zamknij
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni
  • Do każdego zamówienia próbki gratis

SHIAWASEDO Facial Lotion Nawilżający balsam do twarzy 150 ml

Shiawasedo Facial Lotion

Nawilżający balsam do twarzy

150 ml

ocena ocena ocena ocena ocena 0,00
Waszych opinii: 0 zobacz | Dodaj własną

Cena: 152.10

169.00 zł

Dostępność: dostępny

Czas i koszty dostawy Darmowa dostawa Kurier GLS, Poczta,
już od 100 zł wartości zamówienia


do 100 zł
- Poczta Priorytet 9.99 zł
- Kurier GLS 9.99 zł
Przy przesyłce za pobraniem - dopłata 1.99 zł

Zamówienie bez formularzy

Jeśli nie masz czasu na wypełnianie formularzy, zadzwoń do nas na numer 34 343 56 62
lub podaj poniżej swój numer telefonu i określ preferowaną porę kontaktu.
Skontaktujemy się z Tobą w celu przyjęcia zamówienia.
 
Twój numer telefonu:
 
Preferowana pora kontaktu:
 
 
 

Nawilżający balsam do twarzy

 

Lekka konsystencja balsamu doskonale nawilży Twoją skórę, nie zapychając porów. Składniki aktywne, zostały użyte w takiej formie aby ułatwić ich wchłanianie. Zawarty w balsamie sorbitol jest związkiem nawilżającym. Nada cerze jedwabistej JEDWAB - to naturalna proteina, która zawiera elastyczne białko fibroinę oraz seryscynę o właściwościach intensywnie nawilżających. Historia jedwabiu sięga 6000 tysięcy lat przed naszą erą do Indii, natomiast pierwszy raz włókno jedwabiu wykorzystali Chińczycy 4000 lat temu. Włókno jedwabiu produkowane jest przez larwy motyli jedwabników. Swoją strukturą przypomina proteiny występujące we włosach i skórze. Kosmetyk z jedwabiem silnie przywiera do powierzchni na którą jest aplikowany, gdyż posiada ładunek elektrostatyczny przeciwny do tego obecnego we włosach i skórze. Jedwab skutecznie wiąże i zatrzymuje duże ilości wody, dzięki temu ogranicza TEWL (transepidermalną ucieczkę wody). Obecność fibroiny sprawia, że jedwab tworzy na powierzchni skóry ochronną warstwę, która zapobiega negatywnemu wpływowi czynników środowiskowych. Kosmetyki z zawartością jedwabiu sprawiają, że skóra staje się idealnie wygładzona i miękka, a wszelkie nierówności skorygowane. W produkcji wykorzystuje się najczęściej mleczko jedwabne i puder jedwabny. To pierwsze jest cennym składnikiem szamponów, odżywek i masek do włosów, ze względu na właściwości regenerujące i uelastyczniające. Puder jedwabny wykorzystywany jest głównie w produktach do make up'u (fluidy, maskary, cienie do powiek, pudry). Nadaje im jedwabistą konsystencję oraz pochłania nadmiar sebum. Dzięki zdolności odbijania promieni świetlnych skóra uzyskuje delikatny blask, a zmarszczki stają się niewidoczne. Jedwab oprócz szerokiego zastosowania w kremach, maseczkach, balsamach i mleczkach dodawany jest także do produktów do paznokci - odżywek i lakierów. Stosowany jest również w popularnej technice fiberglass (rekonstrukcja płytki). miękkości oraz delikatności. Kolagen KOLAGEN - białko występujące w organizmie w tkance łącznej. Kolagen wykorzystywany w kosmetyce jako składnik ujędrniający i odmładzający. Współczesna kosmetyka bazując na takim składniku jak kolagen stawia wyzwanie procesom starzenia się skóry. Pomaga usunąć zmarszczki, poprawia sprężystość i gęstość skóry, dodaje objętości i wygładza. Kolagen jest również istotnym składnikiem kosmetyków pomagających zwalczać rozstępy i blizny, żylaki, wspomaga leczenie trądziku, wzmacnia stawy, poprawia kondycję włosów i paznokci. Produktów z zawartością kolagenu z powodzeniem mogą używać osoby o skórze wrażliwej, alergicznej i atopowej, gdyż kolagen nie powoduje reakcji uczuleniowych. , elastyna ELASTYNA- naturalnie występująca w organizmach żywych substancja produkowana przez fibroblasty. Jest natutalnie występującym w organizmie białkiem, składającym się z aminokwasów. Jest również istotnym składnikiem kosmetyków pomagających zwalczać rozstępy i blizny, żylaki, wspomaga leczenie trądziku, wzmacnia stawy, poprawia kondycję włosów i paznokci. Produktów z zawartością kolagenu KOLAGEN - białko występujące w organizmie w tkance łącznej. Kolagen wykorzystywany w kosmetyce jako składnik ujędrniający i odmładzający. Współczesna kosmetyka bazując na takim składniku jak kolagen stawia wyzwanie procesom starzenia się skóry. Pomaga