zamknij
  • Do każdego zamówienia próbki gratis
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni

Olej awokado

Olej awokado- naturalny olej, pozyskiwany z miąższu owocu awokado w wyniku tłoczenia. W kosmetyce stosowany jest jako środek wysoce odżywczy i regenerujący.

Posiada mętną, ciemnozieloną barwę. Olej ten nie jest wrażliwy na ciepło, natomiast twardnieje w niskich temperturach.
Olej awokado jest bardzo wartościowym, jadalnym olejem, który z powodzeniem może być stosowany bezpośrednio na skórę całego ciała. Świetnie się wchłania i głęboko penetruje poszczególne warstwy skóry.

Zwany jest olejem "7 witamin" (A, D, B, PP, E, H, K). Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak: kwas linolenowy, kwas oleinowy, kwas linolowy, kwas palmitynowy i stearynowy, a także lecytynę, skwalen, oraz fitosterole.

Olej awokado polecany jest dla każdego typu skóry, głównie suchej, wrażliwej i dojrzałej. Idealnie odżywia, głęboko nawilża i regeneruje, wykazując powinowactwo do naturalnych lipidów skóry- dba o zachowanie prawidłowego stanu bariery lipidowej naskórka. Skutecznie łagodzi podrażnienia i stany zapalne. Dobrze radzi sobie z uszkodzeniami skóry, przyspiesza gojenie się ran, zmiękcza skórę.
Polecany jest jako środek poślizgowy do masażu ciała.

Olej awokado często jest składnikiem receptur kosmetycznych. Najczęściej stosowany jest w preparatach likwidujących likwidujących szorstką, suchą i zrogowaciałą skórę. Może być stosowany w leczeniu łuszczycy, egzemy, czy atopowego zapalenia skóry, a także w leczeniu trądziku, ze względdu na swoje antybakteryjne właściwości.
Olej awokado skutecznie odmładza skórę, wygładza zmarszczki, wyrównuje koloryt skóry i zwiększa jej elastyczność, oraz chroni przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych. Jest skutecznym antyoksydantem.



 
 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+