zamknij
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni
  • Do każdego zamówienia próbki gratis

CHANTARELLE Red Stop Couperose & Rosacea Anti Redness Rosacea Mask Kojąca antybakteryjna maska chłodząca przeciw zaczerwienieniom 50 ml

Chantarelle Red Stop Couperose & Rosacea Anti Redness Rosacea Mask

Kojąca antybakteryjna maska chłodząca przeciw zaczerwienieniom

50 ml

Substancje aktywne:
Stress Blocker, Kwas salicylowy KWAS SALICYLOWY - kwas rozpuszczalny w tłuszczach, dzięki czemu kwas salicylowy oprócz właściwości złuszczających, ma także zdolność przenikania przez warstwę łojową i wnikania w głąb skóry. Dociera w głąb mieszków włosowych, co ma duże znaczenie w leczeniu trądziku. Przyczynia się do odblokowania porów, zapobiega tworzeniu się wyprysków oraz pomaga oczyścić skórę z zaskórników. Preparaty z kwasem BHA polecane są dla skóry skłonnej do zanieczyszczonych porów i trądziku. Kwas salicylowy działa łagodniej (brak takich reakcji jak pieczenie, szczypanie i nadmiernego złuszczania się skóry) niż kwasy AHA KWASY AHA – kwasy alfa-hydroksylowe, zwane AHA lub owocowymi, to grupa kwasów organicznych występujących w przyrodzie – w owocach, warzywach, trzcinie cukrowej. W recepturach kosmetyków, najczęściej stosowane są: kwas glikolowy i kwas mlekowy. Jest to spowodowane faktem, iż cząsteczki tych kwasów są niewielkie, przez co są łatwo absorbowane przez skórę. Działanie kwasów owocowych polega na delikatnej eksfoliacji naskórka (peelingu), efektem czego jest rozświetlona, zdrowo wyglądająca skóra. Udowodniono również, że kwasy AHA powodują zwiększenie kolagenu i elastyny w skórze. Poprawiają one zatem jej elastyczność oraz pomagają skorygować drobne zmarszczki. Mają również silne działanie nawilżające, rozjaśniające przebarwienia, normalizujące pracę gruczołów łojowych. Kwasów nie należy stosować latem, gdyż skóra pozbawiona warstwy rogowej, staje się szczególnie wrazliwa na wpływ promieni słonecznych. . Może być też stosowany przy cerze suchej z zanieczyszczonymi porami. , Kwas azelainowy KWAS AZELAINOWY- naturalnie występujący, organiczny kwas dikarboksylowy. Kwas azelainowy w kosmetyce ma działanie głównie przeciwtrądzikowe i rozjaśniające. To skuteczna substancja keratolityczna, złuszczająca obumarły naskórek, likwidująca przebarwienia, a także pomocna w leczeniu trądziku, zarówno pospolitego jak i różowatego. Kwas azelainowy wykazuje działanie przeciwbakteryje (hamuje rozwój bakteri odpowiedzialnych za powstawanie trądziku), przeciwzapalne, hamuje rozkład łoju i lipidów, co zapobiega powstawaniu drażniących związków chemicznych, zaostrzających zmiany trądzikowe. Kwas ten likwiduje zaskórniki oraz zapobiega ich powstawaniu.Świetnie odmładza i regeneruje, poprawia koloryt skóry, matuje ją i wygładza. Nie powoduje podrażnień. , Ekstrakt z limonki, Ekstrakt z szałwii, Alantoina Alantoina – jest pochodną mocznika MOCZNIK - Mocznik-substancja naturalna, wchodza w skład NMF NMF – naturalny czynnik nawilżający stanowi 15 – 20% całkowitej masy warstwy rogowej naskórka. Składa się z aminokwasów, kwasu piroglutaminowego, mleczanu, moczniku oraz sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforanu, chlorków, a także amoniaku. Zapewnia wysokie oraz długotrwałe nawilżenie, a także mechaniczną ochronne skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada za zdolność do wiązania się wody oraz wpływa na elastyczność warstwy rogowej. , stanowi nawet 1% masy naskórka. W kosmetologii wykorzystywany głownie w celach nawilżających. Jest składnikiem naturalnego czynnika nawilżającego naskórek(NMF NMF – naturalny czynnik nawilżający stanowi 15 – 20% całkowitej masy warstwy rogowej naskórka. Składa się z aminokwasów, kwasu piroglutaminowego, mleczanu, moczniku oraz sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforanu, chlorków, a także amoniaku. Zapewnia wysokie oraz długotrwałe nawilżenie, a także mechaniczną ochronne skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada za zdolność do wiązania się wody oraz wpływa na elastyczność warstwy rogowej. ). Rozpuszcza się w wodzie, alkoholu i glikolu propylenowym. Jest wysoce higroskopijny. Posiada właściwości silnie nawilżające, antyseptycznie, przyspieszające gojenie się ran, oraz wspomaga złuszczanie martwego naskórka. Ujędrnia skórę, wygładza, wspomaga regenerację komórek. Przyczynia się do utrzymania prawidłowego stanu bariery ochronnej naskórka. Stosowany jest również w leczeniu kurzajek, łuszczycy i innych dermatoz objawiających się nadmierną suchością skóry. Mocznik jest substancją, która zapobiega odparowywaniu wody. , działa regenerująco, przyspiesza odnowę i ułatwiająca gojenie uszkodzonego naskórka. Wykazuje silne właściwości łagodzące i kojące. Zmniejsza podrażnienie skóry wrażliwej i chroni przed działaniem niekorzystnych czynników zewnętrznych. Ma właściwości nawilżające, wygładza oraz zmiękcza skórę. , Redlestine, Ekstrakt z kakaowca, Ekstrakt z miłorzębu japońskiego, Kaolin
Pokaż pełen skład >>>

