zamknij
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni
  • Do każdego zamówienia próbki gratis

PAULAS CHOICE Defense Antioxidant Pore Purifier Travel + Defense Hydrating Gel-to-Cream Cleanser + Defense Nightly Reconditioning Moisturizer + Defense Essential Glow Moisturizer Broad Spectrum SPF 30 Travel ZESTAW Antyoksydacyjna pielęgnacja dla skóry szarej i zmęczonej. Wersja podróżna. 5 ml + 30 ml + 15 ml + 15 ml

Paulas Choice Defense Antioxidant Pore Purifier Travel + Defense Hydrating Gel-to-Cream Cleanser + Defense Nightly Reconditioning Moisturizer + Defense Essential Glow Moisturizer Broad Spectrum SPF 30 Travel

ZESTAW Antyoksydacyjna pielęgnacja dla skóry szarej i zmęczonej. Wersja podróżna.

5 ml + 30 ml + 15 ml + 15 ml

ocena ocena ocena ocena ocena 0,00
Waszych opinii: 0 zobacz | Dodaj własną

Cena: 123.70

Dostępność: Wysyłamy w 7-14 dni roboczych

Czas i koszty dostawy Darmowa dostawa Kurier GLS, Poczta,
już od 100 zł wartości zamówienia


do 100 zł
- Poczta Priorytet 9.99 zł
- Kurier GLS 9.99 zł
Przy przesyłce za pobraniem - dopłata 1.99 zł

Zamówienie bez formularzy

Jeśli nie masz czasu na wypełnianie formularzy, zadzwoń do nas na numer 34 343 56 62
lub podaj poniżej swój numer telefonu i określ preferowaną porę kontaktu.
Skontaktujemy się z Tobą w celu przyjęcia zamówienia.
 
Twój numer telefonu:
 
Preferowana pora kontaktu:
 
 
 

 

Ten fantastyczny zestaw z produktami z najnowszej linii Defense zawiera:

 

Paulas Choice Defense Hydrating Gel-to-Cream Cleanser Trialsize, 30 ml.

Jedwabisty JEDWAB - to naturalna proteina, która zawiera elastyczne białko fibroinę oraz seryscynę o właściwościach intensywnie nawilżających. Historia jedwabiu sięga 6000 tysięcy lat przed naszą erą do Indii, natomiast pierwszy raz włókno jedwabiu wykorzystali Chińczycy 4000 lat temu. Włókno jedwabiu produkowane jest przez larwy motyli jedwabników. Swoją strukturą przypomina proteiny występujące we włosach i skórze. Kosmetyk z jedwabiem silnie przywiera do powierzchni na którą jest aplikowany, gdyż posiada ładunek elektrostatyczny przeciwny do tego obecnego we włosach i skórze. Jedwab skutecznie wiąże i zatrzymuje duże ilości wody, dzięki temu ogranicza TEWL (transepidermalną ucieczkę wody). Obecność fibroiny sprawia, że jedwab tworzy na powierzchni skóry ochronną warstwę, która zapobiega negatywnemu wpływowi czynników środowiskowych. Kosmetyki z zawartością jedwabiu sprawiają, że skóra staje się idealnie wygładzona i miękka, a wszelkie nierówności skorygowane. W produkcji wykorzystuje się najczęściej mleczko jedwabne i puder jedwabny. To pierwsze jest cennym składnikiem szamponów, odżywek i masek do włosów, ze względu na właściwości regenerujące i uelastyczniające. Puder jedwabny wykorzystywany jest głównie w produktach do make up'u (fluidy, maskary, cienie do powiek, pudry). Nadaje im jedwabistą konsystencję oraz pochłania nadmiar sebum. Dzięki zdolności odbijania promieni świetlnych skóra uzyskuje delikatny blask, a zmarszczki stają się niewidoczne. Jedwab oprócz szerokiego zastosowania w kremach, maseczkach, balsamach i mleczkach dodawany jest także do produktów do paznokci - odżywek i lakierów. Stosowany jest również w popularnej technice fiberglass (rekonstrukcja płytki). żel oczyszczający dla skóry zmęczonej i poszarzałej

Delikatny żel oczyszczający pomoże Ci pozbyć się resztek makijażu oraz zanieczyszczeń, które gromadzą się na Twojej skórze w ciągu dnia.

