zamknij
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni
  • Do każdego zamówienia próbki gratis

PAULAS CHOICE Clear Oil-Free Moisturiser Travel Size + Resist Perfectly Balanced Foaming Cleanser Trialsize + Defense Antioxidant Pore Purifier Travel ZESTAW Oczyszczający i zwężający pory dla skóry mieszanej. Wersja podróżna. 15 ml + 30 ml + 5 ml

Paulas Choice Clear Oil-Free Moisturiser Travel Size + Resist Perfectly Balanced Foaming Cleanser Trialsize + Defense Antioxidant Pore Purifier Travel

ZESTAW Oczyszczający i zwężający pory dla skóry mieszanej. Wersja podróżna.

15 ml + 30 ml + 5 ml

Substancje aktywne:
Olej słonecznikowy, Arginina, Kwas hialuronowy KWAS HIALURONOWY- Kwas hialuronowy- związek naturalnie występujący w organizmie człowieka. Tworzy cement wiążący tkanki. Kwas hialuronowy naprawia i wzmacnia komórki skóry. Zawarty w kosmetykach kwas ten skutecznie poprawia wygląd oraz funkcjonowanie skóry, skutecznie nawilża, wygładza, redukuje zmarszczki, poprawia elastyczność skóry, regeneruje ją, a także wzmacnia komórki i łagodzi stany zapalne. Kwas hialuronowy jest bardzo istotnym elementem skóry właściwej, gdzie wzmacnia jej komórki i wspomaga regenerację tkanek. Pomaga utrzymać odpowiedni poziom elastyczności i nawilżenia. Zapobiega niekorzystnym wpływom wolnych rodników. Kwas hialuronowy zatrzymując wodę w skórze, wspomaga gojenie się ran i stanów zapalnych. , Aloes Aloes- roślina uprawiana w celach ozdobnych, leczniczych i kosmetycznych. Skutecznie regeneruje , nawilża, ujędrnia i łagodzi podrażnienia. Roślina ta zawiera liczne substancje biologicznie czynne, korzystnie wpływające na kondycję skóry i całego organizmu. Są to między innymi witaminy (C, E, B), sole mineralne (głównie wapnia, fosforu, sodu, magnezu, żelaza i cynku Związek mineralny, naturalny koenzym, silny antyutleniacz. Pomaga utrzymać zdrowie skóry, działa kojąco i regenerująco, przyspiesza gojenie się ran, leczy owrzodzenia, działa przeciwzapalnie. Skuteczny w walce z trądzikiem i łupieżem. Składnik szamponów przeciwłupieżowych i przeciwłojotokowych. Cynk wpływa na regulację hormonalną organizmu, zapobiega łysieniu typu męskiego i leczy problem nadmiernego owłosienia u kobiet, ), a także kwasy organiczne, białka, enzymy, garbniki oraz niewielkie ilości olejku eterycznego. Aloes posiada działanie zmiękczające, regenerujące, przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze , przeciwrobacze i miejscowo znieczulające. Ponadto zwiększa odporność organizmu, reguluje przemianę materii, wspomaga gojenie się ran i leczy stany zapalne. , Kwas salicylowy KWAS SALICYLOWY - kwas