zamknij
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni
  • Do każdego zamówienia próbki gratis

PAULAS CHOICE Skin Balancing Invisible Finish Moisture Gel Emulsja matująco - nawilżająca 60 ml

Paulas Choice Skin Balancing Invisible Finish Moisture Gel

Emulsja matująco - nawilżająca

60 ml

Substancje aktywne:
Algi ALGI – związki bogate w duże ilości protein, węglowodanów, witamin i mikroelementów. Wykazują działanie antyrodnikowe, wzmacniają ściany naczyń, poprawiają kondycję skóry. W kosmetykach pielęgnacyjnych odgrywają znaczącą rolę. Wykazują dużą zdolność przenikania w głąb warstwy rogowej naskórka, odżywiając ją od wewnątrz. Doskonale ujędrniają skórę, łagodzą podrażnienia, wpływają na usprawnienie procesów metabolicznych, a także skutecznie nawilżają. Laminaria, Niacyna, Pantenol PANTENOL - prowitamina witaminy B5, czyli kwasu pantotenowego. W większych ilościach znajduje się w wątrobie, mleku, żółtkach jaj, drożdżach, otrębach ryżowych, preparatach pszczelich. Należy do grupy witamin B, bez których nie mógłby prawidłowo przebiegać cykl przemian metabolicznych komórek. Łatwo wchłania się przez barierę warstwy rogowej. Działa aktywizująco na podziały komórek naskórka, przyspieszając gojenie i łagodząc podrażnienia. Działa przeciwzapalnie. Podwyższa wilgotność skóry, uelastycznia ją. W połączeniu z witaminą C zmniejsza plamy starcze skóry. Przyspiesza opalanie, a jednocześnie chroni skórę przed skutkami nadmiernego działania promieni UV. Stąd często stosowany w preparatach promieniochronnych, gdzie stymuluje pigmentację, zmniejsza rumień oraz łagodzi zaczerwienienia i podrażnienia skóry. W preparatach do włosów nawilża włókno włosowe, czyni włosy podatnymi na czesanie, zmniejsza ich skłonność do rozdwajania. Poprawia stan uszkodzonych włosów, pogrubia je. Bardzo często bywa łączony z fitantriolem. , Olej z pestek winogron OLEJ Z PESTEK WINOGRON - znany i ceniony za swoje właściwości od starożytności, jest delikatnym olejem pochodzącym z krajów śródziemnomorskich. Zawiera bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych (przede wszystkim kwas linolowy), witamin A, D, E i K, flawonoidów oraz resweratrolu RESWERATROL- naturalny związek roślinny, zaliczany do flawonoidów oraz fitoestrogenów. Występuje w skórce owoców i ich przetworach, głównie w czerwonym winie. Posiada unikalne właściwości biologiczne. Resweratrol działa przeciwzapalnie, przeciwnowotworowo, zapobiega chorobom układu krążenia, pomaga zwalczać wolne rodniki WOLNE RODNIKI – to reaktywne cząsteczki tlenu. Powstają w wyniku reakcji oksydacyjnych (utleniania) w organizmie człowieka. Jest to zjawisko naturalne i potrzebne, jednak przy nadmiernym nasileniu prowadzi do procesów degeneracyjnych organizmu, powodując groźne choroby. Są to cząsteczki rakotwórcze. Uszkadzają błonę komórkową, niszczą cząsteczki DNA, są główną przyczyną objawów starzenia się. , hamuje proces starzenia. Wpływa rówież korzystnie na komórki nerwowe. Syntetyzowany jest w roślinach wskutek uszkodzenia mechanicznego tkanek, niedoboru wody, oddziaływania promieni UV, czy tez w odpowiedzi na infekcje. . Posiada słodko-gorzki zapach. Intensywnie nawilża, delikatnie natłuszcza i odżywia skórę, szybko się wchłania nie pozostawiając tłustego i lepkiego filmu. Idealnie sprawdza się w pielęgnacji skóry tłustej, ponieważ tonizuje cerę i normalizuje wydzielanie sebum, a także przeciwdziała pojawianiu się zmian zapalnych i