zamknij
  • Do każdego zamówienia próbki gratis
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni

RILASTIL Micro Moisturizing Fluid Fluid nawilżający 50 ml

Rilastil Micro Moisturizing Fluid

Fluid nawilżający

50 ml

Substancje aktywne:
Micro Care Complex, Olejek Jojoba, Witamina A WITAMINA A – jest jedną z witamin młodości. Witamina A to najlepiej poznany i najskuteczniejszy składnik przeciwzmarszczkowy zastosowany w kosmetyce. Pod nazwą \'witamina A\' kryje się wiele związków chemicznych wykazujących aktywność biologiczną charakterystyczną dla tej witaminy. Wszystkie pochodne witaminy A nazywane są RETINOIDAMI.

Podstawową formą witaminy A jest RETINOL, pozostałe pochodne to: kwas retinowy, retinal, beta-karoten oraz związki estrowe, głównie spotykane to octan i palmitynian retinylu.
, Witamina E WITAMINA E – tokoferol. Ze względu na zdolność neutralizowania wolnych rodników witamina E chroni przed utlenianiem i zniszczeniem lipidów naskórka. Najskuteczniej działa w duecie z witaminą C. Witamina E to tzw.\"witamina młodości\". Jest cennym \"zmiataczem\" wolnych rodników. Witamina E chroni komórki skóry , dba o jej piękny wygląd i koloryt. Pomaga w leczeniu chorób skóry, przyspiesza gojenie ran. , Ceramidy CERAMIDY - substancje tłuszczowe, naturalnie występujące w naskórku. Są składnikami cementu międzykomórkowego i płaszcza lipidowego skóry. Zapobiegają odparowywaniu wody z naskórka, nadmiernemu złuszczaniu się martwych komórek, hamują proces starzenia się skóry. Poprawiają jej kondycję , nawilżają i dbają o odpowiednie natłuszczenie. Skuteczne są w przypadku atopowego zapalenia skóry , czy w przypadku wrażliwej cery. Stosowane są także w kosmetykach do cer dojrzałych, suchych, starzejących się. Dbają również o kondycję zniszczonych włosów.
Pokaż pełen skład >>>

ocena ocena ocena ocena ocena 0,00
Waszych opinii: 0 zobacz | Dodaj własną

Cena: 38.18

76.35 zł

Dostępność: dostępny

Czas i koszty dostawy Darmowa dostawa Kurier GLS, Poczta,
już od 100 zł wartości zamówienia


do 100 zł
- Poczta Priorytet 9.99 zł
- Kurier GLS 9.99 zł
Przy przesyłce za pobraniem - dopłata 1.99 zł

Zamówienie bez formularzy

Jeśli nie masz czasu na wypełnianie formularzy, zadzwoń do nas na numer 34 343 56 62
lub podaj poniżej swój numer telefonu i określ preferowaną porę kontaktu.
Skontaktujemy się z Tobą w celu przyjęcia zamówienia.
 
Twój numer telefonu:
 
Preferowana pora kontaktu:
 
 
 

Opis

Fluid jest preparatem nawilżającym, zaprojektowanym tak, aby redukować pierwsze oznaki starzenia. Koryguje zmarszczki i linie mimiczne. Zapewnia skórze jedwabist JEDWAB - to naturalna proteina, która zawiera elastyczne białko fibroinę oraz seryscynę o właściwościach intensywnie nawilżających. Historia jedwabiu sięga 6000 tysięcy lat przed naszą erą do Indii, natomiast pierwszy raz włókno jedwabiu wykorzystali Chińczycy 4000 lat temu. Włókno jedwabiu produkowane jest przez larwy motyli jedwabników. Swoją strukturą przypomina proteiny występujące we włosach i skórze. Kosmetyk z jedwabiem silnie przywiera do powierzchni na którą jest aplikowany, gdyż posiada ładunek elektrostatyczny przeciwny do tego obecnego we włosach i skórze. Jedwab skutecznie wiąże i zatrzymuje duże ilości wody, dzięki temu ogranicza TEWL (transepidermalną ucieczkę wody). Obecność fibroiny sprawia, że jedwab tworzy na powierzchni skóry ochronną warstwę, która zapobiega negatywnemu wpływowi czynników środowiskowych. Kosmetyki z zawartością jedwabiu sprawiają, że skóra staje się idealnie wygładzona i miękka, a wszelkie nierówności skorygowane. W produkcji wykorzystuje się najczęściej mleczko jedwabne i puder jedwabny. To pierwsze jest cennym składnikiem szamponów, odżywek i masek do włosów, ze względu na właściwości regenerujące i uelastyczniające. Puder jedwabny wykorzystywany jest głównie w produktach do make up'u (fluidy, maskary, cienie do powiek, pudry). Nadaje im jedwabistą konsystencję oraz pochłania nadmiar sebum. Dzięki zdolności odbijania promieni świetlnych skóra uzyskuje delikatny blask, a zmarszczki stają się niewidoczne. Jedwab oprócz szerokiego zastosowania w kremach, maseczkach, balsamach i mleczkach dodawany jest także do produktów do paznokci - odżywek i lakierów. Stosowany jest również w popularnej technice fiberglass (rekonstrukcja płytki). ą gładkość oraz elastyczność. Ujednolica koloryt cery. Posiada lekką konsystencję, która bardzo szybko się wchłania nie pozostawiać lepkiego i tłustego filmu. Formuła preparatu jest wolna od sztucznych środków barwiących i parabenów. Produkt nie powoduje zatykania porów. Kluczowymi składnikami aktywnymi produktu są:

Micro Care Complex - wygładza skórę, koryguje zmarszczki oraz chroni przed starzeniem,
Witamina E WITAMINA E – tokoferol. Ze względu na zdolność neutralizowania wolnych rodników witamina E chroni przed utlenianiem i zniszczeniem lipidów naskórka. Najskuteczniej działa w duecie z witaminą C. Witamina E to tzw.\"witamina młodości\". Jest cennym \"zmiataczem\" wolnych rodników. Witamina E chroni komórki skóry , dba o jej piękny wygląd i koloryt. Pomaga w leczeniu chorób skóry, przyspiesza gojenie ran. - posiada właściwości antyoksydacyjne, tym samym chroni przed szkodliwym wpływem wolnych rodników,
Witamina A WITAMINA A – jest jedną z witamin młodości. Witamina A to najlepiej poznany i najskuteczniejszy składnik przeciwzmarszczkowy zastosowany w kosmetyce. Pod nazwą \'witamina A\' kryje się wiele związków chemicznych wykazujących aktywność biologiczną charakterystyczną dla tej witaminy. Wszystkie pochodne witaminy A nazywane są RETINOIDAMI.

Podstawową formą witaminy A jest RETINOL, pozostałe pochodne to: kwas retinowy, retinal, beta-karoten oraz związki estrowe, głównie spotykane to octan i palmitynian retinylu.
- wygładza oraz przyspiesza proces odnowy i regeneracji komórek.
Olej Jojoba OLEJ JOJOBA - tłuszcz otrzymywany z nasion krzewu Simmondsia chinensis i Simmondsia californica. Bardzo dobrze wchłania się poprzez naskórek, zmniejsza utratę wody w warstwie rogowej, wykazuje właściwości natłuszczające oraz odżywcze. Nadaje skórze wyjątkową gładkość i miękkość. Jest bardzo dobrym tłuszczem do pielęgnacji skóry wysuszonej, łuszczącej się. - działa nawilżająco, łagodząco oraz regeneruje naskórek.
Ceramidy CERAMIDY - substancje tłuszczowe, naturalnie występujące w naskórku. Są składnikami cementu międzykomórkowego i płaszcza lipidowego skóry. Zapobiegają odparowywaniu wody z naskórka, nadmiernemu złuszczaniu się martwych komórek, hamują proces starzenia się skóry. Poprawiają jej kondycję , nawilżają i dbają o odpowiednie natłuszczenie. Skuteczne są w przypadku atopowego zapalenia skóry , czy w przypadku wrażliwej cery. Stosowane są także w kosmetykach do cer dojrzałych, suchych, starzejących się. Dbają również o kondycję zniszczonych włosów. - chronią przed szkodliwym wpływem czynników środowiskowych, intensywnie nawilżają i wygładzają skórę. 

Po zastosowaniu fluidu skóra staje się wygładzona, nawilżona, a pierwsze oznaki starzenia się skóry mniej widoczne. 

Dla kogo

Skóra normalna i mieszana. Idealnie nadaje się jako baza pod makijaż. Dla osób powyżej 30 roku życia. 

Sposób użycia 

Stosować dwa razy dziennie - rano i wieczorem na oczyszczoną skórę twarzy wmasowując aż do całkowitego wchłonięcia. 

