zamknij
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni
  • Do każdego zamówienia próbki gratis

PAULAS CHOICE Calm Redness Relief Serum Serum łagodzące do skóry wrażliwej i naczyniowej 30 ml

Paulas Choice Calm Redness Relief Serum

Serum łagodzące do skóry wrażliwej i naczyniowej

30 ml

Substancje aktywne:
Kwas hialuronowy KWAS HIALURONOWY- Kwas hialuronowy- związek naturalnie występujący w organizmie człowieka. Tworzy cement wiążący tkanki. Kwas hialuronowy naprawia i wzmacnia komórki skóry. Zawarty w kosmetykach kwas ten skutecznie poprawia wygląd oraz funkcjonowanie skóry, skutecznie nawilża, wygładza, redukuje zmarszczki, poprawia elastyczność skóry, regeneruje ją, a także wzmacnia komórki i łagodzi stany zapalne. Kwas hialuronowy jest bardzo istotnym elementem skóry właściwej, gdzie wzmacnia jej komórki i wspomaga regenerację tkanek. Pomaga utrzymać odpowiedni poziom elastyczności i nawilżenia. Zapobiega niekorzystnym wpływom wolnych rodników. Kwas hialuronowy zatrzymując wodę w skórze, wspomaga gojenie się ran i stanów zapalnych. , Beta-glukan, Ekstrakt z lukrecji, Ekstrakt z lawendy, Koenzym Q10 KOENZYM Q10- składnik aktywny, syntetyzowany w żywych organizmach. Koenzym Q10 znany jest w kosmetyce ze swoich silnych właściwości odmładzających. Składnik ten znajduje się w różnym stężeniu we wszystkich komórkach ciała. Koenzym Q10 zaliczany jest do tzw. \"eliksirów młodości\". Jest to jeden z najsilniej działających antyoksydantów, wspomaga działanie witaminy C i E, pobudza komórki do odnowy. Chroni skórę przed fotostarzeniem, spłyca zmarszczki , wpływa na odpowiednie nawilżenie oraz jędrność skóry. Niestety poziom Koenzymu Q10 gwałtownie spada podczas ekspozycji na promieniowanie UV. , Ceramidy CERAMIDY - substancje tłuszczowe, naturalnie występujące w naskórku. Są składnikami cementu międzykomórkowego i płaszcza lipidowego skóry. Zapobiegają odparowywaniu wody z naskórka, nadmiernemu złuszczaniu się martwych komórek, hamują proces starzenia się skóry. Poprawiają jej kondycję , nawilżają i dbają o odpowiednie natłuszczenie. Skuteczne są w przypadku atopowego zapalenia skóry , czy w przypadku wrażliwej cery. Stosowane są także w kosmetykach do cer dojrzałych, suchych, starzejących się. Dbają również o kondycję zniszczonych włosów. , Cholesterol CHOLESTEROL - lipid z grupy steroidów, jest składnikiem, który naturalnie występuje w cemencie międzykomórkowym rogowej warstwy naskórka oraz w sebum. Pozyskuje się go z lanoliny. Nie ma zdolności rozpuszczania w wodzie. Wpływa na konsystencję preparatów kosmetycznych (zwiększa ich lepkość). Jest emolientem. Na powierzchni naskórka tworzy ochronny film, który zapobiega utracie (wyparowywaniu) wilgoci. Cholesterol posiada właściwości kondycjonujące (wygładzające i zmiękczające) dlatego jest cennym składnikiem szamponów, odżywek i masek do włosów. Nadaje im połysk, przywraca naturalny blask i gładkość. Cholesterol natłuszcza i zmiękcza naskórek, dlatego stosowany jest w maściach dla osób cierpiących na łuszczycę i atopowe zapalenie skóry (AZS). Wykorzystywany jest także jako emulgator W/O, który umożliwia powstanie emulsji (stąd jego obecność w recepturach kremów, balsamów i mleczek). Niestety ze względu na jego komedogenność może powodować zatykanie ujść gruczołów łojowych, a tym samym powstawanie zaskórników. Składnik ten łatwo penetruje warstwę rogową naskórka, a także zwiększa przenikanie innych substancji aktywnych zawartych w kosmetykach. Cholesterol uzupełnia brakujące elementy lipidowe cementu międzykomórkowego. Doskonale sprawdza się w formułach preparatów stosowanych do pielęgnacji skóry podrażnionej po peelingach, kuracjach retinoidami lub zabiegach z zakresu medycyny estetycznej (np. laseroterapii).
Pokaż pełen skład >>>

