zamknij
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni
  • Do każdego zamówienia próbki gratis

PAULAS CHOICE Clinical Ceramide-Enriched Firming Moisturizer + Clinical Ceramide-Enriched Firming Eye Cream ZESTAW Odżywcza pielęgnacja z ceramidami do twarzy i pod oczy. 50 ml + 15 ml

Paulas Choice Clinical Ceramide-Enriched Firming Moisturizer + Clinical Ceramide-Enriched Firming Eye Cream

ZESTAW Odżywcza pielęgnacja z ceramidami do twarzy i pod oczy.

50 ml + 15 ml

Substancje aktywne:
Ceramidy CERAMIDY - substancje tłuszczowe, naturalnie występujące w naskórku. Są składnikami cementu międzykomórkowego i płaszcza lipidowego skóry. Zapobiegają odparowywaniu wody z naskórka, nadmiernemu złuszczaniu się martwych komórek, hamują proces starzenia się skóry. Poprawiają jej kondycję , nawilżają i dbają o odpowiednie natłuszczenie. Skuteczne są w przypadku atopowego zapalenia skóry , czy w przypadku wrażliwej cery. Stosowane są także w kosmetykach do cer dojrzałych, suchych, starzejących się. Dbają również o kondycję zniszczonych włosów. , Retinol RETINOL – główna forma witaminy A w czystej postaci, stosowana w kosmetykach, która użyta w odpowiednim stężeniu i formule ulega w komórkach skóry przekształceniu do kwasu retinowego, wykazując wysoce efektywne działanie bez powodowania intensywnego podrażnienia skóry, charakterystycznego dla retinoidów na receptę.

Podstawowe efekty działania retinolu: poprawa struktury i spoistości naskórka, cofanie objawów fotostarzenia skóry, wygładzenie zmarszczek, poprawa owalu twarzy, ogólne pogrubienie i renowacja skóry, regulacja produkcji łoju i redukcja zmian trądzikowych,w tym blizn potrądzikowych, zwężanie porów skóry.
, Witamina C WITAMINA C – kwas L-askorbinowy. Kwas askorbinowy występuje w dwóch formach określanych literami L i D. Tylko forma lewoskrętna - L - kwasu askorbinowego wykazuje 100% biologicznej aktywności witaminowej i może być przyswajana przez organizm i wykorzystywana przez skórę.

Jest jednym z najlepiej przebadanych składników kosmetycznych. Jest ona doceniana za dwa główne kierunki działania: silny i efektywny antyoksydant zwalczający wolne rodniki WOLNE RODNIKI – to reaktywne cząsteczki tlenu. Powstają w wyniku reakcji oksydacyjnych (utleniania) w organizmie człowieka. Jest to zjawisko naturalne i potrzebne, jednak przy nadmiernym nasileniu prowadzi do procesów degeneracyjnych organizmu, powodując groźne choroby. Są to cząsteczki rakotwórcze. Uszkadzają błonę komórkową, niszczą cząsteczki DNA, są główną przyczyną objawów starzenia się. i wspomagający ochronę przeciwsłoneczną oraz składnik stymulujący syntezę kolagenu.