trądzikowych. Po jego zastosowaniu skóra staje się matowa, a ujścia gruczołów łojowych zwężone. Olej z pestek winogron zapobiega przedwczesnemu starzeniu się skóry, poprawia jej napięcie i elastyczność, przyspiesza proces regeneracji oraz wygładza. Może być bez obaw stosowany przy pielęgnacji wrażliwej cery, gdyż łagodzi i koi podrażnienia. Wygładza strukturę włosa, wzmacnia je i odżywia, zapewniając im zdrowy blask. Stąd tak szerokie jego zastosowanie w szamponach, maskach i odżywkach do włosów. Może być także stosowany jako olejek do masażu. , Kwas hialuronowy KWAS HIALURONOWY- Kwas hialuronowy- związek naturalnie występujący w organizmie człowieka. Tworzy cement wiążący tkanki. Kwas hialuronowy naprawia i wzmacnia komórki skóry. Zawarty w kosmetykach kwas ten skutecznie poprawia wygląd oraz funkcjonowanie skóry, skutecznie nawilża, wygładza, redukuje zmarszczki, poprawia elastyczność skóry, regeneruje ją, a także wzmacnia komórki i łagodzi stany zapalne. Kwas hialuronowy jest bardzo istotnym elementem skóry właściwej, gdzie wzmacnia jej komórki i wspomaga regenerację tkanek. Pomaga utrzymać odpowiedni poziom elastyczności i nawilżenia. Zapobiega niekorzystnym wpływom wolnych rodników. Kwas hialuronowy zatrzymując wodę w skórze, wspomaga gojenie się ran i stanów zapalnych. , Fosfolipidy FOSFOLIPIDY - (inna nazwa lecytyny, złożone tłuszcze, fosfatydyny) podstawowy składnik błon komórkowych. Są naturalnymi środkami natłuszczającymi i emulgatorami. Znalazły szerokie zastosowanie w kosmetologii ze względu na możliwości tworzenia liposomów (mikroskopijnych kuleczek zawierających wewnątrz składniki aktywne). Posiadają zdolność skutecznego zmiękczania naskórka, ułatwiają penetrację towarzyszących składników aktywnych wgłąb skóry, oraz wbudowują się w spoiwo międzykomórkowe uzupełniając ubytki. Fosfolipidy wykazują zdolność wiązania wody, dzięki czemu zatrzymują wilgoć w skórze. Tworzą na jej powierzchni ochronny film. Fosfolipidy wpływają na prawidłową regulację procesów metabolicznych, a także różnicowania, namnażania i regeneracji komórek. Zawierają wielonienasycone kwasy tłuszczowe, mają zdolność do emulgowania tłuszczów i wspomagają ich trawienie, a także wchłanianie witamin A, D, K, E. Szerokie zastosowanie znalazły jako składniki aktywne preparatów dla skór odwodnionych, suchych, dojrzałych oraz wrażliwych. , Ekstrakt z owsa, Witamina E WITAMINA E – tokoferol. Ze względu na zdolność neutralizowania wolnych rodników witamina E chroni przed utlenianiem i zniszczeniem lipidów naskórka. Najskuteczniej działa w duecie z witaminą C. Witamina E to tzw.\"witamina młodości\". Jest cennym \"zmiataczem\" wolnych rodników. Witamina E chroni komórki skóry , dba o jej piękny wygląd i koloryt. Pomaga w leczeniu chorób skóry, przyspiesza gojenie ran. , Zielona herbata ZIELONA HERBATA - jest ona doceniana głównie za właściwości antykancerogenne, antyoksydacyjne i przeciwzapalne. Cenne własności liści zielonej herbaty, wynikają głównie z wysokiej zawartości związków charakterystycznych dla świata roślin zwanych polifenolami. , Dysmutaza ponadtlenkowa
Pokaż pełen skład >>>

ocena ocena ocena ocena ocena 5,00
Waszych opinii: 5 zobacz | Dodaj własną

Cena: 134.59

Dostępność: dostępny

Czas i koszty dostawy Darmowa dostawa Kurier GLS, Poczta,
już od 100 zł wartości zamówienia


do 100 zł
- Poczta Priorytet 9.99 zł
- Kurier GLS 9.99 zł
Przy przesyłce za pobraniem - dopłata 1.99 zł

