zamknij
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni
  • Do każdego zamówienia próbki gratis

PAULAS CHOICE Resist C15 Super Booster + Resist Moisture Renewal Oil Booster ZESTAW Booster Set Blask, nawilżenie, antyoksydacja: Serum z 15% witaminą C, witaminą E i kwasem ferulowym + Olejek silnie nawilżający do skóry bardzo suchej 20 ml + 20 ml

Paulas Choice Resist C15 Super Booster + Resist Moisture Renewal Oil Booster

ZESTAW Booster Set Blask, nawilżenie, antyoksydacja: Serum z 15% witaminą C, witaminą E i kwasem ferulowym + Olejek silnie nawilżający do skóry bardzo suchej

20 ml + 20 ml

Substancje aktywne:
Witamina C WITAMINA C – kwas L-askorbinowy. Kwas askorbinowy występuje w dwóch formach określanych literami L i D. Tylko forma lewoskrętna - L - kwasu askorbinowego wykazuje 100% biologicznej aktywności witaminowej i może być przyswajana przez organizm i wykorzystywana przez skórę.

Jest jednym z najlepiej przebadanych składników kosmetycznych. Jest ona doceniana za dwa główne kierunki działania: silny i efektywny antyoksydant zwalczający wolne rodniki WOLNE RODNIKI – to reaktywne cząsteczki tlenu. Powstają w wyniku reakcji oksydacyjnych (utleniania) w organizmie człowieka. Jest to zjawisko naturalne i potrzebne, jednak przy nadmiernym nasileniu prowadzi do procesów degeneracyjnych organizmu, powodując groźne choroby. Są to cząsteczki rakotwórcze. Uszkadzają błonę komórkową, niszczą cząsteczki DNA, są główną przyczyną objawów starzenia się. i wspomagający ochronę przeciwsłoneczną oraz składnik stymulujący syntezę kolagenu.

Poza tym witamina C jest doceniana w pielęgnacji cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym, jako składnik przeciwzapalny, poprawiający gojenie oraz substancja rozjaśniająca przebarwienia
, Witamina E WITAMINA E – tokoferol. Ze względu na zdolność neutralizowania wolnych rodników witamina E chroni przed utlenianiem i zniszczeniem lipidów naskórka. Najskuteczniej działa w duecie z witaminą C. Witamina E to tzw.\"witamina młodości\". Jest cennym \"zmiataczem\" wolnych rodników. Witamina E chroni komórki skóry , dba o jej piękny wygląd i koloryt. Pomaga w leczeniu chorób skóry, przyspiesza gojenie ran. , Kwas ferulowy, Olej jojoba OLEJ JOJOBA - tłuszcz otrzymywany z nasion krzewu Simmondsia chinensis i Simmondsia californica. Bardzo dobrze wchłania się poprzez naskórek, zmniejsza utratę wody w warstwie rogowej, wykazuje właściwości natłuszczające oraz odżywcze. Nadaje skórze wyjątkową gładkość i miękkość. Jest bardzo dobrym tłuszczem do pielęgnacji skóry wysuszonej, łuszczącej się. , Olej słonecznikowy, Olej z wiesiołka, Olej z pestek moreli
Pokaż pełen skład >>>

ocena ocena ocena ocena ocena 0,00
Waszych opinii: 0 zobacz | Dodaj własną

Cena: 307.45

363.66 zł

Dostępność: Wysyłamy w 7-14 dni roboczych

Czas i koszty dostawy Darmowa dostawa Kurier GLS, Poczta,
już od 100 zł wartości zamówienia


do 100 zł
- Poczta Priorytet 9.99 zł
- Kurier GLS 9.99 zł
Przy przesyłce za pobraniem - dopłata 1.99 zł

Zamówienie bez formularzy

Jeśli nie masz czasu na wypełnianie formularzy, zadzwoń do nas na numer 34 343 56 62
lub podaj poniżej swój numer telefonu i określ preferowaną porę kontaktu.
Skontaktujemy się z Tobą w celu przyjęcia zamówienia.
 
Twój numer telefonu:
 
Preferowana pora kontaktu:
 
 
 

Opis


Szukasz skutecznego sposobu na pozbycie się przebarwień, zmarszczek? Zauważasz, że Twoja skóra już nie jest taka jędrna i sprężysta jak kiedyś? Dodatkowo mocno się przesusza i każdy podkład się na niej roluje? Zadbaj o skórę stosując odpowiednie kosmetyki, a odwdzięczy Ci się pięknym i młodym wyglądem!