Poza tym witamina C jest doceniana w pielęgnacji cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym, jako składnik przeciwzapalny, poprawiający gojenie oraz substancja rozjaśniająca przebarwienia
, Witamina E WITAMINA E – tokoferol. Ze względu na zdolność neutralizowania wolnych rodników witamina E chroni przed utlenianiem i zniszczeniem lipidów naskórka. Najskuteczniej działa w duecie z witaminą C. Witamina E to tzw.\"witamina młodości\". Jest cennym \"zmiataczem\" wolnych rodników. Witamina E chroni komórki skóry , dba o jej piękny wygląd i koloryt. Pomaga w leczeniu chorób skóry, przyspiesza gojenie ran. , Olej z pestek winogron OLEJ Z PESTEK WINOGRON - znany i ceniony za swoje właściwości od starożytności, jest delikatnym olejem pochodzącym z krajów śródziemnomorskich. Zawiera bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych (przede wszystkim kwas linolowy), witamin A, D, E i K, flawonoidów oraz resweratrolu RESWERATROL- naturalny związek roślinny, zaliczany do flawonoidów oraz fitoestrogenów. Występuje w skórce owoców i ich przetworach, głównie w czerwonym winie. Posiada unikalne właściwości biologiczne. Resweratrol działa przeciwzapalnie, przeciwnowotworowo, zapobiega chorobom układu krążenia, pomaga zwalczać wolne rodniki WOLNE RODNIKI – to reaktywne cząsteczki tlenu. Powstają w wyniku reakcji oksydacyjnych (utleniania) w organizmie człowieka. Jest to zjawisko naturalne i potrzebne, jednak przy nadmiernym nasileniu prowadzi do procesów degeneracyjnych organizmu, powodując groźne choroby. Są to cząsteczki rakotwórcze. Uszkadzają błonę komórkową, niszczą cząsteczki DNA, są główną przyczyną objawów starzenia się. , hamuje proces starzenia. Wpływa rówież korzystnie na komórki nerwowe. Syntetyzowany jest w roślinach wskutek uszkodzenia mechanicznego tkanek, niedoboru wody, oddziaływania promieni UV, czy tez w odpowiedzi na infekcje. . Posiada słodko-gorzki zapach. Intensywnie nawilża, delikatnie natłuszcza i odżywia skórę, szybko się wchłania nie pozostawiając tłustego i lepkiego filmu. Idealnie sprawdza się w pielęgnacji skóry tłustej, ponieważ tonizuje cerę i normalizuje wydzielanie sebum, a także przeciwdziała pojawianiu się zmian zapalnych i trądzikowych. Po jego zastosowaniu skóra staje się matowa, a ujścia gruczołów łojowych zwężone. Olej z pestek winogron zapobiega przedwczesnemu starzeniu się skóry, poprawia jej napięcie i elastyczność, przyspiesza proces regeneracji oraz wygładza. Może być bez obaw stosowany przy pielęgnacji wrażliwej cery, gdyż łagodzi i koi podrażnienia. Wygładza strukturę włosa, wzmacnia je i odżywia, zapewniając im zdrowy blask. Stąd tak szerokie jego zastosowanie w szamponach, maskach i odżywkach do włosów. Może być także stosowany jako olejek do masażu. , Kwas piroglutaminowy, Pantenol PANTENOL - prowitamina witaminy B5, czyli kwasu pantotenowego. W większych ilościach znajduje się w wątrobie, mleku, żółtkach jaj, drożdżach, otrębach ryżowych, preparatach pszczelich. Należy do grupy witamin B, bez których nie mógłby prawidłowo przebiegać cykl przemian metabolicznych komórek. Łatwo wchłania się przez barierę warstwy rogowej. Działa aktywizująco na podziały komórek naskórka, przyspieszając gojenie i łagodząc podrażnienia. Działa przeciwzapalnie. Podwyższa wilgotność skóry, uelastycznia ją. W połączeniu z witaminą C zmniejsza plamy starcze skóry. Przyspiesza opalanie, a jednocześnie chroni skórę przed skutkami nadmiernego działania promieni UV. Stąd często stosowany w preparatach promieniochronnych, gdzie stymuluje pigmentację, zmniejsza rumień oraz łagodzi zaczerwienienia i podrażnienia skóry. W preparatach do włosów nawilża włókno włosowe, czyni włosy podatnymi na czesanie, zmniejsza ich skłonność do rozdwajania. Poprawia stan uszkodzonych włosów, pogrubia je. Bardzo często bywa łączony z fitantriolem. , Peptydy PEPTYDY – krótkie łańcuchy złożone z aminokwasów. Zapewniają one reaktywację i przyspieszenie spowolnionej produkcji kolagenu oraz substancji wypełniających. Mają również zdolność przenoszenia składników aktywnych w głąb skóry. Spłycają zmarszczki, pobudzając produkcję elastyny i kolagenu, czyli włókien podporowych skóry. Rozkurczają skórę wokół zmarszczek, dlatego porównuje się je do działania botoksu, który wstrzyknięty w skórę wygładza zmarszczki.
Pokaż pełen skład >>>