Jego delikatna, nawilżająca formuła regeneruje skórę, już na etapie jej oczyszczania. Optymalny poziom nawilżenia daje efekt wypełnienia i wygładzenia zmarszczek. Zastosowanie produktu, czyni Twoją skórę czystą, miękką i jedwabi JEDWAB - to naturalna proteina, która zawiera elastyczne białko fibroinę oraz seryscynę o właściwościach intensywnie nawilżających. Historia jedwabiu sięga 6000 tysięcy lat przed naszą erą do Indii, natomiast pierwszy raz włókno jedwabiu wykorzystali Chińczycy 4000 lat temu. Włókno jedwabiu produkowane jest przez larwy motyli jedwabników. Swoją strukturą przypomina proteiny występujące we włosach i skórze. Kosmetyk z jedwabiem silnie przywiera do powierzchni na którą jest aplikowany, gdyż posiada ładunek elektrostatyczny przeciwny do tego obecnego we włosach i skórze. Jedwab skutecznie wiąże i zatrzymuje duże ilości wody, dzięki temu ogranicza TEWL (transepidermalną ucieczkę wody). Obecność fibroiny sprawia, że jedwab tworzy na powierzchni skóry ochronną warstwę, która zapobiega negatywnemu wpływowi czynników środowiskowych. Kosmetyki z zawartością jedwabiu sprawiają, że skóra staje się idealnie wygładzona i miękka, a wszelkie nierówności skorygowane. W produkcji wykorzystuje się najczęściej mleczko jedwabne i puder jedwabny. To pierwsze jest cennym składnikiem szamponów, odżywek i masek do włosów, ze względu na właściwości regenerujące i uelastyczniające. Puder jedwabny wykorzystywany jest głównie w produktach do make up'u (fluidy, maskary, cienie do powiek, pudry). Nadaje im jedwabistą konsystencję oraz pochłania nadmiar sebum. Dzięki zdolności odbijania promieni świetlnych skóra uzyskuje delikatny blask, a zmarszczki stają się niewidoczne. Jedwab oprócz szerokiego zastosowania w kremach, maseczkach, balsamach i mleczkach dodawany jest także do produktów do paznokci - odżywek i lakierów. Stosowany jest również w popularnej technice fiberglass (rekonstrukcja płytki). ście gładką.