Z myślą o cerze dojrzałej, starzejącej się i jednocześnie suchej przygotowaliśmy zestaw, który wielokierunkowo poprawi wygląd skóry - nawilży ją, usunie przebarwienia, spłyci zmarszczki, poprawi napięcie:



Serum z 15% witaminą C, witaminą E i kwasem ferulowym


Rewolucyjne serum, którego formuła została opatentowana wyłącznie na bazie kwasu askorbinowego - witaminy C, pozwoli Ci odzyskać młodą i promienną skórę o jakiej marzysz! 


W składzie serum, na najwyższej pozycji wśród składników aktywnych, znalazła się witamina C WITAMINA C – kwas L-askorbinowy. Kwas askorbinowy występuje w dwóch formach określanych literami L i D. Tylko forma lewoskrętna - L - kwasu askorbinowego wykazuje 100% biologicznej aktywności witaminowej i może być przyswajana przez organizm i wykorzystywana przez skórę.

Jest jednym z najlepiej przebadanych składników kosmetycznych. Jest ona doceniana za dwa główne kierunki działania: silny i efektywny antyoksydant zwalczający wolne rodniki WOLNE RODNIKI – to reaktywne cząsteczki tlenu. Powstają w wyniku reakcji oksydacyjnych (utleniania) w organizmie człowieka. Jest to zjawisko naturalne i potrzebne, jednak przy nadmiernym nasileniu prowadzi do procesów degeneracyjnych organizmu, powodując groźne choroby. Są to cząsteczki rakotwórcze. Uszkadzają błonę komórkową, niszczą cząsteczki DNA, są główną przyczyną objawów starzenia się. i wspomagający ochronę przeciwsłoneczną oraz składnik stymulujący syntezę kolagenu.

Poza tym witamina C jest doceniana w pielęgnacji cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym, jako składnik przeciwzapalny, poprawiający gojenie oraz substancja rozjaśniająca przebarwienia
. Składnik ten, wykazuje wyjątkowe właściwości rozjaśniające i energizujące skórę. Bardzo skutecznie rozjaśnia przebarwienia, ale także stymuluje produkcję kolagenu KOLAGEN - białko występujące w organizmie w tkance łącznej. Kolagen wykorzystywany w kosmetyce jako składnik ujędrniający i odmładzający. Współczesna kosmetyka bazując na takim składniku jak kolagen stawia wyzwanie procesom starzenia się skóry. Pomaga usunąć zmarszczki, poprawia sprężystość i gęstość skóry, dodaje objętości i wygładza. Kolagen jest również istotnym składnikiem kosmetyków pomagających zwalczać rozstępy i blizny, żylaki, wspomaga leczenie trądziku, wzmacnia stawy, poprawia kondycję włosów i paznokci. Produktów z zawartością kolagenu z powodzeniem mogą używać osoby o skórze wrażliwej, alergicznej i atopowej, gdyż kolagen nie powoduje reakcji uczuleniowych. - rusztowania skóry. Witamina C WITAMINA C – kwas L-askorbinowy. Kwas askorbinowy występuje w dwóch formach określanych literami L i D. Tylko forma lewoskrętna - L - kwasu askorbinowego wykazuje 100% biologicznej aktywności witaminowej i może być przyswajana przez organizm i wykorzystywana przez skórę.

Jest jednym z najlepiej przebadanych składników kosmetycznych. Jest ona doceniana za dwa główne kierunki działania: silny i efektywny antyoksydant zwalczający wolne rodniki WOLNE RODNIKI – to reaktywne cząsteczki tlenu. Powstają w wyniku reakcji oksydacyjnych (utleniania) w organizmie człowieka. Jest to zjawisko naturalne i potrzebne, jednak przy nadmiernym nasileniu prowadzi do procesów degeneracyjnych organizmu, powodując groźne choroby. Są to cząsteczki rakotwórcze. Uszkadzają błonę komórkową, niszczą cząsteczki DNA, są główną przyczyną objawów starzenia się. i wspomagający ochronę przeciwsłoneczną oraz składnik stymulujący syntezę kolagenu.

Poza tym witamina C jest doceniana w pielęgnacji cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym, jako składnik przeciwzapalny, poprawiający gojenie oraz substancja rozjaśniająca przebarwienia
wraz z kwasem ferulowym, stanowią niepowtarzalny duet antyoksydacyjny
, który doskonale chroni skórę przed wolnymi rodnikami, a bezpośrednio przed starzeniem.