ocena ocena ocena ocena ocena 0,00
Waszych opinii: 0 zobacz | Dodaj własną

Cena: 403.15

463.66 zł

Dostępność: Wysyłamy w 7-14 dni roboczych

Czas i koszty dostawy Darmowa dostawa Kurier GLS, Poczta,
już od 100 zł wartości zamówienia


do 100 zł
- Poczta Priorytet 9.99 zł
- Kurier GLS 9.99 zł
Przy przesyłce za pobraniem - dopłata 1.99 zł

Zamówienie bez formularzy

Jeśli nie masz czasu na wypełnianie formularzy, zadzwoń do nas na numer 34 343 56 62
lub podaj poniżej swój numer telefonu i określ preferowaną porę kontaktu.
Skontaktujemy się z Tobą w celu przyjęcia zamówienia.
 
Twój numer telefonu:
 
Preferowana pora kontaktu:
 
 
 

Opis

Zauważasz pierwsze objawy starzenia się skóry wokół oczu? Na Twojej skórze uwidaczniają się zmarszczki, traci ona swoją elastyczność? Nie czekaj! Sięgij po zestaw od Paula's Choice, który skutecznie zregeneruje Twoją skórę!

 

Proces starzenia się skóry jest nieunikniony, natomiast odpowiednia pielęgnacja sprawi, że skóra będzie wyglądać młodo przez wiele lat. Jak to zrobić? Zestaw od Paula's Choice zawiera składniki aktywne o głębokim działaniu odmładzającym i zawiera:

 

