zamknij
  • Do każdego zamówienia próbki gratis
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni

MESOESTETIC Hydra Vital Faktor K Krem odżwyczo - nawilżający 50 ml

Mesoestetic Hydra Vital Faktor K

Krem odżwyczo - nawilżający

50 ml

Substancje aktywne:
Hydrovitin, Witamina E WITAMINA E – tokoferol. Ze względu na zdolność neutralizowania wolnych rodników witamina E chroni przed utlenianiem i zniszczeniem lipidów naskórka. Najskuteczniej działa w duecie z witaminą C. Witamina E to tzw.\"witamina młodości\". Jest cennym \"zmiataczem\" wolnych rodników. Witamina E chroni komórki skóry , dba o jej piękny wygląd i koloryt. Pomaga w leczeniu chorób skóry, przyspiesza gojenie ran. , Alantoina Alantoina – jest pochodną mocznika MOCZNIK - Mocznik-substancja naturalna, wchodza w skład NMF NMF – naturalny czynnik nawilżający stanowi 15 – 20% całkowitej masy warstwy rogowej naskórka. Składa się z aminokwasów, kwasu piroglutaminowego, mleczanu, moczniku oraz sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforanu, chlorków, a także amoniaku. Zapewnia wysokie oraz długotrwałe nawilżenie, a także mechaniczną ochronne skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada za zdolność do wiązania się wody oraz wpływa na elastyczność warstwy rogowej. , stanowi nawet 1% masy naskórka. W kosmetologii wykorzystywany głownie w celach nawilżających. Jest składnikiem naturalnego czynnika nawilżającego naskórek(NMF NMF – naturalny czynnik nawilżający stanowi 15 – 20% całkowitej masy warstwy rogowej naskórka. Składa się z aminokwasów, kwasu piroglutaminowego, mleczanu, moczniku oraz sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforanu, chlorków, a także amoniaku. Zapewnia wysokie oraz długotrwałe nawilżenie, a także mechaniczną ochronne skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada za zdolność do wiązania się wody oraz wpływa na elastyczność warstwy rogowej. ). Rozpuszcza się w wodzie, alkoholu i glikolu propylenowym. Jest wysoce higroskopijny. Posiada właściwości silnie nawilżające, antyseptycznie, przyspieszające gojenie się ran, oraz wspomaga złuszczanie martwego naskórka. Ujędrnia skórę, wygładza, wspomaga regenerację komórek. Przyczynia się do utrzymania prawidłowego stanu bariery ochronnej naskórka. Stosowany jest również w leczeniu kurzajek, łuszczycy i innych dermatoz objawiających się nadmierną suchością skóry. Mocznik jest substancją, która zapobiega odparowywaniu wody. , działa regenerująco, przyspiesza odnowę i ułatwiająca gojenie uszkodzonego naskórka. Wykazuje silne właściwości łagodzące i kojące. Zmniejsza podrażnienie skóry wrażliwej i chroni przed działaniem niekorzystnych czynników