zamknij
  • Do każdego zamówienia próbki gratis
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni

ENVIRON C-Quence 1 C-Quence 1 Serum przeciwstarzeniowe 35 ml

Environ C-Quence 1

C-Quence 1 Serum przeciwstarzeniowe

35 ml

Substancje aktywne:
Witamina A WITAMINA A – jest jedną z witamin młodości. Witamina A to najlepiej poznany i najskuteczniejszy składnik przeciwzmarszczkowy zastosowany w kosmetyce. Pod nazwą \'witamina A\' kryje się wiele związków chemicznych wykazujących aktywność biologiczną charakterystyczną dla tej witaminy. Wszystkie pochodne witaminy A nazywane są RETINOIDAMI.

Podstawową formą witaminy A jest RETINOL, pozostałe pochodne to: kwas retinowy, retinal, beta-karoten oraz związki estrowe, głównie spotykane to octan i palmitynian retinylu.
, Witamina C WITAMINA C – kwas L-askorbinowy. Kwas askorbinowy występuje w dwóch formach określanych literami L i D. Tylko forma lewoskrętna - L - kwasu askorbinowego wykazuje 100% biologicznej aktywności witaminowej i może być przyswajana przez organizm i wykorzystywana przez skórę.

Jest jednym z najlepiej przebadanych składników kosmetycznych. Jest ona doceniana za dwa główne kierunki działania: silny i efektywny antyoksydant zwalczający wolne rodniki WOLNE RODNIKI – to reaktywne cząsteczki tlenu. Powstają w wyniku reakcji oksydacyjnych (utleniania) w organizmie człowieka. Jest to zjawisko naturalne i potrzebne, jednak przy nadmiernym nasileniu prowadzi do procesów degeneracyjnych organizmu, powodując groźne choroby. Są to cząsteczki rakotwórcze. Uszkadzają błonę komórkową, niszczą cząsteczki DNA, są główną przyczyną objawów starzenia się. i wspomagający ochronę przeciwsłoneczną oraz składnik stymulujący syntezę kolagenu.

Poza tym witamina C jest doceniana w pielęgnacji cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym, jako składnik przeciwzapalny, poprawiający gojenie oraz substancja rozjaśniająca przebarwienia
, Wiatmina E, Olej sojowy OLEJ SOJOWY - powstaje w procesie tłoczenia na zimno nasion z soi zwyczajnej. Posiada jasnosłomkową barwę i orzechowy zapach. Jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT), fitosterole, fosfolipidy i witaminy, przede wszystkim witaminę E o silnym działaniu antyutleniającym. Wykorzystuje się go w produkcji mleczek, mydeł, kremów i olejków do masażu. Normalizuje nadmierne wydzielanie sebum oraz łagodzi stany zapalne, dlatego jest szeroko stosowany w preparatach przeznaczonych do skóry tłustej, łojotokowej i zanieczyszczonej. Olej sojowy świetnie sprawdza się w pielęgnacji cery dojrzałej i suchej, ponieważ koryguje zmarszczki i linie mimiczne. Chroni przed szkodliwym wpływem wolnych rodników i promieniowania słonecznego, tym samym hamując proces starzenia się skóry. Wygładza oraz zapobiega nadmiernej utracie wilgoci, dlatego można go stosować jako olejek do kąpieli. Zapobiega nadmiernemu wypadaniu i łamliwości włosów. Olej sojowy stosowany jest także do masażu, ponieważ nie klei się i szybko wchłania. , Matrixyl MATRIXYL - Matrixyl-prokolagen zaliczany do peptydów. Jedna z najdroższych substancji stosowanych w kosmetologii. Posiada działanie przywracające młodość skórze. Jego działanie polega na stymulacji różnych komórek skóry do produkcji elastyny i kolagenu typu I i IV, fibronektyny, czy kwasu hiarunowego. Pozwala to na znaczne zminimalizowanie oznak starzenia. Kosmetyki zawierające w składzie Matrixyl, jako główną substancję czynną bilogicznie, są szczególnie polecane dla osób o cerze dojrzałej, z pierwszymi oznakami starzenia lub o widocznych, głębokich zmarszczkach. Nie powoduje skutków ubocznych typu alergie, czy łuszczenie się skóry. , Dermaxyl, Likopen, Ekstrakt z rozmarynu EKSTRAKT z ROZMARYNU - pozyskiwany jest z liści rozmarynu Rosmarinus Officinalis. Krzew ten rośnie w krajach śródziemnomorskich - Francji, Hiszpanii i Tunezji. Zawiera bogactwo olejków eterycznych, kwasu rozmarynowego, karnozwego, ursolowego, oleanowego i karnozolu. Wyciąg z rozmaryny posiada właściwości przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybicze i antyseptyczne. Z tego względu dodawany jest do produktów pielęgnacyjnych dla skóry mieszanej, tłustej i trądzikowej. Łagodzi i koi podrażnienia oraz chroni przed negatywnym wpływem promieniowania ultrafioletowego. Działa regenerująco, odżywczo oraz przeciwrodnikowo. Dodawany jest do szamponów, odżywek i masek do włosów wypadających, gdyż wzmacnia ich cebulki. Działa antykancerogenne, a dzięki obecności kwasu rozmarynowego pełni rolę naturalnego filtra UV. Jest cennym składnikiem kosmetyków dla cery dojrzałej ze względu na właściwości przeciwzmarszczkowe i ujędrniające. Działanie przeciwobrzękowe i pobudzające krążenie ekstraktu z rozmarynu sprawia, że często dodawany jest do produktów antycellulitowych oraz kremów pod oczy. , Ceramide 2, Wyciąg z zielonej herbaty
Pokaż pełen skład >>>

