zamknij
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni
  • Do każdego zamówienia próbki gratis

CHANTARELLE Ideal Pure Poly-Derm Sebum Balance Day Cream SPF20 UVA/UVB Anti-Shine Krem regulujący sebum na dzień SPF20 UVA/UVB 50 ml

Chantarelle Ideal Pure Poly-Derm Sebum Balance Day Cream SPF20 UVA/UVB Anti-Shine

Krem regulujący sebum na dzień SPF20 UVA/UVB

50 ml

Substancje aktywne:
Purevrin, Trikenol, Kwas salicylowy KWAS SALICYLOWY - kwas rozpuszczalny w tłuszczach, dzięki czemu kwas salicylowy oprócz właściwości złuszczających, ma także zdolność przenikania przez warstwę łojową i wnikania w głąb skóry. Dociera w głąb mieszków włosowych, co ma duże znaczenie w leczeniu trądziku. Przyczynia się do odblokowania porów, zapobiega tworzeniu się wyprysków oraz pomaga oczyścić skórę z zaskórników. Preparaty z kwasem BHA polecane są dla skóry skłonnej do zanieczyszczonych porów i trądziku. Kwas salicylowy działa łagodniej (brak takich reakcji jak pieczenie, szczypanie i nadmiernego złuszczania się skóry) niż kwasy AHA KWASY AHA – kwasy alfa-hydroksylowe, zwane AHA lub owocowymi, to grupa kwasów organicznych występujących w przyrodzie – w owocach, warzywach, trzcinie cukrowej. W recepturach kosmetyków, najczęściej stosowane są: kwas glikolowy i kwas mlekowy. Jest to spowodowane faktem, iż cząsteczki tych kwasów są niewielkie, przez co są łatwo absorbowane przez skórę. Działanie kwasów owocowych polega na delikatnej eksfoliacji naskórka (peelingu), efektem czego jest rozświetlona, zdrowo wyglądająca skóra. Udowodniono również, że kwasy AHA powodują zwiększenie kolagenu i elastyny w skórze. Poprawiają one zatem jej elastyczność oraz pomagają skorygować drobne zmarszczki. Mają również silne działanie nawilżające, rozjaśniające przebarwienia, normalizujące pracę gruczołów łojowych. Kwasów nie należy stosować latem, gdyż skóra pozbawiona warstwy rogowej, staje się szczególnie wrazliwa na wpływ promieni słonecznych. . Może być też stosowany przy cerze suchej z zanieczyszczonymi porami. , Kwas mlekowy KWAS MLEKOWY – Kwas mlekowy-jeden metabolitów skóry i tkanki mięśniowej. Kwas mlekowy należy do kwasów AHA i jest stosowany w kosmetologii jako substancja złuszczająca. Jest to związek nietoksyczny, całkowicie bezpieczny, metabolizowany do kwasu pirogronowego. Występuje naturalnie w organizmie ludzkim i jest składnikiem NMF NMF – naturalny czynnik nawilżający stanowi 15 – 20% całkowitej masy warstwy rogowej naskórka. Składa się z aminokwasów, kwasu piroglutaminowego, mleczanu, moczniku oraz sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforanu, chlorków, a