usunąć zmarszczki, poprawia sprężystość i gęstość skóry, dodaje objętości i wygładza. Kolagen jest również istotnym składnikiem kosmetyków pomagających zwalczać rozstępy i blizny, żylaki, wspomaga leczenie trądziku, wzmacnia stawy, poprawia kondycję włosów i paznokci. Produktów z zawartością kolagenu z powodzeniem mogą używać osoby o skórze wrażliwej, alergicznej i atopowej, gdyż kolagen nie powoduje reakcji uczuleniowych. z powodzeniem mogą używać osoby o skórze wrażliwej, alergicznej i atopowej, gdyż kolagen KOLAGEN - białko występujące w organizmie w tkance łącznej. Kolagen wykorzystywany w kosmetyce jako składnik ujędrniający i odmładzający. Współczesna kosmetyka bazując na takim składniku jak kolagen stawia wyzwanie procesom starzenia się skóry. Pomaga usunąć zmarszczki, poprawia sprężystość i gęstość skóry, dodaje objętości i wygładza. Kolagen jest również istotnym składnikiem kosmetyków pomagających zwalczać rozstępy i blizny, żylaki, wspomaga leczenie trądziku, wzmacnia stawy, poprawia kondycję włosów i paznokci. Produktów z zawartością kolagenu z powodzeniem mogą używać osoby o skórze wrażliwej, alergicznej i atopowej, gdyż kolagen nie powoduje reakcji uczuleniowych. nie powoduje reakcji uczuleniowych. i kwas hialuronowy KWAS HIALURONOWY- Kwas hialuronowy- związek naturalnie występujący w organizmie człowieka. Tworzy cement wiążący tkanki. Kwas hialuronowy naprawia i wzmacnia komórki skóry. Zawarty w kosmetykach kwas ten skutecznie poprawia wygląd oraz funkcjonowanie skóry, skutecznie nawilża, wygładza, redukuje zmarszczki, poprawia elastyczność skóry, regeneruje ją, a także wzmacnia komórki i łagodzi stany zapalne. Kwas hialuronowy jest bardzo istotnym elementem skóry właściwej, gdzie wzmacnia jej komórki i wspomaga regenerację tkanek. Pomaga utrzymać odpowiedni poziom elastyczności i nawilżenia. Zapobiega niekorzystnym wpływom wolnych rodników. Kwas hialuronowy zatrzymując wodę w skórze, wspomaga gojenie się ran i stanów zapalnych. wykorzystano tutaj w formie zhydrolizowanej. Ich cząsteczki zostały podzielone na mniejsze części, aby ułatwić transport przez błony. Dzięki temu składniki są lepiej przyswajane i mogą działać u podstaw skóry. Kolagen KOLAGEN - białko występujące w organizmie w tkance łącznej. Kolagen wykorzystywany w kosmetyce jako składnik ujędrniający i odmładzający. Współczesna kosmetyka bazując na takim składniku jak kolagen stawia wyzwanie procesom starzenia się skóry. Pomaga usunąć zmarszczki, poprawia sprężystość i gęstość skóry, dodaje objętości i wygładza. Kolagen jest również istotnym składnikiem kosmetyków pomagających zwalczać rozstępy i blizny, żylaki, wspomaga leczenie trądziku, wzmacnia stawy, poprawia kondycję włosów i paznokci. Produktów z zawartością kolagenu z powodzeniem mogą używać osoby o skórze wrażliwej, alergicznej i atopowej, gdyż kolagen nie powoduje reakcji uczuleniowych. i elastyna ELASTYNA- naturalnie występująca w organizmach żywych substancja produkowana przez fibroblasty. Jest natutalnie występującym w organizmie białkiem, składającym się z aminokwasów. Jest również istotnym składnikiem kosmetyków pomagających zwalczać rozstępy i blizny, żylaki, wspomaga leczenie trądziku, wzmacnia stawy, poprawia kondycję włosów i paznokci. Produktów z zawartością kolagenu KOLAGEN - białko występujące w organizmie w tkance łącznej. Kolagen wykorzystywany w kosmetyce jako składnik ujędrniający i odmładzający. Współczesna kosmetyka bazując na takim składniku jak kolagen stawia wyzwanie procesom starzenia się skóry. Pomaga usunąć zmarszczki, poprawia sprężystość i gęstość skóry, dodaje objętości i wygładza. Kolagen jest również istotnym składnikiem kosmetyków pomagających zwalczać rozstępy i blizny, żylaki, wspomaga leczenie trądziku, wzmacnia stawy, poprawia kondycję włosów i paznokci. Produktów z zawartością kolagenu z powodzeniem mogą używać osoby o skórze wrażliwej, alergicznej i atopowej, gdyż kolagen nie powoduje reakcji uczuleniowych. z powodzeniem mogą używać osoby o skórze wrażliwej, alergicznej i atopowej, gdyż kolagen KOLAGEN - białko występujące w organizmie w tkance łącznej. Kolagen wykorzystywany w kosmetyce jako składnik ujędrniający i odmładzający. Współczesna