ocena ocena ocena ocena ocena 5,00
Waszych opinii: 1 zobacz | Dodaj własną

Zamówienie bez formularzy

Jeśli nie masz czasu na wypełnianie formularzy, zadzwoń do nas na numer 34 343 56 62
lub podaj poniżej swój numer telefonu i określ preferowaną porę kontaktu.
Skontaktujemy się z Tobą w celu przyjęcia zamówienia.
 
Twój numer telefonu:
 
Preferowana pora kontaktu:
 
 
 

Informacje podstawowe

Informacje dodatkowe

 

Opis

C-Quence 1 zalecany jest na początek kuracji preparatami Ionzyme. Należy stopniowo zwiększać stężenia witaminy A, poczynając od najniższego. Serum zawiera pierwszy stopień stężenia witaminy A, E i C oraz likopenu - silnych antyutleniaczy, chroniących skórę przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Matrixyl MATRIXYL - Matrixyl-prokolagen zaliczany do peptydów. Jedna z najdroższych substancji stosowanych w kosmetologii. Posiada działanie przywracające młodość skórze. Jego działanie polega na stymulacji różnych komórek skóry do produkcji elastyny i kolagenu typu I i IV, fibronektyny, czy kwasu hiarunowego. Pozwala to na znaczne zminimalizowanie oznak starzenia. Kosmetyki zawierające w składzie Matrixyl, jako główną substancję czynną bilogicznie, są szczególnie polecane dla osób o cerze dojrzałej, z pierwszymi oznakami starzenia lub o widocznych, głębokich zmarszczkach. Nie powoduje skutków ubocznych typu alergie, czy łuszczenie się skóry. i Dermaxyl zapewniają spłycenie zmarszczek, ujędrnienie skóry jak również rozjaśnienie istniejących przebarwień. Serum zapewnia wyrównanie koloru skóry, przywrócenie prawidłowej gęstości i nawilżenia.

