zamknij
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni
  • Do każdego zamówienia próbki gratis

PAULAS CHOICE Resist Advanced Replenishing Toner Skin Remodeling Complex Tonik wygładzający do skóry dojrzałej 118 ml

Paulas Choice Resist Advanced Replenishing Toner Skin Remodeling Complex

Tonik wygładzający do skóry dojrzałej

118 ml

Substancje aktywne:
Kwas ferulowy, Kwercentyna, Fosfolipidy FOSFOLIPIDY - (inna nazwa lecytyny, złożone tłuszcze, fosfatydyny) podstawowy składnik błon komórkowych. Są naturalnymi środkami natłuszczającymi i emulgatorami. Znalazły szerokie zastosowanie w kosmetologii ze względu na możliwości tworzenia liposomów (mikroskopijnych kuleczek zawierających wewnątrz składniki aktywne). Posiadają zdolność skutecznego zmiękczania naskórka, ułatwiają penetrację towarzyszących składników aktywnych wgłąb skóry, oraz wbudowują się w spoiwo międzykomórkowe uzupełniając ubytki. Fosfolipidy wykazują zdolność wiązania wody, dzięki czemu zatrzymują wilgoć w skórze. Tworzą na jej powierzchni ochronny film. Fosfolipidy wpływają na prawidłową regulację procesów metabolicznych, a także różnicowania, namnażania i regeneracji komórek. Zawierają wielonienasycone kwasy tłuszczowe, mają zdolność do emulgowania tłuszczów i wspomagają ich trawienie, a także wchłanianie witamin A, D, K, E. Szerokie zastosowanie znalazły jako składniki aktywne preparatów dla skór odwodnionych, suchych, dojrzałych oraz wrażliwych. , Witamina C WITAMINA C – kwas L-askorbinowy. Kwas askorbinowy występuje w dwóch formach określanych literami L i D. Tylko forma lewoskrętna - L - kwasu askorbinowego wykazuje 100% biologicznej aktywności witaminowej i może być przyswajana przez organizm i wykorzystywana przez skórę.

Jest jednym z najlepiej przebadanych składników kosmetycznych. Jest ona doceniana za dwa główne kierunki działania: silny i efektywny antyoksydant zwalczający wolne rodniki WOLNE RODNIKI – to reaktywne cząsteczki tlenu. Powstają w wyniku reakcji oksydacyjnych (utleniania) w organizmie człowieka. Jest to zjawisko naturalne i potrzebne, jednak przy nadmiernym nasileniu prowadzi do procesów degeneracyjnych organizmu, powodując groźne choroby. Są to cząsteczki rakotwórcze. Uszkadzają błonę komórkową, niszczą cząsteczki DNA, są główną przyczyną objawów starzenia się. i wspomagający ochronę przeciwsłoneczną oraz składnik stymulujący syntezę kolagenu.