ocena ocena ocena ocena ocena 0,00
Waszych opinii: 0 zobacz | Dodaj własną

Dostępność: niedostępny

Data ważności: 28.02.2019
dodaj do porównania

Zamówienie bez formularzy

Jeśli nie masz czasu na wypełnianie formularzy, zadzwoń do nas na numer 34 343 56 62
lub podaj poniżej swój numer telefonu i określ preferowaną porę kontaktu.
Skontaktujemy się z Tobą w celu przyjęcia zamówienia.
 
Twój numer telefonu:
 
Preferowana pora kontaktu:
 
 
 

Opis

Maska jest preparatem kojącym, redukującym zaczerwienienia przeznaczonym do codziennej pielęgnacji skóry naczyniowej i wrażliwej, a także z objawami trądziku różowatego. W swojej formule zawiera 1,5% kwas salicylowy KWAS SALICYLOWY - kwas rozpuszczalny w tłuszczach, dzięki czemu kwas salicylowy oprócz właściwości złuszczających, ma także zdolność przenikania przez warstwę łojową i wnikania w głąb skóry. Dociera w głąb mieszków włosowych, co ma duże znaczenie w leczeniu trądziku. Przyczynia się do odblokowania porów, zapobiega tworzeniu się wyprysków oraz pomaga oczyścić skórę z zaskórników. Preparaty z kwasem BHA polecane są dla skóry skłonnej do zanieczyszczonych porów i trądziku. Kwas salicylowy działa łagodniej (brak takich reakcji jak pieczenie, szczypanie i nadmiernego złuszczania się skóry) niż kwasy AHA KWASY AHA – kwasy alfa-hydroksylowe, zwane AHA lub owocowymi, to grupa kwasów organicznych występujących w przyrodzie – w owocach, warzywach, trzcinie cukrowej. W recepturach kosmetyków, najczęściej stosowane są: kwas glikolowy i kwas mlekowy. Jest to spowodowane faktem, iż cząsteczki tych kwasów są niewielkie, przez co są łatwo absorbowane przez skórę. Działanie kwasów owocowych polega na delikatnej eksfoliacji naskórka (peelingu), efektem czego jest rozświetlona, zdrowo wyglądająca skóra. Udowodniono również, że kwasy AHA powodują zwiększenie kolagenu i elastyny w skórze. Poprawiają one zatem jej elastyczność oraz pomagają skorygować drobne zmarszczki. Mają również silne działanie nawilżające, rozjaśniające przebarwienia, normalizujące pracę gruczołów łojowych. Kwasów nie należy stosować latem, gdyż skóra pozbawiona warstwy rogowej, staje się szczególnie wrazliwa na wpływ promieni słonecznych. . Może być też stosowany przy cerze suchej z zanieczyszczonymi porami. i azelainowy. Uspakaja skórę, redukuje plamy rumieniowe i zaczerwienienia. Niweluje uczucie pieczenia oraz zmniejsza nadreaktywność skóry.  Zapobiega powstawaniu zaskórników oraz działa antybakteryjnie. Nie posiada zapachu. Kluczowymi składnikami aktywnymi produktu są:

Kwas azelainowy KWAS AZELAINOWY- naturalnie występujący, organiczny kwas dikarboksylowy. Kwas azelainowy w kosmetyce ma działanie głównie przeciwtrądzikowe i rozjaśniające. To skuteczna substancja keratolityczna, złuszczająca obumarły naskórek, likwidująca przebarwienia, a także pomocna w leczeniu trądziku, zarówno pospolitego jak i różowatego. Kwas azelainowy wykazuje działanie przeciwbakteryje (hamuje rozwój bakteri odpowiedzialnych za powstawanie trądziku), przeciwzapalne, hamuje rozkład łoju i lipidów, co zapobiega powstawaniu drażniących związków chemicznych, zaostrzających zmiany trądzikowe. Kwas ten likwiduje zaskórniki oraz zapobiega ich powstawaniu.Świetnie odmładza i regeneruje, poprawia koloryt skóry, matuje ją i wygładza. Nie powoduje podrażnień. - działa antybakteryjnie, redukuje tworzenie się krostek, grudek i rumienia.
Kwas salicylowy KWAS SALICYLOWY - kwas rozpuszczalny w tłuszczach, dzięki czemu kwas salicylowy oprócz właściwości złuszczających, ma także zdolność przenikania przez warstwę łojową i wnikania w głąb skóry. Dociera w głąb mieszków włosowych, co ma duże znaczenie w leczeniu trądziku. Przyczynia się do odblokowania porów, zapobiega tworzeniu się wyprysków oraz pomaga oczyścić skórę z zaskórników. Preparaty z kwasem BHA polecane są dla skóry skłonnej do zanieczyszczonych porów i trądziku. Kwas salicylowy działa łagodniej (brak takich reakcji jak pieczenie, szczypanie i nadmiernego złuszczania się skóry) niż kwasy AHA KWASY AHA – kwasy alfa-hydroksylowe, zwane AHA lub owocowymi, to grupa kwasów organicznych występujących w przyrodzie – w owocach, warzywach, trzcinie cukrowej. W recepturach kosmetyków, najczęściej stosowane są: kwas glikolowy i kwas mlekowy. Jest to spowodowane faktem, iż cząsteczki tych kwasów są niewielkie, przez co są łatwo absorbowane przez skórę. Działanie kwasów owocowych polega na delikatnej eksfoliacji naskórka (peelingu), efektem czego jest rozświetlona, zdrowo wyglądająca skóra. Udowodniono również, że kwasy AHA powodują zwiększenie kolagenu i elastyny w skórze. Poprawiają one zatem jej elastyczność oraz pomagają skorygować drobne zmarszczki. Mają również silne działanie nawilżające, rozjaśniające przebarwienia, normalizujące pracę gruczołów łojowych. Kwasów nie należy stosować latem, gdyż skóra pozbawiona warstwy rogowej, staje się szczególnie wrazliwa na wpływ promieni słonecznych. . Może być też stosowany przy cerze suchej z zanieczyszczonymi porami. - betahydroksykwas o działaniu przeciwzapalnym i antybakteryjnym, udrażnia zatkane ujścia gruczołów łojowych, złuszcza i oczyszcza.
Stress-Blocker -
działa antystresowo, koi zaczerwienienia i rumień, uspakaja.
Redlestine - flawonoid, który redukuje stany zapalne i zaczerwienienie, pobudza mikrokrążenie, koi podrażnienia, a także chroni przed szkodliwym wpływem wolnych rodników.
Witamina E WITAMINA E – tokoferol. Ze względu na zdolność neutralizowania wolnych rodników witamina E chroni przed utlenianiem i zniszczeniem lipidów naskórka. Najskuteczniej działa w duecie z witaminą C. Witamina E to tzw.\"witamina młodości\". Jest cennym \"zmiataczem\" wolnych rodników. Witamina E chroni komórki skóry , dba o jej piękny wygląd i koloryt. Pomaga w leczeniu chorób skóry, przyspiesza gojenie ran. w postaci octanu tokoferylu, przeciwdziała procesowi starzenia, chroni przed szkodliwym wpływem promieni UV, koryguje zmarszczki.
