zamknij
  • Do każdego zamówienia próbki gratis
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni

MESOESTETIC Dermamelan (Cosmelan) Treatment Cream Dermamelan krem na przebarwienia 30 ml

Mesoestetic Dermamelan (Cosmelan) Treatment Cream

Dermamelan krem na przebarwienia

30 ml

Substancje aktywne:
Kompleks Tyrosinol, Kwas azelainowy KWAS AZELAINOWY- naturalnie występujący, organiczny kwas dikarboksylowy. Kwas azelainowy w kosmetyce ma działanie głównie przeciwtrądzikowe i rozjaśniające. To skuteczna substancja keratolityczna, złuszczająca obumarły naskórek, likwidująca przebarwienia, a także pomocna w leczeniu trądziku, zarówno pospolitego jak i różowatego. Kwas azelainowy wykazuje działanie przeciwbakteryje (hamuje rozwój bakteri odpowiedzialnych za powstawanie trądziku), przeciwzapalne, hamuje rozkład łoju i lipidów, co zapobiega powstawaniu drażniących związków chemicznych, zaostrzających zmiany trądzikowe. Kwas ten likwiduje zaskórniki oraz zapobiega ich powstawaniu.Świetnie odmładza i regeneruje, poprawia koloryt skóry, matuje ją i wygładza. Nie powoduje podrażnień. , Kwas kojowy KWAS KOJOWY – Kwas kojowy-substancja pozyskiwana ze specjalnego gatunku grzybów. Kwas kojowy ma zastosowanie w kosmetyce jako związek o działaniu depigmentacyjnym. Kwas kojowy posiada właścowości głównie depigmentacyjne i rozjaśniające przebarwienia oraz hamujące powstawanie nowych, a także antyseptyczne, nawilżające i przeciwstarzeniowe. Kwas ten świetnie wyrównuje koloryt skóry, ponadto działa antyrodnikowo. Wykorzystywany jest w produkcji preparatów rozjaśniających skórę i chroniących przed promieniowaniem UV. Używa się go w stężeniu od 1% do 4%. Powyżej 1% może wywoływać reakcje alergiczne. , Kwas salicylowy KWAS SALICYLOWY - kwas rozpuszczalny w tłuszczach, dzięki czemu kwas salicylowy oprócz właściwości złuszczających, ma także zdolność przenikania przez warstwę łojową i wnikania w głąb skóry. Dociera w głąb mieszków włosowych, co ma duże znaczenie w leczeniu trądziku. Przyczynia się do odblokowania porów, zapobiega tworzeniu się wyprysków oraz pomaga oczyścić skórę z zaskórników. Preparaty z kwasem BHA polecane są dla skóry skłonnej do zanieczyszczonych porów i trądziku. Kwas salicylowy działa łagodniej (brak takich reakcji jak pieczenie, szczypanie i nadmiernego złuszczania się skóry) niż kwasy AHA KWASY AHA – kwasy alfa-hydroksylowe, zwane AHA lub owocowymi, to grupa kwasów organicznych występujących w przyrodzie – w owocach, warzywach, trzcinie cukrowej. W recepturach kosmetyków, najczęściej stosowane są: kwas glikolowy i kwas mlekowy. Jest to spowodowane faktem, iż cząsteczki tych kwasów są niewielkie, przez co są łatwo absorbowane przez skórę. Działanie kwasów owocowych polega na delikatnej eksfoliacji naskórka (peelingu), efektem czego jest rozświetlona, zdrowo wyglądająca skóra. Udowodniono również, że kwasy AHA powodują zwiększenie kolagenu i elastyny w skórze. Poprawiają one zatem jej elastyczność oraz pomagają skorygować drobne zmarszczki. Mają również silne działanie nawilżające, rozjaśniające przebarwienia, normalizujące pracę gruczołów łojowych. Kwasów nie należy stosować latem, gdyż skóra pozbawiona warstwy rogowej, staje się szczególnie wrazliwa na wpływ promieni słonecznych. . Może być też stosowany przy cerze suchej z zanieczyszczonymi porami. , Witamina A WITAMINA A – jest jedną z witamin młodości. Witamina A to najlepiej poznany i najskuteczniejszy składnik przeciwzmarszczkowy zastosowany w kosmetyce. Pod nazwą \'witamina A\' kryje się wiele związków chemicznych wykazujących aktywność biologiczną charakterystyczną dla tej witaminy. Wszystkie pochodne witaminy A nazywane są RETINOIDAMI.

