zamknij
  • Do każdego zamówienia próbki gratis
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni

FAKE BAKE 60 Minutes with glove 60 minut Samoopalacz ekspresowy z rękawicą 236 ml

Fake Bake 60 Minutes with glove

60 minut Samoopalacz ekspresowy z rękawicą

236 ml

Substancje aktywne:
DHA DHA-dihydroksyaceton, organiczny związek występujący naturalnie, stosowany w kosmetyce i lecznictwie. Zaliczany do grupy cukrów. Posiada właściwości samoopalające, daje efekt brązowienia skóry. DHA zwany jest "sztucznym opalaczem". Pierwotnie stosowany był w leczeniu cukrzycy oraz jako środek pobudzający oddychanie. U pacjentów stosujących terapię DHA zaobserwowano opalony odcień skóry. Opalenizna powstaje z połączenia DHA z aminokwasami zawartymi w warstwie rogowej naskórka, w reakcji Maillarda. Po upływie około 6 godzin prowadzi ona do powstawania melanoidyn- barwnych związków. Towarzyszy temu specyficzny zapach spalonej skóry. Zabarwienie znika w ciągu 6 dni wskutek złuszczania się naskórka, dlatego tez aplikację preparatem należy regularnie powtarzać, by osiągnąć zamierzony, długotrwały efekt opalenizny. Zabarwienie rozwija się najlepiej w środowisku pH zasadowym oraz pod wpływem ciepła. DHA jest stosowany w produkcji kremów, balsamów, chusteczek, lotionów czy sprayów samoopalających. Preparaty z zawartością tej substancji muszą posiadać datę ważności, gdyż po upływie roku tracą połowę swojego skutecznego działania. DHA nie chroni przed szkodliwym działaniem promieniowania ultrafioletowego, dlatego do preparatów z dihydroksyacetonem najczęściej dodawane są filtry przeciwsłoneczne. , Erytruloza ERYTRULOZA - to związek cukrowy, naturalny sacharyd, który jest zamiennikiem dla DHA (dihydroksyacetonu). Posiada właściwości brązujące i aktywujące opaleniznę. Oba związki mają bardzo podobny skład chemiczny i właściwości, natomiast erytruloza cechuje się większą stabilnością. Posiada charakterystyczny zapach, lepką konsystencję oraz barwę od żółtej do pomarańczowej-brązowej. Erytruloza przenika przez warstwę rogową naskórka znacznie wolniej niż dihydroksyaceton, dzięki czemu pozwala na równomierne rozprowadzenie produktu i uzyskanie ładniejszego kolorytu. Zabarwienie skóry pojawia się zwykle po około dobie od zastosowania preparatu z erytrulozą. Dzięki łagodniejszemu działaniu dodawana jest do kosmetyków naturalnych. W przeciwieństwie do DHA nie powoduje przesuszenia skóry, a zanik opalenizny jest jednolity. Stosowana jest w produkcji kremów, balsamów, chusteczek, lotionów czy sprayów samoopalających. Kosmetyki z zawartością tej substancji mogą być znacznie dłużej przechowywane niż te, których formuła opiera się na DHA. Erytruloza bardzo rzadko wywołuje podrażnienia i alergie.
Pokaż pełen skład >>>

ocena ocena ocena ocena ocena 5,00
Waszych opinii: 1 zobacz | Dodaj własną

Cena: 149.00

Dostępność: dostępny

Czas i koszty dostawy Darmowa dostawa Kurier GLS, Poczta,
już od 100 zł wartości zamówienia


do 100 zł
- Poczta Priorytet 9.99 zł
- Kurier GLS 9.99 zł
Przy przesyłce za pobraniem - dopłata 1.99 zł

Zamówienie bez formularzy

Jeśli nie masz czasu na wypełnianie formularzy, zadzwoń do nas na numer 34 343 56 62
lub podaj poniżej swój numer telefonu i określ preferowaną porę kontaktu.
Skontaktujemy się z Tobą w celu przyjęcia zamówienia.
 
Twój numer telefonu:
 
Preferowana pora kontaktu:
 
 
 