zewnętrznych. Ma właściwości nawilżające, wygładza oraz zmiękcza skórę. , Kwas mlekowy KWAS MLEKOWY – Kwas mlekowy-jeden metabolitów skóry i tkanki mięśniowej. Kwas mlekowy należy do kwasów AHA i jest stosowany w kosmetologii jako substancja złuszczająca. Jest to związek nietoksyczny, całkowicie bezpieczny, metabolizowany do kwasu pirogronowego. Występuje naturalnie w organizmie ludzkim i jest składnikiem NMF NMF – naturalny czynnik nawilżający stanowi 15 – 20% całkowitej masy warstwy rogowej naskórka. Składa się z aminokwasów, kwasu piroglutaminowego, mleczanu, moczniku oraz sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforanu, chlorków, a także amoniaku. Zapewnia wysokie oraz długotrwałe nawilżenie, a także mechaniczną ochronne skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada za zdolność do wiązania się wody oraz wpływa na elastyczność warstwy rogowej. (naturalny czynnik nawilżający skórę). Kwas ten oprócz działania peelingującego, wykazuje właściwości nawilżające, normalizujące proces rogowacenia, przeciwzapalne, wygładzające skórę i poprawiające jej strukturę. Jest stosowany również w przypadku cer starzejących się, wrażliwych i odwodnionych. Stymuluje procesy ochronne skóry i wspomaga regenerację komórek. Kwas mlekowy dba o jędrność skóry. Ponadto działa antybakteryjnie nie naruszając naturalnej mikroflory naskórka. W odpowiednim stężeniu kwas mlekowy wspomaga usuwanie przebarwień. Jest stosowany również w przypadku łysienia, pobudzając cebulki włosów. , Płyn owodniowy, Gliceryna GLICERYNA - to substancja szeroko wykorzystywana w kosmetyce ze względu na swoje cenne właściwości nawilżające i higroskopijne (wiążące wodę). Ma gęstą konsystencję i słodkawy smak, jest bezbarwna. Chroni skórę przed negatywnym wpływem czynników zewnętrznych tworząc na niej delikatny film, łagodzi i koi wszelkie podrażnienia i zaczerwienienia. Zapewnia skórze gładkość, jędrność i elastyczność oraz przyspiesza proces jej regeneracji. Ma zdolność penetracji w głąb skóry, dzięki czemu zapobiega nadmiernej przeznaskórkowej ucieczce wody (TEWL). Koryguje zmarszczki sprawiając, że cera staje się napięta. Gliceryna stosowana jest w produkcji wielu kosmetyków, gdyż zapobiega ich wysychaniu. Dodawana jest do kremów do twarzy, rąk i stóp, balsamów do ciała, pomadek ochronnych, szminek oraz żeli pod prysznic. Świetnie sprawdza się w pielęgnacji włosów, przywraca im blask oraz gładkość, dlatego jest cennym składnikiem szamponów, odżywek i masek. Stosowana jest także w produktach do cery suchej, atopowej i wrażliwej. Gliceryna jest również doskonałym środkiem na zrogowaciałą i spierzchniętą skórę kolan i łokci.
Pokaż pełen skład >>>