rozpuszczalny w tłuszczach, dzięki czemu kwas salicylowy oprócz właściwości złuszczających, ma także zdolność przenikania przez warstwę łojową i wnikania w głąb skóry. Dociera w głąb mieszków włosowych, co ma duże znaczenie w leczeniu trądziku. Przyczynia się do odblokowania porów, zapobiega tworzeniu się wyprysków oraz pomaga oczyścić skórę z zaskórników. Preparaty z kwasem BHA polecane są dla skóry skłonnej do zanieczyszczonych porów i trądziku. Kwas salicylowy działa łagodniej (brak takich reakcji jak pieczenie, szczypanie i nadmiernego złuszczania się skóry) niż kwasy AHA KWASY AHA – kwasy alfa-hydroksylowe, zwane AHA lub owocowymi, to grupa kwasów organicznych występujących w przyrodzie – w owocach, warzywach, trzcinie cukrowej. W recepturach kosmetyków, najczęściej stosowane są: kwas glikolowy i kwas mlekowy. Jest to spowodowane faktem, iż cząsteczki tych kwasów są niewielkie, przez co są łatwo absorbowane przez skórę. Działanie kwasów owocowych polega na delikatnej eksfoliacji naskórka (peelingu), efektem czego jest rozświetlona, zdrowo wyglądająca skóra. Udowodniono również, że kwasy AHA powodują zwiększenie kolagenu i elastyny w skórze. Poprawiają one zatem jej elastyczność oraz pomagają skorygować drobne zmarszczki. Mają również silne działanie nawilżające, rozjaśniające przebarwienia, normalizujące pracę gruczołów łojowych. Kwasów nie należy stosować latem, gdyż skóra pozbawiona warstwy rogowej, staje się szczególnie wrazliwa na wpływ promieni słonecznych. . Może być też stosowany przy cerze suchej z zanieczyszczonymi porami. , Kwas azelainowy KWAS AZELAINOWY- naturalnie występujący, organiczny kwas dikarboksylowy. Kwas azelainowy w kosmetyce ma działanie głównie przeciwtrądzikowe i rozjaśniające. To skuteczna substancja keratolityczna, złuszczająca obumarły naskórek, likwidująca przebarwienia, a także pomocna w leczeniu trądziku, zarówno pospolitego jak i różowatego. Kwas azelainowy wykazuje działanie przeciwbakteryje (hamuje rozwój bakteri odpowiedzialnych za powstawanie trądziku), przeciwzapalne, hamuje rozkład łoju i lipidów, co zapobiega powstawaniu drażniących związków chemicznych, zaostrzających zmiany trądzikowe. Kwas ten likwiduje zaskórniki oraz zapobiega ich powstawaniu.Świetnie odmładza i regeneruje, poprawia koloryt skóry, matuje ją i wygładza. Nie powoduje podrażnień. , Witamina C WITAMINA C – kwas L-askorbinowy. Kwas askorbinowy występuje w dwóch formach określanych literami L i D. Tylko forma lewoskrętna - L - kwasu askorbinowego wykazuje 100% biologicznej aktywności witaminowej i może być przyswajana przez organizm i wykorzystywana przez skórę.

