zamknij
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni
  • Do każdego zamówienia próbki gratis
SESDERMA Sensyses Ros Cleanser Sensyses Płyn oczyszczający do skóry wrażliwej 200 ml

Sesderma Sensyses Ros Cleanser

Sensyses Płyn oczyszczający do skóry wrażliwej

200 ml

Substancje aktywne:
Liposomy, Pantenol PANTENOL - prowitamina witaminy B5, czyli kwasu pantotenowego. W większych ilościach znajduje się w wątrobie, mleku, żółtkach jaj, drożdżach, otrębach ryżowych, preparatach pszczelich. Należy do grupy witamin B, bez których nie mógłby prawidłowo przebiegać cykl przemian metabolicznych komórek. Łatwo wchłania się przez barierę warstwy rogowej. Działa aktywizująco na podziały komórek naskórka, przyspieszając gojenie i łagodząc podrażnienia. Działa przeciwzapalnie. Podwyższa wilgotność skóry, uelastycznia ją. W połączeniu z witaminą C zmniejsza plamy starcze skóry. Przyspiesza opalanie, a jednocześnie chroni skórę przed skutkami nadmiernego działania promieni UV. Stąd często stosowany w preparatach promieniochronnych, gdzie stymuluje pigmentację, zmniejsza rumień oraz łagodzi zaczerwienienia i podrażnienia skóry. W preparatach do włosów nawilża włókno włosowe, czyni włosy podatnymi na czesanie, zmniejsza ich skłonność do rozdwajania. Poprawia stan uszkodzonych włosów, pogrubia je. Bardzo często bywa łączony z fitantriolem. , Witamina C WITAMINA C – kwas L-askorbinowy. Kwas askorbinowy występuje w dwóch formach określanych literami L i D. Tylko forma lewoskrętna - L - kwasu askorbinowego wykazuje 100% biologicznej aktywności witaminowej i może być przyswajana przez organizm i wykorzystywana przez skórę.

Jest jednym z najlepiej przebadanych składników kosmetycznych. Jest ona doceniana za dwa główne kierunki działania: silny i efektywny antyoksydant zwalczający wolne rodniki WOLNE RODNIKI – to reaktywne cząsteczki tlenu. Powstają w wyniku reakcji oksydacyjnych (utleniania) w organizmie człowieka. Jest to zjawisko naturalne i potrzebne, jednak przy nadmiernym nasileniu prowadzi do procesów degeneracyjnych organizmu, powodując groźne choroby. Są to cząsteczki rakotwórcze. Uszkadzają błonę komórkową, niszczą cząsteczki DNA, są główną przyczyną objawów starzenia się. i wspomagający ochronę przeciwsłoneczną oraz składnik stymulujący syntezę kolagenu.

Poza tym witamina C jest doceniana w pielęgnacji cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym, jako składnik przeciwzapalny, poprawiający gojenie oraz substancja rozjaśniająca przebarwienia
, Kwas traneksamowy, Azeloglicyna AZELOGLICYNA - jest opatentowanym, płynnym składnikiem aktywnym będącym połączeniem kwasu azelainowego i aminokwasu glicyny. Posiada właściwości typowe dla kwasu azelainowego(wybielające), a dodatkowo nawilżające i uelastyczniające cechy glicyny. Bardzo dobrze rozpuszcza się w wodzie. Skutecznie rozjaśnia pigmentacje(pozapalne, pooparzeniowe, fototoksyczne, potrądzikowe), reguluje wydzielanie sebum, przeciwdziała tworzeniu się zaskórników. Azeloglicyna działa antybakteryjnie oraz przeciwzapalnie. Najczęściej dodawana jest do preparatów pielęgnacyjnych dla cer trądzikowych, tłustych, naczyniowych, z trądzikiem różowatym i rumieniem. Azeloglicyna nie powoduje podrażnień, łuszczenia, nadmiernej wrażliwości na promieniowanie słoneczne, może być także stosowana przez kobiety w ciąży i karmiące. Bardzo dobrze penetruje w głąb skóry. Znajduje się w fomule kremów oraz preparatów do demakijażu.
Pokaż pełen skład >>>

ocena ocena ocena ocena ocena 0,00
Waszych opinii: 0 zobacz | Dodaj własną

Cena: 48.09

Dostępność: dostępny

Czas i koszty dostawy Darmowa dostawa Kurier GLS, Poczta,
już od 100 zł wartości zamówienia


do 100 zł
- Poczta Priorytet 9.99 zł
- Kurier GLS 9.99 zł
Przy przesyłce za pobraniem - dopłata 1.99 zł

Zamówienie bez formularzy

Jeśli nie masz czasu na wypełnianie formularzy, zadzwoń do nas na numer 34 343 56 62
lub podaj poniżej swój numer telefonu i określ preferowaną porę kontaktu.
Skontaktujemy się z Tobą w celu przyjęcia zamówienia.
 
