zamknij
  • Do każdego zamówienia próbki gratis
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni
  • Dostawa

FAKE BAKE Flawless Coconut Tanning Serum Kokosowe serum opalające do twarzy i ciała 148 ml

Fake Bake Flawless Coconut Tanning Serum

Kokosowe serum opalające do twarzy i ciała

148 ml

Substancje aktywne:
Kwas hialuronowy KWAS HIALURONOWY- Kwas hialuronowy- związek naturalnie występujący w organizmie człowieka. Tworzy cement wiążący tkanki. Kwas hialuronowy naprawia i wzmacnia komórki skóry. Zawarty w kosmetykach kwas ten skutecznie poprawia wygląd oraz funkcjonowanie skóry, skutecznie nawilża, wygładza, redukuje zmarszczki, poprawia elastyczność skóry, regeneruje ją, a także wzmacnia komórki i łagodzi stany zapalne. Kwas hialuronowy jest bardzo istotnym elementem skóry właściwej, gdzie wzmacnia jej komórki i wspomaga regenerację tkanek. Pomaga utrzymać odpowiedni poziom elastyczności i nawilżenia. Zapobiega niekorzystnym wpływom wolnych rodników. Kwas hialuronowy zatrzymując wodę w skórze, wspomaga gojenie się ran i stanów zapalnych. , Gliceryna GLICERYNA - to substancja szeroko wykorzystywana w kosmetyce ze względu na swoje cenne właściwości nawilżające i higroskopijne (wiążące wodę). Ma gęstą konsystencję i słodkawy smak, jest bezbarwna. Chroni skórę przed negatywnym wpływem czynników zewnętrznych tworząc na niej delikatny film, łagodzi i koi wszelkie podrażnienia i zaczerwienienia. Zapewnia skórze gładkość, jędrność i elastyczność oraz przyspiesza proces jej regeneracji. Ma zdolność penetracji w głąb skóry, dzięki czemu zapobiega nadmiernej przeznaskórkowej ucieczce wody (TEWL). Koryguje zmarszczki sprawiając, że cera staje się napięta. Gliceryna stosowana jest w produkcji wielu kosmetyków, gdyż zapobiega ich wysychaniu. Dodawana jest do kremów do twarzy, rąk i stóp, balsamów do ciała, pomadek ochronnych, szminek oraz żeli pod prysznic. Świetnie sprawdza się w pielęgnacji włosów, przywraca im blask oraz gładkość, dlatego jest cennym składnikiem szamponów, odżywek i masek. Stosowana jest także w produktach do cery suchej, atopowej i wrażliwej. Gliceryna jest również doskonałym środkiem na zrogowaciałą i spierzchniętą skórę kolan i łokci. , Olej kokosowy, Aminokwasy jedwabiu JEDWAB - to naturalna proteina, która zawiera elastyczne białko fibroinę oraz seryscynę o właściwościach intensywnie nawilżających. Historia jedwabiu sięga 6000 tysięcy lat przed naszą erą do Indii, natomiast pierwszy raz włókno jedwabiu wykorzystali Chińczycy 4000 lat temu. Włókno jedwabiu produkowane jest przez larwy motyli jedwabników. Swoją strukturą przypomina proteiny występujące we włosach i skórze. Kosmetyk z jedwabiem silnie przywiera do powierzchni na którą jest aplikowany, gdyż posiada ładunek elektrostatyczny przeciwny do tego obecnego we włosach i skórze. Jedwab skutecznie wiąże i zatrzymuje duże ilości wody, dzięki temu ogranicza TEWL (transepidermalną ucieczkę wody). Obecność fibroiny sprawia, że jedwab tworzy na powierzchni skóry ochronną warstwę, która zapobiega negatywnemu wpływowi czynników środowiskowych. Kosmetyki z zawartością jedwabiu sprawiają, że skóra staje się idealnie wygładzona i miękka, a wszelkie nierówności skorygowane. W produkcji wykorzystuje się najczęściej mleczko jedwabne i puder jedwabny. To pierwsze jest cennym składnikiem szamponów, odżywek i masek do włosów, ze względu na właściwości regenerujące i uelastyczniające. Puder jedwabny wykorzystywany jest głównie w produktach do make up'u (fluidy, maskary, cienie do powiek, pudry). Nadaje im jedwabistą konsystencję oraz pochłania nadmiar sebum. Dzięki zdolności odbijania promieni świetlnych skóra uzyskuje delikatny blask, a zmarszczki stają się niewidoczne. Jedwab oprócz szerokiego zastosowania w kremach, maseczkach, balsamach i mleczkach dodawany jest także do produktów do paznokci - odżywek i lakierów. Stosowany jest również w popularnej technice fiberglass (rekonstrukcja płytki). AMINOKWASY – związki naturalne, składowe białek. Aminokwasy zastosowane w kosmetykach działają