Jest jednym z najlepiej przebadanych składników kosmetycznych. Jest ona doceniana za dwa główne kierunki działania: silny i efektywny antyoksydant zwalczający wolne rodniki WOLNE RODNIKI – to reaktywne cząsteczki tlenu. Powstają w wyniku reakcji oksydacyjnych (utleniania) w organizmie człowieka. Jest to zjawisko naturalne i potrzebne, jednak przy nadmiernym nasileniu prowadzi do procesów degeneracyjnych organizmu, powodując groźne choroby. Są to cząsteczki rakotwórcze. Uszkadzają błonę komórkową, niszczą cząsteczki DNA, są główną przyczyną objawów starzenia się. i wspomagający ochronę przeciwsłoneczną oraz składnik stymulujący syntezę kolagenu.

Poza tym witamina C jest doceniana w pielęgnacji cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym, jako składnik przeciwzapalny, poprawiający gojenie oraz substancja rozjaśniająca przebarwienia
, Ceramidy CERAMIDY - substancje tłuszczowe, naturalnie występujące w naskórku. Są składnikami cementu międzykomórkowego i płaszcza lipidowego skóry. Zapobiegają odparowywaniu wody z naskórka, nadmiernemu złuszczaniu się martwych komórek, hamują proces starzenia się skóry. Poprawiają jej kondycję , nawilżają i dbają o odpowiednie natłuszczenie. Skuteczne są w przypadku atopowego zapalenia skóry , czy w przypadku wrażliwej cery. Stosowane są także w kosmetykach do cer dojrzałych, suchych, starzejących się. Dbają również o kondycję zniszczonych włosów. , Peptydy PEPTYDY – krótkie łańcuchy złożone z aminokwasów. Zapewniają one reaktywację i przyspieszenie spowolnionej produkcji kolagenu oraz substancji wypełniających. Mają również zdolność przenoszenia składników aktywnych w głąb skóry. Spłycają zmarszczki, pobudzając produkcję elastyny i kolagenu, czyli włókien podporowych skóry. Rozkurczają skórę wokół zmarszczek, dlatego porównuje się je do działania botoksu, który wstrzyknięty w skórę wygładza zmarszczki. , Dzika wiśnia, Borówka, Acai
Pokaż pełen skład >>>

ocena ocena ocena ocena ocena 0,00
Waszych opinii: 0 zobacz | Dodaj własną

Cena: 83.35

97.84 zł

Dostępność: Wysyłamy w 7-14 dni roboczych

Czas i koszty dostawy Darmowa dostawa Kurier GLS, Poczta,
już od 100 zł wartości zamówienia


do 100 zł
- Poczta Priorytet 9.99 zł
- Kurier GLS 9.99 zł
Przy przesyłce za pobraniem - dopłata 1.99 zł

Zamówienie bez formularzy

Jeśli nie masz czasu na wypełnianie formularzy, zadzwoń do nas na numer 34 343 56 62
lub podaj poniżej swój numer telefonu i określ preferowaną porę kontaktu.
Skontaktujemy się z Tobą w celu przyjęcia zamówienia.
 
Twój numer telefonu:
 