kosmetyka bazując na takim składniku jak kolagen stawia wyzwanie procesom starzenia się skóry. Pomaga usunąć zmarszczki, poprawia sprężystość i gęstość skóry, dodaje objętości i wygładza. Kolagen jest również istotnym składnikiem kosmetyków pomagających zwalczać rozstępy i blizny, żylaki, wspomaga leczenie trądziku, wzmacnia stawy, poprawia kondycję włosów i paznokci. Produktów z zawartością kolagenu z powodzeniem mogą używać osoby o skórze wrażliwej, alergicznej i atopowej, gdyż kolagen nie powoduje reakcji uczuleniowych. nie powoduje reakcji uczuleniowych. są białkami macierzy zewnątrzkomórkowej, które stanowią rusztowanie i utrzymują skórę w odpowiednim napięciu. Ich ilość w tkankach, zmniejsza się wraz z wiekiem, co powoduje powstawanie zmarszczek i bruzd. Kwas hialuronowy KWAS HIALURONOWY- Kwas hialuronowy- związek naturalnie występujący w organizmie człowieka. Tworzy cement wiążący tkanki. Kwas hialuronowy naprawia i wzmacnia komórki skóry. Zawarty w kosmetykach kwas ten skutecznie poprawia wygląd oraz funkcjonowanie skóry, skutecznie nawilża, wygładza, redukuje zmarszczki, poprawia elastyczność skóry, regeneruje ją, a także wzmacnia komórki i łagodzi stany zapalne. Kwas hialuronowy jest bardzo istotnym elementem skóry właściwej, gdzie wzmacnia jej komórki i wspomaga regenerację tkanek. Pomaga utrzymać odpowiedni poziom elastyczności i nawilżenia. Zapobiega niekorzystnym wpływom wolnych rodników. Kwas hialuronowy zatrzymując wodę w skórze, wspomaga gojenie się ran i stanów zapalnych. jest składnikiem budulcowym w naszym organizmie. Największe pokłady tego związku znajdują się w skórze. Odpowiadają tam za wiązanie wody oraz utrzymanie napięcia. Mocznik MOCZNIK - Mocznik-substancja naturalna, wchodza w skład NMF NMF – naturalny czynnik nawilżający stanowi 15 – 20% całkowitej masy warstwy rogowej naskórka. Składa się z aminokwasów, kwasu piroglutaminowego, mleczanu, moczniku oraz sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforanu, chlorków, a także amoniaku. Zapewnia wysokie oraz długotrwałe nawilżenie, a także mechaniczną ochronne skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada za zdolność do wiązania się wody oraz wpływa na elastyczność warstwy rogowej. , stanowi nawet 1% masy naskórka. W kosmetologii wykorzystywany głownie w celach nawilżających. Jest składnikiem naturalnego czynnika nawilżającego naskórek(NMF NMF – naturalny czynnik nawilżający stanowi 15 – 20% całkowitej masy warstwy rogowej naskórka. Składa się z aminokwasów, kwasu piroglutaminowego, mleczanu, moczniku oraz sodu, wapnia, potasu, magnezu, fosforanu, chlorków, a także amoniaku. Zapewnia wysokie oraz długotrwałe nawilżenie, a także mechaniczną ochronne skóry przed czynnikami zewnętrznymi. Odpowiada za zdolność do wiązania się wody oraz wpływa na elastyczność warstwy rogowej. ). Rozpuszcza się w wodzie, alkoholu i glikolu propylenowym. Jest wysoce higroskopijny. Posiada właściwości silnie nawilżające, antyseptycznie, przyspieszające gojenie się ran, oraz wspomaga złuszczanie martwego naskórka. Ujędrnia skórę, wygładza, wspomaga regenerację komórek. Przyczynia się do utrzymania prawidłowego stanu bariery ochronnej naskórka. Stosowany jest również w leczeniu kurzajek, łuszczycy i innych dermatoz objawiających się nadmierną suchością skóry. Mocznik jest substancją, która zapobiega odparowywaniu wody. w odpowiednim stężeniu, doskonale nawilża skórę. Zmiękcza ją, przedostając się przez warstwę rogową, wnika w głąb skóry i działa na wszystkich jej poziomach. Panthenol łagodzi wszelkie niekorzystne zmiany oraz działa przeciwzapalnie. Ekstrakt z ryżu wykazuje silne działanie przeciwstarzeniowe. Delikatnie złuszcza martwy naskórek, ułatwiając wnikanie składników. Dodatkowo nawilża, regeneruje oraz wzmacnia skórę twarzy. W balsamie został również zawarty beta-karoten, czyli prowitamina A WITAMINA A – jest jedną z witamin młodości. Witamina A to najlepiej poznany i najskuteczniejszy składnik przeciwzmarszczkowy zastosowany w kosmetyce. Pod nazwą \'witamina A\' kryje się wiele związków chemicznych wykazujących aktywność biologiczną charakterystyczną dla tej witaminy. Wszystkie pochodne witaminy A nazywane są RETINOIDAMI.