Twój numer telefonu:
 
Preferowana pora kontaktu:
 
 
 

Opis

Oczyszczający płyn tonizuje i usuwa wszelkie zanieczyszczenia oraz resztki makijażu w sposób delikatny, a zarazem bardzo skuteczny. Koi i łagodzi podrażnienia, a także przyspiesza proces odnowy komórkowej. Preparat przywraca skórze jedwabist JEDWAB - to naturalna proteina, która zawiera elastyczne białko fibroinę oraz seryscynę o właściwościach intensywnie nawilżających. Historia jedwabiu sięga 6000 tysięcy lat przed naszą erą do Indii, natomiast pierwszy raz włókno jedwabiu wykorzystali Chińczycy 4000 lat temu. Włókno jedwabiu produkowane jest przez larwy motyli jedwabników. Swoją strukturą przypomina proteiny występujące we włosach i skórze. Kosmetyk z jedwabiem silnie przywiera do powierzchni na którą jest aplikowany, gdyż posiada ładunek elektrostatyczny przeciwny do tego obecnego we włosach i skórze. Jedwab skutecznie wiąże i zatrzymuje duże ilości wody, dzięki temu ogranicza TEWL (transepidermalną ucieczkę wody). Obecność fibroiny sprawia, że jedwab tworzy na powierzchni skóry ochronną warstwę, która zapobiega negatywnemu wpływowi czynników środowiskowych. Kosmetyki z zawartością jedwabiu sprawiają, że skóra staje się idealnie wygładzona i miękka, a wszelkie nierówności skorygowane. W produkcji wykorzystuje się najczęściej mleczko jedwabne i puder jedwabny. To pierwsze jest cennym składnikiem szamponów, odżywek i masek do włosów, ze względu na właściwości regenerujące i uelastyczniające. Puder jedwabny wykorzystywany jest głównie w produktach do make up'u (fluidy, maskary, cienie do powiek, pudry). Nadaje im jedwabistą konsystencję oraz pochłania nadmiar sebum. Dzięki zdolności odbijania promieni świetlnych skóra uzyskuje delikatny blask, a zmarszczki stają się niewidoczne. Jedwab oprócz szerokiego zastosowania w kremach, maseczkach, balsamach i mleczkach dodawany jest także do produktów do paznokci - odżywek i lakierów. Stosowany jest również w popularnej technice fiberglass (rekonstrukcja płytki). ą miękkość, gładkość i promienny blask. Jest idealny do codziennego demakijażu. Kluczowymi składnikami preparatu są:

Liposomy - usuwają oba rodzaje zanieczyszczeń zarówno rozpuszczalne w wodzie, jak i w tłuszczach.
Pantenol PANTENOL - prowitamina witaminy B5, czyli kwasu pantotenowego. W większych ilościach znajduje się w wątrobie, mleku, żółtkach jaj, drożdżach, otrębach ryżowych, preparatach pszczelich. Należy do grupy witamin B, bez których nie mógłby prawidłowo przebiegać cykl przemian metabolicznych komórek. Łatwo wchłania się przez barierę warstwy rogowej. Działa aktywizująco na podziały komórek naskórka, przyspieszając gojenie i łagodząc podrażnienia. Działa przeciwzapalnie. Podwyższa wilgotność skóry, uelastycznia ją. W połączeniu z witaminą C zmniejsza plamy starcze skóry. Przyspiesza opalanie, a jednocześnie chroni skórę przed skutkami nadmiernego działania promieni UV. Stąd często stosowany w preparatach promieniochronnych, gdzie stymuluje pigmentację, zmniejsza rumień oraz łagodzi zaczerwienienia i podrażnienia skóry. W preparatach do włosów nawilża włókno włosowe, czyni włosy podatnymi na czesanie, zmniejsza ich skłonność do rozdwajania. Poprawia stan uszkodzonych włosów, pogrubia je. Bardzo często bywa łączony z fitantriolem.  - ma działanie kojące, łagodzące i przeciwzapalne, dodatkowo stymuluje procesy regeneracyjne w skórze.
Witamina C WITAMINA C – kwas L-askorbinowy. Kwas askorbinowy występuje w dwóch formach określanych literami L i D. Tylko forma lewoskrętna - L - kwasu askorbinowego wykazuje 100% biologicznej aktywności witaminowej i może być przyswajana przez organizm i wykorzystywana przez skórę.