Krem pod oczy - piękna skóra wokół oczu to przede wszystkim skóra nawilżona. Kwas piroglutaminowy, witamina E WITAMINA E – tokoferol. Ze względu na zdolność neutralizowania wolnych rodników witamina E chroni przed utlenianiem i zniszczeniem lipidów naskórka. Najskuteczniej działa w duecie z witaminą C. Witamina E to tzw.\"witamina młodości\". Jest cennym \"zmiataczem\" wolnych rodników. Witamina E chroni komórki skóry , dba o jej piękny wygląd i koloryt. Pomaga w leczeniu chorób skóry, przyspiesza gojenie ran. i olej z pestek winogron OLEJ Z PESTEK WINOGRON - znany i ceniony za swoje właściwości od starożytności, jest delikatnym olejem pochodzącym z krajów śródziemnomorskich. Zawiera bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych (przede wszystkim kwas linolowy), witamin A, D, E i K, flawonoidów oraz resweratrolu RESWERATROL- naturalny związek roślinny, zaliczany do flawonoidów oraz fitoestrogenów. Występuje w skórce owoców i ich przetworach, głównie w czerwonym winie. Posiada unikalne właściwości biologiczne. Resweratrol działa przeciwzapalnie, przeciwnowotworowo, zapobiega chorobom układu krążenia, pomaga zwalczać wolne rodniki WOLNE RODNIKI – to reaktywne cząsteczki tlenu. Powstają w wyniku reakcji oksydacyjnych (utleniania) w organizmie człowieka. Jest to zjawisko naturalne i potrzebne, jednak przy nadmiernym nasileniu prowadzi do procesów degeneracyjnych organizmu, powodując groźne choroby. Są to cząsteczki rakotwórcze. Uszkadzają błonę komórkową, niszczą cząsteczki DNA, są główną przyczyną objawów starzenia się. , hamuje proces starzenia. Wpływa rówież korzystnie na komórki nerwowe. Syntetyzowany jest w roślinach wskutek uszkodzenia mechanicznego tkanek, niedoboru wody, oddziaływania promieni UV, czy tez w odpowiedzi na infekcje. . Posiada słodko-gorzki zapach. Intensywnie nawilża, delikatnie natłuszcza i odżywia skórę, szybko się wchłania nie pozostawiając tłustego i lepkiego filmu. Idealnie sprawdza się w pielęgnacji skóry tłustej, ponieważ tonizuje cerę i normalizuje wydzielanie sebum, a także przeciwdziała pojawianiu się zmian zapalnych i trądzikowych. Po jego zastosowaniu skóra staje się matowa, a ujścia gruczołów łojowych zwężone. Olej z pestek winogron zapobiega przedwczesnemu starzeniu się skóry, poprawia jej napięcie i elastyczność, przyspiesza proces regeneracji oraz wygładza. Może być bez obaw stosowany przy pielęgnacji wrażliwej cery, gdyż łagodzi i koi podrażnienia. Wygładza strukturę włosa, wzmacnia je i odżywia, zapewniając im zdrowy blask. Stąd tak szerokie jego zastosowanie w szamponach, maskach i odżywkach do włosów. Może być także stosowany jako olejek do masażu. skutecznie nawadniają skórę i zapobiegają przesuzeniu. Ceramidy CERAMIDY - substancje tłuszczowe, naturalnie występujące w naskórku. Są składnikami cementu międzykomórkowego i płaszcza lipidowego skóry. Zapobiegają odparowywaniu wody z naskórka, nadmiernemu złuszczaniu się martwych komórek, hamują proces starzenia się skóry. Poprawiają jej kondycję , nawilżają i dbają o odpowiednie natłuszczenie. Skuteczne są w przypadku atopowego zapalenia skóry , czy w przypadku wrażliwej cery. Stosowane są także w kosmetykach do cer dojrzałych, suchych, starzejących się. Dbają również o kondycję zniszczonych włosów. intensywnie odbudowują bariery ochronne skóry, co jest istotne przy tendencji do podrażnień tej okolicy. Skóra wokół oczu odzyska blask dzięki witaminie C, a peptydy PEPTYDY – krótkie łańcuchy złożone z aminokwasów. Zapewniają one reaktywację i przyspieszenie spowolnionej produkcji kolagenu oraz substancji wypełniających. Mają również zdolność przenoszenia składników aktywnych w głąb skóry. Spłycają zmarszczki, pobudzając produkcję elastyny i kolagenu, czyli włókien podporowych skóry. Rozkurczają skórę wokół zmarszczek, dlatego porównuje się je do działania botoksu, który wstrzyknięty w skórę wygładza zmarszczki. pobudzają syntezę koagenu i elastyny, co sprawi, że zmarszczki będą mniej widoczne!

 

Krem do twarzy idealny dla osób z cerą nadreaktywną i wrażliwą. Ceramidy CERAMIDY - substancje tłuszczowe, naturalnie występujące w naskórku. Są składnikami cementu międzykomórkowego i płaszcza lipidowego skóry. Zapobiegają odparowywaniu wody z naskórka, nadmiernemu złuszczaniu się martwych komórek, hamują proces starzenia się skóry. Poprawiają jej kondycję , nawilżają i dbają o odpowiednie natłuszczenie. Skuteczne są w przypadku atopowego zapalenia skóry , czy w przypadku wrażliwej cery. Stosowane są także w kosmetykach do cer dojrzałych, suchych, starzejących się. Dbają również o kondycję zniszczonych włosów. skutecznie odbudowują bariery ochronne skóry i wzmacniają ją, dzięki czemu problem z wrażliwością będzie mniejszy. Witamina C WITAMINA C – kwas L-askorbinowy. Kwas askorbinowy występuje w dwóch formach określanych literami L i D. Tylko forma lewoskrętna - L - kwasu askorbinowego wykazuje 100% biologicznej aktywności witaminowej i może być przyswajana przez organizm i wykorzystywana przez skórę.

Jest jednym z najlepiej przebadanych składników kosmetycznych. Jest ona doceniana za dwa główne kierunki działania: silny i efektywny antyoksydant zwalczający wolne rodniki WOLNE RODNIKI – to reaktywne cząsteczki tlenu. Powstają w wyniku reakcji oksydacyjnych (utleniania) w organizmie człowieka. Jest to zjawisko naturalne i potrzebne, jednak przy nadmiernym nasileniu prowadzi do procesów degeneracyjnych organizmu, powodując groźne choroby. Są to cząsteczki rakotwórcze. Uszkadzają błonę komórkową, niszczą cząsteczki DNA, są główną przyczyną objawów starzenia się. i wspomagający ochronę przeciwsłoneczną oraz składnik stymulujący syntezę kolagenu.