Preferowana pora kontaktu:
 
 
 

Opis

Często podróżujesz, a duże pojemności kosmetyków za bardzo obciążają Twój bagaż? A może chcesz przetestować preparaty zanim kupisz pełną pojemność? Dla takich właśnie osób jak Ty stworzyliśmy zestawy w wersji podróżnej!

 

Zestaw, który oglądasz przeznaczony jest do cery tłustej, mieszanej. Dokładnie oczyści skórę, zwęży ujścia gruczołów łojowych, ograniczy świecenie się, a ponadto nawilży i odmłodzi:

 

Pianka oczyszczająco - normalizująca

Kosmetyk do demakijażu w formie pianki to coś, co pokochasz! Posiada lekką konsystencję, dzięki czemu nie zapycha skóry, jednocześnie dokładnie ją oczyszczając. Pianka zawiera olej słonecznikowy, który odżywia skórę i sprawia, że jest miękka, przyjemna w dotyku. Aloes Aloes- roślina uprawiana w celach ozdobnych, leczniczych i kosmetycznych. Skutecznie regeneruje , nawilża, ujędrnia i łagodzi podrażnienia. Roślina ta zawiera liczne substancje biologicznie czynne, korzystnie wpływające na kondycję skóry i całego organizmu. Są to między innymi witaminy (C, E, B), sole mineralne (głównie wapnia, fosforu, sodu, magnezu, żelaza i cynku Związek mineralny, naturalny koenzym, silny antyutleniacz. Pomaga utrzymać zdrowie skóry, działa kojąco i regenerująco, przyspiesza gojenie się ran, leczy owrzodzenia, działa przeciwzapalnie. Skuteczny w walce z trądzikiem i łupieżem. Składnik szamponów przeciwłupieżowych i przeciwłojotokowych. Cynk wpływa na regulację hormonalną organizmu, zapobiega łysieniu typu męskiego i leczy problem nadmiernego owłosienia u kobiet, ), a także kwasy organiczne, białka, enzymy, garbniki oraz niewielkie ilości olejku eterycznego. Aloes posiada działanie zmiękczające, regenerujące, przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze , przeciwrobacze i miejscowo znieczulające. Ponadto zwiększa odporność organizmu, reguluje przemianę materii, wspomaga gojenie się ran i leczy stany zapalne. działa łagodząco i normalizująco, a arginina i ceramidy CERAMIDY - substancje tłuszczowe, naturalnie występujące w naskórku. Są składnikami cementu międzykomórkowego i płaszcza lipidowego skóry. Zapobiegają odparowywaniu wody z naskórka, nadmiernemu złuszczaniu się martwych komórek, hamują proces starzenia się skóry. Poprawiają jej kondycję , nawilżają i dbają o odpowiednie natłuszczenie. Skuteczne są w przypadku atopowego zapalenia skóry , czy w przypadku wrażliwej cery. Stosowane są także w kosmetykach do cer dojrzałych, suchych, starzejących się. Dbają również o kondycję zniszczonych włosów. odbudowują bariery ochronne skóry. 