ocena ocena ocena ocena ocena 0,00
Waszych opinii: 0 zobacz | Dodaj własną

Cena: 158.79

Dostępność: dostępny

Czas i koszty dostawy Darmowa dostawa Kurier GLS, Poczta,
już od 100 zł wartości zamówienia


do 100 zł
- Poczta Priorytet 9.99 zł
- Kurier GLS 9.99 zł
Przy przesyłce za pobraniem - dopłata 1.99 zł

Zamówienie bez formularzy

Jeśli nie masz czasu na wypełnianie formularzy, zadzwoń do nas na numer 34 343 56 62
lub podaj poniżej swój numer telefonu i określ preferowaną porę kontaktu.
Skontaktujemy się z Tobą w celu przyjęcia zamówienia.
 
Twój numer telefonu:
 
Preferowana pora kontaktu:
 
 
 

Opis

 

Marka Paula’s Choice założona została przez kobietę, a jej misją jest zrozumienie i pomaganie kobietom w walce o piękno i pewność siebie. Misją marki jest indywidualne podejście do każdego problemu – ich kosmetyki są wielowymiarowe i wychodzą naprzeciw wielu potrzebom skóry kobiet.

Specyfik na jeden problem? Abolutnie! Paula’s Choice myśli kreatywnie, działa skutecznie i wielopłaszczyznowo!

Serum Calm Redness marki Paula’s Choice to kompleksowa pielęgnacja cery wrażliwej i naczyniowej. Oprócz łagodzenia podrażnień i rozjaśniania „pajączków”, produkt trafia bezpośrednio w źródło tychże problemów – uszkodzoną barierę hydrolipidową. Skoncentrowany zastrzyk 3 rodzajów ceramidów oraz cholesterolu CHOLESTEROL - lipid z grupy steroidów, jest składnikiem, który naturalnie występuje w cemencie międzykomórkowym rogowej warstwy naskórka oraz w sebum. Pozyskuje się go z lanoliny. Nie ma zdolności rozpuszczania w wodzie. Wpływa na konsystencję preparatów kosmetycznych (zwiększa ich lepkość). Jest emolientem. Na powierzchni naskórka tworzy ochronny film, który zapobiega utracie (wyparowywaniu) wilgoci. Cholesterol posiada właściwości kondycjonujące (wygładzające i zmiękczające) dlatego jest cennym składnikiem szamponów, odżywek i masek do włosów. Nadaje im połysk, przywraca naturalny blask i gładkość. Cholesterol natłuszcza i zmiękcza naskórek, dlatego stosowany jest w maściach dla osób cierpiących na łuszczycę i atopowe zapalenie skóry (AZS). Wykorzystywany jest także jako emulgator W/O, który umożliwia powstanie emulsji (stąd jego obecność w recepturach kremów, balsamów i mleczek). Niestety ze względu na jego komedogenność może powodować zatykanie ujść gruczołów łojowych, a tym samym powstawanie zaskórników. Składnik ten łatwo penetruje warstwę rogową naskórka, a także zwiększa przenikanie innych substancji aktywnych zawartych w kosmetykach. Cholesterol uzupełnia brakujące elementy lipidowe cementu międzykomórkowego. Doskonale sprawdza się w formułach preparatów stosowanych do pielęgnacji skóry podrażnionej po peelingach, kuracjach retinoidami lub zabiegach z zakresu medycyny estetycznej (np. laseroterapii). zapewnia kompleksową odbudowę zewnętrznego płaszcza, chroniącego naszą skórę. Zwarta i naprawiona konstrukcja płaszcza hydrolipidowego sprawi, że Twoja skóra nie będzie tracić nadmiernej ilości wody, będzie odpowiednio chroniona przed postępującymi procesami starzenia, a także stanie się mniej wrażliwa i bardziej odporna na niesprzyjające czynniki środowiska. Bezpośrednie działanie na źródło podrażnień, pozwoli Ci całkowicie pozbyć się problemu!

