zamknij
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni
  • Do każdego zamówienia próbki gratis

IMAGE SKINCARE Hydrating Facial Oil Ultralekki olejek nawilżający, odżywczy 30 ml

Image Skincare Hydrating Facial Oil

Ultralekki olejek nawilżający, odżywczy

30 ml

ocena ocena ocena ocena ocena 0,00
Waszych opinii: 0 zobacz | Dodaj własną

Cena: 265.00

Dostępność: dostępny

Czas i koszty dostawy Darmowa dostawa Kurier GLS, Poczta,
już od 100 zł wartości zamówienia


do 100 zł
- Poczta Priorytet 9.99 zł
- Kurier GLS 9.99 zł
Przy przesyłce za pobraniem - dopłata 1.99 zł

Zamówienie bez formularzy

Jeśli nie masz czasu na wypełnianie formularzy, zadzwoń do nas na numer 34 343 56 62
lub podaj poniżej swój numer telefonu i określ preferowaną porę kontaktu.
Skontaktujemy się z Tobą w celu przyjęcia zamówienia.
 
Twój numer telefonu:
 
Preferowana pora kontaktu:
 
 
 

 

Opis

Twoja skóra jest sucha i poszarzała? Brakuje jej blasku i wygląda na starszą, niż jest w rzeczywistości?

Młodość, zamknięta w olejku!
Mieszanka naturalnych olejków wzbogacona w skwalan oraz witaminę E, to antidotum na Twoje problemy z suchą i szarą cerą. 6 bogatych olejków o silnych właściwościach przeciwstarzeniowych, nawilżających i rozświetlających, odda Ci utraconą jędrność i młodzieńczy blask!

 