Spróbuj, a już więcej nie będziesz chciała korzystać z innych kosmetyków do oczyszczania skóry twarzy!

 

Preparat oczyszczający pory

Preparat działa wielopoziomowo, pomagając rozwiązać, nie jeden, a wiele problemów Twojej skóry! Zanieczyszczenia, gromadzące się w porach, zaczopowane ujścia gruczołów łojowych i wzmożona aktywność wolnych rodników, to już przeszłość!

Zawarty kwas salicylowy KWAS SALICYLOWY - kwas rozpuszczalny w tłuszczach, dzięki czemu kwas salicylowy oprócz właściwości złuszczających, ma także zdolność przenikania przez warstwę łojową i wnikania w głąb skóry. Dociera w głąb mieszków włosowych, co ma duże znaczenie w leczeniu trądziku. Przyczynia się do odblokowania porów, zapobiega tworzeniu się wyprysków oraz pomaga oczyścić skórę z zaskórników. Preparaty z kwasem BHA polecane są dla skóry skłonnej do zanieczyszczonych porów i trądziku. Kwas salicylowy działa łagodniej (brak takich reakcji jak pieczenie, szczypanie i nadmiernego złuszczania się skóry) niż kwasy AHA KWASY AHA – kwasy alfa-hydroksylowe, zwane AHA lub owocowymi, to grupa kwasów organicznych występujących w przyrodzie – w owocach, warzywach, trzcinie cukrowej. W recepturach kosmetyków, najczęściej stosowane są: kwas glikolowy i kwas mlekowy. Jest to spowodowane faktem, iż cząsteczki tych kwasów są niewielkie, przez co są łatwo absorbowane przez skórę. Działanie kwasów owocowych polega na delikatnej eksfoliacji naskórka (peelingu), efektem czego jest rozświetlona, zdrowo wyglądająca skóra. Udowodniono również, że kwasy AHA powodują zwiększenie kolagenu i elastyny w skórze. Poprawiają one zatem jej elastyczność oraz pomagają skorygować drobne zmarszczki. Mają również silne działanie nawilżające, rozjaśniające przebarwienia, normalizujące pracę gruczołów łojowych. Kwasów nie należy stosować latem, gdyż skóra pozbawiona warstwy rogowej, staje się szczególnie wrazliwa na wpływ promieni słonecznych. . Może być też stosowany przy cerze suchej z zanieczyszczonymi porami. delikatnie złuszcza naskórek, a wraz z nim, usuwa zanieczyszczenia, martwe komórki oraz przebarwienia, znajdujące się na Twojej skórze. Złuszczanie naskórka, stymuluje komórki do naturalnej regeneracjii odnowy. Preparat został wzbogacony także w kwas azelainowy KWAS AZELAINOWY- naturalnie występujący, organiczny kwas dikarboksylowy. Kwas azelainowy w kosmetyce ma działanie głównie przeciwtrądzikowe i rozjaśniające. To skuteczna substancja keratolityczna, złuszczająca obumarły naskórek, likwidująca przebarwienia, a także pomocna w leczeniu trądziku, zarówno pospolitego jak i różowatego. Kwas azelainowy wykazuje działanie przeciwbakteryje (hamuje rozwój bakteri odpowiedzialnych za powstawanie trądziku), przeciwzapalne, hamuje rozkład łoju i lipidów, co zapobiega powstawaniu drażniących związków chemicznych, zaostrzających zmiany trądzikowe. Kwas ten likwiduje zaskórniki oraz zapobiega ich powstawaniu.Świetnie odmładza i regeneruje, poprawia koloryt skóry, matuje ją i wygładza. Nie powoduje podrażnień. , który odczopowuje ujścia gruczołów łojowych. Tym samym, zapobiega namnażaniu bakterii, odpowiedzialnych za powstawanie trądziku. Kwas azelainowy KWAS AZELAINOWY- naturalnie występujący, organiczny kwas dikarboksylowy. Kwas azelainowy w kosmetyce ma działanie głównie przeciwtrądzikowe i rozjaśniające. To skuteczna substancja keratolityczna, złuszczająca obumarły naskórek, likwidująca przebarwienia, a także pomocna w leczeniu trądziku, zarówno pospolitego jak i różowatego. Kwas azelainowy wykazuje działanie przeciwbakteryje (hamuje rozwój bakteri odpowiedzialnych za powstawanie trądziku), przeciwzapalne, hamuje rozkład łoju i lipidów, co zapobiega powstawaniu drażniących związków chemicznych, zaostrzających zmiany trądzikowe. Kwas ten likwiduje zaskórniki oraz zapobiega ich powstawaniu.Świetnie odmładza i regeneruje, poprawia koloryt skóry, matuje ją i wygładza. Nie powoduje podrażnień. ma wyjątkowo łagodne działanie i jest zalecany nawet dla skór wrażliwych i naczyniowych. Zawarta witamina C WITAMINA C – kwas L-askorbinowy. Kwas askorbinowy występuje w dwóch formach określanych literami L i D. Tylko forma lewoskrętna - L - kwasu askorbinowego wykazuje 100% biologicznej aktywności witaminowej i może być przyswajana przez organizm i wykorzystywana przez skórę.

