zamknij
  • Do każdego zamówienia próbki gratis
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni

Olejek herbaciany

Olejek herbaciany- naturalny olej pozyskiwany z drzewa herbacianego. Olej ten stosowany jest w kosmetyce jako silny środek antybakteryjny i grzybobójczy.

Olejek z drzewa herbacianego posiada szerokie spektrum działania. Skuteczny jest w leczeniu wielu schorzeń skóry, takich jak łupież, trądzik, łojotok, łuszczyca, opryszczka, zakażenia grzybicze i bakteryjne skóry. Działa ściągająco i oczyszczająco. Stosowany jest również jako składnik receptur kosmetyków przeciw wypadaniu włosów.

Posiada właściwości przeciwzapalne, znieczulające, przyspieszające gojenie sie ran i owrzodzeń, łagodzi stany zapalne skóry i błon śluzowych. Skutecznie odstrasza insekty (kleszcze, komary, inne owady).

Olejek herbaciany idealnie radzi sobie z grzybicą stóp, czy skóry głowy (łojotokowe zapalenie skóry), odświeża, hamuje nadpotliwość, a także usuwa nieprzyjemny zapach z ust. Jest niezwykle pomocny w leczeniu zmian trądzikowych, usuwa krostki i wypryski.

Stosowany jest jako składnik wszelkiego rodzaju preparatów, jak maści, kremy, żele, ampułki, szampony, odżywki, czy wcierki.



 
 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+