Wydaje Ci się, że to nie dla Ciebie bo jesteś posiadaczką wrażliwej, naczyniowej cery? Witamina C WITAMINA C – kwas L-askorbinowy. Kwas askorbinowy występuje w dwóch formach określanych literami L i D. Tylko forma lewoskrętna - L - kwasu askorbinowego wykazuje 100% biologicznej aktywności witaminowej i może być przyswajana przez organizm i wykorzystywana przez skórę.

Jest jednym z najlepiej przebadanych składników kosmetycznych. Jest ona doceniana za dwa główne kierunki działania: silny i efektywny antyoksydant zwalczający wolne rodniki WOLNE RODNIKI – to reaktywne cząsteczki tlenu. Powstają w wyniku reakcji oksydacyjnych (utleniania) w organizmie człowieka. Jest to zjawisko naturalne i potrzebne, jednak przy nadmiernym nasileniu prowadzi do procesów degeneracyjnych organizmu, powodując groźne choroby. Są to cząsteczki rakotwórcze. Uszkadzają błonę komórkową, niszczą cząsteczki DNA, są główną przyczyną objawów starzenia się. i wspomagający ochronę przeciwsłoneczną oraz składnik stymulujący syntezę kolagenu.

Poza tym witamina C jest doceniana w pielęgnacji cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym, jako składnik przeciwzapalny, poprawiający gojenie oraz substancja rozjaśniająca przebarwienia
bardzo skutecznie wzmacnia kruche naczynka i zapobiega ich pękaniu!
W połączeniu z pantenolem PANTENOL - prowitamina witaminy B5, czyli kwasu pantotenowego. W większych ilościach znajduje się w wątrobie, mleku, żółtkach jaj, drożdżach, otrębach ryżowych, preparatach pszczelich. Należy do grupy witamin B, bez których nie mógłby prawidłowo przebiegać cykl przemian metabolicznych komórek. Łatwo wchłania się przez barierę warstwy rogowej. Działa aktywizująco na podziały komórek naskórka, przyspieszając gojenie i łagodząc podrażnienia. Działa przeciwzapalnie. Podwyższa wilgotność skóry, uelastycznia ją. W połączeniu z witaminą C zmniejsza plamy starcze skóry. Przyspiesza opalanie, a jednocześnie chroni skórę przed skutkami nadmiernego działania promieni UV. Stąd często stosowany w preparatach promieniochronnych, gdzie stymuluje pigmentację, zmniejsza rumień oraz łagodzi zaczerwienienia i podrażnienia skóry. W preparatach do włosów nawilża włókno włosowe, czyni włosy podatnymi na czesanie, zmniejsza ich skłonność do rozdwajania. Poprawia stan uszkodzonych włosów, pogrubia je. Bardzo często bywa łączony z fitantriolem. , doskonale sprawdzą się w pielęgnacji cer najbardziej wymagających. Wzbogacenie serum w kwas hialuronowy KWAS HIALURONOWY- Kwas hialuronowy- związek naturalnie występujący w organizmie człowieka. Tworzy cement wiążący tkanki. Kwas hialuronowy naprawia i wzmacnia komórki skóry. Zawarty w kosmetykach kwas ten skutecznie poprawia wygląd oraz funkcjonowanie skóry, skutecznie nawilża, wygładza, redukuje zmarszczki, poprawia elastyczność skóry, regeneruje ją, a także wzmacnia komórki i łagodzi stany zapalne. Kwas hialuronowy jest bardzo istotnym elementem skóry właściwej, gdzie wzmacnia jej komórki i wspomaga regenerację tkanek. Pomaga utrzymać odpowiedni poziom elastyczności i nawilżenia. Zapobiega niekorzystnym wpływom wolnych rodników. Kwas hialuronowy zatrzymując wodę w skórze, wspomaga gojenie się ran i stanów zapalnych. sprawia, że produkt pokochają także posiadaczki skóry suchej. Kwas hialuronowy KWAS HIALURONOWY- Kwas hialuronowy- związek naturalnie występujący w organizmie człowieka. Tworzy cement wiążący tkanki. Kwas hialuronowy naprawia i wzmacnia komórki skóry. Zawarty w kosmetykach kwas ten skutecznie poprawia wygląd oraz funkcjonowanie skóry, skutecznie nawilża, wygładza, redukuje zmarszczki, poprawia elastyczność skóry, regeneruje ją, a także wzmacnia komórki i łagodzi stany zapalne. Kwas hialuronowy jest bardzo istotnym elementem skóry właściwej, gdzie wzmacnia jej komórki i wspomaga regenerację tkanek. Pomaga utrzymać odpowiedni poziom elastyczności i nawilżenia. Zapobiega niekorzystnym wpływom wolnych rodników. Kwas hialuronowy zatrzymując wodę w skórze, wspomaga gojenie się ran i stanów zapalnych. silnie nawilża i wygładza skórę od wewnątrz, dzięki czemu niweluje zmarszczki i działa odmładzająco!



