zamknij
  • Do każdego zamówienia próbki gratis
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni

DHEA- naturalny czynnik, słaby androgen nadnerczowy. DHEA stosowany jest w kosmetykach jako związek zapobiegający starzeniu.

DHEA jest naturalnie wytwarzany w organizmie w dużych ilościach u osób młodych. Substancja ta jest rozprowadzana do tkanek i narządów, następnie ulegając przemianie do testosteronu i estrogenów. Odpowiedni poziom DHEA w organizmie zapewnia witalność, energię, utrzymuje sprawność fizyczną i intelektualną.

Po 40 roku życia poziom DHEA gwałtownie spada, co skutkuje przyspieszeniem procesów starzenia. Zastosowanie tego związku w kosmetykach ma na celu przywrócenie blasku skórze i dawanie efektu odmłądzającego.  DHEA powoduje odnowienie naturalnej bariery ochronnej naskórka, przywraca odpowiedni poziom nawilżenia i natłuszczenia, stymulując pracę gruczołów łojowych. Nadaje również skórze prawidłową gęstość i zapobiega jej wiotczeniu, poprzez wzmocnienie włókien kolagenowych i elastynowych. Nadaje również jednolity koloryt skóry.

DHEA stosowany jest jako składnik kremów i innych preparatów dla cer dojrzałych i starzejących się. Jest bezpieczny i wymaga regularnego oraz długotrwałego stosowania.

 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+