zamknij
  • Do każdego zamówienia próbki gratis
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni

Olej z pestek winogron

Olej z pestek winogron- nauralny olej z pestek owoców winorośli. Wykorzystywany jest w kosmetyce jako środek powstrzymujący starzenie się skóry, zmniejszający rumień.

Owoce winorośli własciwe j(Vitis vinifera) posiadają wiele cennych właściwości. Działają wzmacniająco, odżywczo, odtruwająco, przeciwzapalnine, uelastyczniają naczynka krwionośne i zapobiegają ich pękaniu. Ponadto są znane jako afrodyzjak.

W kosmetyce wykorzystyje się miąższ z owoców winorośli, oraz wyciąg i olej z ich pestek. Stosuje się je w produkcji preaparatów dla cer naczynkowych, dojrzałych, suchych i mieszanych.

Olej z pestek winogron działa silnie regenerująco, nawilżająco, odżywczo, łagodząco i przeciwzapalnie, a także odmładzająco i i ochronnie. Ujędrnia zwiotczałą skórę i wygładza zmarszczki.

Dodawany jest również do receptur kosmetycznych jako środek przeciwdziałający wypadaniu włosów i pielęgnujący ich łodygę. Dzięki olejowi z pestek winogron włosy odzyskują blask i zdrowy wygląd.



 
 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+