zamknij
  • Do każdego zamówienia próbki gratis
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni

Pantenol

Pantenol- (D-Panthenol), zwany prowitaminą B5, po wniknięciu w głąb skóry przekształca się w witaminę B5. Zawarty w kosmetykach łagodzi podrażnienia.

Pantenol 100% ma postać gęstej, oleistej, lepkiej cieczy. Po dostaniu się w głębsze warstwy skóry i przekształceniu w kwas pantotenowy koi podrażnioną i zaczerwienioną skórę, wspomaga procesy gojenia, nawilża, regeneruje, ujędrnia zwiotczałą skórę. Wspomaga prawidłowy wzrost włosa, stymulując podziały komórkowe.

Używany w recepturach kosmetycznych do produkcji kremów, balsamów, produktów przeciw podrażnieniom i otarciom, oraz preparatów zapobiegających starzeniu się skóry.

Pantenol jest jednym z podstawowych składników preparatów przeznaczonych po kąpielach słonecznych. Łagodzi świąd, pieczenie i zaczerwienienie skóry.

Dzięki wysokiemu powinowactwu do keratyny włosów, skutecznie pielęgnuje i kondycjonuje łodygę włosa, dbając o jego sprężystość i blask. Łatwo sie wchłania w jego strukturę, sprawiając, że staje się grubszy i zdrowy.



 
 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+