Jest jednym z najlepiej przebadanych składników kosmetycznych. Jest ona doceniana za dwa główne kierunki działania: silny i efektywny antyoksydant zwalczający wolne rodniki WOLNE RODNIKI – to reaktywne cząsteczki tlenu. Powstają w wyniku reakcji oksydacyjnych (utleniania) w organizmie człowieka. Jest to zjawisko naturalne i potrzebne, jednak przy nadmiernym nasileniu prowadzi do procesów degeneracyjnych organizmu, powodując groźne choroby. Są to cząsteczki rakotwórcze. Uszkadzają błonę komórkową, niszczą cząsteczki DNA, są główną przyczyną objawów starzenia się. i wspomagający ochronę przeciwsłoneczną oraz składnik stymulujący syntezę kolagenu.

Poza tym witamina C jest doceniana w pielęgnacji cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym, jako składnik przeciwzapalny, poprawiający gojenie oraz substancja rozjaśniająca przebarwienia
, znana ze swoich wyjątkowych właściwości rozjaśniających i odmładzających, jest także jednym z najskuteczniejszych antyoksydantów. Redukując ilość wolnych rodników, skutecznie spowalnia procesy starzenia, pomagając zachować Ci piękno i młodość na długie lata!

 

Lekki, beztłuszczowy krem nawilżający dla skóry problematycznej

Nie możesz zapominać o nawilżaniu skóry trądzikowej! Większość preparatów do cery problematycznej działa wysuszająco, stąd dla równowagi i prawidłowego funkcjonowania należy ją odpowiednio nawilżać. Krem Paula's Choice posiada beztłuszczową formułę, która idealnie się sprawdzi do nawodnienia cery tłuste mieszanej! Posiada lekką konsystencję, nie zapycha ujść gruczołów łojowych. Zawiera ceramidy CERAMIDY - substancje tłuszczowe, naturalnie występujące w naskórku. Są składnikami cementu międzykomórkowego i płaszcza lipidowego skóry. Zapobiegają odparowywaniu wody z naskórka, nadmiernemu złuszczaniu się martwych komórek, hamują proces starzenia się skóry. Poprawiają jej kondycję , nawilżają i dbają o odpowiednie natłuszczenie. Skuteczne są w przypadku atopowego zapalenia skóry , czy w przypadku wrażliwej cery. Stosowane są także w kosmetykach do cer dojrzałych, suchych, starzejących się. Dbają również o kondycję zniszczonych włosów. , które odbudują bariery ochronne skóry i odpowiednio ją nawilżą. Krem jest bogaty w antyoksydanty Antyoksydanty, deoksydanty, przeciwutleniacze - wszystkie terminy dotyczą substancji neutralizujących wolne rodniki WOLNE RODNIKI – to reaktywne cząsteczki tlenu. Powstają w wyniku reakcji oksydacyjnych (utleniania) w organizmie człowieka. Jest to zjawisko naturalne i potrzebne, jednak przy nadmiernym nasileniu prowadzi do procesów degeneracyjnych organizmu, powodując groźne choroby. Są to cząsteczki rakotwórcze. Uszkadzają błonę komórkową, niszczą cząsteczki DNA, są główną przyczyną objawów starzenia się. . Funkcjonowanie tych związków polega w głównej mierze na zapobieganiu powstawania wolnych rodników, unieszkodliwiania istniejących już cząsteczek oraz naprawa wyrządzonych przez rodniki szkód. Antyoksydanty skutecznie przeciwdziałają procesom starzenia się skóry, niwelują skutki negatywnego wpływu czynników środowiskowych na skórę i organizm. Przeciwutleniacze chronią również przed niekorzystnym efektem palenia papierosów ,czy stosowania niezdrowej diety.    - będzie chronił Twoją skórę przed wolnymi rodnikami i procesem starzenia się!

 

Dlaczego warto wybrać zestaw od Paula's Choice?

- kosmetyki posiadają małe pojemności, które świetnie sprawdzą się w podróży lub jeśli chcesz je przetestować

- preparaty zostały dobrane tak, aby zmniejszyć błyszczenie się skóry, zwężyć pory i jednocześnie nawilżyć skórę, pobudzić jej procesy regeneracyjne

- dobór przez naszych specjalistów to gwarancja skuteczności

- szybko zauważysz poprawę stanu swojej skóry i poczujesz się pięknie!

 

"W Paula's Choice dbamy o środowisko - jesteśmy firmą ekologiczną! Wdrożyliśmy stosowanie materiałów pochodzących z recyklingu i nadających się do recyklingu. Jeśli jesteśmy w stanie nadrukować na danym produkcie wszelkie niezbędne informacje, to staramy się nie dokładać do niego kartonowego opakowania. 

Nasze plastikowe butelki, tuby i słoiki także można poddać recyklingowi, o ile Twój program recyklingu w Twoim kraju akceptuje tworzywa oznaczone jako nr 1 lub nr 2."

 

Dla kogo

Zestaw polecany do pielęgnacji cery mieszanej, tłustej, z widocznymi rozszerzonymi porami. Idealny gdy dużo podróżujesz lub chcesz przetestować markę.

Sposób użycia

Niewielką ilość pianki aplikować na wilgotną skórę, masować kolistymi ruchami i zmyć wodą. Pianką można wykonać również demakijaż oczu.

Preparat złuszczający aplikować na nocna oczyszczoną i stonizowaną skórę. Rano aplikować na skórę krem nawilżający.

