zamknij
  • Do każdego zamówienia próbki gratis
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni

Masło z mango

Masło z mango- pozyskiwane w wyniku tłoczenia pestek owoców drzewa Mango. Masło z mango stosowane jest w kosmetyce jako skuteczny emolient.

Masło z mango jest prawie bezzapachowe, posiada jasnożółte zabarwienie, ma postać półpłynną (temperatura topnienia: 32-36 C).

Masło to zawiera liczne składniki odżywcze, dobroczynnie wpływające na kondycję skóry, czy włosów. Może być stosowane w postaci czystej bezpośrednio na skórę. Świętnie się wchłania i idealnie rozprowadza. Skutecznie regeneruje suchą i zniszczoną skórę, nawilża, delikanie natłuszcza. Posiada właściwości przeciwzmarszczkowe, odmładzające, łagodzące i kojące podrażnioną skórę, zapobiega podrażnieniom słonecznym, jest naturalnym filtrem UV. Idealnie zmiękcza zrogowaciałą skórę, chroni przed czynnikami zewnętrznymi.

Masło z mango polecane jest w przypadku różnorakich dermatoz skóry, takich jak np. łuszczyca, egzema, świetnie radzi sobie w przypadki reakcji alergicznych, łagodzi wysypkę i niweluje świąd. Wspomaga regenerację skóry, a także likwiduje cellulit i rozstępy.

Jest rewelacyjną odżywką na przesuszone i zniszczone włosy.

 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+