powierzchniowo, nawilżają, utrzymują prawidłowe pH skóry. dodawane są do preparatów jako substancje odżywcze, pobudzające syntezę( łączenie) fibroblastów- komórek skóry właściwej, produkujących kolagen KOLAGEN - białko występujące w organizmie w tkance łącznej. Kolagen wykorzystywany w kosmetyce jako składnik ujędrniający i odmładzający. Współczesna kosmetyka bazując na takim składniku jak kolagen stawia wyzwanie procesom starzenia się skóry. Pomaga usunąć zmarszczki, poprawia sprężystość i gęstość skóry, dodaje objętości i wygładza. Kolagen jest również istotnym składnikiem kosmetyków pomagających zwalczać rozstępy i blizny, żylaki, wspomaga leczenie trądziku, wzmacnia stawy, poprawia kondycję włosów i paznokci. Produktów z zawartością kolagenu z powodzeniem mogą używać osoby o skórze wrażliwej, alergicznej i atopowej, gdyż kolagen nie powoduje reakcji uczuleniowych. i elastynę. Są składnikiem NMF NMF – naturalny czynnik nawilżający stanowi 15 – 20% całkowitej masy warstwy rogowej naskórka. Składa się z aminokwasów, kwasu piroglutaminowego, mleczanu, moczniku oraz sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforanu, chlorków, a także amoniaku. Zapewnia wysokie oraz długotrwałe nawilżenie, a także mechaniczną ochronne skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada za zdolność do wiązania się wody oraz wpływa na elastyczność warstwy rogowej. (naturalnego czynnika nawilżającego), regulują nawilżenie skóry, przyspieszają regenerację, działają przeciwzapalnie i podnoszą odporność skóry. Są antyutleniaczami, działają przeciwstarzeniowo. , DHA DHA-dihydroksyaceton, organiczny związek występujący naturalnie, stosowany w kosmetyce i lecznictwie. Zaliczany do grupy cukrów. Posiada właściwości samoopalające, daje efekt brązowienia skóry. DHA zwany jest "sztucznym opalaczem". Pierwotnie stosowany był w leczeniu cukrzycy oraz jako środek pobudzający oddychanie. U pacjentów stosujących terapię DHA zaobserwowano opalony odcień skóry. Opalenizna powstaje z połączenia DHA z aminokwasami zawartymi w warstwie rogowej naskórka, w reakcji Maillarda. Po upływie około 6 godzin prowadzi ona do powstawania melanoidyn- barwnych związków. Towarzyszy temu specyficzny zapach spalonej skóry. Zabarwienie znika w ciągu 6 dni wskutek złuszczania się naskórka, dlatego tez aplikację preparatem należy regularnie powtarzać, by osiągnąć zamierzony, długotrwały efekt opalenizny. Zabarwienie rozwija się najlepiej w środowisku pH zasadowym oraz pod wpływem ciepła. DHA jest stosowany w produkcji kremów, balsamów, chusteczek, lotionów czy sprayów samoopalających. Preparaty z zawartością tej substancji muszą posiadać datę ważności, gdyż po upływie roku tracą połowę swojego skutecznego działania. DHA nie chroni przed szkodliwym działaniem promieniowania ultrafioletowego, dlatego do preparatów z dihydroksyacetonem najczęściej dodawane są filtry przeciwsłoneczne. , DMI, Erytruloza ERYTRULOZA - to związek cukrowy, naturalny sacharyd, który jest zamiennikiem dla DHA (dihydroksyacetonu). Posiada właściwości brązujące i aktywujące opaleniznę. Oba związki mają bardzo podobny skład chemiczny i właściwości, natomiast erytruloza cechuje się większą stabilnością. Posiada charakterystyczny zapach, lepką konsystencję oraz barwę od żółtej do pomarańczowej-brązowej. Erytruloza przenika przez warstwę rogową naskórka znacznie wolniej niż dihydroksyaceton, dzięki czemu pozwala na równomierne rozprowadzenie produktu i uzyskanie ładniejszego kolorytu. Zabarwienie skóry pojawia się zwykle po około dobie od zastosowania preparatu z erytrulozą. Dzięki łagodniejszemu działaniu dodawana jest do kosmetyków naturalnych. W przeciwieństwie do DHA nie powoduje przesuszenia skóry, a zanik opalenizny jest jednolity. Stosowana jest w produkcji kremów, balsamów, chusteczek, lotionów czy sprayów samoopalających. Kosmetyki z zawartością tej substancji mogą być znacznie dłużej przechowywane niż te, których formuła opiera się na DHA. Erytruloza bardzo rzadko wywołuje podrażnienia i alergie.
Pokaż pełen skład >>>