Zamówienie bez formularzy

Jeśli nie masz czasu na wypełnianie formularzy, zadzwoń do nas na numer 34 343 56 62
lub podaj poniżej swój numer telefonu i określ preferowaną porę kontaktu.
Skontaktujemy się z Tobą w celu przyjęcia zamówienia.
 
Twój numer telefonu:
 
Preferowana pora kontaktu:
 
 
 

Opis

Jedwabista JEDWAB - to naturalna proteina, która zawiera elastyczne białko fibroinę oraz seryscynę o właściwościach intensywnie nawilżających. Historia jedwabiu sięga 6000 tysięcy lat przed naszą erą do Indii, natomiast pierwszy raz włókno jedwabiu wykorzystali Chińczycy 4000 lat temu. Włókno jedwabiu produkowane jest przez larwy motyli jedwabników. Swoją strukturą przypomina proteiny występujące we włosach i skórze. Kosmetyk z jedwabiem silnie przywiera do powierzchni na którą jest aplikowany, gdyż posiada ładunek elektrostatyczny przeciwny do tego obecnego we włosach i skórze. Jedwab skutecznie wiąże i zatrzymuje duże ilości wody, dzięki temu ogranicza TEWL (transepidermalną ucieczkę wody). Obecność fibroiny sprawia, że jedwab tworzy na powierzchni skóry ochronną warstwę, która zapobiega negatywnemu wpływowi czynników środowiskowych. Kosmetyki z zawartością jedwabiu sprawiają, że skóra staje się idealnie wygładzona i miękka, a wszelkie nierówności skorygowane. W produkcji wykorzystuje się najczęściej mleczko jedwabne i puder jedwabny. To pierwsze jest cennym składnikiem szamponów, odżywek i masek do włosów, ze względu na właściwości regenerujące i uelastyczniające. Puder jedwabny wykorzystywany jest głównie w produktach do make up'u (fluidy, maskary, cienie do powiek, pudry). Nadaje im jedwabistą konsystencję oraz pochłania nadmiar sebum. Dzięki zdolności odbijania promieni świetlnych skóra uzyskuje delikatny blask, a zmarszczki stają się niewidoczne. Jedwab oprócz szerokiego zastosowania w kremach, maseczkach, balsamach i mleczkach dodawany jest także do produktów do paznokci - odżywek i lakierów. Stosowany jest również w popularnej technice fiberglass (rekonstrukcja płytki). emulsja polecana do skóry z problemem nadmiaru łoju, zaskórników i rozszerzonych porów, zapewnia natychmiastowe odświeżenie i nawilżenie skóry. Kluczowe składniki preparatu to:

 