Podstawową formą witaminy A jest RETINOL, pozostałe pochodne to: kwas retinowy, retinal, beta-karoten oraz związki estrowe, głównie spotykane to octan i palmitynian retinylu.
, Witamina E WITAMINA E – tokoferol. Ze względu na zdolność neutralizowania wolnych rodników witamina E chroni przed utlenianiem i zniszczeniem lipidów naskórka. Najskuteczniej działa w duecie z witaminą C. Witamina E to tzw.\"witamina młodości\". Jest cennym \"zmiataczem\" wolnych rodników. Witamina E chroni komórki skóry , dba o jej piękny wygląd i koloryt. Pomaga w leczeniu chorób skóry, przyspiesza gojenie ran. , Witamina C WITAMINA C – kwas L-askorbinowy. Kwas askorbinowy występuje w dwóch formach określanych literami L i D. Tylko forma lewoskrętna - L - kwasu askorbinowego wykazuje 100% biologicznej aktywności witaminowej i może być przyswajana przez organizm i wykorzystywana przez skórę.

Jest jednym z najlepiej przebadanych składników kosmetycznych. Jest ona doceniana za dwa główne kierunki działania: silny i efektywny antyoksydant zwalczający wolne rodniki WOLNE RODNIKI – to reaktywne cząsteczki tlenu. Powstają w wyniku reakcji oksydacyjnych (utleniania) w organizmie człowieka. Jest to zjawisko naturalne i potrzebne, jednak przy nadmiernym nasileniu prowadzi do procesów degeneracyjnych organizmu, powodując groźne choroby. Są to cząsteczki rakotwórcze. Uszkadzają błonę komórkową, niszczą cząsteczki DNA, są główną przyczyną objawów starzenia się. i wspomagający ochronę przeciwsłoneczną oraz składnik stymulujący syntezę kolagenu.

Poza tym witamina C jest doceniana w pielęgnacji cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym, jako składnik przeciwzapalny, poprawiający gojenie oraz substancja rozjaśniająca przebarwienia
, Arbutyna, Niacynamid, Bisabolol BISABOLOL- substancja czynna zawarta w ekstrakcie z rumianku. Bisabolol stosowany jest w kosmetykach do skóry wrażliwej, alergicznej, naczyniowej. Wykazuje właściwości kojące, łągodzące podrażnienia i zaczerwienienia skóry, niweluje oznaki alergii, łagodzi podrażnienia wywołane stosowaniem detergentów, bądź innych środków drażniących i toksycznych. Wspomaga penetrację substancji aktywnych zawartych w kosmetyku , a ponadto wykazuje działanie antybakteryjne i przeciwzapalne. , Ekstrakt z aloesu Aloes- roślina uprawiana w celach ozdobnych, leczniczych i kosmetycznych. Skutecznie regeneruje , nawilża, ujędrnia i łagodzi podrażnienia. Roślina ta zawiera liczne substancje biologicznie czynne, korzystnie wpływające na kondycję skóry i całego organizmu. Są to między innymi witaminy (C, E, B), sole mineralne (głównie wapnia, fosforu, sodu, magnezu, żelaza i cynku Związek mineralny, naturalny koenzym, silny antyutleniacz. Pomaga utrzymać zdrowie skóry, działa kojąco i regenerująco, przyspiesza gojenie się ran, leczy owrzodzenia, działa przeciwzapalnie. Skuteczny w walce z trądzikiem i łupieżem. Składnik szamponów przeciwłupieżowych i przeciwłojotokowych. Cynk wpływa na regulację hormonalną organizmu, zapobiega łysieniu typu męskiego i leczy problem nadmiernego owłosienia u kobiet, ), a także kwasy organiczne, białka, enzymy, garbniki oraz niewielkie ilości olejku eterycznego. Aloes posiada działanie zmiękczające, regenerujące, przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze , przeciwrobacze i miejscowo znieczulające. Ponadto zwiększa odporność organizmu, reguluje przemianę materii, wspomaga gojenie się ran i leczy stany zapalne. , Ekstrakt z lukrecji
Pokaż pełen skład >>>

ocena ocena ocena ocena ocena 5,00
Waszych opinii: 4 zobacz | Dodaj własną

Cena: 560.00

Dostępność: dostępny

Czas i koszty dostawy Darmowa dostawa Kurier GLS, Poczta,
już od 100 zł wartości zamówienia


do 100 zł
- Poczta Priorytet 9.99 zł
- Kurier GLS 9.99 zł
Przy przesyłce za pobraniem - dopłata 1.99 zł