Podstawową formą witaminy A jest RETINOL, pozostałe pochodne to: kwas retinowy, retinal, beta-karoten oraz związki estrowe, głównie spotykane to octan i palmitynian retinylu.
. Witamina A WITAMINA A – jest jedną z witamin młodości. Witamina A to najlepiej poznany i najskuteczniejszy składnik przeciwzmarszczkowy zastosowany w kosmetyce. Pod nazwą \'witamina A\' kryje się wiele związków chemicznych wykazujących aktywność biologiczną charakterystyczną dla tej witaminy. Wszystkie pochodne witaminy A nazywane są RETINOIDAMI.

Podstawową formą witaminy A jest RETINOL, pozostałe pochodne to: kwas retinowy, retinal, beta-karoten oraz związki estrowe, głównie spotykane to octan i palmitynian retinylu.
nazywana jest witaminą młodości, dzięki swoim odmładzającym właściwościom. Stymuluje komórki do podziałów, dzięki czemu bierze udział w naturalnej regeneracji naskórka. Ma działanie przeciwzmarszczkowe oraz rozjaśniające przebarwienia. W balsamie wykorzystano również naturalne oleje, działające ochronnie na nasz naskórek. Stosowanie ich sprawi, że Twoja skóra będzie odpowiednio natłuszczona, jej płaszcz hydrolipidowy zostanie odbudowany, co zapobiegnie nadmiernemu parowaniu wody, a także ochroni naskórek przed działaniem niekorzystnych czynników zewnętrznych.