Pełen skład:

Pianka: Water (Aqua), Sodium Lauroamphoacetate, Sodium Cocoyl Isethionate (cleansing), Stearic Acid (texture-enhancing), Glycerin (hydration/skin replenishing), Glycol Distearate (texture-enhancing), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil (non-fragrant antioxidant plant oil), Acrylates Copolymer, Cetearyl Alcohol, Sodium Hyaluronate, Ceramide NP, Ceramide AP, Ceramide EOP (hydration/skin replenishing), Phytosphingosine (skin-restoring), Phospholipids, Sphingolipids (hydration/skin replenishing), Lecithin (skin-restoring), Arginine (amino acid/hydration/skin replenishing), Cholesterol CHOLESTEROL - lipid z grupy steroidów, jest składnikiem, który naturalnie występuje w cemencie międzykomórkowym rogowej warstwy naskórka oraz w sebum. Pozyskuje się go z lanoliny. Nie ma zdolności rozpuszczania w wodzie. Wpływa na konsystencję preparatów kosmetycznych (zwiększa ich lepkość). Jest emolientem. Na powierzchni naskórka tworzy ochronny film, który zapobiega utracie (wyparowywaniu) wilgoci. Cholesterol posiada właściwości kondycjonujące (wygładzające i zmiękczające) dlatego jest cennym składnikiem szamponów, odżywek i masek do włosów. Nadaje im połysk, przywraca naturalny blask i gładkość. Cholesterol natłuszcza i zmiękcza naskórek, dlatego stosowany jest w maściach dla osób cierpiących na łuszczycę i atopowe zapalenie skóry (AZS). Wykorzystywany jest także jako emulgator W/O, który umożliwia powstanie emulsji (stąd jego obecność w recepturach kremów, balsamów i mleczek). Niestety ze względu na jego komedogenność może powodować zatykanie ujść gruczołów łojowych, a tym samym powstawanie zaskórników. Składnik ten łatwo penetruje warstwę rogową naskórka, a także zwiększa przenikanie innych substancji aktywnych zawartych w kosmetykach. Cholesterol uzupełnia brakujące elementy lipidowe cementu międzykomórkowego. Doskonale sprawdza się w formułach preparatów stosowanych do pielęgnacji skóry podrażnionej po peelingach, kuracjach retinoidami lub zabiegach z zakresu medycyny estetycznej (np. laseroterapii). (hydration/skin replenishing), Aloe Barbadensis Leaf Extract (hydration/skin-soothing), Disodium EDTA (stabilizer), Sodium Chloride (stabilizer), Sodium Hydroxide (pH adjuster), Sodium Lauroyl Lactylate (texture-enhancing), Xanthan Gum, Carbomer (texture-enhancing), Hexylene Glycol, Phenoxyethanol (preservatives), Caprylyl Glycol. Preparat oczyszczający pory: Water, Propanediol (solvent/hydration), Butylene Glycol (texture enhancer/hydration), Ethoxydiglycol (solvent), Glycerin (skin-replenishing), Ascorbyl Glucoside (vitamin C/antioxidant), Panthenol (hydration), Salicylic Acid (exfoliant), Camellia Sinensis (White Tea) Leaf Extract (antioxidant), Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract (skin-soothing), Potassium Azeloyl Diglycinate (skin-brightening), Coffea Arabica (Coffee) Fruit Extract (antioxidant), Ceramide NP (skin-replenishing/restoring), Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract, Panax Ginseng Root Extract (antioxidants), Niacinamide (skin-restoring), Phytic Acid, Epigallocatechin Gallate (antioxidants), Adenosine (skin-restoring), Ubiquinone (coenzyme Q10/antioxidant), Calendula Officinalis (English Marigold) Extract, Lonicera Caprifolium (Honeysuckle) Flower Extract (skin-soothing agents), Sodium Hyaluronate (skin-replenishing), Lecithin (skin-restoring), Centella Asiatica Extract (antioxidant/skin-soothing), Sucrose