zamknij
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni
  • Do każdego zamówienia próbki gratis
PAULAS CHOICE BOOST 10 % Acid Booster Serum wygładzające z kwasem salicylowym 5 ml

Paulas Choice BOOST 10 % Acid Booster

Serum wygładzające z kwasem salicylowym

5 ml

Substancje aktywne:
Kwas aze, Kwas salicylowy KWAS SALICYLOWY - kwas rozpuszczalny w tłuszczach, dzięki czemu kwas salicylowy oprócz właściwości złuszczających, ma także zdolność przenikania przez warstwę łojową i wnikania w głąb skóry. Dociera w głąb mieszków włosowych, co ma duże znaczenie w leczeniu trądziku. Przyczynia się do odblokowania porów, zapobiega tworzeniu się wyprysków oraz pomaga oczyścić skórę z zaskórników. Preparaty z kwasem BHA polecane są dla skóry skłonnej do zanieczyszczonych porów i trądziku. Kwas salicylowy działa łagodniej (brak takich reakcji jak pieczenie, szczypanie i nadmiernego złuszczania się skóry) niż kwasy AHA KWASY AHA – kwasy alfa-hydroksylowe, zwane AHA lub owocowymi, to grupa kwasów organicznych występujących w przyrodzie – w owocach, warzywach, trzcinie cukrowej. W recepturach kosmetyków, najczęściej stosowane są: kwas glikolowy i kwas mlekowy. Jest to spowodowane faktem, iż cząsteczki tych kwasów są niewielkie, przez co są łatwo absorbowane przez skórę. Działanie kwasów owocowych polega na delikatnej eksfoliacji naskórka (peelingu), efektem czego jest rozświetlona, zdrowo wyglądająca skóra. Udowodniono również, że kwasy AHA powodują zwiększenie kolagenu i elastyny w skórze. Poprawiają one zatem jej elastyczność oraz pomagają skorygować drobne zmarszczki. Mają również silne działanie nawilżające, rozjaśniające przebarwienia, normalizujące pracę gruczołów łojowych. Kwasów nie należy stosować latem, gdyż skóra pozbawiona warstwy rogowej, staje się szczególnie wrazliwa na wpływ promieni słonecznych. . Może być też stosowany przy cerze suchej z zanieczyszczonymi porami. , Alantoina Alantoina – jest pochodną mocznika MOCZNIK - Mocznik-substancja naturalna, wchodza w skład NMF NMF – naturalny czynnik nawilżający stanowi 15 – 20% całkowitej masy warstwy rogowej naskórka. Składa się z aminokwasów, kwasu piroglutaminowego, mleczanu, moczniku oraz sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforanu, chlorków, a także amoniaku. Zapewnia wysokie oraz długotrwałe nawilżenie, a także mechaniczną ochronne skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada za zdolność do wiązania się wody oraz wpływa na elastyczność warstwy rogowej. , stanowi nawet 1% masy naskórka. W kosmetologii wykorzystywany głownie w celach nawilżających. Jest składnikiem naturalnego czynnika nawilżającego naskórek(NMF NMF – naturalny czynnik nawilżający stanowi 15 – 20% całkowitej masy warstwy rogowej naskórka. Składa się z aminokwasów, kwasu piroglutaminowego, mleczanu, moczniku oraz sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforanu, chlorków, a także amoniaku. Zapewnia wysokie oraz długotrwałe nawilżenie, a także mechaniczną ochronne skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada za zdolność do wiązania się wody oraz wpływa na elastyczność warstwy rogowej. ). Rozpuszcza się w wodzie, alkoholu i glikolu propylenowym. Jest wysoce higroskopijny. Posiada właściwości silnie nawilżające, antyseptycznie, przyspieszające gojenie się ran, oraz wspomaga złuszczanie martwego naskórka. Ujędrnia skórę, wygładza, wspomaga regenerację komórek. Przyczynia się do utrzymania prawidłowego stanu bariery ochronnej naskórka. Stosowany jest również w leczeniu kurzajek, łuszczycy i innych dermatoz objawiających się nadmierną suchością skóry. Mocznik jest substancją, która zapobiega odparowywaniu wody. , działa regenerująco, przyspiesza odnowę i ułatwiająca gojenie uszkodzonego naskórka. Wykazuje silne właściwości łagodzące i kojące. Zmniejsza podrażnienie skóry wrażliwej i chroni przed działaniem niekorzystnych czynników zewnętrznych. Ma właściwości nawilżające, wygładza oraz zmiękcza skórę. , Bisabolol BISABOLOL- substancja czynna zawarta w ekstrakcie z rumianku. Bisabolol stosowany jest w kosmetykach do skóry wrażliwej, alergicznej, naczyniowej. Wykazuje właściwości kojące, łągodzące podrażnienia i zaczerwienienia skóry, niweluje oznaki alergii, łagodzi podrażnienia wywołane stosowaniem detergentów, bądź innych środków drażniących i toksycznych. Wspomaga penetrację substancji aktywnych zawartych w kosmetyku , a ponadto wykazuje działanie antybakteryjne i przeciwzapalne. , Punarnava, Ekstrakt z lukrecji
Pokaż pełen skład >>>

ocena ocena ocena ocena ocena 0,00
Waszych opinii: 0 zobacz | Dodaj własną

Cena: 34.29

Dostępność: Wysyłamy w 7-14 dni roboczych

Czas i koszty dostawy Darmowa dostawa Kurier GLS, Poczta,
już od 100 zł wartości zamówienia


do 100 zł
- Poczta Priorytet 9.99 zł
- Kurier GLS 9.99 zł
Przy przesyłce za pobraniem - dopłata 1.99 zł

