zamknij
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni
  • Do każdego zamówienia próbki gratis

SESDERMA Acglicolic 20 Moisturizing Gel Cream Acglicolic krem - żel nawilżający 50 ml

Sesderma Acglicolic 20 Moisturizing Gel Cream

Acglicolic krem - żel nawilżający

50 ml

Substancje aktywne:
Ergotioneina, Bisabolol BISABOLOL- substancja czynna zawarta w ekstrakcie z rumianku. Bisabolol stosowany jest w kosmetykach do skóry wrażliwej, alergicznej, naczyniowej. Wykazuje właściwości kojące, łągodzące podrażnienia i zaczerwienienia skóry, niweluje oznaki alergii, łagodzi podrażnienia wywołane stosowaniem detergentów, bądź innych środków drażniących i toksycznych. Wspomaga penetrację substancji aktywnych zawartych w kosmetyku , a ponadto wykazuje działanie antybakteryjne i przeciwzapalne. , Alantoina Alantoina – jest pochodną mocznika MOCZNIK - Mocznik-substancja naturalna, wchodza w skład NMF NMF – naturalny czynnik nawilżający stanowi 15 – 20% całkowitej masy warstwy rogowej naskórka. Składa się z aminokwasów, kwasu piroglutaminowego, mleczanu, moczniku oraz sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforanu, chlorków, a także amoniaku. Zapewnia wysokie oraz długotrwałe nawilżenie, a także mechaniczną ochronne skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada za zdolność do wiązania się wody oraz wpływa na elastyczność warstwy rogowej. , stanowi nawet 1% masy naskórka. W kosmetologii wykorzystywany głownie w celach nawilżających. Jest składnikiem naturalnego czynnika nawilżającego naskórek(NMF NMF – naturalny czynnik nawilżający stanowi 15 – 20% całkowitej masy warstwy rogowej naskórka. Składa się z aminokwasów, kwasu piroglutaminowego, mleczanu, moczniku oraz sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforanu, chlorków, a także amoniaku. Zapewnia wysokie oraz długotrwałe nawilżenie, a także mechaniczną ochronne skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada za zdolność do wiązania się wody oraz wpływa na elastyczność warstwy rogowej. ). Rozpuszcza się w wodzie, alkoholu i glikolu propylenowym. Jest wysoce higroskopijny. Posiada właściwości silnie nawilżające, antyseptycznie, przyspieszające gojenie się ran, oraz wspomaga złuszczanie martwego naskórka. Ujędrnia skórę, wygładza, wspomaga regenerację komórek. Przyczynia się do utrzymania prawidłowego stanu bariery ochronnej naskórka. Stosowany jest również w leczeniu kurzajek, łuszczycy i innych dermatoz objawiających się nadmierną suchością skóry. Mocznik jest substancją, która zapobiega odparowywaniu wody. , działa regenerująco, przyspiesza odnowę i ułatwiająca gojenie uszkodzonego naskórka. Wykazuje silne właściwości łagodzące i kojące. Zmniejsza podrażnienie skóry wrażliwej i chroni przed działaniem niekorzystnych czynników zewnętrznych. Ma właściwości nawilżające, wygładza oraz zmiękcza skórę. , Aloes Aloes- roślina uprawiana w celach ozdobnych, leczniczych i kosmetycznych. Skutecznie regeneruje , nawilża, ujędrnia i łagodzi podrażnienia. Roślina ta zawiera liczne substancje biologicznie czynne, korzystnie wpływające na kondycję skóry i całego organizmu. Są to między innymi witaminy (C, E, B), sole mineralne (głównie wapnia, fosforu, sodu, magnezu, żelaza i cynku Związek mineralny, naturalny koenzym, silny antyutleniacz. Pomaga utrzymać zdrowie skóry, działa kojąco i regenerująco, przyspiesza gojenie się ran, leczy owrzodzenia, działa przeciwzapalnie. Skuteczny w walce z trądzikiem i łupieżem. Składnik szamponów przeciwłupieżowych i przeciwłojotokowych. Cynk wpływa na regulację hormonalną organizmu, zapobiega łysieniu typu męskiego i leczy problem nadmiernego owłosienia u kobiet, ), a także kwasy organiczne, białka, enzymy, garbniki oraz niewielkie ilości olejku eterycznego. Aloes posiada działanie zmiękczające, regenerujące, przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze , przeciwrobacze i miejscowo znieczulające. Ponadto zwiększa odporność organizmu, reguluje przemianę materii, wspomaga gojenie się ran i leczy stany zapalne. , Kwas glikolowy KWAS GLIKOLOWY- zaliczany do alfahydroksykwasów (AHA). Kwas glikolowy powszechnie stosowany jest w kosmetyce i dermatologii w celu rozjaśnienia i wygładzenia cery. Kwas glikolowy otrzymywany jest z trzciny cukrowej. Posiada szerokie spektrum działania. Posiada bardzo małą cząsteczkę, co powoduje jego łatwe przenikanie w głąb warstwy rogowej naskórka. Kwas ten złuszcza naskórek, rozluźnia wiązania międzykomórkowe, poprawia nawilżenie naskórka i zwiększa grubość jego żywych warstw. Ponadto wygładza drobne zmarszczki, ujędrnia, rewitalizuje. poprawia koloryt skóry, działa przeciwbakteryjnie. Polecany jest także w walce z cellulitem i rozstępami. , Witamina C WITAMINA C – kwas L-askorbinowy. Kwas askorbinowy występuje w dwóch formach określanych literami L i D. Tylko forma lewoskrętna - L - kwasu askorbinowego wykazuje 100% biologicznej aktywności witaminowej i może być przyswajana przez organizm i wykorzystywana przez skórę.