  • olejek z nasion Moringa - jego największym atutem są silne właściwości przeciwzapalne. Zapewnia przyspieszone gojenie drobnych ran oraz wyprysków. Ponadto, olejek głęboko nawilża i zmiękcza skórę, czyniąc ją jedwabi JEDWAB - to naturalna proteina, która zawiera elastyczne białko fibroinę oraz seryscynę o właściwościach intensywnie nawilżających. Historia jedwabiu sięga 6000 tysięcy lat przed naszą erą do Indii, natomiast pierwszy raz włókno jedwabiu wykorzystali Chińczycy 4000 lat temu. Włókno jedwabiu produkowane jest przez larwy motyli jedwabników. Swoją strukturą przypomina proteiny występujące we włosach i skórze. Kosmetyk z jedwabiem silnie przywiera do powierzchni na którą jest aplikowany, gdyż posiada ładunek elektrostatyczny przeciwny do tego obecnego we włosach i skórze. Jedwab skutecznie wiąże i zatrzymuje duże ilości wody, dzięki temu ogranicza TEWL (transepidermalną ucieczkę wody). Obecność fibroiny sprawia, że jedwab tworzy na powierzchni skóry ochronną warstwę, która zapobiega negatywnemu wpływowi czynników środowiskowych. Kosmetyki z zawartością jedwabiu sprawiają, że skóra staje się idealnie wygładzona i miękka, a wszelkie nierówności skorygowane. W produkcji wykorzystuje się najczęściej mleczko jedwabne i puder jedwabny. To pierwsze jest cennym składnikiem szamponów, odżywek i masek do włosów, ze względu na właściwości regenerujące i uelastyczniające. Puder jedwabny wykorzystywany jest głównie w produktach do make up'u (fluidy, maskary, cienie do powiek, pudry). Nadaje im jedwabistą konsystencję oraz pochłania nadmiar sebum. Dzięki zdolności odbijania promieni świetlnych skóra uzyskuje delikatny blask, a zmarszczki stają się niewidoczne. Jedwab oprócz szerokiego zastosowania w kremach, maseczkach, balsamach i mleczkach dodawany jest także do produktów do paznokci - odżywek i lakierów. Stosowany jest również w popularnej technice fiberglass (rekonstrukcja płytki). ście gładką i miękką w dotyku.
  • olejek z rokitnika - bomba silnych antyoksydantów, aminokwasów, witamin i kwasów tłuszczowych to tylko niewielka część jego zalet! Olejek z rokitnika zawiera aż 14 witamin i 4 prowitaminy. Silnie regeneruje skórę i stymuluje produkcję nowego naskórka. Nareszcie będziesz mogła pozbyć się starej, zniszczonej i szarej warstwy, a zastąpić ją całkowicie nowym, świeżym, wolnym od niedoskonałości, naskórkiem.
  • olej arganowy - jego imponujących właściwości nie trzeba chyba nikomu przedstawiać! Olej arganowy nazywany jest eliksirem młodości. I słusznie. To bomba odmłodzenia, w szerokim tego słowa znaczeniu. Silna antyoksydacja, regeneracja bariery hydrolipidowej, wzmaganie produkcji kolagenu KOLAGEN - białko występujące w organizmie w tkance łącznej. Kolagen wykorzystywany w kosmetyce jako składnik ujędrniający i odmładzający. Współczesna kosmetyka bazując na takim składniku jak kolagen stawia wyzwanie procesom starzenia się skóry. Pomaga usunąć zmarszczki, poprawia sprężystość i gęstość skóry, dodaje objętości i wygładza. Kolagen jest również istotnym składnikiem kosmetyków pomagających zwalczać rozstępy i blizny, żylaki, wspomaga leczenie trądziku, wzmacnia stawy, poprawia kondycję włosów i paznokci. Produktów z zawartością kolagenu z powodzeniem mogą używać osoby o skórze wrażliwej, alergicznej i atopowej, gdyż kolagen nie powoduje reakcji uczuleniowych. i zmiękczanie skóry - gwarantowane!
  • olej z pestek winogron OLEJ Z PESTEK WINOGRON - znany i ceniony za swoje właściwości od starożytności, jest delikatnym olejem pochodzącym z krajów śródziemnomorskich. Zawiera bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych (przede wszystkim kwas linolowy), witamin A, D, E i K, flawonoidów oraz resweratrolu RESWERATROL- naturalny związek roślinny, zaliczany do flawonoidów oraz fitoestrogenów. Występuje w skórce owoców i ich przetworach, głównie w czerwonym winie. Posiada unikalne właściwości biologiczne. Resweratrol działa przeciwzapalnie, przeciwnowotworowo, zapobiega chorobom układu krążenia, pomaga zwalczać wolne rodniki WOLNE RODNIKI – to reaktywne cząsteczki tlenu. Powstają w wyniku reakcji oksydacyjnych (utleniania) w organizmie człowieka. Jest to zjawisko naturalne i potrzebne, jednak przy nadmiernym nasileniu prowadzi do procesów degeneracyjnych organizmu, powodując groźne choroby. Są to cząsteczki rakotwórcze. Uszkadzają błonę komórkową, niszczą cząsteczki DNA, są główną przyczyną objawów starzenia się. , hamuje proces starzenia. Wpływa rówież korzystnie na komórki nerwowe. Syntetyzowany jest w roślinach wskutek uszkodzenia mechanicznego tkanek, niedoboru wody, oddziaływania promieni UV, czy tez w odpowiedzi na infekcje. . Posiada słodko-gorzki zapach. Intensywnie nawilża, delikatnie natłuszcza i odżywia skórę, szybko się wchłania nie pozostawiając tłustego i lepkiego filmu. Idealnie sprawdza się w pielęgnacji skóry tłustej, ponieważ tonizuje cerę i normalizuje wydzielanie sebum, a także przeciwdziała pojawianiu się zmian zapalnych i trądzikowych. Po jego zastosowaniu skóra staje się matowa, a ujścia gruczołów łojowych zwężone. Olej z pestek winogron zapobiega przedwczesnemu starzeniu się skóry, poprawia jej napięcie i elastyczność, przyspiesza proces regeneracji oraz wygładza. Może być bez obaw stosowany przy pielęgnacji wrażliwej cery, gdyż łagodzi i koi podrażnienia. Wygładza strukturę włosa, wzmacnia je i odżywia, zapewniając im zdrowy blask. Stąd tak szerokie jego zastosowanie w szamponach, maskach i odżywkach do włosów. Może być także stosowany jako olejek do masażu.  - jego drugie imię to ANTYOKSYDACJA. Olej a pestek winogron redukuje wolne rodniki WOLNE RODNIKI – to reaktywne cząsteczki tlenu. Powstają w wyniku reakcji oksydacyjnych (utleniania) w organizmie człowieka. Jest to zjawisko naturalne i potrzebne, jednak przy nadmiernym nasileniu prowadzi do procesów degeneracyjnych organizmu, powodując groźne choroby. Są to cząsteczki rakotwórcze. Uszkadzają błonę komórkową, niszczą cząsteczki DNA, są główną przyczyną objawów starzenia się. z bardzo wysoką skutecznością, zwiększa ujędrnienie oraz widocznie rozświetla zmęczoną cerę!
  • olej słonecznikowy - docenią go szczególnie posiadaczki cery tłustej, ze względu na właściwości normalizujące. Wysoka koncentracja witaminy E i jego wygładzające właściwości, to sprzymierzeńcy każdej właścicielki cery dojrzałej!
  • olej z awokado - bomba kwasów tłuszczowych, zapewnia najwyższej jakości regenerację bariery hydrolipidowej.