Algi ALGI – związki bogate w duże ilości protein, węglowodanów, witamin i mikroelementów. Wykazują działanie antyrodnikowe, wzmacniają ściany naczyń, poprawiają kondycję skóry. W kosmetykach pielęgnacyjnych odgrywają znaczącą rolę. Wykazują dużą zdolność przenikania w głąb warstwy rogowej naskórka, odżywiając ją od wewnątrz. Doskonale ujędrniają skórę, łagodzą podrażnienia, wpływają na usprawnienie procesów metabolicznych, a także skutecznie nawilżają. Laminaria, niacyna i pantenol PANTENOL - prowitamina witaminy B5, czyli kwasu pantotenowego. W większych ilościach znajduje się w wątrobie, mleku, żółtkach jaj, drożdżach, otrębach ryżowych, preparatach pszczelich. Należy do grupy witamin B, bez których nie mógłby prawidłowo przebiegać cykl przemian metabolicznych komórek. Łatwo wchłania się przez barierę warstwy rogowej. Działa aktywizująco na podziały komórek naskórka, przyspieszając gojenie i łagodząc podrażnienia. Działa przeciwzapalnie. Podwyższa wilgotność skóry, uelastycznia ją. W połączeniu z witaminą C zmniejsza plamy starcze skóry. Przyspiesza opalanie, a jednocześnie chroni skórę przed skutkami nadmiernego działania promieni UV. Stąd często stosowany w preparatach promieniochronnych, gdzie stymuluje pigmentację, zmniejsza rumień oraz łagodzi zaczerwienienia i podrażnienia skóry. W preparatach do włosów nawilża włókno włosowe, czyni włosy podatnymi na czesanie, zmniejsza ich skłonność do rozdwajania. Poprawia stan uszkodzonych włosów, pogrubia je. Bardzo często bywa łączony z fitantriolem. - wykazują działanie łagodzące, kojące i regenerujące
Olej z pestek winogron OLEJ Z PESTEK WINOGRON - znany i ceniony za swoje właściwości od starożytności, jest delikatnym olejem pochodzącym z krajów śródziemnomorskich. Zawiera bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych (przede wszystkim kwas linolowy), witamin A, D, E i K, flawonoidów oraz resweratrolu RESWERATROL- naturalny związek roślinny, zaliczany do flawonoidów oraz fitoestrogenów. Występuje w skórce owoców i ich przetworach, głównie w czerwonym winie. Posiada unikalne właściwości biologiczne. Resweratrol działa przeciwzapalnie, przeciwnowotworowo, zapobiega chorobom układu krążenia, pomaga zwalczać wolne rodniki WOLNE RODNIKI – to reaktywne cząsteczki tlenu. Powstają w wyniku reakcji oksydacyjnych (utleniania) w organizmie człowieka. Jest to zjawisko naturalne i potrzebne, jednak przy nadmiernym nasileniu prowadzi do procesów degeneracyjnych organizmu, powodując groźne choroby. Są to cząsteczki rakotwórcze. Uszkadzają błonę komórkową, niszczą cząsteczki DNA, są główną przyczyną objawów starzenia się. , hamuje proces starzenia. Wpływa rówież korzystnie na komórki nerwowe. Syntetyzowany jest w roślinach wskutek uszkodzenia mechanicznego tkanek, niedoboru wody, oddziaływania promieni UV, czy tez w odpowiedzi na infekcje. . Posiada słodko-gorzki zapach. Intensywnie nawilża, delikatnie natłuszcza i odżywia skórę, szybko się wchłania nie pozostawiając tłustego i lepkiego filmu. Idealnie sprawdza się w pielęgnacji skóry tłustej, ponieważ tonizuje cerę i normalizuje wydzielanie sebum, a także przeciwdziała pojawianiu się zmian zapalnych i trądzikowych. Po jego zastosowaniu skóra staje się matowa, a ujścia gruczołów łojowych zwężone. Olej z pestek winogron zapobiega przedwczesnemu starzeniu się skóry, poprawia jej napięcie i elastyczność, przyspiesza proces regeneracji oraz wygładza. Może być bez obaw stosowany przy pielęgnacji wrażliwej cery, gdyż łagodzi i koi podrażnienia. Wygładza strukturę włosa, wzmacnia je i odżywia, zapewniając im zdrowy blask. Stąd tak szerokie jego zastosowanie w szamponach, maskach i odżywkach do włosów. Może być także stosowany jako olejek do masażu. - działa wygładzająco, nawilżająco