Ekstrakt z miłorzębu japońskiego - pobudza mikrokrążenie, poprawia elastyczność i jędrność skóry, neutralizuje wolne rodniki WOLNE RODNIKI – to reaktywne cząsteczki tlenu. Powstają w wyniku reakcji oksydacyjnych (utleniania) w organizmie człowieka. Jest to zjawisko naturalne i potrzebne, jednak przy nadmiernym nasileniu prowadzi do procesów degeneracyjnych organizmu, powodując groźne choroby. Są to cząsteczki rakotwórcze. Uszkadzają błonę komórkową, niszczą cząsteczki DNA, są główną przyczyną objawów starzenia się.
Ekstrakt z bluszczu - działa przeciwzapalnie, udrażniająco, redukuje przepuszczalność naczynek krwionośnych.
Ekstrakt z limonki - posiada właściwości udrażniające i przeciwobrzękowe.
Ekstrakt z kakaowca - tonizuje, nawilża, regeneruje, rewitalizuje.
Ekstrakt z szałwii - ściąga, działa przeciwzapalnie, przeciwutleniająco oraz normalizuje wydzielanie sebum.
Kaolin - glinka zawierająca bogactwo soli mineralnych i mikroelementów, rozjaśnia i delikatnie kryje zaczerwienienia. 
Alantoina Alantoina – jest pochodną mocznika MOCZNIK - Mocznik-substancja naturalna, wchodza w skład NMF NMF – naturalny czynnik nawilżający stanowi 15 – 20% całkowitej masy warstwy rogowej naskórka. Składa się z aminokwasów, kwasu piroglutaminowego, mleczanu, moczniku oraz sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforanu, chlorków, a także amoniaku. Zapewnia wysokie oraz długotrwałe nawilżenie, a także mechaniczną ochronne skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada za zdolność do wiązania się wody oraz wpływa na elastyczność warstwy rogowej. , stanowi nawet 1% masy naskórka. W kosmetologii wykorzystywany głownie w celach nawilżających. Jest składnikiem naturalnego czynnika nawilżającego naskórek(NMF NMF – naturalny czynnik nawilżający stanowi 15 – 20% całkowitej masy warstwy rogowej naskórka. Składa się z aminokwasów, kwasu piroglutaminowego, mleczanu, moczniku oraz sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforanu, chlorków, a także amoniaku. Zapewnia wysokie oraz długotrwałe nawilżenie, a także mechaniczną ochronne skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada za zdolność do wiązania się wody oraz wpływa na elastyczność warstwy rogowej. ). Rozpuszcza się w wodzie, alkoholu i glikolu propylenowym. Jest wysoce higroskopijny. Posiada właściwości silnie nawilżające, antyseptycznie, przyspieszające gojenie się ran, oraz wspomaga złuszczanie martwego naskórka. Ujędrnia skórę, wygładza, wspomaga regenerację komórek. Przyczynia się do utrzymania prawidłowego stanu bariery ochronnej naskórka. Stosowany jest również w leczeniu kurzajek, łuszczycy i innych dermatoz objawiających się nadmierną suchością skóry. Mocznik jest substancją, która zapobiega odparowywaniu wody. , działa regenerująco, przyspiesza odnowę i ułatwiająca gojenie uszkodzonego naskórka. Wykazuje silne właściwości łagodzące i kojące. Zmniejsza podrażnienie skóry wrażliwej i chroni przed działaniem niekorzystnych czynników zewnętrznych. Ma właściwości nawilżające, wygładza oraz zmiękcza skórę. - posiada właściwości antyutleniające, zapobiega nadwrażliwości i nadreaktywności na promieniowanie słoneczne. 