Opis

Płyn samoopalający zapewnia ekspresową opaleniznę w ciągu 60 minut! Preparat zapewnia złotą opaleniznę w niezwykle krótkim czasie, dzięki unikalnej formule przyspieszającej działanie DHA DHA-dihydroksyaceton, organiczny związek występujący naturalnie, stosowany w kosmetyce i lecznictwie. Zaliczany do grupy cukrów. Posiada właściwości samoopalające, daje efekt brązowienia skóry. DHA zwany jest "sztucznym opalaczem". Pierwotnie stosowany był w leczeniu cukrzycy oraz jako środek pobudzający oddychanie. U pacjentów stosujących terapię DHA zaobserwowano opalony odcień skóry. Opalenizna powstaje z połączenia DHA z aminokwasami zawartymi w warstwie rogowej naskórka, w reakcji Maillarda. Po upływie około 6 godzin prowadzi ona do powstawania melanoidyn- barwnych związków. Towarzyszy temu specyficzny zapach spalonej skóry. Zabarwienie znika w ciągu 6 dni wskutek złuszczania się naskórka, dlatego tez aplikację preparatem należy regularnie powtarzać, by osiągnąć zamierzony, długotrwały efekt opalenizny. Zabarwienie rozwija się najlepiej w środowisku pH zasadowym oraz pod wpływem ciepła. DHA jest stosowany w produkcji kremów, balsamów, chusteczek, lotionów czy sprayów samoopalających. Preparaty z zawartością tej substancji muszą posiadać datę ważności, gdyż po upływie roku tracą połowę swojego skutecznego działania. DHA nie chroni przed szkodliwym działaniem promieniowania ultrafioletowego, dlatego do preparatów z dihydroksyacetonem najczęściej dodawane są filtry przeciwsłoneczne. . Płyn ma wiele korzyści: skraca czas aplikacji, daje długotrwałą opaleniznę, nie zawiera parabenów, nie zapycha porów. Pozostawia skórę równomiernie opaloną, o złocistym kolorze.

Dla kogo

Każdy rodzaj skóry

Sposób użycia

Aplikować na czystą i suchą skórę. Pozostawić na 60 minut, po czym obficie spłukać wodą. Aby uzyskać mocniejszy odcień opalenizny, należy przedłużyć czas aplikacji na kolejne 60 minut (w sumie pozostawić płyn na 2godz.), po czym zmyć wodą. Uwaga: nie pozostawiać preparatu na skórze na więcej niż 3 godziny.

 

Pełen skład:

DHA DHA-dihydroksyaceton, organiczny związek występujący naturalnie, stosowany w kosmetyce i lecznictwie. Zaliczany do grupy cukrów. Posiada właściwości samoopalające, daje efekt brązowienia skóry. DHA zwany jest "sztucznym opalaczem". Pierwotnie stosowany był w leczeniu cukrzycy oraz jako środek pobudzający oddychanie. U pacjentów stosujących terapię DHA zaobserwowano opalony odcień skóry. Opalenizna powstaje z połączenia DHA z aminokwasami zawartymi w warstwie rogowej naskórka, w reakcji Maillarda. Po upływie około 6 godzin prowadzi ona do powstawania melanoidyn- barwnych związków. Towarzyszy temu specyficzny zapach spalonej skóry. Zabarwienie znika w ciągu 6 dni wskutek złuszczania się naskórka, dlatego tez aplikację preparatem należy regularnie powtarzać, by osiągnąć zamierzony, długotrwały efekt opalenizny. Zabarwienie rozwija się najlepiej w środowisku pH zasadowym oraz pod wpływem ciepła. DHA jest stosowany w produkcji kremów, balsamów, chusteczek, lotionów czy sprayów samoopalających. Preparaty z zawartością tej substancji muszą posiadać datę ważności, gdyż po upływie roku tracą połowę swojego skutecznego działania. DHA nie chroni przed szkodliwym działaniem promieniowania ultrafioletowego, dlatego do preparatów z dihydroksyacetonem najczęściej dodawane są filtry przeciwsłoneczne. , Erytruloza ERYTRULOZA - to związek cukrowy, naturalny sacharyd, który jest zamiennikiem dla DHA (dihydroksyacetonu). Posiada właściwości brązujące i aktywujące opaleniznę. Oba związki mają bardzo podobny skład chemiczny i właściwości, natomiast erytruloza cechuje się większą stabilnością. Posiada charakterystyczny zapach, lepką konsystencję oraz barwę od żółtej do pomarańczowej-brązowej. Erytruloza przenika przez warstwę rogową naskórka znacznie wolniej niż dihydroksyaceton, dzięki czemu pozwala na równomierne rozprowadzenie produktu i uzyskanie ładniejszego kolorytu. Zabarwienie skóry pojawia się zwykle po około dobie od zastosowania preparatu z erytrulozą. Dzięki łagodniejszemu działaniu dodawana jest do kosmetyków naturalnych. W przeciwieństwie do DHA nie powoduje przesuszenia skóry, a zanik opalenizny jest jednolity. Stosowana jest w produkcji kremów, balsamów, chusteczek, lotionów czy sprayów samoopalających. Kosmetyki z zawartością tej substancji mogą być znacznie dłużej przechowywane niż te, których formuła opiera się na DHA. Erytruloza bardzo rzadko wywołuje podrażnienia i alergie.

Potrzebujesz pomocy lub konsultacji w doborze produktu?

 

Produkty powiązane

Komentarze użytkowników

Użytkownik: Lolka23

2017-01-23 07:36

to jest jeden z tych produktów który zrewolucjonizował mój świat:D Wystarczy że rano wstanę, zobaczę ze świeci słońce zadecyduje że zakładam szorty i wtedy działam- w przeciągu godziny mam przepięknie opalone nogi:) używam również zimą kiedy tęsknię za promykami słońca. A szkodliwe solarium można odstawić na bok!

Ocena produktu ocena ocena ocena ocena ocena
Twój nick:
Zaloguj się by dodać komentarz
Ocena produktu ocena ocena ocena ocena ocena
 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+