Żel z wysoką skutecznością opóźnia procesy starzenia. Kwas mlekowy KWAS MLEKOWY – Kwas mlekowy-jeden metabolitów skóry i tkanki mięśniowej. Kwas mlekowy należy do kwasów AHA i jest stosowany w kosmetologii jako substancja złuszczająca. Jest to związek nietoksyczny, całkowicie bezpieczny, metabolizowany do kwasu pirogronowego. Występuje naturalnie w organizmie ludzkim i jest składnikiem NMF NMF – naturalny czynnik nawilżający stanowi 15 – 20% całkowitej masy warstwy rogowej naskórka. Składa się z aminokwasów, kwasu piroglutaminowego, mleczanu, moczniku oraz sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforanu, chlorków, a także amoniaku. Zapewnia wysokie oraz długotrwałe nawilżenie, a także mechaniczną ochronne skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada za zdolność do wiązania się wody oraz wpływa na elastyczność warstwy rogowej. (naturalny czynnik nawilżający skórę). Kwas ten oprócz działania peelingującego, wykazuje właściwości nawilżające, normalizujące proces rogowacenia, przeciwzapalne, wygładzające skórę i poprawiające jej strukturę. Jest stosowany również w przypadku cer starzejących się, wrażliwych i odwodnionych. Stymuluje procesy ochronne skóry i wspomaga regenerację komórek. Kwas mlekowy dba o jędrność skóry. Ponadto działa antybakteryjnie nie naruszając naturalnej mikroflory naskórka. W odpowiednim stężeniu kwas mlekowy wspomaga usuwanie przebarwień. Jest stosowany również w przypadku łysienia, pobudzając cebulki włosów. , zawarty w składzie produktu silnie regeneruje skórę, odmładza, rozjaśnia, a także delikatnie złuszcza warstwę martwego naskórka. Żel, został wzbogacony także w ekstrakt z korzenia lukrecji, który łagodzi skórę, koi podrażnienia oraz niweluje rumień, odpowiadając idealnie na potrzeby skóry wrażliwej i naczyniowej. Aloes Aloes- roślina uprawiana w celach ozdobnych, leczniczych i kosmetycznych. Skutecznie regeneruje , nawilża, ujędrnia i łagodzi podrażnienia. Roślina ta zawiera liczne substancje biologicznie czynne, korzystnie wpływające na kondycję skóry i całego organizmu. Są to między innymi witaminy (C, E, B), sole mineralne (głównie wapnia, fosforu, sodu, magnezu, żelaza i cynku Związek mineralny, naturalny koenzym, silny antyutleniacz. Pomaga utrzymać zdrowie skóry, działa kojąco i regenerująco, przyspiesza gojenie się ran, leczy owrzodzenia, działa przeciwzapalnie. Skuteczny w walce z trądzikiem i łupieżem. Składnik szamponów przeciwłupieżowych i przeciwłojotokowych. Cynk wpływa na regulację hormonalną organizmu, zapobiega łysieniu typu męskiego i leczy problem nadmiernego owłosienia u kobiet, ), a także kwasy organiczne, białka, enzymy, garbniki oraz niewielkie ilości olejku eterycznego. Aloes posiada działanie zmiękczające, regenerujące, przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze , przeciwrobacze i miejscowo znieczulające. Ponadto zwiększa odporność organizmu, reguluje przemianę materii, wspomaga gojenie się ran i leczy stany zapalne. , gliceryna GLICERYNA - to substancja szeroko wykorzystywana w kosmetyce ze względu na swoje cenne właściwości nawilżające i higroskopijne (wiążące wodę). Ma gęstą konsystencję i słodkawy smak, jest bezbarwna. Chroni skórę przed negatywnym wpływem czynników zewnętrznych tworząc na niej delikatny film, łagodzi i koi wszelkie