zamknij
  • Do każdego zamówienia próbki gratis
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni

Olej macadamia

Olej macadamia- naturalny olej, pozyskiwany w wniku tloczenia z orzeszków rośliny Macadamia integrifolia. Wykorzystywany w kosmetce w celach pielęgnacyjnych.

Olej macadamia stosowany jest w kosmetyce jak i lecznictwie. Zawiera cenne związki mineralne, witaminy, oraz kwasy tłuszczowe. Jest świetnym "zmiataczem" wolnch rodników i zapobiega powstawaniu nowotworów.

W kosmetyce wykorzystywany jest w produkcji preparatów do ciała i włosów. Wykazuje działanie przede wszystkim odżywcze, nawilżające, zmękczające i regenerujące. Spowalnia proces starzenia się skóry, wygładza zmarszczki, likwiduje cellulit.

Olej macadamia z powodzeniem może być stosowany w przypadku cery wrażliwej i delikatnej, dojrzałej, czy suchej. Odpowiedni jest również w pielęgnacji włosów zniszczonych i łamliwych. Świetnie się wchłania i dobrze rozsmarowuje.



 
 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+