Olejek silnie nawilżający do skóry bardzo suchej


Bazujący na olejach roślinnych - oleju jojoba, oleju słonecznikowym, oleju z wiesiołka, oleju z pestek moreli - preparat będący zbawieniem dla cer ekstremalnie suchych! Już od pierwszego nałożenia poczujesz ukojenie i gładkość w dotyku.

Olejek zawiera ceramidy CERAMIDY - substancje tłuszczowe, naturalnie występujące w naskórku. Są składnikami cementu międzykomórkowego i płaszcza lipidowego skóry. Zapobiegają odparowywaniu wody z naskórka, nadmiernemu złuszczaniu się martwych komórek, hamują proces starzenia się skóry. Poprawiają jej kondycję , nawilżają i dbają o odpowiednie natłuszczenie. Skuteczne są w przypadku atopowego zapalenia skóry , czy w przypadku wrażliwej cery. Stosowane są także w kosmetykach do cer dojrzałych, suchych, starzejących się. Dbają również o kondycję zniszczonych włosów. , które odbudowują bariery ochronne skóry i dodatkowo nawilżą. Cholesterol CHOLESTEROL - lipid z grupy steroidów, jest składnikiem, który naturalnie występuje w cemencie międzykomórkowym rogowej warstwy naskórka oraz w sebum. Pozyskuje się go z lanoliny. Nie ma zdolności rozpuszczania w wodzie. Wpływa na konsystencję preparatów kosmetycznych (zwiększa ich lepkość). Jest emolientem. Na powierzchni naskórka tworzy ochronny film, który zapobiega utracie (wyparowywaniu) wilgoci. Cholesterol posiada właściwości kondycjonujące (wygładzające i zmiękczające) dlatego jest cennym składnikiem szamponów, odżywek i masek do włosów. Nadaje im połysk, przywraca naturalny blask i gładkość. Cholesterol natłuszcza i zmiękcza naskórek, dlatego stosowany jest w maściach dla osób cierpiących na łuszczycę i atopowe zapalenie skóry (AZS). Wykorzystywany jest także jako emulgator W/O, który umożliwia powstanie emulsji (stąd jego obecność w recepturach kremów, balsamów i mleczek). Niestety ze względu na jego komedogenność może powodować zatykanie ujść gruczołów łojowych, a tym samym powstawanie zaskórników. Składnik ten łatwo penetruje warstwę rogową naskórka, a także zwiększa przenikanie innych substancji aktywnych zawartych w kosmetykach. Cholesterol uzupełnia brakujące elementy lipidowe cementu międzykomórkowego. Doskonale sprawdza się w formułach preparatów stosowanych do pielęgnacji skóry podrażnionej po peelingach, kuracjach retinoidami lub zabiegach z zakresu medycyny estetycznej (np. laseroterapii). wzmocni skórę, ochroni przed czynnikami zewnętrznymi.


Olejek jest mieszaniną odżywczych i nawilżających olejków, zapewniając głęboką regenerację, odbudowę i ukojenie skóry objętej patologiczną suchością. Dzięki mieszaninie dobroczynnych olejków, preparat sprawdzi się zarówno w przypadku egzemy, jak i trądzika różowatego.

 

Dlaczego zestaw od Paula's Choice stanie się Twoim ulubionym?

- wprowadzenie 2 preparatów do codziennego rytuału pielęgnacyjnego nie zajmie Ci dużo czasu, a znacząco poprawi stan Twojej skóry

- już od pierwszego użycia poczujesz ukojenie - skóra będzie nawilżona, gładka w dotyku, bez uczucia ściągnięcia

- przy regularnym stosowaniu zmarszczki się spłycą, przebarwienia ulegną rozjaśnieniu, a skóra będzie jędrna i elastyczna

- inni zauważą poprawę wyglądu Twojej cery, a Ty poczujesz się pewna siebie!

 

"W Paula's Choice dbamy o środowisko - jesteśmy firmą ekologiczną! Wdrożyliśmy stosowanie materiałów pochodzących z recyklingu i nadających się do recyklingu. Jeśli jesteśmy w stanie nadrukować na danym produkcie wszelkie niezbędne informacje, to staramy się nie dokładać do niego kartonowego opakowania. 