Zamówienie bez formularzy

Jeśli nie masz czasu na wypełnianie formularzy, zadzwoń do nas na numer 34 343 56 62
lub podaj poniżej swój numer telefonu i określ preferowaną porę kontaktu.
Skontaktujemy się z Tobą w celu przyjęcia zamówienia.
 
Twój numer telefonu:
 
Preferowana pora kontaktu:
 
 
 

Opis

Dermamelan to krem przedłużający efekty zabiegu Dermamelan, przeprowadzanego w gabinecie lekarskim. Krem jest nazywany następcą Cosmelanu, a główna różnica między preparatmi polega na tym, iż Dermamelan ma wyższe stężenie składników aktywnych, więc ma silniejsze działanie. To jeden z najskuteczniejszych preparatów rozjaśniających przebarwienia, może być stosowany również jako kuracja domowa, bez poprzedzającego zabiegu u lekarza. Skuteczność preparatu opiera się na skoncentrowanych składnikach aktywnych do których należy kwas kojowy KWAS KOJOWY – Kwas kojowy-substancja pozyskiwana ze specjalnego gatunku grzybów. Kwas kojowy ma zastosowanie w kosmetyce jako związek o działaniu depigmentacyjnym. Kwas kojowy posiada właścowości głównie depigmentacyjne i rozjaśniające przebarwienia oraz hamujące powstawanie nowych, a także antyseptyczne, nawilżające i przeciwstarzeniowe. Kwas ten świetnie wyrównuje koloryt skóry, ponadto działa antyrodnikowo. Wykorzystywany jest w produkcji preparatów rozjaśniających skórę i chroniących przed promieniowaniem UV. Używa się go w stężeniu od 1% do 4%. Powyżej 1% może wywoływać reakcje alergiczne. , azelainowy, salicylowy, bisabolol BISABOLOL- substancja czynna zawarta w ekstrakcie z rumianku. Bisabolol stosowany jest w kosmetykach do skóry wrażliwej, alergicznej, naczyniowej. Wykazuje właściwości kojące, łągodzące podrażnienia i zaczerwienienia skóry, niweluje oznaki alergii, łagodzi podrażnienia wywołane stosowaniem detergentów, bądź innych środków drażniących i toksycznych. Wspomaga penetrację substancji aktywnych zawartych w kosmetyku , a ponadto wykazuje działanie antybakteryjne i przeciwzapalne. , alfa - arbutyna, witaminy: A, E, C, niacynamid. Witaminy działają antyoksydacyjne, a specjalny kompleks Tyrosinol hamuje nadmierną produkcję barwnika - melaniny.

Dzięki tak bogatej formule, Dermamelan rozjaśnia przebarwienia każdego rodzaju: hormonalne, posłoneczne, pozapalne, plamy starcze, piegi, melasme. Dodatkowo krem normalizuje wydzielanie łoju, zwęża pory, może być stosowany do kuracji anty - aging. Zaletą kremu jest jego uniwersalność - może być stosowany o każdej porze roku (przy ochronie UV), przy każdym rodzaju skóry, co stanowi innowację wśród preparatów rozjaśniających. Krem działa antybakteryjnie, przeciwzapalnie, dlatego polecany jest również do skór tłustych i trądzikowych. 

Badania udowodniły, iż intensywność plam zmniejsza się o 95%, a pełne zanikanie przebarwień stwierdzono u 99% badanych!

Osobiście używamy i polecamy Mesoestetic Dermamelan (Cosmelan) Treatment Cream Dermamelan krem na przebarwienia polecamy jego skuteczność!

Dla kogo

Przebarwienia, plamy soczewicowate, piegi, melasma. Cera dojrzała, trądzikowa.