Zamówienie bez formularzy

Jeśli nie masz czasu na wypełnianie formularzy, zadzwoń do nas na numer 34 343 56 62
lub podaj poniżej swój numer telefonu i określ preferowaną porę kontaktu.
Skontaktujemy się z Tobą w celu przyjęcia zamówienia.
 
Twój numer telefonu:
 
Preferowana pora kontaktu:
 
 
 

Opis

Serum, stanowi skuteczne połączenie kwasów BHA z kwasem aze, co daje wielokierunkowe działanie preparatu przeznaczonego do każdego rodzaju skóry. Serum ma działanie wygładzające, normalizujące, przeciwstarzeniowe. Niweluje objawy fotostarzenia jak przebarwienia, nierówny koloryt skóry, a także starzenia - typu zmarszczki, bruzdy czy też wiotczenie. Kluczowe składniki:

 

Kwas aze -  zmniejsza rumień, zaczerwienienia skóry, wykazuje działanie sebostatyczne, normalizujące. Jest dobrym eksfoliantem, niweluje zmiany trądzikowe
Kwas salicylowy KWAS SALICYLOWY - kwas rozpuszczalny w tłuszczach, dzięki czemu kwas salicylowy oprócz właściwości złuszczających, ma także zdolność przenikania przez warstwę łojową i wnikania w głąb skóry. Dociera w głąb mieszków włosowych, co ma duże znaczenie w leczeniu trądziku. Przyczynia się do odblokowania porów, zapobiega tworzeniu się wyprysków oraz pomaga oczyścić skórę z zaskórników. Preparaty z kwasem BHA polecane są dla skóry skłonnej do zanieczyszczonych porów i trądziku. Kwas salicylowy działa łagodniej (brak takich reakcji jak pieczenie, szczypanie i nadmiernego złuszczania się skóry) niż kwasy AHA KWASY AHA – kwasy alfa-hydroksylowe, zwane AHA lub owocowymi, to grupa kwasów organicznych występujących w przyrodzie – w owocach, warzywach, trzcinie cukrowej. W recepturach kosmetyków, najczęściej stosowane są: kwas glikolowy i kwas mlekowy. Jest to spowodowane faktem, iż cząsteczki tych kwasów są niewielkie, przez co są łatwo absorbowane przez skórę. Działanie kwasów owocowych polega na delikatnej eksfoliacji naskórka (peelingu), efektem czego jest rozświetlona, zdrowo wyglądająca skóra. Udowodniono również, że kwasy AHA powodują zwiększenie kolagenu i elastyny w skórze. Poprawiają one zatem jej elastyczność oraz pomagają skorygować drobne zmarszczki. Mają również silne działanie nawilżające, rozjaśniające przebarwienia, normalizujące pracę gruczołów łojowych. Kwasów nie należy stosować latem, gdyż skóra pozbawiona warstwy rogowej, staje się szczególnie wrazliwa na wpływ promieni słonecznych. . Może być też stosowany przy cerze suchej z zanieczyszczonymi porami.  - działa antybakteryjnie, wygładzająco, zwęża rozszerzone pory, zmniejsza stany potrądzikowe, redukuje blizny i przebarwienia
Alantoina Alantoina – jest pochodną mocznika MOCZNIK - Mocznik-substancja naturalna, wchodza w skład NMF NMF – naturalny czynnik nawilżający stanowi 15 – 20% całkowitej masy warstwy rogowej naskórka. Składa się z aminokwasów, kwasu piroglutaminowego, mleczanu, moczniku oraz sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforanu, chlorków, a także amoniaku. Zapewnia wysokie oraz długotrwałe nawilżenie, a także mechaniczną ochronne skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada za zdolność do wiązania się wody oraz wpływa na elastyczność warstwy rogowej. , stanowi nawet 1% masy naskórka. W kosmetologii wykorzystywany głownie w celach nawilżających. Jest składnikiem naturalnego czynnika nawilżającego naskórek(NMF NMF – naturalny czynnik nawilżający stanowi 15 – 20% całkowitej masy warstwy rogowej naskórka. Składa się z aminokwasów, kwasu piroglutaminowego, mleczanu, moczniku oraz sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforanu, chlorków, a także amoniaku. Zapewnia wysokie oraz długotrwałe nawilżenie, a także mechaniczną ochronne skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada za zdolność do wiązania się wody oraz wpływa na elastyczność warstwy rogowej. ). Rozpuszcza się w wodzie, alkoholu i glikolu propylenowym. Jest wysoce higroskopijny. Posiada właściwości silnie nawilżające, antyseptycznie, przyspieszające gojenie się ran, oraz wspomaga złuszczanie martwego naskórka. Ujędrnia skórę, wygładza, wspomaga regenerację komórek. Przyczynia się do utrzymania prawidłowego stanu bariery ochronnej naskórka. Stosowany jest również w leczeniu kurzajek, łuszczycy i innych dermatoz objawiających się nadmierną suchością skóry. Mocznik jest substancją, która zapobiega odparowywaniu wody. , działa regenerująco, przyspiesza odnowę i ułatwiająca gojenie uszkodzonego naskórka. Wykazuje silne właściwości łagodzące i kojące. Zmniejsza podrażnienie skóry wrażliwej i chroni przed działaniem niekorzystnych czynników zewnętrznych. Ma właściwości nawilżające, wygładza oraz zmiękcza skórę.  -  regeneruje, łagodzi, odżywia
Bisabolol BISABOLOL- substancja czynna zawarta w ekstrakcie z rumianku. Bisabolol stosowany jest w kosmetykach do skóry wrażliwej, alergicznej, naczyniowej. Wykazuje właściwości kojące, łągodzące podrażnienia i zaczerwienienia skóry, niweluje oznaki alergii, łagodzi podrażnienia wywołane stosowaniem detergentów, bądź innych środków drażniących i toksycznych. Wspomaga penetrację substancji aktywnych zawartych w kosmetyku , a ponadto wykazuje działanie antybakteryjne i przeciwzapalne.  - łagodzi i wycisza, uspokaja skórę. Zmniejsza rumień 
Punarnava - zwana jest rośliną "odmładzającą", działa przeciwzapalnie
Ekstrakt z lukrecji - wykazuje działanie rozjaśniające, regenerujące i łagodzące. 