Bogata formuła serum została wzbogacona w kwas hialuronowy KWAS HIALURONOWY- Kwas hialuronowy- związek naturalnie występujący w organizmie człowieka. Tworzy cement wiążący tkanki. Kwas hialuronowy naprawia i wzmacnia komórki skóry. Zawarty w kosmetykach kwas ten skutecznie poprawia wygląd oraz funkcjonowanie skóry, skutecznie nawilża, wygładza, redukuje zmarszczki, poprawia elastyczność skóry, regeneruje ją, a także wzmacnia komórki i łagodzi stany zapalne. Kwas hialuronowy jest bardzo istotnym elementem skóry właściwej, gdzie wzmacnia jej komórki i wspomaga regenerację tkanek. Pomaga utrzymać odpowiedni poziom elastyczności i nawilżenia. Zapobiega niekorzystnym wpływom wolnych rodników. Kwas hialuronowy zatrzymując wodę w skórze, wspomaga gojenie się ran i stanów zapalnych. , będący sprzymierzeńcem starzejącej się i odwodnionej cery. Kwas hialuronowy KWAS HIALURONOWY- Kwas hialuronowy- związek naturalnie występujący w organizmie człowieka. Tworzy cement wiążący tkanki. Kwas hialuronowy naprawia i wzmacnia komórki skóry. Zawarty w kosmetykach kwas ten skutecznie poprawia wygląd oraz funkcjonowanie skóry, skutecznie nawilża, wygładza, redukuje zmarszczki, poprawia elastyczność skóry, regeneruje ją, a także wzmacnia komórki i łagodzi stany zapalne. Kwas hialuronowy jest bardzo istotnym elementem skóry właściwej, gdzie wzmacnia jej komórki i wspomaga regenerację tkanek. Pomaga utrzymać odpowiedni poziom elastyczności i nawilżenia. Zapobiega niekorzystnym wpływom wolnych rodników. Kwas hialuronowy zatrzymując wodę w skórze, wspomaga gojenie się ran i stanów zapalnych. posiada zdolność wiązania wody i transportowania jej na duże odległości w obrębie warstw skóry. Uzupełnienie deficytu wody, sprawi że zapadnięta, wiotka skóra, zostanie wypełniona. Stanie się napięta, jędrna i będzie wyglądać znacznie młodziej! Kluczowym składnikiem serum w pielęgnacji cery naczyniowej jest ekstrakt z korzenia lukrecji. Jego dobroczynne właściwości zostały docenione już sześć wieków temu. Oprócz właściwości antybakteryjnych i antyrodnikowych, lukrecja wzmacnia ściany naczyń krwionośnych, w efekcie przyczyniając się do znacznej redukcji rumienia.

5 dowodów na to, że serum Calm Redness to produkt, który trafi we wszystkie problemy Twojej cery!

1.       Uszczelnienie i naprawienie bariery hydrolipidowej, dzięki zawartemu cholesterolowi CHOLESTEROL - lipid z grupy steroidów, jest składnikiem, który naturalnie występuje w cemencie międzykomórkowym rogowej warstwy naskórka oraz w sebum. Pozyskuje się go z lanoliny. Nie ma zdolności rozpuszczania w wodzie. Wpływa na konsystencję preparatów kosmetycznych (zwiększa ich lepkość). Jest emolientem. Na powierzchni naskórka tworzy ochronny film, który zapobiega utracie (wyparowywaniu) wilgoci. Cholesterol posiada właściwości kondycjonujące (wygładzające i zmiękczające) dlatego jest cennym składnikiem szamponów, odżywek i masek do włosów. Nadaje im połysk, przywraca naturalny blask i gładkość. Cholesterol natłuszcza i zmiękcza naskórek, dlatego stosowany jest w maściach dla osób cierpiących na łuszczycę i atopowe zapalenie skóry (AZS). Wykorzystywany jest także jako emulgator W/O, który umożliwia powstanie emulsji (stąd jego obecność w recepturach kremów, balsamów i mleczek). Niestety ze względu na jego komedogenność może powodować zatykanie ujść gruczołów łojowych, a tym samym powstawanie zaskórników. Składnik ten łatwo penetruje warstwę rogową naskórka, a także zwiększa przenikanie innych substancji aktywnych zawartych w kosmetykach. Cholesterol uzupełnia brakujące elementy lipidowe cementu międzykomórkowego. Doskonale sprawdza się w formułach preparatów stosowanych do pielęgnacji skóry podrażnionej po peelingach, kuracjach retinoidami lub zabiegach z zakresu medycyny estetycznej (np. laseroterapii). i ceramidom, dzięki czemu cera nie będzie tak podatna na podrażnienia,