Sposób użycia

Preparat stosować (w zależności od problemu i intensywności przebarwień) od 3 do 7 razy w tygodniu na oczyszczoną skórę twarzy. Po kilku dniach może wystąpić zaczerwienienie, złuszczenie, lub napięcie skóry. Preparat stosować 30 dni. Należy stosować z preparatami łagodzącymi, np. Hydra Vital Faktor K. 

Przeciwwskazania do stosowania Dermamelan: opryszczka, ciąża i okres laktacji, przyjmowanie leków z witaminą A, aktywne zmiany skórne

Pełen skład:

Capric/Caprylic Triglyceride & Glycerin & Ceteareth 25&Sodium Dicocoylethylenediamine & Peg-15 Sulfate & Sodium Lauroy Lactylate & Behenyl Alcohol & Glyceryl Stearate & Glyceryl Stearat Citrate &Gum Arabic & Xanthan Gum, Aoua, Aloe Barbadensli Ethoxydiglycol, Sodium Ascorbyl Phosphate, Titanium Dioxide, Koji Acid, Poloxamer 407, Glycerin & Rumex Occidentalis Extract, Salicyli Acid, Glyceryl Stearate, Niacinamide, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Butylene Glycc Dicaprylate / Dicaprate, Cyclopentasiloxane, Alpha-Arbutih Aminoethylphosphinic Acid & Butylene Glycol, C12-C13 Alkyl Malatl Retinyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Stearic Acid, Peg-8 Beeswax, C3( 45 Alkyl Methicone, Alcohol, Bisabolol BISABOLOL- substancja czynna zawarta w ekstrakcie z rumianku. Bisabolol stosowany jest w kosmetykach do skóry wrażliwej, alergicznej, naczyniowej. Wykazuje właściwości kojące, łągodzące podrażnienia i zaczerwienienia skóry, niweluje oznaki alergii, łagodzi podrażnienia wywołane stosowaniem detergentów, bądź innych środków drażniących i toksycznych. Wspomaga penetrację substancji aktywnych zawartych w kosmetyku , a ponadto wykazuje działanie antybakteryjne i przeciwzapalne. , Sorbitan Stearate, Dimethiconi Stearyl Dimethicone, Citric Acid, Sclerotium Gum, Phytic Acid, Glycirrhiz Glabra, Sodium Metabisulfite, Ascorbic Acid, Allantoin, Kwas azelainowy KWAS AZELAINOWY- naturalnie występujący, organiczny kwas dikarboksylowy. Kwas azelainowy w kosmetyce ma działanie głównie przeciwtrądzikowe i rozjaśniające. To skuteczna substancja keratolityczna, złuszczająca obumarły naskórek, likwidująca przebarwienia, a także pomocna w leczeniu trądziku, zarówno pospolitego jak i różowatego. Kwas azelainowy wykazuje działanie przeciwbakteryje (hamuje rozwój bakteri odpowiedzialnych za powstawanie trądziku), przeciwzapalne, hamuje rozkład łoju i lipidów, co zapobiega powstawaniu drażniących związków chemicznych, zaostrzających zmiany trądzikowe. Kwas ten likwiduje zaskórniki oraz zapobiega ich powstawaniu.Świetnie odmładza i regeneruje, poprawia koloryt skóry, matuje ją i wygładza. Nie powoduje podrażnień. .

Potrzebujesz pomocy lub konsultacji w doborze produktu?

 

Produkty powiązane

Komentarze użytkowników

Użytkownik: Inkusia

2017-01-18 12:00

Cena wysoka, ale to doskonały krem. :)

Ocena produktu ocena ocena ocena ocena ocena

Użytkownik: wera

2014-10-14 17:40

Kocham ten krem!

Ocena produktu ocena ocena ocena ocena ocena

Użytkownik: Iza

2014-08-26 22:09

Najlepszy krem na przebarwienia jaki kiedykolwiek miałam! Usunął praktycznie całkowicie plamy, które pozostały mi po trądziku. Zdecydowanie polecam!

Ocena produktu ocena ocena ocena ocena ocena
Pokaż wszystkie komentarze >>>
Twój nick:
Zaloguj się by dodać komentarz
Ocena produktu ocena ocena ocena ocena ocena
 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+