także amoniaku. Zapewnia wysokie oraz długotrwałe nawilżenie, a także mechaniczną ochronne skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada za zdolność do wiązania się wody oraz wpływa na elastyczność warstwy rogowej. (naturalny czynnik nawilżający skórę). Kwas ten oprócz działania peelingującego, wykazuje właściwości nawilżające, normalizujące proces rogowacenia, przeciwzapalne, wygładzające skórę i poprawiające jej strukturę. Jest stosowany również w przypadku cer starzejących się, wrażliwych i odwodnionych. Stymuluje procesy ochronne skóry i wspomaga regenerację komórek. Kwas mlekowy dba o jędrność skóry. Ponadto działa antybakteryjnie nie naruszając naturalnej mikroflory naskórka. W odpowiednim stężeniu kwas mlekowy wspomaga usuwanie przebarwień. Jest stosowany również w przypadku łysienia, pobudzając cebulki włosów. , Ekstrakt z rumianku, Ekstrakt z mydlnicy EKSTRAKT z MYDLNICY - pozyskiwany z korzenia mydlnicy lekarskiej, rośliny szeroko rozpowszechnionej w Europie i Azji. Jest bogaty w saponiny i oligosacharydy. Posiada właściwości zmiękczające i oczyszczające skórę, dzięki czemu znalazł zastosowanie w żelach pod prysznic, szamponach i mydłach. Ze względu na działanie lecznicze wykorzystywany jest także przy takich chorobach skóry jak: czyraki, świąd, egzema, opryszczki i trądzik oraz wspomagająco przy wypadaniu włosów, ŁZS i łupieżu. Ekstrakt z mydlnicy dodawany jest do preparatów przeznaczonych do pielęgnacji skóry tłustej i mieszanej z tendencją do pojawiania się zmian trądzikowych. Występuje także w produktach normalizujących poziom sebum oraz wzmacniających włosy. , Ekstrakt z nagietka, Ekstrakt z lipy EKSTRAKT z LIPY - pochodzi z liści lipy drobnolistnej występującej w strefie umiarkowanej. Zawiera bogactwo flawonoidów, garbników, kwasów organicznych i związków mineralnych. Wyciąg z lipy posiada działanie wygładzające i zmiękczające. Świetnie sprawdza się w pielęgnacji cery tłustej, gdyż działa ściągająco i oczyszczająco. Dodawany jest również do kosmetyków dla skóry wrażliwej i naczyniowej, ponieważ wzmacnia naczynia krwionośne i zmniejsza zaczerwienienia. Ekstrakt z lipy redukuje także obrzęki i opuchliznę. Znajduje się w formule kremów, maseczek, toników, płynów micelarnych i lotionów. Dodawany jest również do szamponów, odżywek i masek do włosów zniszczonych i przesuszonych. Wzmacnia je, nadaje im połysku i puszystości. Ekstrakt z lipy jest dodatkiem do kąpieli napotnych. Przyspiesza proces regeneracji skóry, zapobiega jej łuszczeniu oraz łagodzi podrażnienia. , Ekstrakt z chabra bławatka, Masło Shea
Pokaż pełen skład >>>

