zamknij
  • Do każdego zamówienia próbki gratis
  • Zwrot produktów nawet do 90 dni

Tricosaccaride

Triosaccaride- trójcukier, węglowodan, zaliczany do oligosacharydów. Występuje głównie w roślinach. W kosmetyce stosowany jako substancja nawilżająca.

Triosaccaride (trisaccharide) posiada cząsteczkę niewielkich rozmiarów, dzięki czemu łatwo przenika przez warstwę rogową naskórka i bez większych problemów penetruje głębsze warstwy skóry.

Związek ten nawilża skórę od wewnątrz, zapobiega transepidermalnej utracie wody. Przyczynia się również do regulowania procesu złuszczania naskórka.

Oligosacharydy są składnikami preparatów takich jak mleczka, żele, sole i płyny do kąpieli, a także kremy i balsamy do pielęgnacji twarzy i ciała. Produkty kosmetyczne z zawartością tych związków są polecane dla skóry suchej, odwodnionej, zniszczonej oraz dojrzałej. Zmiękczają naskórek, wygładzają i uelastyczniają.

Triosaccaride stosowany jest również jako komponent szamponów, płynów i lotionów do włosów zniszczonych i łamliwych.

 

PUBLIKACJE PRASOWEZobacz wszystkie

Akceptujemy płatności
Partnerzy
Google+