ocena ocena ocena ocena ocena 0,00
Waszych opinii: 0 zobacz | Dodaj własną

Cena: 179.00

Dostępność: dostępny

Czas i koszty dostawy Darmowa dostawa Kurier GLS, Poczta,
już od 100 zł wartości zamówienia


do 100 zł
- Poczta Priorytet 9.99 zł
- Kurier GLS 9.99 zł
Przy przesyłce za pobraniem - dopłata 1.99 zł

Zamówienie bez formularzy

Jeśli nie masz czasu na wypełnianie formularzy, zadzwoń do nas na numer 34 343 56 62
lub podaj poniżej swój numer telefonu i określ preferowaną porę kontaktu.
Skontaktujemy się z Tobą w celu przyjęcia zamówienia.
 
Twój numer telefonu:
 
Preferowana pora kontaktu:
 
 
 

Opis

Kokosowe serum jest preparatem opalającym zarówno do całego ciała, jak i do twarzy. Zapewnia równomierną i słoneczną opaleniznę, a także odżywia i nawilża skórę. Dzięki lekkiej konsystencji preparat bardzo szybko się wchłania i równie szybko wysycha. Nie pozostawia smug, ani plam. Opalenizna pojawia się po około 4-6 godzin. Kluczowymi skladnikami preparatu są:

Kwas hialuronowy KWAS HIALURONOWY- Kwas hialuronowy- związek naturalnie występujący w organizmie człowieka. Tworzy cement wiążący tkanki. Kwas hialuronowy naprawia i wzmacnia komórki skóry. Zawarty w kosmetykach kwas ten skutecznie poprawia wygląd oraz funkcjonowanie skóry, skutecznie nawilża, wygładza, redukuje zmarszczki, poprawia elastyczność skóry, regeneruje ją, a także wzmacnia komórki i łagodzi stany zapalne. Kwas hialuronowy jest bardzo istotnym elementem skóry właściwej, gdzie wzmacnia jej komórki i wspomaga regenerację tkanek. Pomaga utrzymać odpowiedni poziom elastyczności i nawilżenia. Zapobiega niekorzystnym wpływom wolnych rodników. Kwas hialuronowy zatrzymując wodę w skórze, wspomaga gojenie się ran i stanów zapalnych. - nawilża, wygładza, zapewnia skórze elastyczność.
Gliceryna GLICERYNA - to substancja szeroko wykorzystywana w kosmetyce ze względu na swoje cenne właściwości nawilżające i higroskopijne (wiążące wodę). Ma gęstą konsystencję i słodkawy smak, jest bezbarwna. Chroni skórę przed negatywnym wpływem czynników zewnętrznych tworząc na niej delikatny film, łagodzi i koi wszelkie podrażnienia i zaczerwienienia. Zapewnia skórze gładkość, jędrność i elastyczność oraz przyspiesza proces jej regeneracji. Ma zdolność penetracji w głąb skóry, dzięki czemu zapobiega nadmiernej przeznaskórkowej ucieczce wody (TEWL). Koryguje zmarszczki sprawiając, że cera staje się napięta. Gliceryna stosowana jest w produkcji wielu kosmetyków, gdyż zapobiega ich wysychaniu. Dodawana jest do kremów do twarzy, rąk i stóp, balsamów do ciała, pomadek ochronnych, szminek oraz żeli pod prysznic. Świetnie sprawdza się w pielęgnacji włosów, przywraca im blask oraz gładkość, dlatego jest cennym składnikiem szamponów, odżywek i masek. Stosowana jest także w produktach do cery suchej, atopowej i wrażliwej. Gliceryna jest również doskonałym środkiem na zrogowaciałą i spierzchniętą skórę kolan i łokci. - wiąże wodę, dzięki czemu posiada silne właściwości nawilżajace, korygujące zmarszczki i zapobiegające procesowi starzenia.
Olej kokosowy - odżywia, nawilża, ujędrnia, przeciwdziała procesom starzenia się skóry.
Aminokwasy jedwabiu JEDWAB - to naturalna proteina, która zawiera elastyczne białko fibroinę oraz seryscynę o właściwościach intensywnie nawilżających. Historia jedwabiu sięga 6000 tysięcy lat przed naszą erą do Indii, natomiast pierwszy raz włókno jedwabiu wykorzystali Chińczycy 4000 lat temu. Włókno jedwabiu produkowane jest przez larwy motyli jedwabników. Swoją strukturą przypomina proteiny występujące we włosach i skórze. Kosmetyk z jedwabiem silnie przywiera do powierzchni na którą jest aplikowany, gdyż posiada ładunek elektrostatyczny przeciwny do tego obecnego we włosach i skórze. Jedwab skutecznie wiąże i zatrzymuje duże ilości wody, dzięki temu ogranicza TEWL (transepidermalną ucieczkę wody). Obecność fibroiny sprawia, że jedwab tworzy na powierzchni skóry ochronną warstwę, która zapobiega negatywnemu wpływowi czynników środowiskowych. Kosmetyki z zawartością jedwabiu sprawiają, że skóra staje się idealnie wygładzona i miękka, a wszelkie nierówności skorygowane. W produkcji wykorzystuje się najczęściej mleczko jedwabne i puder jedwabny. To pierwsze jest cennym składnikiem szamponów, odżywek i masek do włosów, ze względu na właściwości regenerujące i uelastyczniające. Puder jedwabny wykorzystywany jest głównie w produktach do make up'u (fluidy, maskary, cienie do powiek, pudry). Nadaje im jedwabistą konsystencję oraz pochłania nadmiar sebum. Dzięki zdolności odbijania promieni świetlnych skóra uzyskuje delikatny blask, a zmarszczki stają się niewidoczne. Jedwab oprócz szerokiego zastosowania w kremach, maseczkach, balsamach i mleczkach dodawany jest także do produktów do paznokci - odżywek i lakierów. Stosowany jest również w popularnej technice fiberglass (rekonstrukcja płytki). AMINOKWASY – związki naturalne, składowe białek. Aminokwasy zastosowane w kosmetykach działają powierzchniowo, nawilżają, utrzymują prawidłowe pH skóry. dodawane są do preparatów jako substancje odżywcze, pobudzające syntezę( łączenie) fibroblastów- komórek skóry właściwej, produkujących kolagen KOLAGEN - białko występujące w organizmie w tkance łącznej. Kolagen wykorzystywany w kosmetyce jako składnik ujędrniający i odmładzający. Współczesna kosmetyka bazując na takim składniku jak kolagen stawia wyzwanie procesom starzenia się skóry. Pomaga usunąć zmarszczki, poprawia sprężystość i gęstość skóry, dodaje objętości i wygładza. Kolagen jest