podrażnienia i zaczerwienienia. Zapewnia skórze gładkość, jędrność i elastyczność oraz przyspiesza proces jej regeneracji. Ma zdolność penetracji w głąb skóry, dzięki czemu zapobiega nadmiernej przeznaskórkowej ucieczce wody (TEWL). Koryguje zmarszczki sprawiając, że cera staje się napięta. Gliceryna stosowana jest w produkcji wielu kosmetyków, gdyż zapobiega ich wysychaniu. Dodawana jest do kremów do twarzy, rąk i stóp, balsamów do ciała, pomadek ochronnych, szminek oraz żeli pod prysznic. Świetnie sprawdza się w pielęgnacji włosów, przywraca im blask oraz gładkość, dlatego jest cennym składnikiem szamponów, odżywek i masek. Stosowana jest także w produktach do cery suchej, atopowej i wrażliwej. Gliceryna jest również doskonałym środkiem na zrogowaciałą i spierzchniętą skórę kolan i łokci. oraz betaina BETAINA - roślinny aminokwas otrzymywany z buraków cukrowych. Posiada silne właściwości nawilżające oraz zmniejszające TEWL (przeznaskórkową ucieczkę wody). Łagodzi i koi wszelkie zaczerwienienia i podrażnienia skóry. Betaina poprawia elastyczność cery, działa przeciwzmarszczkowo i przeciwstarzeniowo. Zapobiega elektryzowaniu się włosów, ułatwia ich rozczesywanie, wzmacnia je, zapewnia im jedwabisto JEDWAB - to naturalna proteina, która zawiera elastyczne białko fibroinę oraz seryscynę o właściwościach intensywnie nawilżających. Historia jedwabiu sięga 6000 tysięcy lat przed naszą erą do Indii, natomiast pierwszy raz włókno jedwabiu wykorzystali Chińczycy 4000 lat temu. Włókno jedwabiu produkowane jest przez larwy motyli jedwabników. Swoją strukturą przypomina proteiny występujące we włosach i skórze. Kosmetyk z jedwabiem silnie przywiera do powierzchni na którą jest aplikowany, gdyż posiada ładunek elektrostatyczny przeciwny do tego obecnego we włosach i skórze. Jedwab skutecznie wiąże i zatrzymuje duże ilości wody, dzięki temu ogranicza TEWL (transepidermalną ucieczkę wody). Obecność fibroiny sprawia, że jedwab tworzy na powierzchni skóry ochronną warstwę, która zapobiega negatywnemu wpływowi czynników środowiskowych. Kosmetyki z zawartością jedwabiu sprawiają, że skóra staje się idealnie wygładzona i miękka, a wszelkie nierówności skorygowane. W produkcji wykorzystuje się najczęściej mleczko jedwabne i puder jedwabny. To pierwsze jest cennym składnikiem szamponów, odżywek i masek do włosów, ze względu na właściwości regenerujące i uelastyczniające. Puder jedwabny wykorzystywany jest głównie w produktach do make up'u (fluidy, maskary, cienie do powiek, pudry). Nadaje im jedwabistą konsystencję oraz pochłania nadmiar sebum. Dzięki zdolności odbijania promieni świetlnych skóra uzyskuje delikatny blask, a zmarszczki stają się niewidoczne. Jedwab oprócz szerokiego zastosowania w kremach, maseczkach, balsamach i mleczkach dodawany jest także do produktów do paznokci - odżywek i lakierów. Stosowany jest również w popularnej technice fiberglass (rekonstrukcja płytki). ść i gładkość, a także zwiększa ich objętość. Swoje zastosowanie betaina znajduje przede wszystkim w odżywkach, maskach i szamponach do włosów, żelach pod prysznic, płynach micelarnych, kremach, mleczkach i tonikach do twarzy, a także w balsamach do ciała i po goleniu. Stosowana jest także w pastach do zębów. wspomagają nawilżające i regenerujące właściwości żelu.