ocena ocena ocena ocena ocena 0,00
Waszych opinii: 0 zobacz | Dodaj własną

Cena: 134.00

Dostępność: dostępny

Czas i koszty dostawy Darmowa dostawa Kurier GLS, Poczta,
już od 100 zł wartości zamówienia


do 100 zł
- Poczta Priorytet 9.99 zł
- Kurier GLS 9.99 zł
Przy przesyłce za pobraniem - dopłata 1.99 zł

Zamówienie bez formularzy

Jeśli nie masz czasu na wypełnianie formularzy, zadzwoń do nas na numer 34 343 56 62
lub podaj poniżej swój numer telefonu i określ preferowaną porę kontaktu.
Skontaktujemy się z Tobą w celu przyjęcia zamówienia.
 
Twój numer telefonu:
 
Preferowana pora kontaktu:
 
 
 

Opis

Krem jest preparatem regulującym wydzielanie sebum. Zapobiega błyszczeniu cery, odblokowuje ujścia gruczołów łojowych, zmniejsza ilość zaskórników, a także zwęża rozszerzone pory. Ujednolica koloryt cery, posiada właściwości przeciwzapalne i antybakteryjne. Kluczowymi składnikami preparatu są:

Trikenol - zapobiega nadprodukcji sebum, działa antybakteryjnie, keratolitycznie, przeciwzapalnie, odblokowuje gruczoły łojowe, koi podrażnienia. 
Purevrin - zawiera kwas oleanolowy odpowiedzialny za normalizowanie wydzielania sebum oraz wyciąg z Enantia chlorantha, który spowalnia namnażanie sebocytów (komórek wydzielniczych gruczołów łojowych).
Estry kwasu mlekowego i salicylowego - nawilżają, działają keratolitycznie, zmniejszają ilość wydzielanego sebum i zaskórników, koją podrażnienia, a także posiadają właściwości przeciwstarzeniowe - korygują zmarszczki i wygładzają. 
Ekstrakt z lipy EKSTRAKT z LIPY - pochodzi z liści lipy drobnolistnej występującej w strefie umiarkowanej. Zawiera bogactwo flawonoidów, garbników, kwasów organicznych i związków mineralnych. Wyciąg z lipy posiada działanie wygładzające i zmiękczające. Świetnie sprawdza się w pielęgnacji cery tłustej, gdyż działa ściągająco i oczyszczająco. Dodawany jest również do kosmetyków dla skóry wrażliwej i naczyniowej, ponieważ wzmacnia naczynia krwionośne i zmniejsza zaczerwienienia. Ekstrakt z lipy redukuje także obrzęki i opuchliznę. Znajduje się w formule kremów, maseczek, toników, płynów micelarnych i lotionów. Dodawany jest również do szamponów, odżywek i masek do włosów zniszczonych i przesuszonych. Wzmacnia je, nadaje im połysku i puszystości. Ekstrakt z lipy jest dodatkiem do kąpieli napotnych. Przyspiesza proces regeneracji skóry, zapobiega jej łuszczeniu oraz łagodzi podrażnienia. - odświeża, udrażnia, posiada właściwości antybakteryjne i przeciwzapalne
Ekstrakt z rumianku - koi i łagodzi podrażnienia, redukuje stany zapalne.
Ekstrakt z nagietka - posiada właściwości łagodzące, grzybobójcze, bakteriobójcze, a także przeciwdziała powstawaniu stanów zapalnych. 
Masło Shea - odżywia, wygładza, łagodzi podrażnienia, przyspiesza proces regeneracji skóry, zmiękcza i uelastycznia skórę.
Ekstrakt z chabra bławatka - posiada właściwości obkurczające naczynia krwionośne i antybakteryjne.
Ekstrakt z mydlnicy EKSTRAKT z MYDLNICY - pozyskiwany z korzenia mydlnicy lekarskiej, rośliny szeroko rozpowszechnionej w Europie i Azji. Jest bogaty w saponiny i oligosacharydy. Posiada właściwości zmiękczające i oczyszczające skórę, dzięki czemu znalazł zastosowanie w żelach pod prysznic, szamponach i mydłach. Ze względu na działanie lecznicze wykorzystywany jest także przy takich chorobach skóry jak: czyraki, świąd, egzema, opryszczki i trądzik oraz wspomagająco przy wypadaniu włosów, ŁZS i łupieżu. Ekstrakt z mydlnicy dodawany jest do preparatów przeznaczonych do pielęgnacji skóry tłustej i mieszanej z tendencją do pojawiania się zmian trądzikowych. Występuje także w produktach normalizujących poziom sebum oraz wzmacniających włosy.  - zawiera bogactwo saponin, dzięki czemu skutecznie oczyszcza i normalizuje proces wydzielania sebum. 
Filtru UVA/UVB -
chroni przed szkodliwym wpływem promieni słonecznych. 

Po zastosowaniu preparatu skóra staje się nawilżona, a wszelkie zaskórniki i zmiany zapalne zredukowane. 

Osobiście używamy i polecamy Chantarelle Ideal Pure Poreless Purifying BHA-PHA Lotion Anti-Comedone Lotion redukujący zaskórniki z kwasem salicylowym i glukonolaktonem

Dla kogo

Skóra tłusta, trądzikowa. Trądzik pospolity, trądzik dorosłych, zmiany zapalne.

Sposób użycia

Krem aplikować na oczyszczoną skórę twarzy i szyi. Dla optymalnego efektu używać po zastosowaniu antybakteryjnego lotionu Ideal Pure. 

Pełen skład:

