasów: palmitynowego, octowego, melisowego i walerianowego, a także witamin, protein, lipidów oraz soli mineralnych. Posiada właściwości kojące, wygładzające i bakteriobójcze. Chroni przed przesuszeniem jednocześnie nie blokując porów. W kosmetyce stosowany jest do produkcji kremów, preparatów do depilacji, pomadek, pudrów, tuszów do rzęs, cieni do powiek, kredek oraz peelingów. Dodatkowo przedłuża trwałość kosmetyków. Nadaje skórze i włosom połysk, posiada właściwości regenerujące i wygładzające. Wosk pszczeli przywraca cerze jędrność i elastyczność. W farmacji służy do produkcji maści i plastrów. Leczy czyraki, wrzody i trudno gojące się rany. - wygładza, działa bakteriobójczo. 
Ekstrakt z miłorzębu japońskiego - pobudza mikrokrążenie, poprawia elastyczność i jędrność skóry, neutralizuje wolne rodniki WOLNE RODNIKI – to reaktywne cząsteczki tlenu. Powstają w wyniku reakcji oksydacyjnych (utleniania) w organizmie człowieka. Jest to zjawisko naturalne i potrzebne, jednak przy nadmiernym nasileniu prowadzi do procesów degeneracyjnych organizmu, powodując groźne choroby. Są to cząsteczki rakotwórcze. Uszkadzają błonę komórkową, niszczą cząsteczki DNA, są główną przyczyną objawów starzenia się.
Ekstrakt z ruszczyka - pobudza krążenie krwi, zwiększa wytrzymałość ścian naczyń krwionośnych.
Ekstrakt z limonki - posiada właściwości udrażniające i przeciwobrzękowe.
Masło Shea - chroni, regeneruje, koi podrażnienia i zmiękcza skórę.
Olej makadamia - odmładza, regeneruje, chroni przed szkodliwym wpływem wolnych rodników. 
Filtru UVA/UVB - SPF 25
chroni przed szkodliwym promieniowaniem słonecznym.

Po zastosowaniu preparatu skóra staje się ukojona, rozjaśniona, a wszelkie zaczerwienienia i podrażnienia zredukowane. 

Dla kogo

Skóra naczyniowa, wrażliwa, podrażniona. Rumień, teleangiektazje, trądzik różowaty. Może być stosowany pod makijaż.

Sposób użycia

 Aplikować na oczyszczoną skórę twarzy, szyi i dekoltu. Stosować raz dziennie - rano.

Pełen skład:

Kwas laktobionowy, Glukonolakton, Ti-Rutin, DNA-Renover, Witamina C WITAMINA C – kwas L-askorbinowy. Kwas askorbinowy występuje w dwóch formach określanych literami L i D. Tylko forma lewoskrętna - L - kwasu askorbinowego wykazuje 100% biologicznej aktywności witaminowej i może być przyswajana przez organizm i wykorzystywana przez skórę.

Jest jednym z najlepiej przebadanych składników kosmetycznych. Jest ona doceniana za dwa główne kierunki działania: silny i efektywny antyoksydant zwalczający wolne rodniki WOLNE RODNIKI – to reaktywne cząsteczki tlenu. Powstają w wyniku reakcji oksydacyjnych (utleniania) w organizmie człowieka. Jest to zjawisko naturalne i potrzebne, jednak przy nadmiernym nasileniu prowadzi do procesów degeneracyjnych organizmu, powodując groźne choroby. Są to cząsteczki rakotwórcze. Uszkadzają błonę komórkową, niszczą cząsteczki DNA, są główną przyczyną objawów starzenia się. i wspomagający ochronę przeciwsłoneczną oraz składnik stymulujący syntezę kolagenu.

Poza tym witamina C jest doceniana w pielęgnacji cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym, jako składnik przeciwzapalny, poprawiający gojenie oraz substancja rozjaśniająca przebarwienia
, Witamina E WITAMINA E – tokoferol. Ze względu na zdolność neutralizowania wolnych rodników witamina E chroni przed utlenianiem i zniszczeniem lipidów naskórka. Najskuteczniej działa w duecie z witaminą C. Witamina E to tzw.\"witamina młodości\". Jest cennym \"zmiataczem\" wolnych rodników. Witamina E chroni komórki skóry , dba o jej piękny wygląd i koloryt. Pomaga w leczeniu chorób skóry, przyspiesza gojenie ran. , Ekstrakt z miłorzębu japońskiego, Wosk pszczeli WOSK PSZCZELI - pozyskiwany jest podczas stapiania pustych plastrów miodu pszczół. Posiada żółtą lub brązową barwę oraz miodowy zapach. W swoim składzie zawiera bogactwo kwasów: palmitynowego, octowego, melisowego i walerianowego, a także witamin, protein, lipidów oraz soli mineralnych. Posiada właściwości kojące, wygładzające i bakteriobójcze. Chroni przed przesuszeniem jednocześnie nie blokując porów. W kosmetyce stosowany jest do produkcji kremów, preparatów do depilacji, pomadek, pudrów, tuszów do rzęs, cieni do powiek, kredek oraz peelingów. Dodatkowo przedłuża trwałość kosmetyków. Nadaje skórze i włosom połysk, posiada właściwości regenerujące i wygładzające. Wosk pszczeli przywraca cerze jędrność i elastyczność. W farmacji służy do produkcji maści i plastrów. Leczy czyraki, wrzody i trudno gojące się rany. , Ekstrakt z ruszczyka, Ekstrakt z limonki, Masło Shea, Olej makadamia

Potrzebujesz pomocy lub konsultacji w doborze produktu?

 

Komentarze użytkowników

Twój nick:
Zaloguj się by dodać komentarz
Ocena produktu ocena ocena ocena ocena ocena
 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+