Jest jednym z najlepiej przebadanych składników kosmetycznych. Jest ona doceniana za dwa główne kierunki działania: silny i efektywny antyoksydant zwalczający wolne rodniki WOLNE RODNIKI – to reaktywne cząsteczki tlenu. Powstają w wyniku reakcji oksydacyjnych (utleniania) w organizmie człowieka. Jest to zjawisko naturalne i potrzebne, jednak przy nadmiernym nasileniu prowadzi do procesów degeneracyjnych organizmu, powodując groźne choroby. Są to cząsteczki rakotwórcze. Uszkadzają błonę komórkową, niszczą cząsteczki DNA, są główną przyczyną objawów starzenia się. i wspomagający ochronę przeciwsłoneczną oraz składnik stymulujący syntezę kolagenu.

Poza tym witamina C jest doceniana w pielęgnacji cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym, jako składnik przeciwzapalny, poprawiający gojenie oraz substancja rozjaśniająca przebarwienia
, Witamina E WITAMINA E – tokoferol. Ze względu na zdolność neutralizowania wolnych rodników witamina E chroni przed utlenianiem i zniszczeniem lipidów naskórka. Najskuteczniej działa w duecie z witaminą C. Witamina E to tzw.\"witamina młodości\". Jest cennym \"zmiataczem\" wolnych rodników. Witamina E chroni komórki skóry , dba o jej piękny wygląd i koloryt. Pomaga w leczeniu chorób skóry, przyspiesza gojenie ran. , Witamina F
Pokaż pełen skład >>>

ocena ocena ocena ocena ocena 5,00
Waszych opinii: 3 zobacz | Dodaj własną

Cena: 139.22

154.69 zł

Dostępność: dostępny

Czas i koszty dostawy Darmowa dostawa Kurier GLS, Poczta,
już od 100 zł wartości zamówienia


do 100 zł
- Poczta Priorytet 9.99 zł
- Kurier GLS 9.99 zł
Przy przesyłce za pobraniem - dopłata 1.99 zł

Zamówienie bez formularzy

Jeśli nie masz czasu na wypełnianie formularzy, zadzwoń do nas na numer 34 343 56 62
lub podaj poniżej swój numer telefonu i określ preferowaną porę kontaktu.
Skontaktujemy się z Tobą w celu przyjęcia zamówienia.
 