Purevrin, Trikenol, Kwas salicylowy KWAS SALICYLOWY - kwas rozpuszczalny w tłuszczach, dzięki czemu kwas salicylowy oprócz właściwości złuszczających, ma także zdolność przenikania przez warstwę łojową i wnikania w głąb skóry. Dociera w głąb mieszków włosowych, co ma duże znaczenie w leczeniu trądziku. Przyczynia się do odblokowania porów, zapobiega tworzeniu się wyprysków oraz pomaga oczyścić skórę z zaskórników. Preparaty z kwasem BHA polecane są dla skóry skłonnej do zanieczyszczonych porów i trądziku. Kwas salicylowy działa łagodniej (brak takich reakcji jak pieczenie, szczypanie i nadmiernego złuszczania się skóry) niż kwasy AHA KWASY AHA – kwasy alfa-hydroksylowe, zwane AHA lub owocowymi, to grupa kwasów organicznych występujących w przyrodzie – w owocach, warzywach, trzcinie cukrowej. W recepturach kosmetyków, najczęściej stosowane są: kwas glikolowy i kwas mlekowy. Jest to spowodowane faktem, iż cząsteczki tych kwasów są niewielkie, przez co są łatwo absorbowane przez skórę. Działanie kwasów owocowych polega na delikatnej eksfoliacji naskórka (peelingu), efektem czego jest rozświetlona, zdrowo wyglądająca skóra. Udowodniono również, że kwasy AHA powodują zwiększenie kolagenu i elastyny w skórze. Poprawiają one zatem jej elastyczność oraz pomagają skorygować drobne zmarszczki. Mają również silne działanie nawilżające, rozjaśniające przebarwienia, normalizujące pracę gruczołów łojowych. Kwasów nie należy stosować latem, gdyż skóra pozbawiona warstwy rogowej, staje się szczególnie wrazliwa na wpływ promieni słonecznych. . Może być też stosowany przy cerze suchej z zanieczyszczonymi porami. , Kwas mlekowy KWAS MLEKOWY – Kwas mlekowy-jeden metabolitów skóry i tkanki mięśniowej. Kwas mlekowy należy do kwasów AHA i jest stosowany w kosmetologii jako substancja złuszczająca. Jest to związek nietoksyczny, całkowicie bezpieczny, metabolizowany do kwasu pirogronowego. Występuje naturalnie w organizmie ludzkim i jest składnikiem NMF NMF – naturalny czynnik nawilżający stanowi 15 – 20% całkowitej masy warstwy rogowej naskórka. Składa się z aminokwasów, kwasu piroglutaminowego, mleczanu, moczniku oraz sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforanu, chlorków, a także amoniaku. Zapewnia wysokie oraz długotrwałe nawilżenie, a także mechaniczną ochronne skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada za zdolność do wiązania się wody oraz wpływa na elastyczność warstwy rogowej. (naturalny czynnik nawilżający skórę). Kwas ten oprócz działania peelingującego, wykazuje właściwości nawilżające, normalizujące proces rogowacenia, przeciwzapalne, wygładzające skórę i poprawiające jej strukturę. Jest stosowany również w przypadku cer starzejących się, wrażliwych i odwodnionych. Stymuluje procesy ochronne skóry i wspomaga regenerację komórek. Kwas mlekowy dba o jędrność skóry. Ponadto działa antybakteryjnie nie naruszając naturalnej mikroflory naskórka. W odpowiednim stężeniu kwas mlekowy wspomaga usuwanie przebarwień. Jest stosowany również w przypadku łysienia, pobudzając cebulki włosów. , Ekstrakt z rumianku, Ekstrakt z mydlnicy EKSTRAKT z MYDLNICY - pozyskiwany z korzenia mydlnicy lekarskiej, rośliny szeroko rozpowszechnionej w Europie i Azji. Jest bogaty w saponiny i oligosacharydy. Posiada właściwości zmiękczające i oczyszczające skórę, dzięki czemu znalazł zastosowanie w żelach pod prysznic, szamponach i mydłach. Ze względu na działanie lecznicze wykorzystywany jest także przy takich chorobach skóry jak: czyraki, świąd, egzema, opryszczki i trądzik oraz wspomagająco przy wypadaniu włosów, ŁZS i łupieżu. Ekstrakt z mydlnicy dodawany jest do preparatów przeznaczonych do pielęgnacji skóry tłustej i mieszanej z tendencją do pojawiania się zmian trądzikowych. Występuje także w produktach normalizujących poziom sebum oraz wzmacniających włosy. , Ekstrakt z nagietka, Ekstrakt z lipy EKSTRAKT z LIPY - pochodzi z liści lipy drobnolistnej występującej w strefie umiarkowanej. Zawiera bogactwo flawonoidów, garbników, kwasów organicznych i związków mineralnych. Wyciąg z lipy posiada działanie wygładzające i zmiękczające. Świetnie sprawdza się w pielęgnacji cery tłustej, gdyż działa ściągająco i oczyszczająco. Dodawany jest również do kosmetyków dla skóry wrażliwej i naczyniowej, ponieważ wzmacnia naczynia krwionośne i zmniejsza zaczerwienienia. Ekstrakt z lipy redukuje także obrzęki i opuchliznę. Znajduje się w formule kremów, maseczek, toników, płynów micelarnych i lotionów. Dodawany jest również do szamponów, odżywek i masek do włosów zniszczonych i przesuszonych. Wzmacnia je, nadaje im połysku i puszystości. Ekstrakt z lipy jest dodatkiem do kąpieli napotnych. Przyspiesza proces regeneracji skóry, zapobiega jej łuszczeniu oraz łagodzi podrażnienia. , Ekstrakt z chabra bławatka, Masło Shea

Potrzebujesz pomocy lub konsultacji w doborze produktu?

 

Komentarze użytkowników

Twój nick:
Zaloguj się by dodać komentarz
Ocena produktu ocena ocena ocena ocena ocena
 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+