W przeciwieństwie do innych, agresywnych produktów oczyszczających, żel oczyszczający Paula's Choice nie narusza bariery hydrolipidowej skóry. Wręcz przeciwnie - regeneruje ją i ogranicza utratę wody.

Dla kogo?

Skóra sucha, wrażliwa i naczyniowa.

Jak stosować?

Nanieść optymalną ilość produktu na twarz, masować skórę, po czym zmyć dużą ilością wody.

 

Paulas Choice Defense Essential Glow Moisturizer Broad Spectrum SPF 30 Trialsize, 15 ml.

Dodający blasku krem z ochroną spf 30. Minimalizuje skutki wpływu zanieczyszczenia miejskiego

12 synergicznych składników, pochodzących prosto z natury, pozwala nawilżyć, uspokoić oraz skutecznie ochronić skórę przed niesprzyjającymi czynnikami środowiska. Krem powstał specjalnie z myślą o potrzebach skóry kobiety współczesnej - mającej stały kontakt z zanieczyszczonym powietrzem oraz narażonej na wzmożone promieniowanie, pochodzące ze smartfonów i komputerów. Resweratrol RESWERATROL- naturalny związek roślinny, zaliczany do flawonoidów oraz fitoestrogenów. Występuje w skórce owoców i ich przetworach, głównie w czerwonym winie. Posiada unikalne właściwości biologiczne. Resweratrol działa przeciwzapalnie, przeciwnowotworowo, zapobiega chorobom układu krążenia, pomaga zwalczać wolne rodniki WOLNE RODNIKI – to reaktywne cząsteczki tlenu. Powstają w wyniku reakcji oksydacyjnych (utleniania) w organizmie człowieka. Jest to zjawisko naturalne i potrzebne, jednak przy nadmiernym nasileniu prowadzi do procesów degeneracyjnych organizmu, powodując groźne choroby. Są to cząsteczki rakotwórcze. Uszkadzają błonę komórkową, niszczą cząsteczki DNA, są główną przyczyną objawów starzenia się. , hamuje proces starzenia. Wpływa rówież korzystnie na komórki nerwowe. Syntetyzowany jest w roślinach wskutek uszkodzenia mechanicznego tkanek, niedoboru wody, oddziaływania promieni UV, czy tez w odpowiedzi na infekcje. , niacynamid i witamina E WITAMINA E – tokoferol. Ze względu na zdolność neutralizowania wolnych rodników witamina E chroni przed utlenianiem i zniszczeniem lipidów naskórka. Najskuteczniej działa w duecie z witaminą C. Witamina E to tzw.\"witamina młodości\". Jest cennym \"zmiataczem\" wolnych rodników. Witamina E chroni komórki skóry , dba o jej piękny wygląd i koloryt. Pomaga w leczeniu chorób skóry, przyspiesza gojenie ran. , to tylko część składników, wchodzących w skład bomby antyoksydacyjnej, opracowanej na potrzeby kremu! Naturalne olejki, regenerują płaszcz hydrolipidowy skóry, dzięki czemu zabezpieczają przed nadmierną utratą wody oraz stanowią barierę przed wnikaniem drobnoustrojów. Zawarta witamina C WITAMINA C – kwas L-askorbinowy. Kwas askorbinowy występuje w dwóch formach określanych literami L i D. Tylko forma lewoskrętna - L - kwasu askorbinowego wykazuje 100% biologicznej aktywności witaminowej i może być przyswajana przez organizm i wykorzystywana przez skórę.

Jest jednym z najlepiej przebadanych składników kosmetycznych. Jest ona doceniana za dwa główne kierunki działania: silny i efektywny antyoksydant zwalczający wolne rodniki WOLNE RODNIKI – to reaktywne cząsteczki tlenu. Powstają w wyniku reakcji oksydacyjnych (utleniania) w organizmie człowieka. Jest to zjawisko naturalne i potrzebne, jednak przy nadmiernym nasileniu prowadzi do procesów degeneracyjnych organizmu, powodując groźne choroby. Są to cząsteczki rakotwórcze. Uszkadzają błonę komórkową, niszczą cząsteczki DNA, są główną przyczyną objawów starzenia się. i wspomagający ochronę przeciwsłoneczną oraz składnik stymulujący syntezę kolagenu.

Poza tym witamina C jest doceniana w pielęgnacji cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym, jako składnik przeciwzapalny, poprawiający gojenie oraz substancja rozjaśniająca przebarwienia
, znana ze swoich wyjątkowych właściwości rozjaśniających i odmładzających, jest także jednym z najskuteczniejszych antyoksydantów. Redukując ilość wolnych rodników, skutecznie spowalnia procesy starzenia, pomagając zachować Ci piękno i młodość na długie lata!

Zawartość wysokiego filtra, chroni skórę przed promieniowaniem słonecznym, aż w 97%, co w połączeniu z silnym działaniem antyrodnikowym, pozwala zredukować procesy starzenia do absolutnego minimum!

Dla kogo?

Dla wszystkich typów skóry.

Jak stosować?

Aplikować rano na oczyszczoną, stonizowaną skórę twarzy.

 

Paulas Choice Defense Nightly Reconditioning Moisturizer Trialsize, 15 ml.