 

Stosowanie serum powoduje znaczną poprawę nawilżenia i wygładzenia struktury skóry, niwelując niedoskonałości i przebarwienia. Skóra nabiera blasku i witalności. Nie zawiera substancji zapachowych ani barwników.


"W Paula's Choice dbamy o środowisko - jesteśmy firmą ekologiczną! Wdrożyliśmy stosowanie materiałów pochodzących z recyklingu i nadających się do recyklingu. Jeśli jesteśmy w stanie nadrukować na danym produkcie wszelkie niezbędne informacje, to staramy się nie dokładać do niego kartonowego opakowania. 

Nasze plastikowe butelki, tuby i słoiki także można poddać recyklingowi, o ile Twój program recyklingu w Twoim kraju akceptuje tworzywa oznaczone jako nr 1 lub nr 2."

 

Dla kogo

Każdy rodzaj skóry. Trądzik różowaty, Trądzik pospolity, przebarwienia, blizny.

Sposób użycia

Aplikować rano i wieczorem na oczyszczoną skórę twarzy. Stosowanie preparatu w ciągu dnia wymaga dodatkowej ochrony UV, minimum SPF 25. Możliwe jest wystąpienie lekkiego mrowienia po aplikacji kremu, co wiąże się z zawartością BHA. W przypadku długotrwałego mrowienia, krem należy stosować co drugi dzień.

 

Pełen skład:

Aqua, dicA cialezA (skin brightener/antioxidant), C12-15 Alkyl Benzoate (texture-enhancing), Caprylic/Capric Triglyceride (hydration/skin replenishing), Methyl Glucose Sesquistearate (texture-enhancing), Glycerine (hydration/skin replenishing), Cetearyl Alcohol (texture-enhancing), Glyceryl Stearate (texture-enhancing), Dimethicone (hydration), Salicylic Acid (Beta Hydroxy Acid, exfoliant), enisonedA (skin-restoring), Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract (skin-soothing), Boerhavia Diffusa Root Extract (antioxidant), Allantoin (skin-soothing), Bisabolol BISABOLOL- substancja czynna zawarta w ekstrakcie z rumianku. Bisabolol stosowany jest w kosmetykach do skóry wrażliwej, alergicznej, naczyniowej. Wykazuje właściwości kojące, łągodzące podrażnienia i zaczerwienienia skóry, niweluje oznaki alergii, łagodzi podrażnienia wywołane stosowaniem detergentów, bądź innych środków drażniących i toksycznych. Wspomaga penetrację substancji aktywnych zawartych w kosmetyku , a ponadto wykazuje działanie antybakteryjne i przeciwzapalne. (skin-soothing), Cyclopentasiloxane (hydration), Xanthan Gum (texture-enhancing), Sclerotium Gum (texture-enhancing), Propanediol (hydration), Butylene Glycol (hydration), Phenoxyethanol (preservative).

Potrzebujesz pomocy lub konsultacji w doborze produktu?

 

Dostępne produkty z tej samej serii

Produkty powiązane

Produkty polecane

Komentarze użytkowników

Twój nick:
Zaloguj się by dodać komentarz
Ocena produktu ocena ocena ocena ocena ocena
 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+