Pełen skład:

AQUA ● DIMETHICONE ● DIETHYLHEXYL CARBONATE ● STEARETH-2 ● GLYCERIN ● ECTOIN ● PPG-15 STEARYL ETHER ● STEARETH-21 ● CETEARYL ALCOHOL ● ISOSTEARYL AVOCADATE ● SIMMONDSIA CHINENSIS BUTTER ● SIMMONDSIA CHINENSIS OIL ● DIMETHICONE/VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER ● BETAINE ● PANTHENOL ● TOCOPHERYL ACETATE ● SODIUM HYALURONATE ● BIOSACCHARIDE GUM-4 ● RETINOL RETINOL – główna forma witaminy A w czystej postaci, stosowana w kosmetykach, która użyta w odpowiednim stężeniu i formule ulega w komórkach skóry przekształceniu do kwasu retinowego, wykazując wysoce efektywne działanie bez powodowania intensywnego podrażnienia skóry, charakterystycznego dla retinoidów na receptę.

Podstawowe efekty działania retinolu: poprawa struktury i spoistości naskórka, cofanie objawów fotostarzenia skóry, wygładzenie zmarszczek, poprawa owalu twarzy, ogólne pogrubienie i renowacja skóry, regulacja produkcji łoju i redukcja zmian trądzikowych,w tym blizn potrądzikowych, zwężanie porów skóry.
● ETHYL LINOLENATE ● ETHYL LINOLEATE ● SQUALANE ● ARGININE ● ACRYLATES/VINYL ISODECANOATE CROSSPOLYMER ● CETYL PALMITATE ● XANTHAN GUM ● SODIUM LAUROYL LACTYLATE ● TETRADIBUTYL PENTAERITHRITYL HYDROXYHYDROCINNAMATE ● SILICA ● ISOCETETH-10 ● BUTYLENE GLYCOL ● GLYCINE SOJA OIL ● CHOLESTEROL CHOLESTEROL - lipid z grupy steroidów, jest składnikiem, który naturalnie występuje w cemencie międzykomórkowym rogowej warstwy naskórka oraz w sebum. Pozyskuje się go z lanoliny. Nie ma zdolności rozpuszczania w wodzie. Wpływa na konsystencję preparatów kosmetycznych (zwiększa ich lepkość). Jest emolientem. Na powierzchni naskórka tworzy ochronny film, który zapobiega utracie (wyparowywaniu) wilgoci. Cholesterol posiada właściwości kondycjonujące (wygładzające i zmiękczające) dlatego jest cennym składnikiem szamponów, odżywek i masek do włosów. Nadaje im połysk, przywraca naturalny blask i gładkość. Cholesterol natłuszcza i zmiękcza naskórek, dlatego stosowany jest w maściach dla osób cierpiących na łuszczycę i atopowe zapalenie skóry (AZS). Wykorzystywany jest także jako emulgator W/O, który umożliwia powstanie emulsji (stąd jego obecność w recepturach kremów, balsamów i mleczek). Niestety ze względu na jego komedogenność może powodować zatykanie ujść gruczołów łojowych, a tym samym powstawanie zaskórników. Składnik ten łatwo penetruje warstwę rogową naskórka, a także zwiększa przenikanie innych substancji aktywnych zawartych w kosmetykach. Cholesterol uzupełnia brakujące elementy lipidowe cementu międzykomórkowego. Doskonale sprawdza się w formułach preparatów stosowanych do pielęgnacji skóry podrażnionej po peelingach, kuracjach retinoidami lub zabiegach z zakresu medycyny estetycznej (np. laseroterapii). ● PHYTOSPHINGOSINE ● CARBOMER ● TOCOPHEROL ● ACACIA SENEGAL GUM ● PROPYLENE GLYCOL ALGINATE ALGI – związki bogate w duże ilości protein, węglowodanów, witamin i mikroelementów. Wykazują działanie antyrodnikowe, wzmacniają ściany naczyń, poprawiają kondycję skóry. W kosmetykach pielęgnacyjnych odgrywają znaczącą rolę. Wykazują dużą zdolność przenikania w głąb warstwy rogowej naskórka, odżywiając ją od wewnątrz. Doskonale ujędrniają skórę, łagodzą podrażnienia, wpływają na usprawnienie procesów metabolicznych, a także skutecznie nawilżają. ● PHENOXYETHANOL ● CHLORPHENESIN ● BENZOIC ACID ● DISODIUM EDTA ● PARFUM .

Potrzebujesz pomocy lub konsultacji w doborze produktu?

 

Komentarze użytkowników

Twój nick:
Zaloguj się by dodać komentarz
Ocena produktu ocena ocena ocena ocena ocena
 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+