Krem na noc wzmacniający blask i oczyszczający skórę z miejskich zanieczyszczeń

8 synergicznych składników, pochodzących prosto z natury, pozwala nawilżyć, uspokoić oraz skutecznie ochronić skórę przed niesprzyjającymi czynnikami środowiska. Krem powstał specjalnie z myślą o potrzebach skóry kobiety współczesnej - mającej stały kontakt z zanieczyszczonym powietrzem oraz narażonej na wzmożone promieniowanie, pochodzące ze smartfonówi komputerów. Siemię lniane, dzikie czereśnie oraz rukola, to tylko część składników, wchodzących w skład bomby antyoksydacyjnej, opracowanej na potrzeby kremu! Naturalne olejki, regenerują płaszcz hydrolipidowy skóry, dzięki czemu zabezpieczają przed nadmierną utratą wody oraz stanowią barierę przed wnikaniem drobnoustrojów. Naturalne składniki zmiękczają skórę, czyniąc ją jedwabi JEDWAB - to naturalna proteina, która zawiera elastyczne białko fibroinę oraz seryscynę o właściwościach intensywnie nawilżających. Historia jedwabiu sięga 6000 tysięcy lat przed naszą erą do Indii, natomiast pierwszy raz włókno jedwabiu wykorzystali Chińczycy 4000 lat temu. Włókno jedwabiu produkowane jest przez larwy motyli jedwabników. Swoją strukturą przypomina proteiny występujące we włosach i skórze. Kosmetyk z jedwabiem silnie przywiera do powierzchni na którą jest aplikowany, gdyż posiada ładunek elektrostatyczny przeciwny do tego obecnego we włosach i skórze. Jedwab skutecznie wiąże i zatrzymuje duże ilości wody, dzięki temu ogranicza TEWL (transepidermalną ucieczkę wody). Obecność fibroiny sprawia, że jedwab tworzy na powierzchni skóry ochronną warstwę, która zapobiega negatywnemu wpływowi czynników środowiskowych. Kosmetyki z zawartością jedwabiu sprawiają, że skóra staje się idealnie wygładzona i miękka, a wszelkie nierówności skorygowane. W produkcji wykorzystuje się najczęściej mleczko jedwabne i puder jedwabny. To pierwsze jest cennym składnikiem szamponów, odżywek i masek do włosów, ze względu na właściwości regenerujące i uelastyczniające. Puder jedwabny wykorzystywany jest głównie w produktach do make up'u (fluidy, maskary, cienie do powiek, pudry). Nadaje im jedwabistą konsystencję oraz pochłania nadmiar sebum. Dzięki zdolności odbijania promieni świetlnych skóra uzyskuje delikatny blask, a zmarszczki stają się niewidoczne. Jedwab oprócz szerokiego zastosowania w kremach, maseczkach, balsamach i mleczkach dodawany jest także do produktów do paznokci - odżywek i lakierów. Stosowany jest również w popularnej technice fiberglass (rekonstrukcja płytki). ście gładką i miłą w dotyku.

Dla kogo?

Dla wszystkich typów skóry.

Jak stosować?

Aplikować wieczorem na oczyszczoną i stonizowaną skórę.

 

 Paulas Choice Defense Antioxidant Pore Purifier Trialsize, 5 ml.

Preparat oczyszczający pory z kwasem salicylowym i antyoksydantami

 Preparat działa wielopoziomowo, pomagając rozwiązać, nie jeden, a wiele problemów Twojej skóry!

Zawarty kwas salicylowy KWAS SALICYLOWY - kwas rozpuszczalny w tłuszczach, dzięki czemu kwas salicylowy oprócz właściwości złuszczających, ma także zdolność przenikania przez warstwę łojową i wnikania w głąb skóry. Dociera w głąb mieszków włosowych, co ma duże znaczenie w leczeniu trądziku. Przyczynia się do odblokowania porów, zapobiega tworzeniu się wyprysków oraz pomaga oczyścić skórę z zaskórników. Preparaty z kwasem BHA polecane są dla skóry skłonnej do zanieczyszczonych porów i trądziku. Kwas salicylowy działa łagodniej (brak takich reakcji jak pieczenie, szczypanie i nadmiernego złuszczania się skóry) niż kwasy AHA KWASY AHA – kwasy alfa-hydroksylowe, zwane AHA lub owocowymi, to grupa kwasów organicznych występujących w przyrodzie – w owocach, warzywach, trzcinie cukrowej. W recepturach kosmetyków, najczęściej stosowane są: kwas glikolowy i kwas mlekowy. Jest to spowodowane faktem, iż cząsteczki tych kwasów są niewielkie, przez co są łatwo absorbowane przez skórę. Działanie kwasów owocowych polega na delikatnej eksfoliacji naskórka (peelingu), efektem czego jest rozświetlona, zdrowo wyglądająca skóra. Udowodniono również, że kwasy AHA powodują zwiększenie kolagenu i elastyny w skórze. Poprawiają one zatem jej elastyczność oraz pomagają skorygować drobne zmarszczki. Mają również silne działanie nawilżające, rozjaśniające przebarwienia, normalizujące pracę gruczołów łojowych. Kwasów nie należy stosować latem, gdyż skóra pozbawiona warstwy rogowej, staje się szczególnie wrazliwa na wpływ promieni słonecznych. . Może być też stosowany przy cerze suchej z zanieczyszczonymi porami. delikatnie złuszcza naskórek, a wraz z nim, usuwa zanieczyszczenia, martwe komórki oraz przebarwienia, znajdujące się na Twojej skórze. Złuszczanie naskórka, stymuluje komórki do naturalnej regeneracji i odnowy. Preparat został wzbogacony także w kwas