Twój numer telefonu:
 
Preferowana pora kontaktu:
 
 
 

Opis

Żel zapewnia optymalne nawilżenie skóry, przygotowuje do zabiegów z zakresu medycyny estetycznej. Zapobiega przesuszaniu skóry, a lekka konsystencja, szybko się wchłania nie obciążając skóry. Kluczowe składniki to:

Ergotioneina - jest silnym antyoksydantem
Bisabolol BISABOLOL- substancja czynna zawarta w ekstrakcie z rumianku. Bisabolol stosowany jest w kosmetykach do skóry wrażliwej, alergicznej, naczyniowej. Wykazuje właściwości kojące, łągodzące podrażnienia i zaczerwienienia skóry, niweluje oznaki alergii, łagodzi podrażnienia wywołane stosowaniem detergentów, bądź innych środków drażniących i toksycznych. Wspomaga penetrację substancji aktywnych zawartych w kosmetyku , a ponadto wykazuje działanie antybakteryjne i przeciwzapalne. - działa łagodząco, przeciwzapalnie
Alantoina Alantoina – jest pochodną mocznika MOCZNIK - Mocznik-substancja naturalna, wchodza w skład NMF NMF – naturalny czynnik nawilżający stanowi 15 – 20% całkowitej masy warstwy rogowej naskórka. Składa się z aminokwasów, kwasu piroglutaminowego, mleczanu, moczniku oraz sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforanu, chlorków, a także amoniaku. Zapewnia wysokie oraz długotrwałe nawilżenie, a także mechaniczną ochronne skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada za zdolność do wiązania się wody oraz wpływa na elastyczność warstwy rogowej. , stanowi nawet 1% masy naskórka. W kosmetologii wykorzystywany głownie w celach nawilżających. Jest składnikiem naturalnego czynnika nawilżającego naskórek(NMF NMF – naturalny czynnik nawilżający stanowi 15 – 20% całkowitej masy warstwy rogowej naskórka. Składa się z aminokwasów, kwasu piroglutaminowego, mleczanu, moczniku oraz sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforanu, chlorków, a także amoniaku. Zapewnia wysokie oraz długotrwałe nawilżenie, a także mechaniczną ochronne skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada za zdolność do wiązania się wody oraz wpływa na elastyczność warstwy rogowej. ). Rozpuszcza się w wodzie, alkoholu i glikolu propylenowym. Jest wysoce higroskopijny. Posiada właściwości silnie nawilżające, antyseptycznie, przyspieszające gojenie się ran, oraz wspomaga złuszczanie martwego naskórka. Ujędrnia skórę, wygładza, wspomaga regenerację komórek. Przyczynia się do utrzymania prawidłowego stanu bariery ochronnej naskórka. Stosowany jest również w leczeniu kurzajek, łuszczycy i innych dermatoz objawiających się nadmierną suchością skóry. Mocznik jest substancją, która zapobiega odparowywaniu wody. , działa regenerująco, przyspiesza odnowę i ułatwiająca gojenie uszkodzonego naskórka. Wykazuje silne właściwości łagodzące i kojące. Zmniejsza podrażnienie skóry wrażliwej i chroni przed działaniem niekorzystnych czynników zewnętrznych. Ma właściwości nawilżające, wygładza oraz zmiękcza skórę. - wykazuje działanie łagodzące, regenerujące