Poza tym witamina C jest doceniana w pielęgnacji cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym, jako składnik przeciwzapalny, poprawiający gojenie oraz substancja rozjaśniająca przebarwienia
i E wykazują działanie antyoksydacyjne
i spowalniające proces starzenia się. Retinol RETINOL – główna forma witaminy A w czystej postaci, stosowana w kosmetykach, która użyta w odpowiednim stężeniu i formule ulega w komórkach skóry przekształceniu do kwasu retinowego, wykazując wysoce efektywne działanie bez powodowania intensywnego podrażnienia skóry, charakterystycznego dla retinoidów na receptę.

Podstawowe efekty działania retinolu: poprawa struktury i spoistości naskórka, cofanie objawów fotostarzenia skóry, wygładzenie zmarszczek, poprawa owalu twarzy, ogólne pogrubienie i renowacja skóry, regulacja produkcji łoju i redukcja zmian trądzikowych,w tym blizn potrądzikowych, zwężanie porów skóry.
rozjaśni skórę, ujednolici jej koloryt i zredukuje zmarszczki.

 

Dlaczego warto wybrać zestaw Paula's Choice?

- zawiera preparaty zarówno łagodne dla wrażliwej skóry jak i skuteczne w działaniu odmładzającym

- Twoja skóra szybko odzyska prawidłowy poziom nawilżenia

- cera odzyska młodzieńczy blask, pozbędziesz się zmarszczek i przebarwień

- Twoje oczy będą wyglądać na bardziej wypoczęte i młodsze!

 

Krem pod oczy i krem do twarzy Paula's Choice to MUST HAVE nowoczesnej i dbającej o siebie kobiety!

 

"W Paula's Choice dbamy o środowisko - jesteśmy firmą ekologiczną! Wdrożyliśmy stosowanie materiałów pochodzących z recyklingu i nadających się do recyklingu. Jeśli jesteśmy w stanie nadrukować na danym produkcie wszelkie niezbędne informacje, to staramy się nie dokładać do niego kartonowego opakowania. 

Nasze plastikowe butelki, tuby i słoiki także można poddać recyklingowi, o ile Twój program recyklingu w Twoim kraju akceptuje tworzywa oznaczone jako nr 1 lub nr 2."

 

Dla kogo

Zestaw polecany dla osób z cerą suchą, wrażliwą, dojrzałą lub jako profilaktyka procesu starzenia się skóry, dla osób chcących zachować młody wygląd.

Sposób użycia

Po oczyszczeniu skóry wklepać krem pod oczy za pomocą opuszków palców od zewnętrznego do wewnętrznego kącika oka. Stosować rano i wieczorem. Natomiast krem do twarzy delikatnie wmasować w skórę, stosować wieczorem.

Pełen skład:

Krem do twarzy: Aqua, Sodium Ascorbyl Phosphate, Cetyl Alcohol, Ascorbyl Glucoside, Neopentyl Glycol Diheptanoate, Potassium Cetyl Phosphate, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Glycerin, PEG-12 Glyceryl Dimyristate, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Dimethicone, Glyceryl Ascorbate, Tetrahexyldecyl Ascorbate, Retinol RETINOL – główna forma witaminy A w czystej postaci, stosowana w kosmetykach, która użyta w odpowiednim stężeniu i formule ulega w komórkach skóry przekształceniu do kwasu retinowego, wykazując wysoce efektywne działanie bez powodowania intensywnego podrażnienia skóry, charakterystycznego dla retinoidów na receptę.