azelainowy, który odczopowuje ujścia gruczołów łojowych. Tym samym, zapobiega namnażaniu bakterii, odpowiedzialnych za powstawanie trądziku. Kwas azelainowy KWAS AZELAINOWY- naturalnie występujący, organiczny kwas dikarboksylowy. Kwas azelainowy w kosmetyce ma działanie głównie przeciwtrądzikowe i rozjaśniające. To skuteczna substancja keratolityczna, złuszczająca obumarły naskórek, likwidująca przebarwienia, a także pomocna w leczeniu trądziku, zarówno pospolitego jak i różowatego. Kwas azelainowy wykazuje działanie przeciwbakteryje (hamuje rozwój bakteri odpowiedzialnych za powstawanie trądziku), przeciwzapalne, hamuje rozkład łoju i lipidów, co zapobiega powstawaniu drażniących związków chemicznych, zaostrzających zmiany trądzikowe. Kwas ten likwiduje zaskórniki oraz zapobiega ich powstawaniu.Świetnie odmładza i regeneruje, poprawia koloryt skóry, matuje ją i wygładza. Nie powoduje podrażnień. ma wyjątkowo łagodne działanie i jest zalecany nawet dla skór wrażliwych i naczyniowych. Zawarta witamina C WITAMINA C – kwas L-askorbinowy. Kwas askorbinowy występuje w dwóch formach określanych literami L i D. Tylko forma lewoskrętna - L - kwasu askorbinowego wykazuje 100% biologicznej aktywności witaminowej i może być przyswajana przez organizm i wykorzystywana przez skórę.

Jest jednym z najlepiej przebadanych składników kosmetycznych. Jest ona doceniana za dwa główne kierunki działania: silny i efektywny antyoksydant zwalczający wolne rodniki WOLNE RODNIKI – to reaktywne cząsteczki tlenu. Powstają w wyniku reakcji oksydacyjnych (utleniania) w organizmie człowieka. Jest to zjawisko naturalne i potrzebne, jednak przy nadmiernym nasileniu prowadzi do procesów degeneracyjnych organizmu, powodując groźne choroby. Są to cząsteczki rakotwórcze. Uszkadzają błonę komórkową, niszczą cząsteczki DNA, są główną przyczyną objawów starzenia się. i wspomagający ochronę przeciwsłoneczną oraz składnik stymulujący syntezę kolagenu.

Poza tym witamina C jest doceniana w pielęgnacji cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym, jako składnik przeciwzapalny, poprawiający gojenie oraz substancja rozjaśniająca przebarwienia
, znana ze swoich wyjątkowych właściwości rozjaśniających i odmładzających
, jest także jednym z najskuteczniejszych antyoksydantów. Lekka konsystencja nie obciąża skóry - szybko się wchłania, pozostawiając uczucie przyjemnego oczyszczenia i odświeżenia.

Dla kogo?

Cera tłusta i mieszana.

Jak stosować?

Preparat należy nakładać rano i wieczorem. Możliwe jest stosowanie pod makijaż. W przypadku aplikacji na dzień, konieczne jest zastosowanie kremu z filtrem, minimum SPF30.

Pełen skład:

Potrzebujesz pomocy lub konsultacji w doborze produktu?

 

Dostępne produkty z tej samej serii

Komentarze użytkowników

Twój nick:
Zaloguj się by dodać komentarz
Ocena produktu ocena ocena ocena ocena ocena
 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+