Aloes Aloes- roślina uprawiana w celach ozdobnych, leczniczych i kosmetycznych. Skutecznie regeneruje , nawilża, ujędrnia i łagodzi podrażnienia. Roślina ta zawiera liczne substancje biologicznie czynne, korzystnie wpływające na kondycję skóry i całego organizmu. Są to między innymi witaminy (C, E, B), sole mineralne (głównie wapnia, fosforu, sodu, magnezu, żelaza i cynku Związek mineralny, naturalny koenzym, silny antyutleniacz. Pomaga utrzymać zdrowie skóry, działa kojąco i regenerująco, przyspiesza gojenie się ran, leczy owrzodzenia, działa przeciwzapalnie. Skuteczny w walce z trądzikiem i łupieżem. Składnik szamponów przeciwłupieżowych i przeciwłojotokowych. Cynk wpływa na regulację hormonalną organizmu, zapobiega łysieniu typu męskiego i leczy problem nadmiernego owłosienia u kobiet, ), a także kwasy organiczne, białka, enzymy, garbniki oraz niewielkie ilości olejku eterycznego. Aloes posiada działanie zmiękczające, regenerujące, przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze , przeciwrobacze i miejscowo znieczulające. Ponadto zwiększa odporność organizmu, reguluje przemianę materii, wspomaga gojenie się ran i leczy stany zapalne. - wzmacnia, regeneruje i nawilża skórę
Kwas glikolowy KWAS GLIKOLOWY- zaliczany do alfahydroksykwasów (AHA). Kwas glikolowy powszechnie stosowany jest w kosmetyce i dermatologii w celu rozjaśnienia i wygładzenia cery. Kwas glikolowy otrzymywany jest z trzciny cukrowej. Posiada szerokie spektrum działania. Posiada bardzo małą cząsteczkę, co powoduje jego łatwe przenikanie w głąb warstwy rogowej naskórka. Kwas ten złuszcza naskórek, rozluźnia wiązania międzykomórkowe, poprawia nawilżenie naskórka i zwiększa grubość jego żywych warstw. Ponadto wygładza drobne zmarszczki, ujędrnia, rewitalizuje. poprawia koloryt skóry, działa przeciwbakteryjnie. Polecany jest także w walce z cellulitem i rozstępami.  - 8%, działa złuszczająco, wygładzająco. Stymuluje fibroblasty do produkcji kolagenu KOLAGEN - białko występujące w organizmie w tkance łącznej. Kolagen wykorzystywany w kosmetyce jako składnik ujędrniający i odmładzający. Współczesna kosmetyka bazując na takim składniku jak kolagen stawia wyzwanie procesom starzenia się skóry. Pomaga usunąć zmarszczki, poprawia sprężystość i gęstość skóry, dodaje objętości i wygładza. Kolagen jest również istotnym składnikiem kosmetyków pomagających zwalczać rozstępy i blizny, żylaki, wspomaga leczenie trądziku, wzmacnia stawy, poprawia kondycję włosów i paznokci. Produktów z zawartością kolagenu z powodzeniem mogą używać osoby o skórze wrażliwej, alergicznej i atopowej, gdyż kolagen nie powoduje reakcji uczuleniowych. i elastyny, zwiększa elastyczność skóry, wyrównuje koloryt skóry
Witamina C WITAMINA C – kwas L-askorbinowy. Kwas askorbinowy występuje w dwóch formach określanych literami L i D. Tylko forma lewoskrętna - L - kwasu askorbinowego wykazuje 100% biologicznej aktywności witaminowej i może być przyswajana przez organizm i wykorzystywana przez skórę.

Jest jednym z najlepiej przebadanych składników kosmetycznych. Jest ona doceniana za dwa główne kierunki działania: silny i efektywny antyoksydant zwalczający wolne rodniki WOLNE RODNIKI – to reaktywne cząsteczki tlenu. Powstają w wyniku reakcji oksydacyjnych (utleniania) w organizmie człowieka. Jest to zjawisko naturalne i potrzebne, jednak przy nadmiernym nasileniu prowadzi do procesów degeneracyjnych organizmu, powodując groźne choroby. Są to cząsteczki rakotwórcze. Uszkadzają błonę komórkową, niszczą cząsteczki DNA, są główną przyczyną objawów starzenia się. i wspomagający ochronę przeciwsłoneczną oraz składnik stymulujący syntezę kolagenu.