Po zastosowaniu preparatu skóra staje się ukojona, a wszelkie zaczerwienienia i rumieniowe plamy zredukowane.

Dla kogo

Skóra naczyniowa, wrażliwa, podrażniona. Rumień, teleangiektazje, trądzik różowaty.

Sposób użycia

Równomierną warstwę preparatu nanieść na oczyszczoną skórę pozostawiając na około 20 minut. Następnie obficie zmyć wodą. Stosować dwa razy w tygodniu. 

Pełen skład:

Stress Blocker, Kwas salicylowy KWAS SALICYLOWY - kwas rozpuszczalny w tłuszczach, dzięki czemu kwas salicylowy oprócz właściwości złuszczających, ma także zdolność przenikania przez warstwę łojową i wnikania w głąb skóry. Dociera w głąb mieszków włosowych, co ma duże znaczenie w leczeniu trądziku. Przyczynia się do odblokowania porów, zapobiega tworzeniu się wyprysków oraz pomaga oczyścić skórę z zaskórników. Preparaty z kwasem BHA polecane są dla skóry skłonnej do zanieczyszczonych porów i trądziku. Kwas salicylowy działa łagodniej (brak takich reakcji jak pieczenie, szczypanie i nadmiernego złuszczania się skóry) niż kwasy AHA KWASY AHA – kwasy alfa-hydroksylowe, zwane AHA lub owocowymi, to grupa kwasów organicznych występujących w przyrodzie – w owocach, warzywach, trzcinie cukrowej. W recepturach kosmetyków, najczęściej stosowane są: kwas glikolowy i kwas mlekowy. Jest to spowodowane faktem, iż cząsteczki tych kwasów są niewielkie, przez co są łatwo absorbowane przez skórę. Działanie kwasów owocowych polega na delikatnej eksfoliacji naskórka (peelingu), efektem czego jest rozświetlona, zdrowo wyglądająca skóra. Udowodniono również, że kwasy AHA powodują zwiększenie kolagenu i elastyny w skórze. Poprawiają one zatem jej elastyczność oraz pomagają skorygować drobne zmarszczki. Mają również silne działanie nawilżające, rozjaśniające przebarwienia, normalizujące pracę gruczołów łojowych. Kwasów nie należy stosować latem, gdyż skóra pozbawiona warstwy rogowej, staje się szczególnie wrazliwa na wpływ promieni słonecznych. . Może być też stosowany przy cerze suchej z zanieczyszczonymi porami. , Kwas azelainowy KWAS AZELAINOWY- naturalnie występujący, organiczny kwas dikarboksylowy. Kwas azelainowy w kosmetyce ma działanie głównie przeciwtrądzikowe i rozjaśniające. To skuteczna substancja keratolityczna, złuszczająca obumarły naskórek, likwidująca przebarwienia, a także pomocna w leczeniu trądziku, zarówno pospolitego jak i różowatego. Kwas azelainowy wykazuje działanie przeciwbakteryje (hamuje rozwój bakteri odpowiedzialnych za powstawanie trądziku), przeciwzapalne, hamuje rozkład łoju i lipidów, co zapobiega powstawaniu drażniących związków chemicznych, zaostrzających zmiany trądzikowe. Kwas ten likwiduje zaskórniki oraz zapobiega ich powstawaniu.Świetnie odmładza i regeneruje, poprawia koloryt skóry, matuje ją i wygładza. Nie powoduje podrażnień. , Ekstrakt z limonki, Ekstrakt z szałwii, Alantoina Alantoina – jest pochodną mocznika MOCZNIK - Mocznik-substancja naturalna, wchodza w skład NMF NMF – naturalny czynnik nawilżający stanowi 15 – 20% całkowitej masy warstwy rogowej naskórka. Składa się z aminokwasów, kwasu piroglutaminowego, mleczanu, moczniku oraz sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforanu, chlorków, a także amoniaku. Zapewnia wysokie oraz długotrwałe nawilżenie, a także mechaniczną ochronne skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada za zdolność do wiązania się wody oraz wpływa na elastyczność warstwy rogowej. , stanowi nawet 1% masy naskórka. W kosmetologii wykorzystywany głownie w celach nawilżających. Jest składnikiem naturalnego czynnika nawilżającego naskórek(NMF NMF – naturalny czynnik nawilżający stanowi 15 – 20% całkowitej masy warstwy rogowej naskórka. Składa się z aminokwasów, kwasu piroglutaminowego, mleczanu, moczniku oraz sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforanu, chlorków, a także amoniaku. Zapewnia wysokie oraz długotrwałe nawilżenie, a także mechaniczną ochronne skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada za zdolność do wiązania się wody oraz wpływa na elastyczność warstwy rogowej. ). Rozpuszcza się w wodzie, alkoholu i glikolu propylenowym. Jest wysoce higroskopijny. Posiada właściwości silnie nawilżające, antyseptycznie, przyspieszające gojenie się ran, oraz wspomaga złuszczanie martwego naskórka. Ujędrnia skórę, wygładza, wspomaga regenerację komórek. Przyczynia się do utrzymania prawidłowego stanu bariery ochronnej naskórka. Stosowany jest również w leczeniu kurzajek, łuszczycy i innych dermatoz objawiających się nadmierną suchością skóry. Mocznik jest substancją, która zapobiega odparowywaniu wody. , działa regenerująco, przyspiesza odnowę i ułatwiająca gojenie uszkodzonego naskórka. Wykazuje silne właściwości łagodzące i kojące. Zmniejsza podrażnienie skóry wrażliwej i chroni przed działaniem niekorzystnych czynników zewnętrznych. Ma właściwości nawilżające, wygładza oraz zmiękcza skórę. , Redlestine, Ekstrakt z kakaowca, Ekstrakt z miłorzębu japońskiego, Kaolin

Potrzebujesz pomocy lub konsultacji w doborze produktu?

 

Komentarze użytkowników

Twój nick:
Zaloguj się by dodać komentarz
Ocena produktu ocena ocena ocena ocena ocena
 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+