Serum stanowi skuteczną ochronę przed fotouszkodzeniami, fotostarzeniem. Witamina E WITAMINA E – tokoferol. Ze względu na zdolność neutralizowania wolnych rodników witamina E chroni przed utlenianiem i zniszczeniem lipidów naskórka. Najskuteczniej działa w duecie z witaminą C. Witamina E to tzw.\"witamina młodości\". Jest cennym \"zmiataczem\" wolnych rodników. Witamina E chroni komórki skóry , dba o jej piękny wygląd i koloryt. Pomaga w leczeniu chorób skóry, przyspiesza gojenie ran. zwana "eliksirem młodości" wspomaga produkcję kolagenu KOLAGEN - białko występujące w organizmie w tkance łącznej. Kolagen wykorzystywany w kosmetyce jako składnik ujędrniający i odmładzający. Współczesna kosmetyka bazując na takim składniku jak kolagen stawia wyzwanie procesom starzenia się skóry. Pomaga usunąć zmarszczki, poprawia sprężystość i gęstość skóry, dodaje objętości i wygładza. Kolagen jest również istotnym składnikiem kosmetyków pomagających zwalczać rozstępy i blizny, żylaki, wspomaga leczenie trądziku, wzmacnia stawy, poprawia kondycję włosów i paznokci. Produktów z zawartością kolagenu z powodzeniem mogą używać osoby o skórze wrażliwej, alergicznej i atopowej, gdyż kolagen nie powoduje reakcji uczuleniowych. i elastyny, włókien odpowiedzialnych za elastyczność skóry. Olej sojowy OLEJ SOJOWY - powstaje w procesie tłoczenia na zimno nasion z soi zwyczajnej. Posiada jasnosłomkową barwę i orzechowy zapach. Jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT), fitosterole, fosfolipidy i witaminy, przede wszystkim witaminę E o silnym działaniu antyutleniającym. Wykorzystuje się go w produkcji mleczek, mydeł, kremów i olejków do masażu. Normalizuje nadmierne wydzielanie sebum oraz łagodzi stany zapalne, dlatego jest szeroko stosowany w preparatach przeznaczonych do skóry tłustej, łojotokowej i zanieczyszczonej. Olej sojowy świetnie sprawdza się w pielęgnacji cery dojrzałej i suchej, ponieważ koryguje zmarszczki i linie mimiczne. Chroni przed szkodliwym wpływem wolnych rodników i promieniowania słonecznego, tym samym hamując proces starzenia się skóry. Wygładza oraz zapobiega nadmiernej utracie wilgoci, dlatego można go stosować jako olejek do kąpieli. Zapobiega nadmiernemu wypadaniu i łamliwości włosów. Olej sojowy stosowany jest także do masażu, ponieważ nie klei się i szybko wchłania. uzupełnia niedobory wody w naskórku, wraz z ceramidami zapewniają długotrwałe nawilżenie głębszych warstw skóry. 

Uwaga: Serum nie zawiera ochrony przeciwsłonecznej, bezwględnie należy stosować krem z faktorem SPF 15 lub wyższym!

Dla kogo

Zalecany dla osób, które nie korzystały wcześniej z preparatów z wit. A oraz osób z wrażliwą skórą. Cera dojrzała, fotostarzenie, przebarwienia, fotouszkodzenia. Nie zaleca się stosowania dla osób z trądzikiem.

Sposób użycia

Dla optymalnych efektów stosować kolejne stężenie serum C- Quence. Stosować na oczyszczoną i stonizowaną skórę twarzy szyi i dekoltu. Delikatnie wmasować serum, pozostawić do wchłonięcia, po czym zastosować krem C - Quence i krem Rad SPF 15. Stosować rano i wieczorem.

Należy zużyć między 6 a 8 miesięcy od otwarcia.

Pełen skład:

Aqua (Water), Pentylene Glycol, Glycerin, Ethoxydiglycol, Sorbitol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, C12-15 Alkyl Benzoate, Ascorbyl Tetraisopalmitate, Propylene Glycol, Tocopheryl Acetate, Epigallocatechin Gallate, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Retinyl Acetate, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Lycopene, Ascorbyl Palmitate, Tocopherol, Polyglyceryl-10 Laurate, Tribehenin, Ceramide 2, PEG-10 Rapeseed Sterol, Palmitoyl Oligopeptide, Sodium Lactate, TEA-Lactate, Serine, Lactic Acid, Urea, Sodium Chloride, Allantoin, Sodium Benzoate, Sodium Hydroxide, Xanthan Gum, Glycine Soja (Soybean) Oil, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Disodium EDTA, Butylene Glycol, Carbomer, Polysorbate 20, Palmitoyl Pentapeptide-4, BHT, Sucrose, Zea Mays (Corn) Starch, Gelatin, Zea Mays (Corn) Oil, Methylparaben, Propylparaben. Parfum (Fragrance).

Potrzebujesz pomocy lub konsultacji w doborze produktu?

 

Produkty powiązane

Produkty polecane

Komentarze użytkowników

Użytkownik: Apolonia333

2015-07-31 15:29

Rewelacyjny produkt! Bardzo polecam

Ocena produktu ocena ocena ocena ocena ocena
Twój nick:
Zaloguj się by dodać komentarz
Ocena produktu ocena ocena ocena ocena ocena
 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+