Nasze plastikowe butelki, tuby i słoiki także można poddać recyklingowi, o ile Twój program recyklingu w Twoim kraju akceptuje tworzywa oznaczone jako nr 1 lub nr 2."

 

Dla kogo

Zestaw polecany do pielęgnacji cery suchej, odwodnionej, dojrzałej, z objawami fotostarzenia, cery palacza, wymagającej odbudowy i regeneracji.

Sposób użycia

Serum z witaminą C aplikować na oczyszczoną skórę rano, delikatnie wmasować.

Olejek stosować na noc, można stosować samodzielnie lub dodać kroplę do kremu i wmasować w skórę.

Pełen skład:

Serum z witaminą C: Aqua, Ascorbic Acid, Butylene Glycol, Ethoxydiglycol, Glycerin, PPG-26-Buteth-26, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Pentylene Glycol, Tocopherol, Sodium Hyaluronate, Hexanoyl Dipeptide-3 Norleucine Acetate, Lecithin, Ferulic Acid, Panthenol, Bisabolol BISABOLOL- substancja czynna zawarta w ekstrakcie z rumianku. Bisabolol stosowany jest w kosmetykach do skóry wrażliwej, alergicznej, naczyniowej. Wykazuje właściwości kojące, łągodzące podrażnienia i zaczerwienienia skóry, niweluje oznaki alergii, łagodzi podrażnienia wywołane stosowaniem detergentów, bądź innych środków drażniących i toksycznych. Wspomaga penetrację substancji aktywnych zawartych w kosmetyku , a ponadto wykazuje działanie antybakteryjne i przeciwzapalne. , Oryza Sativa (Rice) Bran Extract, Hordeum Vulgare Extract, Propyl Gallate, Sodium Gluconate, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin. Olejek nawilżający: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil (non-fragrant oil/skin-soothing/antioxidant/emollient), Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil (non-fragrant oil/skin-soothing/antioxidant/emollient), Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil (non-fragrant oil/skin-soothing/antioxidant/emollient), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil (non-fragrant oil/skin-soothing/antioxidant/emollient), Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Seed Oil (non-fragrant oil/skin-soothing/antioxidant/emollient), Argania Spinosa (Argan) Kernel Oil (non-fragrant oil/skin-soothing/antioxidant/emollient), Borago Officinalis (Borage) Seed Oil (non-fragrant oil/skin-soothing/antioxidant/emollient), Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil (non-fragrant oil/skin-soothing/antioxidant/emollient), Echium Plantagineum Seed Oil (non-fragrant oil/skin-soothing/antioxidant/emollient), Ceramide NS (hydration/skin replenishing), Cholesterol CHOLESTEROL - lipid z grupy steroidów, jest składnikiem, który naturalnie występuje w cemencie międzykomórkowym rogowej warstwy naskórka oraz w sebum. Pozyskuje się go z lanoliny. Nie ma zdolności rozpuszczania w wodzie. Wpływa na konsystencję preparatów kosmetycznych (zwiększa ich lepkość). Jest emolientem. Na powierzchni naskórka tworzy ochronny film, który zapobiega utracie (wyparowywaniu) wilgoci. Cholesterol posiada właściwości kondycjonujące (wygładzające i zmiękczające) dlatego jest cennym składnikiem szamponów, odżywek i masek do włosów. Nadaje im połysk, przywraca naturalny blask i gładkość. Cholesterol natłuszcza i zmiękcza naskórek, dlatego stosowany jest w maściach dla osób cierpiących na łuszczycę i atopowe zapalenie skóry (AZS). Wykorzystywany jest także jako emulgator W/O, który umożliwia powstanie emulsji (stąd jego obecność w recepturach kremów, balsamów i mleczek). Niestety ze względu na jego komedogenność może powodować zatykanie ujść gruczołów łojowych, a tym samym powstawanie zaskórników. Składnik ten łatwo penetruje warstwę rogową naskórka, a także zwiększa przenikanie innych substancji aktywnych zawartych w kosmetykach. Cholesterol uzupełnia brakujące elementy lipidowe cementu międzykomórkowego. Doskonale sprawdza się w formułach preparatów stosowanych do pielęgnacji skóry podrażnionej po peelingach, kuracjach retinoidami lub zabiegach z zakresu medycyny estetycznej (np. laseroterapii). (hydration/skin replenishing).

Potrzebujesz pomocy lub konsultacji w doborze produktu?

 

Dostępne produkty z tej samej serii

Produkty powiązane

Produkty polecane

Komentarze użytkowników

Twój nick:
Zaloguj się by dodać komentarz
Ocena produktu ocena ocena ocena ocena ocena
 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+