2.       Wzmocnienie naczyń krwionośnych i rozjaśnienie powstałych już naczynek, dzięki zawartości ekstraktu z korzenia lukrecji

3.       Działanie antybakteryjne i przeciwtrądzikowe,

4.       Silne nawilżenie skóry w najgłębszych warstwach, dzięki czemu zmarszczki zostają „wypchnięte” do góry, skóra jędrna i wygładzona,

5.       Wysoka skuteczność w niwelowaniu wolnych rodników, uwalnia skórę od dodatkowego czynnika przyspieszającego starzenie cery.

Wrażliwa skóra wymaga specjalnej pielęgnacji! Serum Paula’s Choice to produkt innowacyjny - skierowany bezpośrednio w źródło problemu! Nie zagłusza jedynie skutków nieprawidłowości w funkcjonowaniu skóry, ale działa u podstaw, dzięki czemu efekty są długotrwałe, a Ty pozbędziesz się problemu raz na zawsze!

 

 

Produkt polecany przez influencerów w mediach społecznosciowych

 

Dla kogo

Skóra wrażliwa, reaktywna. Trądzik różowaty

Sposób użycia

Aplikować rano i wieczorem na oczyszczoną skórę twarzy. Na serum nałożyć krem Paulas Choice Calm Redness Relief Nighttime Moisturizer do skóry tłustej lub w wersji do skóry suchej.

Pełen skład:

Aqua, Glycerin, Hyaluronic Acid, Beta-Glucan, Sea Whip Extract, Sodium Hyaluronate, Ceramide NP, Ceramide AP, Ceramide EOP, Cholesterol CHOLESTEROL - lipid z grupy steroidów, jest składnikiem, który naturalnie występuje w cemencie międzykomórkowym rogowej warstwy naskórka oraz w sebum. Pozyskuje się go z lanoliny. Nie ma zdolności rozpuszczania w wodzie. Wpływa na konsystencję preparatów kosmetycznych (zwiększa ich lepkość). Jest emolientem. Na powierzchni naskórka tworzy ochronny film, który zapobiega utracie (wyparowywaniu) wilgoci. Cholesterol posiada właściwości kondycjonujące (wygładzające i zmiękczające) dlatego jest cennym składnikiem szamponów, odżywek i masek do włosów. Nadaje im połysk, przywraca naturalny blask i gładkość. Cholesterol natłuszcza i zmiękcza naskórek, dlatego stosowany jest w maściach dla osób cierpiących na łuszczycę i atopowe zapalenie skóry (AZS). Wykorzystywany jest także jako emulgator W/O, który umożliwia powstanie emulsji (stąd jego obecność w recepturach kremów, balsamów i mleczek). Niestety ze względu na jego komedogenność może powodować zatykanie ujść gruczołów łojowych, a tym samym powstawanie zaskórników. Składnik ten łatwo penetruje warstwę rogową naskórka, a także zwiększa przenikanie innych substancji aktywnych zawartych w kosmetykach. Cholesterol uzupełnia brakujące elementy lipidowe cementu międzykomórkowego. Doskonale sprawdza się w formułach preparatów stosowanych do pielęgnacji skóry podrażnionej po peelingach, kuracjach retinoidami lub zabiegach z zakresu medycyny estetycznej (np. laseroterapii). , Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Epilobium Angustifolium (Willow Herb) Flower/Leaf/Stem Extract, Phytosphingosine, Sodium Cocoyl Amino Acids, Chrysanthemum Parthenium (Feverfew) Flower Extract, Glycine Soja (Soybean) Seed Extract, Ubiquinone, Sodium Lauroyl Lactylate, Caprylic/Capric Triglyceride, Magnesium Aspartate, Potassium Aspartate, Sarcosine, Xanthan Gum, Carbomer, Polysorbate 20, PEG/PPG-14/4 Dimethicone, Disodium EDTA, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol.

Potrzebujesz pomocy lub konsultacji w doborze produktu?

 

Produkty polecane

Komentarze użytkowników

Twój nick:
Zaloguj się by dodać komentarz
Ocena produktu ocena ocena ocena ocena ocena
 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+