Poza tym witamina C jest doceniana w pielęgnacji cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym, jako składnik przeciwzapalny, poprawiający gojenie oraz substancja rozjaśniająca przebarwienia
, Witamina E WITAMINA E – tokoferol. Ze względu na zdolność neutralizowania wolnych rodników witamina E chroni przed utlenianiem i zniszczeniem lipidów naskórka. Najskuteczniej działa w duecie z witaminą C. Witamina E to tzw.\"witamina młodości\". Jest cennym \"zmiataczem\" wolnych rodników. Witamina E chroni komórki skóry , dba o jej piękny wygląd i koloryt. Pomaga w leczeniu chorób skóry, przyspiesza gojenie ran. , Ekstrakt z lukrecji, Ekstrakt z buraka, Ekstrakt z dyni EKSTRAKT Z DYNI - (Cucurbita pepo) Pozyskiwany z pestek popularnej rośliny pochodzącej z Ameryki Północnej i Południowej, obecnie uprawianej na całym świecie. Zawiera cenne minerały i witaminy ( głównie A, E i C ), oraz korzystne kwasy tłuszczowe i fitosterole. Ekstrakt z dyni wykorzystywany jest w produkcji kosmetyków, ze względu na jego świetne działanie nawilżające, odżywcze, odmładzające i natłuszczające. Skutecznie wygładza zmarszczki, regeneruje, koi wrażliwą skórę, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych, oraz działa przeciwalergicznie. Ekstrakt z pestek dyni to skuteczny antyoksydant. , Soja, Genisteina, Kwas hialuronowy KWAS HIALURONOWY- Kwas hialuronowy- związek naturalnie występujący w organizmie człowieka. Tworzy cement wiążący tkanki. Kwas hialuronowy naprawia i wzmacnia komórki skóry. Zawarty w kosmetykach kwas ten skutecznie poprawia wygląd oraz funkcjonowanie skóry, skutecznie nawilża, wygładza, redukuje zmarszczki, poprawia elastyczność skóry, regeneruje ją, a także wzmacnia komórki i łagodzi stany zapalne. Kwas hialuronowy jest bardzo istotnym elementem skóry właściwej, gdzie wzmacnia jej komórki i wspomaga regenerację tkanek. Pomaga utrzymać odpowiedni poziom elastyczności i nawilżenia. Zapobiega niekorzystnym wpływom wolnych rodników. Kwas hialuronowy zatrzymując wodę w skórze, wspomaga gojenie się ran i stanów zapalnych. , Olej z wiesiołka
Pokaż pełen skład >>>

ocena ocena ocena ocena ocena 0,00
Waszych opinii: 0 zobacz | Dodaj własną

Cena: 112.89

Dostępność: dostępny

Czas i koszty dostawy Darmowa dostawa Kurier GLS, Poczta,
już od 100 zł wartości zamówienia


do 100 zł
- Poczta Priorytet 9.99 zł
- Kurier GLS 9.99 zł
Przy przesyłce za pobraniem - dopłata 1.99 zł

Zamówienie bez formularzy

Jeśli nie masz czasu na wypełnianie formularzy, zadzwoń do nas na numer 34 343 56 62
lub podaj poniżej swój numer telefonu i określ preferowaną porę kontaktu.
Skontaktujemy się z Tobą w celu przyjęcia zamówienia.
 
Twój numer telefonu:
 
Preferowana pora kontaktu:
 
 
 

Informacje dodatkowe

 

Opis

Tonik o innowacyjnej formule, ma działanie przeciwstarzeniowe, antyoksydacyjne i wygładzające. Bogata formuła preparatu zapewnia wielokierunkowe działanie, mające na celu poprawę gęstości i elastyczności skóry. Jedwabista JEDWAB - to naturalna proteina, która zawiera elastyczne białko fibroinę oraz seryscynę o właściwościach intensywnie nawilżających. Historia jedwabiu sięga 6000 tysięcy lat przed naszą erą do Indii, natomiast pierwszy raz włókno jedwabiu wykorzystali Chińczycy 4000 lat temu. Włókno jedwabiu produkowane jest przez larwy motyli jedwabników. Swoją strukturą przypomina proteiny występujące we włosach i skórze. Kosmetyk z jedwabiem silnie przywiera do powierzchni na którą jest aplikowany, gdyż posiada ładunek elektrostatyczny przeciwny do tego obecnego we włosach i skórze. Jedwab skutecznie wiąże i zatrzymuje duże ilości wody, dzięki temu ogranicza TEWL (transepidermalną ucieczkę wody). Obecność fibroiny sprawia, że jedwab tworzy na powierzchni skóry ochronną warstwę, która zapobiega negatywnemu wpływowi czynników środowiskowych. Kosmetyki z zawartością jedwabiu sprawiają, że skóra staje się idealnie wygładzona i miękka, a wszelkie nierówności skorygowane. W produkcji wykorzystuje się najczęściej mleczko jedwabne i puder jedwabny. To pierwsze jest cennym składnikiem szamponów, odżywek i masek do włosów, ze względu na właściwości regenerujące i uelastyczniające. Puder jedwabny wykorzystywany jest głównie w produktach do make up'u (fluidy, maskary, cienie do powiek, pudry). Nadaje im jedwabistą konsystencję oraz pochłania nadmiar sebum. Dzięki zdolności odbijania promieni świetlnych skóra uzyskuje delikatny blask, a zmarszczki stają się niewidoczne. Jedwab oprócz szerokiego zastosowania w kremach, maseczkach, balsamach i mleczkach dodawany jest także do produktów do paznokci - odżywek i lakierów. Stosowany jest również w popularnej technice fiberglass (rekonstrukcja płytki). konsystencja toniku daje uczucie komfortu i nawilżenia od pierwszych chwil po zastosowaniu. Kluczowe składniki aktywne:

 

Kwas ferulowy - jest silnym antyoksydantem, działa w synergi z witaminą E i witaminą C
Kwercentyna - łagodzi podrażnienia, niweluje zaczerwienienia skóry, wzmacnia naczynia krwionośne
Fosfolipidy FOSFOLIPIDY - (inna nazwa lecytyny, złożone tłuszcze, fosfatydyny) podstawowy składnik błon komórkowych. Są naturalnymi środkami natłuszczającymi i emulgatorami. Znalazły szerokie zastosowanie w kosmetologii ze względu na możliwości tworzenia liposomów (mikroskopijnych kuleczek zawierających wewnątrz składniki aktywne). Posiadają zdolność skutecznego zmiękczania naskórka, ułatwiają penetrację towarzyszących składników aktywnych wgłąb skóry, oraz wbudowują się w spoiwo międzykomórkowe uzupełniając ubytki. Fosfolipidy wykazują zdolność wiązania wody, dzięki czemu zatrzymują wilgoć w skórze. Tworzą na jej powierzchni ochronny film. Fosfolipidy wpływają na prawidłową regulację procesów metabolicznych, a także różnicowania, namnażania i regeneracji komórek. Zawierają wielonienasycone kwasy tłuszczowe, mają zdolność do emulgowania tłuszczów i wspomagają ich trawienie, a także wchłanianie witamin A, D, K, E. Szerokie zastosowanie znalazły jako składniki aktywne preparatów dla skór odwodnionych, suchych, dojrzałych oraz wrażliwych. - bogate w NNKT NNKT - niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, -6 i -9 stanowią jeden ze składników budulcowych komórek, od których zależy prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Stosowane w kosmetyce przyspieszają regenerację komórek tkanki skórnej. Odbudowują płaszcz lipidowy naskórka, normalizuje jego fizjologiczne właściwości ochronne. Do objawów niedoboru NNKT należą zaburzenia w funkcjonowaniu skóry, w wyniku których wykazuje ona objawy wczesnego starzenia się. NNKT stosowane miejscowo mogą być włączane w strukturę błony komórek warstwy korneocytowej. Normalizując międzykomórkowe warstwy lipidowe i poprawiając funkcjonowanie bariery ochronnej naskórka, przeciwdziałają utracie wody i hamują procesy starzenia skóry. Z tego powodu często określane mianem czynnika regulującego jej gospodarkę wodno-lipidową. Następstwem zaburzeń w funkcjonowaniu skóry związanych z niedoborem NNKT może być również trądzik. Miejscowe ich zastosowanie w znaczący sposób łagodzi jego objawy. , mają działanie odżywcze, nawilżające, przeciwstarzeniowe
Witamina C WITAMINA C – kwas L-askorbinowy. Kwas askorbinowy występuje w dwóch formach określanych literami L i D. Tylko forma lewoskrętna - L - kwasu askorbinowego wykazuje 100% biologicznej aktywności witaminowej i może być przyswajana przez organizm i wykorzystywana przez skórę.

Jest jednym z najlepiej przebadanych składników kosmetycznych. Jest ona doceniana za dwa główne kierunki działania: silny i efektywny antyoksydant zwalczający wolne rodniki WOLNE RODNIKI – to reaktywne cząsteczki tlenu. Powstają w wyniku reakcji oksydacyjnych (utleniania) w organizmie człowieka. Jest to zjawisko naturalne i potrzebne, jednak przy nadmiernym nasileniu prowadzi do procesów degeneracyjnych organizmu, powodując groźne choroby. Są to cząsteczki rakotwórcze. Uszkadzają błonę komórkową, niszczą cząsteczki DNA, są główną przyczyną objawów starzenia się. i wspomagający ochronę przeciwsłoneczną oraz składnik stymulujący syntezę kolagenu.