Poza tym witamina C jest doceniana w pielęgnacji cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym, jako składnik przeciwzapalny, poprawiający gojenie oraz substancja rozjaśniająca przebarwienia
i witamina E WITAMINA E – tokoferol. Ze względu na zdolność neutralizowania wolnych rodników witamina E chroni przed utlenianiem i zniszczeniem lipidów naskórka. Najskuteczniej działa w duecie z witaminą C. Witamina E to tzw.\"witamina młodości\". Jest cennym \"zmiataczem\" wolnych rodników. Witamina E chroni komórki skóry , dba o jej piękny wygląd i koloryt. Pomaga w leczeniu chorób skóry, przyspiesza gojenie ran.
stanowią zespół antyoksydacyjny, rozjaśniają i nawilżają skórę
Witamina F - bogata w NNKT NNKT - niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, -6 i -9 stanowią jeden ze składników budulcowych komórek, od których zależy prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Stosowane w kosmetyce przyspieszają regenerację komórek tkanki skórnej. Odbudowują płaszcz lipidowy naskórka, normalizuje jego fizjologiczne właściwości ochronne. Do objawów niedoboru NNKT należą zaburzenia w funkcjonowaniu skóry, w wyniku których wykazuje ona objawy wczesnego starzenia się. NNKT stosowane miejscowo mogą być włączane w strukturę błony komórek warstwy korneocytowej. Normalizując międzykomórkowe warstwy lipidowe i poprawiając funkcjonowanie bariery ochronnej naskórka, przeciwdziałają utracie wody i hamują procesy starzenia skóry. Z tego powodu często określane mianem czynnika regulującego jej gospodarkę wodno-lipidową. Następstwem zaburzeń w funkcjonowaniu skóry związanych z niedoborem NNKT może być również trądzik. Miejscowe ich zastosowanie w znaczący sposób łagodzi jego objawy. , odżywia skórę, spowalnia procesy starzenia. Zwiększa przyswajanie witaminy E

Preparat pozostawia skórę uspokojoną, nawilżoną i gładką.

Dla kogo

Skóra dojrzała, sucha, mieszana, tłusta, wrażliwa. Przebarwienia, fotostarzenie. Przed i po zabiegach medycznych.

Sposób użycia

Aplikować 1-2 razy dziennie na oczyszczoną skórę twarzy. Mozna stosować jako baza pod makijaż.

Pełen skład:

Ergotioneina, Bisabolol BISABOLOL- substancja czynna zawarta w ekstrakcie z rumianku. Bisabolol stosowany jest w kosmetykach do skóry wrażliwej, alergicznej, naczyniowej. Wykazuje właściwości kojące, łągodzące podrażnienia i zaczerwienienia skóry, niweluje oznaki alergii, łagodzi podrażnienia wywołane stosowaniem detergentów, bądź innych środków drażniących i toksycznych. Wspomaga penetrację substancji aktywnych zawartych w kosmetyku , a ponadto wykazuje działanie antybakteryjne i przeciwzapalne. , Alantoina Alantoina – jest pochodną mocznika MOCZNIK - Mocznik-substancja naturalna, wchodza w skład NMF NMF – naturalny czynnik nawilżający stanowi 15 – 20% całkowitej masy warstwy rogowej naskórka. Składa się z aminokwasów, kwasu piroglutaminowego, mleczanu, moczniku oraz sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforanu, chlorków, a także amoniaku. Zapewnia wysokie oraz długotrwałe nawilżenie, a także mechaniczną ochronne skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada za zdolność do wiązania się wody oraz wpływa na elastyczność warstwy rogowej. , stanowi nawet 1% masy naskórka. W kosmetologii wykorzystywany głownie w celach nawilżających. Jest składnikiem naturalnego czynnika nawilżającego naskórek(NMF NMF – naturalny czynnik nawilżający stanowi 15 – 20% całkowitej masy warstwy rogowej naskórka. Składa się z aminokwasów, kwasu piroglutaminowego, mleczanu, moczniku oraz sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforanu, chlorków, a także amoniaku. Zapewnia wysokie oraz długotrwałe nawilżenie, a także mechaniczną ochronne skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada za zdolność do wiązania się wody oraz wpływa na elastyczność warstwy rogowej. ). Rozpuszcza się w wodzie, alkoholu i glikolu propylenowym. Jest wysoce higroskopijny. Posiada właściwości silnie nawilżające, antyseptycznie, przyspieszające gojenie się ran, oraz wspomaga złuszczanie martwego naskórka. Ujędrnia skórę, wygładza, wspomaga regenerację komórek. Przyczynia się do utrzymania prawidłowego stanu bariery ochronnej naskórka. Stosowany jest również w leczeniu kurzajek, łuszczycy i innych dermatoz objawiających się nadmierną suchością skóry. Mocznik jest substancją, która zapobiega odparowywaniu wody. , działa regenerująco, przyspiesza odnowę i ułatwiająca gojenie uszkodzonego naskórka. Wykazuje silne właściwości łagodzące i kojące. Zmniejsza podrażnienie skóry wrażliwej i chroni przed działaniem niekorzystnych czynników zewnętrznych. Ma właściwości nawilżające, wygładza oraz zmiękcza skórę. , Aloes Aloes- roślina uprawiana w celach ozdobnych, leczniczych i kosmetycznych. Skutecznie regeneruje , nawilża, ujędrnia i łagodzi podrażnienia. Roślina ta zawiera liczne substancje biologicznie czynne, korzystnie wpływające na kondycję skóry i całego organizmu. Są to między innymi witaminy (C, E, B), sole mineralne (głównie wapnia, fosforu, sodu, magnezu, żelaza i cynku Związek mineralny, naturalny koenzym, silny antyutleniacz. Pomaga utrzymać zdrowie skóry, działa kojąco i regenerująco, przyspiesza gojenie się ran, leczy owrzodzenia, działa przeciwzapalnie. Skuteczny w walce z trądzikiem i łupieżem. Składnik szamponów przeciwłupieżowych i przeciwłojotokowych. Cynk wpływa na regulację hormonalną organizmu, zapobiega łysieniu typu męskiego i leczy problem nadmiernego owłosienia u kobiet, ), a także kwasy organiczne, białka, enzymy, garbniki oraz niewielkie ilości olejku eterycznego. Aloes posiada działanie zmiękczające, regenerujące, przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze , przeciwrobacze i miejscowo znieczulające. Ponadto zwiększa odporność organizmu, reguluje przemianę materii, wspomaga gojenie się ran i leczy stany zapalne. , Kwas glikolowy KWAS GLIKOLOWY- zaliczany do alfahydroksykwasów (AHA). Kwas glikolowy powszechnie stosowany jest w kosmetyce i dermatologii w celu rozjaśnienia i wygładzenia cery. Kwas glikolowy otrzymywany jest z trzciny cukrowej. Posiada szerokie spektrum działania. Posiada bardzo małą cząsteczkę, co powoduje jego łatwe przenikanie w głąb warstwy rogowej naskórka. Kwas ten złuszcza naskórek, rozluźnia wiązania międzykomórkowe, poprawia nawilżenie naskórka i zwiększa grubość jego żywych warstw. Ponadto wygładza drobne zmarszczki, ujędrnia, rewitalizuje. poprawia koloryt skóry, działa przeciwbakteryjnie. Polecany jest także w walce z cellulitem i rozstępami. , Witamina C WITAMINA C – kwas L-askorbinowy. Kwas askorbinowy występuje w dwóch formach określanych literami L i D. Tylko forma lewoskrętna - L - kwasu askorbinowego wykazuje 100% biologicznej aktywności witaminowej i może być przyswajana przez organizm i wykorzystywana przez skórę.