Stearate (emulsifier), Glycine Soja (Soybean) Seed Extract (antioxidant), Hydrogenated Lecithin (skin-restoring), Carbomer (texture enhancer), Tetrasodium Glutamate Diacetate (chelating agent), Caprylic/Capric Triglyceride (skin-replenishing), Caprylyl Glycol (emollient), Polysorbate 20, Polyglyceryl-10 Stearate (emulsifiers), Hydroxyethylcellulose (texture enhancer), Sodium Hydroxide (pH adjuster), Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol (preservatives). Krem:Water (Aqua), Ethyl Macadamiate (hydration), Glycerin (skin-replenishing), Cetearyl Alcohol (texture enhancer), Propanediol (hydration), Triethylhexanoin (skin-smoothing), Sodium Acrylates Copolymer (texture enhancer), Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate (thickeners), Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract (skin- soothing), Hydrolyzed Pumpkin Seedcake (skin-replenishing), Vaccinium Angustifolium (Blueberry) Fruit Extract (antioxidant), Euterpe Oleracea (Acai) Fruit Extract (antioxidant), Prunus Serotina (Wild Cherry) Fruit Extract (skin-soothing/antioxidant), Niacinamide (skin-restoring),Tripeptide-29 (skin-restoring), Ceramide NP, Ceramide AP, Ceramide EOP (skin-replenishing), Sodium Hyaluronate (skin-replenishing/hydration), Phytosphingosine (skin-restoring), Cholesterol CHOLESTEROL - lipid z grupy steroidów, jest składnikiem, który naturalnie występuje w cemencie międzykomórkowym rogowej warstwy naskórka oraz w sebum. Pozyskuje się go z lanoliny. Nie ma zdolności rozpuszczania w wodzie. Wpływa na konsystencję preparatów kosmetycznych (zwiększa ich lepkość). Jest emolientem. Na powierzchni naskórka tworzy ochronny film, który zapobiega utracie (wyparowywaniu) wilgoci. Cholesterol posiada właściwości kondycjonujące (wygładzające i zmiękczające) dlatego jest cennym składnikiem szamponów, odżywek i masek do włosów. Nadaje im połysk, przywraca naturalny blask i gładkość. Cholesterol natłuszcza i zmiękcza naskórek, dlatego stosowany jest w maściach dla osób cierpiących na łuszczycę i atopowe zapalenie skóry (AZS). Wykorzystywany jest także jako emulgator W/O, który umożliwia powstanie emulsji (stąd jego obecność w recepturach kremów, balsamów i mleczek). Niestety ze względu na jego komedogenność może powodować zatykanie ujść gruczołów łojowych, a tym samym powstawanie zaskórników. Składnik ten łatwo penetruje warstwę rogową naskórka, a także zwiększa przenikanie innych substancji aktywnych zawartych w kosmetykach. Cholesterol uzupełnia brakujące elementy lipidowe cementu międzykomórkowego. Doskonale sprawdza się w formułach preparatów stosowanych do pielęgnacji skóry podrażnionej po peelingach, kuracjach retinoidami lub zabiegach z zakresu medycyny estetycznej (np. laseroterapii). (skin-replenishing), Panthenol (hydration), Sodium PCA (skin-replenishing), Adenosine (skin-restoring), Lecithin (skin-restoring/hydration), Arginine (amino acid/hydration), Sodium Lauroyl Lactylate (emulsifier) Sodium Gluconate (hydration/chelation), Citric Acid (pH adjuster), Isohexadecane (solvent/texture enhancer), Xanthan Gum, Carbomer (thickeners), Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin (preservatives).

Potrzebujesz pomocy lub konsultacji w doborze produktu?

 

Dostępne produkty z tej samej serii

Komentarze użytkowników

Twój nick:
Zaloguj się by dodać komentarz
Ocena produktu ocena ocena ocena ocena ocena
 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+