 

Przełomowym składnikiem, zastosowanym w składzie olejku, jest stabilna forma witaminy C, która skutecznie rozjaśnia przebarwienia, oraz wykazuje silne działanie antyoksydacyjne. Ponadto, stymuluje syntezę kolagenu KOLAGEN - białko występujące w organizmie w tkance łącznej. Kolagen wykorzystywany w kosmetyce jako składnik ujędrniający i odmładzający. Współczesna kosmetyka bazując na takim składniku jak kolagen stawia wyzwanie procesom starzenia się skóry. Pomaga usunąć zmarszczki, poprawia sprężystość i gęstość skóry, dodaje objętości i wygładza. Kolagen jest również istotnym składnikiem kosmetyków pomagających zwalczać rozstępy i blizny, żylaki, wspomaga leczenie trądziku, wzmacnia stawy, poprawia kondycję włosów i paznokci. Produktów z zawartością kolagenu z powodzeniem mogą używać osoby o skórze wrażliwej, alergicznej i atopowej, gdyż kolagen nie powoduje reakcji uczuleniowych. , nawet o 50% skuteczniej w porównaniu do powszechnej formy witaminy C
Zastosowana technologia, sprawia że olejek ma ultralekką formułę, a przy tym nie obciąża, nie zapycha, szybko się wchłania i świetnie się aplikuje!

TOP 5 zalet olejku:

  • wyjątkowo wysoka koncentracja składników antyoksydacyjnych,
  • rozświetlenie i blask, gwarantowany już po pierwszym zastosowaniu,
  • efektywne zwiększenie produkcji kolagenu KOLAGEN - białko występujące w organizmie w tkance łącznej. Kolagen wykorzystywany w kosmetyce jako składnik ujędrniający i odmładzający. Współczesna kosmetyka bazując na takim składniku jak kolagen stawia wyzwanie procesom starzenia się skóry. Pomaga usunąć zmarszczki, poprawia sprężystość i gęstość skóry, dodaje objętości i wygładza. Kolagen jest również istotnym składnikiem kosmetyków pomagających zwalczać rozstępy i blizny, żylaki, wspomaga leczenie trądziku, wzmacnia stawy, poprawia kondycję włosów i paznokci. Produktów z zawartością kolagenu z powodzeniem mogą używać osoby o skórze wrażliwej, alergicznej i atopowej, gdyż kolagen nie powoduje reakcji uczuleniowych. ,
  • głębokie nawilżenie,
  • regeneracja bariery hydrolipidowej, dzięki zawartości 6 drogocennych olejków i wysokiej koncentracji skwalanu!

 

Dla kogo?
Cera dojrzała, sucha i szara.

Jak stosować?
Stosować wieczorem na oczyszczoną skórę twarzy, szyi i dekoltu. 

*Podany skład może ulec zmianie. Pełny skład INCI znajduje się zawsze na opakowaniu produktu.

Pełen skład:

CAPRYLIC / CAPRIC TRIGLYCERIDE, SQUALANE, MORINGA OLEIFERA SEED OIL, VITIS VINIFERA (GRAPE) SEED OIL, HIPPOPHAE RHAMNOIDES OIL, TETRAHEXYLDECYL ASCORBATE, CITRUS AURANTIUM DULCIS OIL, RETINYL PALMITATE, TOCOPHEROL, ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, PERSEA GRATISSIMA (AVOCADO) OIL.

Potrzebujesz pomocy lub konsultacji w doborze produktu?

 

Komentarze użytkowników

Twój nick:
Zaloguj się by dodać komentarz
Ocena produktu ocena ocena ocena ocena ocena
 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+