zamknij
  • Do każdego zamówienia próbki gratis
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni
  • Darmowa Dostawa

Olej z kiełków pszenicy

Olej z kiełków pszenicy- naturalny, gęsty olej wytłaczany z zarodków pszenicy. Wykorzystywany jest w kosmetyce jako środek odżywiający i regenerujący.

Olej z kiełków pszenicy tłoczony na zimno posiada wiele cennych składników aktywnych biologicznie. Zawiera witaminy (A, D, E), lecytynę, ceramidy, oraz NNKT, czyli nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak: kwas oleinowy, linolenowy, linolowy, stearynowy i palmitynowy.

Działa stymulująco na komórki skóry, minimalizuje jej wiotczenie, wygładza, usprawnia mikrokrążenie likwidując obrzęki i łagodząc rumień. Idealnie nadaje się dla osób o cerze wrażliwej, naczynkowej , czy podrażnionej.

Ceramidy zawarte w oleju z kiełków pszenicy kondycjonują i regenerują zarówno skórę całego ciała jak i włosy, działają ochronnie i opóźniają procesy starzenia.

Dzięki wysokiej zawartości witaminy E, olej ten posiada działanie odmładzające i silnie antyrodnikowe, zapobiegając procesom utleniania (oksydacji).

Olej z kiełków pszenicy jest cennym składnikiem odżywczych masek do włosów cienkich, delikatnych i uwrażliwionych. Wzmacnia cebulki i chroni przed czynnikami zewnętrznymi.



 
 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+