Podstawowe efekty działania retinolu: poprawa struktury i spoistości naskórka, cofanie objawów fotostarzenia skóry, wygładzenie zmarszczek, poprawa owalu twarzy, ogólne pogrubienie i renowacja skóry, regulacja produkcji łoju i redukcja zmian trądzikowych,w tym blizn potrądzikowych, zwężanie porów skóry.
, Ceramide NP, Ceramide NS, Ceramide AP, Ceramide EOP, Ceramide EOS, Cholesterol CHOLESTEROL - lipid z grupy steroidów, jest składnikiem, który naturalnie występuje w cemencie międzykomórkowym rogowej warstwy naskórka oraz w sebum. Pozyskuje się go z lanoliny. Nie ma zdolności rozpuszczania w wodzie. Wpływa na konsystencję preparatów kosmetycznych (zwiększa ich lepkość). Jest emolientem. Na powierzchni naskórka tworzy ochronny film, który zapobiega utracie (wyparowywaniu) wilgoci. Cholesterol posiada właściwości kondycjonujące (wygładzające i zmiękczające) dlatego jest cennym składnikiem szamponów, odżywek i masek do włosów. Nadaje im połysk, przywraca naturalny blask i gładkość. Cholesterol natłuszcza i zmiękcza naskórek, dlatego stosowany jest w maściach dla osób cierpiących na łuszczycę i atopowe zapalenie skóry (AZS). Wykorzystywany jest także jako emulgator W/O, który umożliwia powstanie emulsji (stąd jego obecność w recepturach kremów, balsamów i mleczek). Niestety ze względu na jego komedogenność może powodować zatykanie ujść gruczołów łojowych, a tym samym powstawanie zaskórników. Składnik ten łatwo penetruje warstwę rogową naskórka, a także zwiększa przenikanie innych substancji aktywnych zawartych w kosmetykach. Cholesterol uzupełnia brakujące elementy lipidowe cementu międzykomórkowego. Doskonale sprawdza się w formułach preparatów stosowanych do pielęgnacji skóry podrażnionej po peelingach, kuracjach retinoidami lub zabiegach z zakresu medycyny estetycznej (np. laseroterapii). , Caprooyl Phytosphingosine, Caprooyl Sphingosine, Squalane, Punica Granatum Fruit Extract, Pongamia Glabra Seed Oil, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract, Tocopheryl Acetate, Carnosine, Panthenol, Sodium PCA, Butylene Glycol, Sodium Citrate, Ceteareth-25, Polysorbate 20, Ethylhexyl Stearate, Sodium Hydroxide, Trideceth-6, Propyl Gallate, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Sodium Polyacrylate, Behenic Acid, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Chlorphenesin. Krem pod oczy: Water (Aqua), Neopentyl Glycol Diheptanoate (emollient), Cetyl Alcohol (texture enhancer), Butylene Glycol (hydration), Glycerin (skin-replenishing), Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate (texture enhancers), Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer (texture enhancer), Ascorbyl Glucoside (vitamin C/antioxidant), Potassium Cetyl Phosphate (emulsifier), Sodium Ascorbyl Phosphate (vitamin C/antioxidant), Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2 (emollient), Polyglyceryl-10 Dioleate (emollient emulsifier), Tetrahexyldecyl Ascorbate (vitamin C/antioxidant), Ceramide NS, Ceramide EOP, Ceramide AP, Ceramide EOS, Ceramide NP (skin-replenishing ingredients), Palmitoyl Tripeptide-5, Acetyl Tetrapeptide-5  (skin-restoring ingredients), Sodium Hyaluronate (hydration), Caprooyl Phytosphingosine, Caprooyl Sphingosine, Cholesterol CHOLESTEROL - lipid z grupy steroidów, jest składnikiem, który naturalnie występuje w cemencie międzykomórkowym rogowej warstwy naskórka oraz w sebum. Pozyskuje się go z lanoliny. Nie ma zdolności rozpuszczania w wodzie. Wpływa na konsystencję preparatów kosmetycznych (zwiększa ich lepkość). Jest emolientem. Na powierzchni naskórka tworzy ochronny film, który zapobiega utracie (wyparowywaniu) wilgoci. Cholesterol posiada właściwości kondycjonujące (wygładzające i zmiękczające) dlatego jest cennym składnikiem szamponów, odżywek i masek do włosów. Nadaje im połysk, przywraca naturalny blask i gładkość. Cholesterol natłuszcza i zmiękcza naskórek, dlatego stosowany jest w maściach dla osób cierpiących na łuszczycę i atopowe zapalenie skóry (AZS). Wykorzystywany jest także jako emulgator W/O, który umożliwia powstanie emulsji (stąd jego obecność w recepturach kremów, balsamów i mleczek). Niestety ze względu na jego komedogenność może powodować zatykanie ujść gruczołów łojowych, a tym samym powstawanie zaskórników. Składnik ten łatwo penetruje warstwę rogową naskórka, a także zwiększa przenikanie innych substancji aktywnych zawartych w kosmetykach. Cholesterol uzupełnia brakujące elementy lipidowe cementu międzykomórkowego. Doskonale sprawdza się w formułach preparatów stosowanych do pielęgnacji skóry podrażnionej po peelingach, kuracjach retinoidami lub zabiegach z zakresu medycyny estetycznej (np. laseroterapii).  (skin-replenishing ingredients), Squalane (olive-derived emollient), Retinol RETINOL – główna forma witaminy A w czystej postaci, stosowana w kosmetykach, która użyta w odpowiednim stężeniu i formule ulega w komórkach skóry przekształceniu do kwasu retinowego, wykazując wysoce efektywne działanie bez powodowania intensywnego podrażnienia skóry, charakterystycznego dla retinoidów na receptę.