Korzyści wynikające ze stosowania balsamu:

  • ujędrnienie skóry i wygładzenie zmarszczek,
  • rozjaśnienie przebarwień,
  • odbudowa białek podporowych,
  • głębokie nawilżenie skóry,
  • działanie antyoksydacyjne,
  • działanie przeciwzapalne,
  • odbudowa bariery hydrolipidowej i wzmocnienie funkcji ochronnej.


Dla kogo?

Dla wszystkich typów cery i wszystkich grup wiekowych. Doskonale sprawdzi się w pielęgnacji nastawionej na odmłodzenie cery.

 

Jak używać?

Rano i wieczorem po oczyszczeniu i stonizowaniu cery nałożyć niewielką ilość balsamu na twarz i szyję. Po wchłonięciu nałożyć krem z tej samej serii.

 

Środki ostrożności

Nie należy nakładać na skórę uszkodzoną, obrzękniętą, podrażnioną, ani w przypadku innych chorób dermatologicznych. Jeśli podczas stosowania wystąpią jakiekolwiek niepokojące objawy, należy zrezygnować z używania kosmetyku i jak najszybciej skontaktować się z dermatologiem. Unikać kontaktu z oczami, jeśli jednak to nastąpi, należy niezwłocznie przepłukać je dużą ilością wody. Produkt powinien być przechowywany w temperaturze pokojowej, z dala od dzieci oraz osób z zaburzeniami psychicznymi.

 

 

Pełen skład:

Water, Ethanol, BG, Glycerin, Methyl Gluceth-20, Sorbitol, Pentylene Glycol, PEG-32, Polysorbate 20, Phenoxyethanol, Sodium Citrate, Citric Acid, Sodium Acetylated Hyaluronate, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Niacinamide, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Acetyl Glucosamine, Urea, Alanine, Panthenol, Steareth-20, Oryza Sativa (z ryżu) Lees Extract, Sodium Hyaluronate, Hydrolyzed Elastin, Hydrogenated Lecithin, Panax Ginseng Root Extract, Zea Mays (z kukurydzy) Oil, Hydrolyzed Collagen, Royal Jelly Extract, Tocopheryl Acetate, Carbomer, Retinyl Palmitate, Ganoderma Lucidum, (z grzybów) Stem Extract, Glycine Soja (z soi) Seed Extract, Succinoyl Atelocollagen, Soluble Collagen, Carotene, Glycine Soja (z soi) Sterols, N-Hydroxysuccinimide, Polyglyceryl-10 Oleate, PVP, Ubiquinone, Caprylic/Capric Triglyceride, Polysorbate 80, Lecithin, Platinum, Ceramide 6 II, Oryza Sativa (z ryżu) Bran Oil, Ceramide 2, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Ceramide 3, Palmitoyl Tripeptide-1, Chrysin, Palmitoyl Pentapeptide-4, Tocopherol, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Rice Bran Sphingoglycolipids, Fullerenes, Ceramide 1

Potrzebujesz pomocy lub konsultacji w doborze produktu?

 

Komentarze użytkowników

Twój nick:
Zaloguj się by dodać komentarz
Ocena produktu ocena ocena ocena ocena ocena
 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+