również istotnym składnikiem kosmetyków pomagających zwalczać rozstępy i blizny, żylaki, wspomaga leczenie trądziku, wzmacnia stawy, poprawia kondycję włosów i paznokci. Produktów z zawartością kolagenu z powodzeniem mogą używać osoby o skórze wrażliwej, alergicznej i atopowej, gdyż kolagen nie powoduje reakcji uczuleniowych. i elastynę. Są składnikiem NMF NMF – naturalny czynnik nawilżający stanowi 15 – 20% całkowitej masy warstwy rogowej naskórka. Składa się z aminokwasów, kwasu piroglutaminowego, mleczanu, moczniku oraz sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforanu, chlorków, a także amoniaku. Zapewnia wysokie oraz długotrwałe nawilżenie, a także mechaniczną ochronne skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada za zdolność do wiązania się wody oraz wpływa na elastyczność warstwy rogowej. (naturalnego czynnika nawilżającego), regulują nawilżenie skóry, przyspieszają regenerację, działają przeciwzapalnie i podnoszą odporność skóry. Są antyutleniaczami, działają przeciwstarzeniowo. -
DHA DHA-dihydroksyaceton, organiczny związek występujący naturalnie, stosowany w kosmetyce i lecznictwie. Zaliczany do grupy cukrów. Posiada właściwości samoopalające, daje efekt brązowienia skóry. DHA zwany jest "sztucznym opalaczem". Pierwotnie stosowany był w leczeniu cukrzycy oraz jako środek pobudzający oddychanie. U pacjentów stosujących terapię DHA zaobserwowano opalony odcień skóry. Opalenizna powstaje z połączenia DHA z aminokwasami zawartymi w warstwie rogowej naskórka, w reakcji Maillarda. Po upływie około 6 godzin prowadzi ona do powstawania melanoidyn- barwnych związków. Towarzyszy temu specyficzny zapach spalonej skóry. Zabarwienie znika w ciągu 6 dni wskutek złuszczania się naskórka, dlatego tez aplikację preparatem należy regularnie powtarzać, by osiągnąć zamierzony, długotrwały efekt opalenizny. Zabarwienie rozwija się najlepiej w środowisku pH zasadowym oraz pod wpływem ciepła. DHA jest stosowany w produkcji kremów, balsamów, chusteczek, lotionów czy sprayów samoopalających. Preparaty z zawartością tej substancji muszą posiadać datę ważności, gdyż po upływie roku tracą połowę swojego skutecznego działania. DHA nie chroni przed szkodliwym działaniem promieniowania ultrafioletowego, dlatego do preparatów z dihydroksyacetonem najczęściej dodawane są filtry przeciwsłoneczne. , DMI, Erytruloza ERYTRULOZA - to związek cukrowy, naturalny sacharyd, który jest zamiennikiem dla DHA (dihydroksyacetonu). Posiada właściwości brązujące i aktywujące opaleniznę. Oba związki mają bardzo podobny skład chemiczny i właściwości, natomiast erytruloza cechuje się większą stabilnością. Posiada charakterystyczny zapach, lepką konsystencję oraz barwę od żółtej do pomarańczowej-brązowej. Erytruloza przenika przez warstwę rogową naskórka znacznie wolniej niż dihydroksyaceton, dzięki czemu pozwala na równomierne rozprowadzenie produktu i uzyskanie ładniejszego kolorytu. Zabarwienie skóry pojawia się zwykle po około dobie od zastosowania preparatu z erytrulozą. Dzięki łagodniejszemu działaniu dodawana jest do kosmetyków naturalnych. W przeciwieństwie do DHA nie powoduje przesuszenia skóry, a zanik opalenizny jest jednolity. Stosowana jest w produkcji kremów, balsamów, chusteczek, lotionów czy sprayów samoopalających. Kosmetyki z zawartością tej substancji mogą być znacznie dłużej przechowywane niż te, których formuła opiera się na DHA. Erytruloza bardzo rzadko wywołuje podrażnienia i alergie. - naturalne substancje opalające, nadają skórze ciemniejszego kolorytu.

Preparat gwarantuje efekt równomiernej, brązowo-złotej opalenizny. Skóra oprócz uzyskania pięknego kolorytu, staje się nawilżona i wygładzona.

Osobiście używamy i polecamy Osobiście używamy Fake Bake Flawless Coconut Tanning Serum Kokosowe serum opalające do twarzy i ciała

Dla kogo

Każdy rodzaj skóry. Każdy typ karnacji.

Sposób użycia

Aplikować preparat na oczyszczoną i suchą skórę najlepiej przy pomocy jednorazowych rękawiczek. Nakładać równomiernie ruchami posuwitymi na nogach w kierunku stóp oraz na rękach w kierunku dłoni, natomiast kolistymi ruchami na dekolcie, plecach i brzuchu. Na samym końcu preparat nałożyć cienką wartwą na skórę twarzy i dłoni. Przed aplikacją preparatu najlepiej wykonać peeling całego ciała. 

Pełen skład:

Potrzebujesz pomocy lub konsultacji w doborze produktu?

 

Komentarze użytkowników

Twój nick:
Zaloguj się by dodać komentarz
Ocena produktu ocena ocena ocena ocena ocena
 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+