Podstawowe efekty działania retinolu: poprawa struktury i spoistości naskórka, cofanie objawów fotostarzenia skóry, wygładzenie zmarszczek, poprawa owalu twarzy, ogólne pogrubienie i renowacja skóry, regulacja produkcji łoju i redukcja zmian trądzikowych,w tym blizn potrądzikowych, zwężanie porów skóry.
 (skin-restoring), Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract (antioxidant), Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract (skin-soothing), Punica Granatum (Pomegranate) Fruit Extract (antioxidant), Dunaliella Salina (Algae) Extract (hydration/skin-soothing), Pongamia Glabra Seed Oil (non-fragrant antioxidant plant oil), Tocopheryl Acetate (vitamin E/antioxidant), Allantoin, Bisabolol BISABOLOL- substancja czynna zawarta w ekstrakcie z rumianku. Bisabolol stosowany jest w kosmetykach do skóry wrażliwej, alergicznej, naczyniowej. Wykazuje właściwości kojące, łągodzące podrażnienia i zaczerwienienia skóry, niweluje oznaki alergii, łagodzi podrażnienia wywołane stosowaniem detergentów, bądź innych środków drażniących i toksycznych. Wspomaga penetrację substancji aktywnych zawartych w kosmetyku , a ponadto wykazuje działanie antybakteryjne i przeciwzapalne.  (skin-soothing agents), Carnosine (skin-restoring), Panthenol (hydration), Sodium PCA (skin-replenishing), Pullulan (film-forming agent), Glyceryl Ascorbate (vitamin C/antioxidant), Behenic Acid (fatty acid slip agent), Dimethicone (hydration/texture enhancer), Sodium Citrate (chelating agent), Sodium Polyacrylate (film-forming agent), Caprylyl Glycol (emollient), Ethylhexyl Stearate, Ceteareth-25 (texture enhancers), Sodium Hydroxide (pH adjuster), Trideceth-6 (emulsifier), Propyl Gallate (antioxidant), Polysorbate 20 (emulsifier), Disodium EDTA (chelating agent), Mica (coloring agent/pigment), Phenoxyethanol, Chlorphenesin, Sodium Benzoate (preservatives).

Potrzebujesz pomocy lub konsultacji w doborze produktu?

 

Dostępne produkty z tej samej serii

Produkty powiązane

Komentarze użytkowników

Twój nick:
Zaloguj się by dodać komentarz
Ocena produktu ocena ocena ocena ocena ocena
 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+