Jest jednym z najlepiej przebadanych składników kosmetycznych. Jest ona doceniana za dwa główne kierunki działania: silny i efektywny antyoksydant zwalczający wolne rodniki WOLNE RODNIKI – to reaktywne cząsteczki tlenu. Powstają w wyniku reakcji oksydacyjnych (utleniania) w organizmie człowieka. Jest to zjawisko naturalne i potrzebne, jednak przy nadmiernym nasileniu prowadzi do procesów degeneracyjnych organizmu, powodując groźne choroby. Są to cząsteczki rakotwórcze. Uszkadzają błonę komórkową, niszczą cząsteczki DNA, są główną przyczyną objawów starzenia się. i wspomagający ochronę przeciwsłoneczną oraz składnik stymulujący syntezę kolagenu.

Poza tym witamina C jest doceniana w pielęgnacji cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym, jako składnik przeciwzapalny, poprawiający gojenie oraz substancja rozjaśniająca przebarwienia
-
rozświetla skórę, wpływa korzystnie na syntezę kolagenu KOLAGEN - białko występujące w organizmie w tkance łącznej. Kolagen wykorzystywany w kosmetyce jako składnik ujędrniający i odmładzający. Współczesna kosmetyka bazując na takim składniku jak kolagen stawia wyzwanie procesom starzenia się skóry. Pomaga usunąć zmarszczki, poprawia sprężystość i gęstość skóry, dodaje objętości i wygładza. Kolagen jest również istotnym składnikiem kosmetyków pomagających zwalczać rozstępy i blizny, żylaki, wspomaga leczenie trądziku, wzmacnia stawy, poprawia kondycję włosów i paznokci. Produktów z zawartością kolagenu z powodzeniem mogą używać osoby o skórze wrażliwej, alergicznej i atopowej, gdyż kolagen nie powoduje reakcji uczuleniowych. oraz wspomaga zwalczanie wolnych rodników.
Kwas traneksamowy - wzmacnia ściany naczyń krwionośnych.
Azeloglicyna AZELOGLICYNA - jest opatentowanym, płynnym składnikiem aktywnym będącym połączeniem kwasu azelainowego i aminokwasu glicyny. Posiada właściwości typowe dla kwasu azelainowego(wybielające), a dodatkowo nawilżające i uelastyczniające cechy glicyny. Bardzo dobrze rozpuszcza się w wodzie. Skutecznie rozjaśnia pigmentacje(pozapalne, pooparzeniowe, fototoksyczne, potrądzikowe), reguluje wydzielanie sebum, przeciwdziała tworzeniu się zaskórników. Azeloglicyna działa antybakteryjnie oraz przeciwzapalnie. Najczęściej dodawana jest do preparatów pielęgnacyjnych dla cer trądzikowych, tłustych, naczyniowych, z trądzikiem różowatym i rumieniem. Azeloglicyna nie powoduje podrażnień, łuszczenia, nadmiernej wrażliwości na promieniowanie słoneczne, może być także stosowana przez kobiety w ciąży i karmiące. Bardzo dobrze penetruje w głąb skóry. Znajduje się w fomule kremów oraz preparatów do demakijażu. - stanowi połączenie kwasu azelainowego i glicyny, działa antybakteryjnie, przeciwzapalnie, zmniejsza przebarwienia i zaczerwienienia. 

Po zastosowaniu płynu skóra staje się dogłębnie oczyszczona i odświeżona.

Dla kogo

Skóra wrażliwa, rumieniowa, naczynkowa, podrażniona. Idealny po zabiegach kosmetycznych i z zakresu medycyny estetycznej (peelingi chemiczne, zabiegi laserowe). Polecany dla osób ze skórą wrażliwą na mydło.

Sposób użycia

Płyn nanieść na wacik kosmetyczny i przetrzeć nim skórę celem usunięcia zanieczyszczeń. Następnie rozpylić na skórze twarzy pozostawiając aż do wchłonięcia w celu odświeżenia skóry. Nie spłukiwać wodą. Stosować dwa razy dziennie - rano i wieczorem.

Pełen skład:

AQUA, PENTYLENE GLYCOL, GLYCERIN, POTASSIUM AZELOYL DIGLYCINATE PANTHENOL NIACIN ASCORBYL GLUCOSIDE TRANEXAMIC ACID CICHORIUM INTYBUS ROOT EXTRACT HYDROGENATED LECITHIN RETINAL POLYGLYCERYL-4 LAURATE/SEBACATE POLYGLYCERYL-6 CAPRYLATE/CAPRATE ALCOHOL LECITHIN DISODIUM COCOAMPHODIACETATE POLYSORBATE 20 DISODIUM EDTA SODIUM HYDROXIDE SODIUM BICARBONATE SODIUM CHOLATE PANTOLACTONE SODIUM CHLORIDE ETHYLHEXYL GLYCERIN PHENOXYETHANOL PARFUM CI 42090 CI 19140

Potrzebujesz pomocy lub konsultacji w doborze produktu?

 

Komentarze użytkowników

Twój nick:
Zaloguj się by dodać komentarz
Ocena produktu ocena ocena ocena ocena ocena
 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+