Kwas hialuronowy KWAS HIALURONOWY- Kwas hialuronowy- związek naturalnie występujący w organizmie człowieka. Tworzy cement wiążący tkanki. Kwas hialuronowy naprawia i wzmacnia komórki skóry. Zawarty w kosmetykach kwas ten skutecznie poprawia wygląd oraz funkcjonowanie skóry, skutecznie nawilża, wygładza, redukuje zmarszczki, poprawia elastyczność skóry, regeneruje ją, a także wzmacnia komórki i łagodzi stany zapalne. Kwas hialuronowy jest bardzo istotnym elementem skóry właściwej, gdzie wzmacnia jej komórki i wspomaga regenerację tkanek. Pomaga utrzymać odpowiedni poziom elastyczności i nawilżenia. Zapobiega niekorzystnym wpływom wolnych rodników. Kwas hialuronowy zatrzymując wodę w skórze, wspomaga gojenie się ran i stanów zapalnych. - ma działanie przeciwzmarszczkowe, nawilżające. Utrzymuje odpowiedni poziom wilgoci w skórze
Fosfolipidy FOSFOLIPIDY - (inna nazwa lecytyny, złożone tłuszcze, fosfatydyny) podstawowy składnik błon komórkowych. Są naturalnymi środkami natłuszczającymi i emulgatorami. Znalazły szerokie zastosowanie w kosmetologii ze względu na możliwości tworzenia liposomów (mikroskopijnych kuleczek zawierających wewnątrz składniki aktywne). Posiadają zdolność skutecznego zmiękczania naskórka, ułatwiają penetrację towarzyszących składników aktywnych wgłąb skóry, oraz wbudowują się w spoiwo międzykomórkowe uzupełniając ubytki. Fosfolipidy wykazują zdolność wiązania wody, dzięki czemu zatrzymują wilgoć w skórze. Tworzą na jej powierzchni ochronny film. Fosfolipidy wpływają na prawidłową regulację procesów metabolicznych, a także różnicowania, namnażania i regeneracji komórek. Zawierają wielonienasycone kwasy tłuszczowe, mają zdolność do emulgowania tłuszczów i wspomagają ich trawienie, a także wchłanianie witamin A, D, K, E. Szerokie zastosowanie znalazły jako składniki aktywne preparatów dla skór odwodnionych, suchych, dojrzałych oraz wrażliwych. - bogate w NNKT NNKT - niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, -6 i -9 stanowią jeden ze składników budulcowych komórek, od których zależy prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Stosowane w kosmetyce przyspieszają regenerację komórek tkanki skórnej. Odbudowują płaszcz lipidowy naskórka, normalizuje jego fizjologiczne właściwości ochronne. Do objawów niedoboru NNKT należą zaburzenia w funkcjonowaniu skóry, w wyniku których wykazuje ona objawy wczesnego starzenia się. NNKT stosowane miejscowo mogą być włączane w strukturę błony komórek warstwy korneocytowej. Normalizując międzykomórkowe warstwy lipidowe i poprawiając funkcjonowanie bariery ochronnej naskórka, przeciwdziałają utracie wody i hamują procesy starzenia skóry. Z tego powodu często określane mianem czynnika regulującego jej gospodarkę wodno-lipidową. Następstwem zaburzeń w funkcjonowaniu skóry związanych z niedoborem NNKT może być również trądzik. Miejscowe ich zastosowanie w znaczący sposób łagodzi jego objawy. , odżywiają i regenerują skórę. Mają działanie odmładzające, spłycające zmarszczki
Ekstrakt z owsa - działa nawilżająco i przeciwstarzeniowo
Witamina E WITAMINA E – tokoferol. Ze względu na zdolność neutralizowania wolnych rodników witamina E chroni przed utlenianiem i zniszczeniem lipidów naskórka. Najskuteczniej działa w duecie z witaminą C. Witamina E to tzw.\"witamina młodości\". Jest cennym \"zmiataczem\" wolnych rodników. Witamina E chroni komórki skóry , dba o jej piękny wygląd i koloryt. Pomaga w leczeniu chorób skóry, przyspiesza gojenie ran. - zwana eliksirem młodości, ma działanie ujędrniające, nawilżające
Dysmutaza ponadtlenkowa, witamina E WITAMINA E – tokoferol. Ze względu na zdolność neutralizowania wolnych rodników witamina E chroni przed utlenianiem i zniszczeniem lipidów naskórka. Najskuteczniej działa w duecie z witaminą C. Witamina E to tzw.\"witamina młodości\". Jest cennym \"zmiataczem\" wolnych rodników. Witamina E chroni komórki skóry , dba o jej piękny wygląd i koloryt. Pomaga w leczeniu chorób skóry, przyspiesza gojenie ran. i zielona herbata ZIELONA HERBATA - jest ona doceniana głównie za właściwości antykancerogenne, antyoksydacyjne i przeciwzapalne. Cenne własności liści zielonej herbaty, wynikają głównie z wysokiej zawartości związków charakterystycznych dla świata roślin zwanych polifenolami. - stanowią koktajl antyoksydacyjny, który chroni skórę przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Stymulują odnowę komórkową skóry, działają przeciwzapalnie