Jest jednym z najlepiej przebadanych składników kosmetycznych. Jest ona doceniana za dwa główne kierunki działania: silny i efektywny antyoksydant zwalczający wolne rodniki WOLNE RODNIKI – to reaktywne cząsteczki tlenu. Powstają w wyniku reakcji oksydacyjnych (utleniania) w organizmie człowieka. Jest to zjawisko naturalne i potrzebne, jednak przy nadmiernym nasileniu prowadzi do procesów degeneracyjnych organizmu, powodując groźne choroby. Są to cząsteczki rakotwórcze. Uszkadzają błonę komórkową, niszczą cząsteczki DNA, są główną przyczyną objawów starzenia się. i wspomagający ochronę przeciwsłoneczną oraz składnik stymulujący syntezę kolagenu.

Poza tym witamina C jest doceniana w pielęgnacji cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym, jako składnik przeciwzapalny, poprawiający gojenie oraz substancja rozjaśniająca przebarwienia
, Witamina E WITAMINA E – tokoferol. Ze względu na zdolność neutralizowania wolnych rodników witamina E chroni przed utlenianiem i zniszczeniem lipidów naskórka. Najskuteczniej działa w duecie z witaminą C. Witamina E to tzw.\"witamina młodości\". Jest cennym \"zmiataczem\" wolnych rodników. Witamina E chroni komórki skóry , dba o jej piękny wygląd i koloryt. Pomaga w leczeniu chorób skóry, przyspiesza gojenie ran. , Witamina F

Potrzebujesz pomocy lub konsultacji w doborze produktu?

 

Produkty powiązane

Komentarze użytkowników

Użytkownik: Viola

2016-09-25 10:42

Używam od kilku lat i póki co nie zanosi się na to, żebym miała z niego zrezygnować. Najczęściej na zmianę z jemu bardzo podobnym Classic Forte w zależności od tego, który jest dostępny w lepszej cenie.Chociaż ten ma w składzie odrobinę więcej kwasu glikolowego Krem doskonały pod makijaż. Myślę, że jestem od niego uzależniona ;-) U mnie napina skórę, rozjaśnia, ujednolica, odświeża. Uważam,że jest wydajny. Przy stosowaniu rano pod makijaż wystarcza mi na 2,5-3 m-ce. Miłością do niego "zaraziłam" kilka koleżanek.

Ocena produktu ocena ocena ocena ocena ocena

Użytkownik: Viola

2016-09-25 10:42

Używam od kilku lat i póki co nie zanosi się na to, żebym miała z niego zrezygnować. Najczęściej na zmianę z jemu bardzo podobnym Classic Forte w zależności od tego, który jest dostępny w lepszej cenie.Chociaż ten ma w składzie odrobinę więcej kwasu glikolowego Krem doskonały pod makijaż. Myślę, że jestem od niego uzależniona ;-) U mnie napina skórę, rozjaśnia, ujednolica, odświeża. Uważam,że jest wydajny. Przy stosowaniu rano pod makijaż wystarcza mi na 2,5-3 m-ce. Miłością do niego "zaraziłam" kilka koleżanek.

Ocena produktu ocena ocena ocena ocena ocena

Użytkownik: Lilou :)

2014-12-16 18:56

super krem o leciutkiej konsystencji który szybciutko się wchłania. Buzia jest po nim długo nawilżona i mila w dotyku :)

Ocena produktu ocena ocena ocena ocena ocena
Twój nick:
Zaloguj się by dodać komentarz
Ocena produktu ocena ocena ocena ocena ocena
 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+