zamknij
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni
  • Do każdego zamówienia próbki gratis
CHANTARELLE Normacell Mandelic Anti-Bacterial Cleanser 10.5 % pH 3.5 Antybakteryjny oczyszczający lotion 10.5 % pH 3.5 z kwasem migdałowym, mirrą i saponarią 100 ml

Chantarelle Normacell Mandelic Anti-Bacterial Cleanser 10.5 % pH 3.5

Antybakteryjny oczyszczający lotion 10.5 % pH 3.5 z kwasem migdałowym, mirrą i saponarią

100 ml

Substancje aktywne:
Ekstrakt z mirry, Kwas migdałowy KWAS MIGDAŁOWY - Kwas migdałowy-jeden z grupy kwasów AHA, swoją budową przypomina antybiotyk. Kwas migdałowy ma szerokie zastosowanie w kosmetyce, głównie w leczeniu trądziku. Nalezy do grupy alfahydroksykwasów(AHA). W środowisku naturalnym występuje w gorzkich migdałach, morelach i wiśniach. Wykazuje najsilniejsze spośród wszystkich alfahydroksykwasów działanie bakteriobójcze. Stosowany jest w przypadku cery tłustej i trądzikowej, a także starzejącej się. Może być stosowany również w przypadku cery wrażliwej. Wykazuje on działanie stopniowo złuszczające, keratolityczne, a także hamuje łojotok, oczyszcza skórę z zaskórników, usuwa pierwsze objawy starzenia i fotostarzenia, wyrównuje koloryt skóry i delikatnie rozjaśnia. Nie powoduje nadwrażliwości na promienie UV. , Ekstrakt z mydlnicy EKSTRAKT z MYDLNICY - pozyskiwany z korzenia mydlnicy lekarskiej, rośliny szeroko rozpowszechnionej w Europie i Azji. Jest bogaty w saponiny i oligosacharydy. Posiada właściwości zmiękczające i oczyszczające skórę, dzięki czemu znalazł zastosowanie w żelach pod prysznic, szamponach i mydłach. Ze względu na działanie lecznicze wykorzystywany jest także przy takich chorobach skóry jak: czyraki, świąd, egzema, opryszczki i trądzik oraz wspomagająco przy wypadaniu włosów, ŁZS i łupieżu. Ekstrakt z mydlnicy dodawany jest do preparatów przeznaczonych do pielęgnacji skóry tłustej i mieszanej z tendencją do pojawiania się zmian trądzikowych. Występuje także w produktach normalizujących poziom sebum oraz wzmacniających włosy.
Pokaż pełen skład >>>

ocena ocena ocena ocena ocena 5,00
Waszych opinii: 1 zobacz | Dodaj własną

Cena: 95.00

Dostępność: Wysyłamy w 3-7 dni roboczych

Czas i koszty dostawy Darmowa dostawa Kurier GLS, Poczta,
już od 100 zł wartości zamówienia


do 100 zł
- Poczta Priorytet 9.99 zł
- Kurier GLS 9.99 zł
Przy przesyłce za pobraniem - dopłata 1.99 zł

Zamówienie bez formularzy

Jeśli nie masz czasu na wypełnianie formularzy, zadzwoń do nas na numer 34 343 56 62
lub podaj poniżej swój numer telefonu i określ preferowaną porę kontaktu.
Skontaktujemy się z Tobą w celu przyjęcia zamówienia.
 
Twój numer telefonu:
 
Preferowana pora kontaktu:
 
 
 

Opis

Lotion jest preparatem oczyszczającym i antybakteryjnym. Dzięki zawartości saponin i kwasu migdałowego odtłuszcza skórę oraz normalizuje wydzielanie sebum. Odblokowuje ujścia gruczołów łojowych, nawilża, zapobiega podrażnieniom. Posiada pH 3,5. Kluczowymi składnikami aktywnymi preparatu są:

Ekstrakt z mirry - normalizuje wydzielanie sebum, posiada właściwości łagodzące, przeciwpodrażnieniowe i antybakteryjne.
Kwas migdałowy KWAS MIGDAŁOWY - Kwas migdałowy-jeden z grupy kwasów AHA, swoją budową przypomina antybiotyk. Kwas migdałowy ma szerokie zastosowanie w kosmetyce, głównie w leczeniu trądziku. Nalezy do grupy alfahydroksykwasów(AHA). W środowisku naturalnym występuje w gorzkich migdałach, morelach i wiśniach. Wykazuje najsilniejsze spośród wszystkich alfahydroksykwasów działanie bakteriobójcze. Stosowany jest w przypadku cery tłustej i trądzikowej, a także starzejącej się. Może być stosowany również w przypadku cery wrażliwej. Wykazuje on działanie stopniowo złuszczające, keratolityczne, a także hamuje łojotok, oczyszcza skórę z zaskórników, usuwa pierwsze objawy starzenia i fotostarzenia, wyrównuje koloryt skóry i delikatnie rozjaśnia. Nie powoduje nadwrażliwości na promienie UV. - w stężeniu 10,5%, należy do alfahydroksykwasów, normalizuje wydzielanie sebum, posiada właściwości antybakteryjne, odmładzające i nawilżające. 
Ekstrakt z mydlnicy EKSTRAKT z MYDLNICY - pozyskiwany z korzenia mydlnicy lekarskiej, rośliny szeroko rozpowszechnionej w Europie i Azji. Jest bogaty w saponiny i oligosacharydy. Posiada właściwości zmiękczające i oczyszczające skórę, dzięki czemu znalazł zastosowanie w żelach pod prysznic, szamponach i mydłach. Ze względu na działanie lecznicze wykorzystywany jest także przy takich chorobach skóry jak: czyraki, świąd, egzema, opryszczki i trądzik oraz wspomagająco przy wypadaniu włosów, ŁZS i łupieżu. Ekstrakt z mydlnicy dodawany jest do preparatów przeznaczonych do pielęgnacji skóry tłustej i mieszanej z tendencją do pojawiania się zmian trądzikowych. Występuje także w produktach normalizujących poziom sebum oraz wzmacniających włosy. - zawiera saponiny, witalizuje, oczyszcza, normalizuje proces wydzielania sebum.

Po zastosowaniu preparatu skóra staje się dokładnie oczyszczona, odtłuszczona i przygotowana do przyjęcia substancji aktywnych. 

Osobiście używamy i polecamy Chantarelle Normacell Mandelic Anti-Bacterial Cleanser 10.5 % pH 3. Antybakteryjny oczyszczający lotion 10.5 % pH 3.5 z kwasem migdałowym, mirrą i saponarią

Dla kogo

Skóra mieszana, podrażniona, wrażliwa, łuszcząca i bardzo sucha. Dermatozy.

Sposób użycia

Nasączyć delikatnie preparatem płatek kosmetyczny i przetrzeć oczyszczoną skórę twarzy przed zastosowaniem kremu.

Pełen skład:

Ekstrakt z mirry, Kwas migdałowy KWAS MIGDAŁOWY - Kwas migdałowy-jeden z grupy kwasów AHA, swoją budową przypomina antybiotyk. Kwas migdałowy ma szerokie zastosowanie w kosmetyce, głównie w leczeniu trądziku. Nalezy do grupy alfahydroksykwasów(AHA). W środowisku naturalnym występuje w gorzkich migdałach, morelach i wiśniach. Wykazuje najsilniejsze spośród wszystkich alfahydroksykwasów działanie bakteriobójcze. Stosowany jest w przypadku cery tłustej i trądzikowej, a także starzejącej się. Może być stosowany również w przypadku cery wrażliwej. Wykazuje on działanie stopniowo złuszczające, keratolityczne, a także hamuje łojotok, oczyszcza skórę z zaskórników, usuwa pierwsze objawy starzenia i fotostarzenia, wyrównuje koloryt skóry i delikatnie rozjaśnia. Nie powoduje nadwrażliwości na promienie UV. , Ekstrakt z mydlnicy EKSTRAKT z MYDLNICY - pozyskiwany z korzenia mydlnicy lekarskiej, rośliny szeroko rozpowszechnionej w Europie i Azji. Jest bogaty w saponiny i oligosacharydy. Posiada właściwości zmiękczające i oczyszczające skórę, dzięki czemu znalazł zastosowanie w żelach pod prysznic, szamponach i mydłach. Ze względu na działanie lecznicze wykorzystywany jest także przy takich chorobach skóry jak: czyraki, świąd, egzema, opryszczki i trądzik oraz wspomagająco przy wypadaniu włosów, ŁZS i łupieżu. Ekstrakt z mydlnicy dodawany jest do preparatów przeznaczonych do pielęgnacji skóry tłustej i mieszanej z tendencją do pojawiania się zmian trądzikowych. Występuje także w produktach normalizujących poziom sebum oraz wzmacniających włosy.

Potrzebujesz pomocy lub konsultacji w doborze produktu?

 

Komentarze użytkowników

Użytkownik: Anastazja2

2015-10-20 17:03

Ogranicza świecenie się skóry, szybciej goją się wypryski

Ocena produktu ocena ocena ocena ocena ocena
Twój nick:
Zaloguj się by dodać komentarz
Ocena produktu ocena ocena ocena ocena ocena
 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+