 

Lekka konsystencja szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu na skórze. Emulsja pozostawia skórę gładką oraz zmatowioną przez cały dzień. Nie zawiera substancji zapachowych ani barwników.

 

"W Paula's Choice dbamy o środowisko - jesteśmy firmą ekologiczną! Wdrożyliśmy stosowanie materiałów pochodzących z recyklingu i nadających się do recyklingu. Jeśli jesteśmy w stanie nadrukować na danym produkcie wszelkie niezbędne informacje, to staramy się nie dokładać do niego kartonowego opakowania. 

Nasze plastikowe butelki, tuby i słoiki także można poddać recyklingowi, o ile Twój program recyklingu w Twoim kraju akceptuje tworzywa oznaczone jako nr 1 lub nr 2."

 

Dla kogo

Skóra tłusta, mieszana, trądzikowa

Sposób użycia

Aplikować rano lub wieczorem na oczyszczoną skórę twarzy. Na dzień, zaleca się stosować preparat z ochroną UV, minimum SPF 25

Pełen skład:

Aqua, Cyclopentasiloxane, Butylene Glycol, Glycerin, Bis-Phenylpropyl Dimethicone, Niacinamide, Laminaria Saccharina (Algea) Extract, Avena Sativa (Oat) Kernel Extract, Camellia Oleifera (Green Tea) Leaf Extract, Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Tocopheryl Acetate, Phenyl Trimethicone, Dimethicone, Dipotassium Glycyrrhizate, Tetrahexyldecyl Ascorbate, Sodium Hyaluronate, Phospholipids, Superoxide Dismutase, Isohexadecane, Panthenol, Sodium Acrylate/Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Sodium Carbomer, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Polysorbate 80, Hydroxyethylcellulose, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol.

Potrzebujesz pomocy lub konsultacji w doborze produktu?

 

Produkty polecane

Komentarze użytkowników

Użytkownik: weronikakowalska

2018-05-24 17:18

Chyba jedyny żel, który nawilża, nie stwarzając warstwy lepkiej i tłustego blasku. Jest bardzo lekki i łatwo się wchłania

Ocena produktu ocena ocena ocena ocena ocena

Użytkownik: weronikakowalska

2018-05-24 17:18

Chyba jedyny żel, który nawilża, nie stwarzając warstwy lepkiej i tłustego blasku. Jest bardzo lekki i łatwo się wchłania

Ocena produktu ocena ocena ocena ocena ocena

Użytkownik: weronikakowalska

2018-05-24 17:18

Chyba jedyny żel, który nawilża, nie stwarzając warstwy lepkiej i tłustego blasku. Jest bardzo lekki i łatwo się wchłania

Ocena produktu ocena ocena ocena ocena ocena
Pokaż wszystkie komentarze >>>
Twój nick:
Zaloguj się by dodać komentarz
Ocena produktu ocena ocena ocena ocena ocena
 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+