Poza tym witamina C jest doceniana w pielęgnacji cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym, jako składnik przeciwzapalny, poprawiający gojenie oraz substancja rozjaśniająca przebarwienia
i witamina E WITAMINA E – tokoferol. Ze względu na zdolność neutralizowania wolnych rodników witamina E chroni przed utlenianiem i zniszczeniem lipidów naskórka. Najskuteczniej działa w duecie z witaminą C. Witamina E to tzw.\"witamina młodości\". Jest cennym \"zmiataczem\" wolnych rodników. Witamina E chroni komórki skóry , dba o jej piękny wygląd i koloryt. Pomaga w leczeniu chorób skóry, przyspiesza gojenie ran. - tworzą koktajl antyoksydacyjny, który, w połączeniu z kwasem ferulowym, stanowi maksymalną ochronę przed wolnymi rodnikami dla skóry. Ponadto, witamina C WITAMINA C – kwas L-askorbinowy. Kwas askorbinowy występuje w dwóch formach określanych literami L i D. Tylko forma lewoskrętna - L - kwasu askorbinowego wykazuje 100% biologicznej aktywności witaminowej i może być przyswajana przez organizm i wykorzystywana przez skórę.

Jest jednym z najlepiej przebadanych składników kosmetycznych. Jest ona doceniana za dwa główne kierunki działania: silny i efektywny antyoksydant zwalczający wolne rodniki WOLNE RODNIKI – to reaktywne cząsteczki tlenu. Powstają w wyniku reakcji oksydacyjnych (utleniania) w organizmie człowieka. Jest to zjawisko naturalne i potrzebne, jednak przy nadmiernym nasileniu prowadzi do procesów degeneracyjnych organizmu, powodując groźne choroby. Są to cząsteczki rakotwórcze. Uszkadzają błonę komórkową, niszczą cząsteczki DNA, są główną przyczyną objawów starzenia się. i wspomagający ochronę przeciwsłoneczną oraz składnik stymulujący syntezę kolagenu.

Poza tym witamina C jest doceniana w pielęgnacji cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym, jako składnik przeciwzapalny, poprawiający gojenie oraz substancja rozjaśniająca przebarwienia
ma działanie przeciwstarzeniowe
Ekstrakt z lukrecji - łagodzi, nawilża, przyspiesza regenerację skóry
Ekstrakt z buraka - działa nawilżająco, odżywczo
Ekstrakt z dyni EKSTRAKT Z DYNI - (Cucurbita pepo) Pozyskiwany z pestek popularnej rośliny pochodzącej z Ameryki Północnej i Południowej, obecnie uprawianej na całym świecie. Zawiera cenne minerały i witaminy ( głównie A, E i C ), oraz korzystne kwasy tłuszczowe i fitosterole. Ekstrakt z dyni wykorzystywany jest w produkcji kosmetyków, ze względu na jego świetne działanie nawilżające, odżywcze, odmładzające i natłuszczające. Skutecznie wygładza zmarszczki, regeneruje, koi wrażliwą skórę, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych, oraz działa przeciwalergicznie. Ekstrakt z pestek dyni to skuteczny antyoksydant. - wykazuje działanie liftingujące, stymuluje produkcję kolagenu KOLAGEN - białko występujące w organizmie w tkance łącznej. Kolagen wykorzystywany w kosmetyce jako składnik ujędrniający i odmładzający. Współczesna kosmetyka bazując na takim składniku jak kolagen stawia wyzwanie procesom starzenia się skóry. Pomaga usunąć zmarszczki, poprawia sprężystość i gęstość skóry, dodaje objętości i wygładza. Kolagen jest również istotnym składnikiem kosmetyków pomagających zwalczać rozstępy i blizny, żylaki, wspomaga leczenie trądziku, wzmacnia stawy, poprawia kondycję włosów i paznokci. Produktów z zawartością kolagenu z powodzeniem mogą używać osoby o skórze wrażliwej, alergicznej i atopowej, gdyż kolagen nie powoduje reakcji uczuleniowych. i elastyny - włókien podporowych skóry
Soja - działa przeciwstarzeniowo, reguluje gospodarkę hormonalną
Genisteina - jest antyoksydantem, ponadto działa przeciwzapalnie i regenerująco
Kwas hialuronowy KWAS HIALURONOWY- Kwas hialuronowy- związek naturalnie występujący w organizmie człowieka. Tworzy cement wiążący tkanki. Kwas hialuronowy naprawia i wzmacnia komórki skóry. Zawarty w kosmetykach kwas ten skutecznie poprawia wygląd oraz funkcjonowanie skóry, skutecznie nawilża, wygładza, redukuje zmarszczki, poprawia elastyczność skóry, regeneruje ją, a także wzmacnia komórki i łagodzi stany zapalne. Kwas hialuronowy jest bardzo istotnym elementem skóry właściwej, gdzie wzmacnia jej komórki i wspomaga regenerację tkanek. Pomaga utrzymać odpowiedni poziom elastyczności i nawilżenia. Zapobiega niekorzystnym wpływom wolnych rodników. Kwas hialuronowy zatrzymując wodę w skórze, wspomaga gojenie się ran i stanów zapalnych. - działa nawilżająco, przeciwzmarszczkowo. Utrzymuje odpowiedni poziom nawodnienia skóry
Olej z wiesiołka - wykazuje działanie odżywcze, nawilżające i wygładzające