ocena ocena ocena ocena ocena 5,00
Waszych opinii: 1 zobacz | Dodaj własną

Cena: 290.00

Dostępność: dostępny

Czas i koszty dostawy Darmowa dostawa Kurier GLS, Poczta,
już od 100 zł wartości zamówienia


do 100 zł
- Poczta Priorytet 9.99 zł
- Kurier GLS 9.99 zł
Przy przesyłce za pobraniem - dopłata 1.99 zł

Zamówienie bez formularzy

Jeśli nie masz czasu na wypełnianie formularzy, zadzwoń do nas na numer 34 343 56 62
lub podaj poniżej swój numer telefonu i określ preferowaną porę kontaktu.
Skontaktujemy się z Tobą w celu przyjęcia zamówienia.
 
Twój numer telefonu:
 
Preferowana pora kontaktu:
 
 
 

Opis

Hydra Vital Faktor K polecany jako uzupełnienie w kuracji preparatem Cosmelan. Krem ma działanie łagodzące, uspokajające, odżywcze. Krem intensywnie regeneruje skórę, wzmacnia barierę hydrolipidową, łagodzi podrażnienia. Witamina E WITAMINA E – tokoferol. Ze względu na zdolność neutralizowania wolnych rodników witamina E chroni przed utlenianiem i zniszczeniem lipidów naskórka. Najskuteczniej działa w duecie z witaminą C. Witamina E to tzw.\"witamina młodości\". Jest cennym \"zmiataczem\" wolnych rodników. Witamina E chroni komórki skóry , dba o jej piękny wygląd i koloryt. Pomaga w leczeniu chorób skóry, przyspiesza gojenie ran. wykazuje właściwości antyoksydacyjne i nawilżające, hydrovitin - jest naturalnym składnikiem nawilżającym, zapewnia optymalny poziom wilgoci w skórze. Płyn owodniowy przyspiesza regenerację skóry, alanatoina i kwas mlekowy KWAS MLEKOWY – Kwas mlekowy-jeden metabolitów skóry i tkanki mięśniowej. Kwas mlekowy należy do kwasów AHA i jest stosowany w kosmetologii jako substancja złuszczająca. Jest to związek nietoksyczny, całkowicie bezpieczny, metabolizowany do kwasu pirogronowego. Występuje naturalnie w organizmie ludzkim i jest składnikiem NMF NMF – naturalny czynnik nawilżający stanowi 15 – 20% całkowitej masy warstwy rogowej naskórka. Składa się z aminokwasów, kwasu piroglutaminowego, mleczanu, moczniku oraz sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforanu, chlorków, a także amoniaku. Zapewnia wysokie oraz długotrwałe nawilżenie, a także mechaniczną ochronne skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada za zdolność do wiązania się wody oraz wpływa na elastyczność warstwy rogowej. (naturalny czynnik nawilżający skórę). Kwas ten oprócz działania peelingującego, wykazuje właściwości nawilżające, normalizujące proces rogowacenia, przeciwzapalne, wygładzające skórę i poprawiające jej strukturę. Jest stosowany również w przypadku cer starzejących się, wrażliwych i odwodnionych. Stymuluje procesy ochronne skóry i wspomaga regenerację komórek. Kwas mlekowy dba o jędrność skóry. Ponadto działa antybakteryjnie nie naruszając naturalnej mikroflory naskórka. W odpowiednim stężeniu kwas mlekowy wspomaga usuwanie przebarwień. Jest stosowany również w przypadku łysienia, pobudzając cebulki włosów. mają działanie łagodzące. Krem przywraca elastyczność, odpowiednie nawilżenie i wzmocnienie skóry, szczególnie po inwazyjnych peelingach.

Dla kogo

Po zabiegach z zakresu medycyny estetycznej, jako uzupełnienie kuracji Cosmelan 2. Skóra podrażniona, wrażliwa.

Sposób użycia

W przypadku kuracji Cosmelan 2 - stosować bezpośrednio po Cosmelanie. W przypadku cery podrażnionej, zaczerwienionej po zabiegach medycyny estetycznej, stosować rano i wieczorem na oczyszczoną skórę twarzy. 

Pełen skład:

Aqua, Synthetic Amniotic Fluid, Steareth-2, Stearyl Alcohol, Tocopheryl Acetate, Octyl Metoxy-cinnamate, Glycerin, Sd Alcohol 39 C, Steareth-21, Decyl Oleate, Urea, Dimethicone, Dioctyladipate, Sodium Lactate, Sorbitol, Tea-Lactate, Imidazolidinyl Urea, Phenoxyethanol, Triethanolamine, Methylparaben, Lauryl Diethylenediaminoglycine, Allantoin, Lauryl Aminopropylglycine, B.H.T., Serine, Sodium Chloride, Lactic Acid, Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Phytonadione, Parfum.

Potrzebujesz pomocy lub konsultacji w doborze produktu?

 

Produkty powiązane

Komentarze użytkowników

Użytkownik: Karola

2017-08-07 11:34

Stosowałam krem do kuracji Cosmelan, jak i po niej jako codzienny krem odżywczo nawilżający. Posiadam skórę bardzo wrażliwą, skłonną do podrażnień. Niewiele kosmetyków byłam w stanie stosować - każdy wywoływał nieprzyjemną reakcję. Zdecydowałam się na Hydra Vital Factor K i był to strzał w dziesiątkę. Nie tylko przy intensywnej kuracji Cosmelanem, ale również na co dzień - doskonale nawilża, odżywia skórę która staje się gładka i ma ładniejszy odcień. Świetnie radzi sobie z podrażnieniami - nie istotne czy wywołanymi innym kremem czy warunkami pogodowymi. Polecam na 100%!

Ocena produktu ocena ocena ocena ocena ocena
Twój nick:
Zaloguj się by dodać komentarz
Ocena produktu ocena ocena ocena ocena ocena
 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+