 

Wyjątkowo bogaty skład jak na tonik, zapewnia intensywne odmłodzenie skóry, spłycenie zmarszczek oraz poprawę nawilżenia. Tonik nie wysusza, nadaje skórze blask i promienny wygląd. Nie zawiera barwników ani substancji zapachowych.


"W Paula's Choice dbamy o środowisko - jesteśmy firmą ekologiczną! Wdrożyliśmy stosowanie materiałów pochodzących z recyklingu i nadających się do recyklingu. Jeśli jesteśmy w stanie nadrukować na danym produkcie wszelkie niezbędne informacje, to staramy się nie dokładać do niego kartonowego opakowania. 

Nasze plastikowe butelki, tuby i słoiki także można poddać recyklingowi, o ile Twój program recyklingu w Twoim kraju akceptuje tworzywa oznaczone jako nr 1 lub nr 2."

 

Dla kogo

Skóra dojrzała

Sposób użycia

Stosować tonik po demakijażu twarzy, za pomocą zwilżonych płatków kosmetycznych. Stonizować całą twarz. Zastosować wybrany produkt z serii Resist np. Paulas Choice Resist Barrier Repair Replenishing Moisturizer

Pełen skład:

Aqua, Cyclopentasiloxane, Glycerin, Glycereth-26, Polysorbate 20, Dimethiconol, Linoleic Acid, Oleic Acid, Linolenic Acid, Phospholipids, Carnosine, Epigallocatechin Gallate, Genistein, Sodium Hyaluronate, Sphingolipids, Ferulic Acid, Laurdimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Soy Protein, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Acetyl Glucosamine, Quercetin, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil, Beta Vulgaris (Beet) Root Extract, Curcubita Pepo (Pumpkin) Seed Extract, Lecithin, Caprylic/ Capric Triglyceride, Hydrolized Corn Starch, Hydrogenated Lecithin, Palmitic Acid, Butylene Glycol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Xanthan Gum, Laureth-23, Laureth-4, Aminomethyl Propranol, Disodium EDTA, Sodium Benzoate, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Chlorphenesin, Benzoic Acid, Sorbic Acid.

Potrzebujesz pomocy lub konsultacji w doborze produktu?

 

Dostępne produkty z tej samej serii

Produkty polecane

Komentarze użytkowników

Twój nick:
Zaloguj się by dodać komentarz
Ocena produktu ocena ocena ocena ocena ocena
 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+